Djavo Nemirni 76 Napisano Jun 11 U prolazu, 25 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki ZR7 (1999) Prijavi odgovor kao problematičan Kako znate da je vaš motor dovoljno zagrejan da možete da krenete? Moj prioritet nisu performanse, jer nije za stazu, nego dugovečnost mašine. Dvotaktni skuter od 50 kubika zagrevam koliko mi treba da navučem kacigu, rukavice, upalim bluetooth komunikator, možda ukupno 3 minuta. Kawasaki ZR7 (1999. sa sauhom i karburatorima) zagrevam nešto duže. Palim ga dok je na štenderu, polako vraćam sauh kako raste broj obrtaja (gledam da ga držim na malo iznad 2000 obrtaja) i čekam da zadnji točak prestane da se vrti usled hladnog i gustog ulja iako je izbačen iz brzine. Da li je ovo dovoljno ili da pričekam još malo pre kretanja ili možda malo gasa u mestu pre kretanja? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 20989 Napisano Jun 11 Vozim motor, nisam BAJKER, 2718 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZX14R '16 Performance Sport Prijavi odgovor kao problematičan Brate, jel si realan ili nas zajebavas... 4 14 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Patriota 848 Napisano Jun 11 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Upalis ga hladnog i par puta u crveno isturiras i to je dosta 2 8 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 20989 Napisano Jun 11 Vozim motor, nisam BAJKER, 2718 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZX14R '16 Performance Sport Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, Patriota je napisao: Upalis ga hladnog i par puta u crveno isturiras i to je dosta ...pa naravno, Kawa je to... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dušan PN 217 Napisano Jun 11 Svrati ponekad, 166 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, Patriota je napisao: Upalis ga hladnog i par puta u crveno isturiras i to je dosta To važi kad je napolju ispod nule. Kad je napolju sunčano i preko 20 stepeni. Držiš pun gas 3 minuta. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dušan PN 217 Napisano Jun 11 Svrati ponekad, 166 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan Uglavnom tako češ ga najbrže zagrejati. Ja ponekad i brener koristim dok držim pun gas. 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 3026 Napisano Jun 11 Drug član, 970 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan a jel neko probao da zapuši auspuh, da ne gubi bezveze tuda toplotu? 1 1 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djavo Nemirni 76 Napisano Jun 11 U prolazu, 25 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki ZR7 (1999) Prijavi odgovor kao problematičan pre 45 minuta, BokyBoy je napisao: Brate, jel si realan ili nas zajebavas... Ne zajebavam. Do prošlog juna nisam imao ništa na dva točka, a naišao sam na razne oprečne odgovore, od kreći odmah do treba 10 minuta. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1907 Napisano Jun 11 Drug član, 1288 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Ma kakvi, 30 sek do 1 min i lagano prvih par km, sasvim dovoljno, sve preko toga nepotrebno. 4 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Korto Malteze 314 Napisano Jun 11 Svrati ponekad, 182 postova Lokacija: Svuda po svetu, gde god me puste. Motocikl: SYM CRUiSYM α 300, Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Meni su objasnili da za motor sa hondinim DCT menjačem treba sacekati malo kako bi se ulje zagrejalo, tj. obrtaji dodju na 1100. To je uglavnom do 1 minut. Sent from my SM-S926B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 10553 Napisano Jun 11 Drug član, 4597 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Djavo Nemirni je napisao: Kako znate da je vaš motor dovoljno zagrejan da možete da krenete? Moj prioritet nisu performanse, jer nije za stazu, nego dugovečnost mašine. Dvotaktni skuter od 50 kubika zagrevam koliko mi treba da navučem kacigu, rukavice, upalim bluetooth komunikator, možda ukupno 3 minuta. Kawasaki ZR7 (1999. sa sauhom i karburatorima) zagrevam nešto duže. Palim ga dok je na štenderu, polako vraćam sauh kako raste broj obrtaja (gledam da ga držim na malo iznad 2000 obrtaja) i čekam da zadnji točak prestane da se vrti usled hladnog i gustog ulja iako je izbačen iz brzine. Da li je ovo dovoljno ili da pričekam još malo pre kretanja ili možda malo gasa u mestu pre kretanja? Исправно размишљање. Требало би кажем требало би да се сваки мотор загреје минимум до 60°Ц пре кретања. Али у стварности то нико не ради па се сви колективмо смејеми и шалимо на ту тему 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djavo Nemirni 76 Napisano Jun 11 U prolazu, 25 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki ZR7 (1999) Prijavi odgovor kao problematičan Znam da su mi Ogi i Zoki iz Motoringa (gde sam kupio Trevisa) više puta istakli značaj zagrevanja, ali ne mogu da se setim da li sam od njih čuo tu cifru od 10 minuta pre kretanja. Sećam se i da je moj pokojni deda zagrevao svoju Alfra Romeo 164 TSpark iz 1996. na nekih 3k obrtaja u mestu pre kretanja. pre 3 minuta, Мали Ћаћа je napisao: Исправно размишљање. Требало би кажем требало би да се сваки мотор загреје минимум до 60°Ц пре кретања. Али у стварности то нико не ради па се сви колективмо смејеми и шалимо на ту тему Ja radim. Hoću da mi motor bude dugovečan. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 2312 Napisano Jun 11 (promenjeno) Drug član, 1184 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan Ajde da te ne zajebavam, vec su te dovoljno Ne znam, ja jednostavno upalim motor, dok odem po kacigu, lagano onako crnogorski sve navucem, otvorim kapiju, isteram, zatvorim, motor je vec dostigao 50-60c i krecem, ako to ista znaci... Kod auta ne cekam nista, tu palim i krecem odmah... valjda volim motore vise, a i ne nosim opremu u kolima Promenio Jun 11 član Abi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11855 Napisano Jun 11 Ne silazi, 2718 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Prvih 4-5 km lagano,posle pipni deklu .Ako se ugrejala ok. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 681 Napisano Jun 11 Zainteresovan, 616 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da mu zagrevanje u mestu vise steti nego koristi. Pritisak ulja je najslabiji na leru. Ajd motore koji su imali karb, moras malo da titras u mestu posle prvog paljenja, tj da spustas sauh polako, al to je opet mozda minut. Taman dok se navuku rukavice. Ovi sa ubrizgavanjem sami odrade sta treba. Krenes lagano, ne silujes ga prvih nekoliko minuta i to je to. 2 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 3063 Napisano Jun 11 ODUSTO OD DIJETE, 2837 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: TRACER 9 GT & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sednem, upalim sačekam 15-20s da provrti ulje i krenem lagano par km. E onda nek mu je bog u pomoći 3 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikamike 710 Napisano Jun 11 Svrati ponekad, 387 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger Sport 660 Prijavi odgovor kao problematičan Pridjem motoru dok je jos na copavoj, izbacim iz brzine i kresnem... Onda otvaram kofer (iz tog razloga kljuc od kofera drzim odvojeno), pakujem sta treba u kofer ili izvadim rukavice iz kofera. Onda iz ormara uzimam jaknu i kacigu, ako ima potrebe malo brisnem vizir na kacigi vlaznim maramicama za naocare. lagano oblacim jaknu i mecem kacigu na glavu... Navlacim rukavice... Sedam na motor, vracam ga u rikverc. Bacim pogled na instrument tablu, temperatura na 3 kockice, zaturiram lagano, ler gas se smirio, super... stisnem dugme za otvaranje vrata na garazi, moze da se krene... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mickeyZ 1571 Napisano Jun 11 Drug član, 383 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan A gde je nivo ulja u agregatu dok je motor na copavoj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11855 Napisano Jun 11 Ne silazi, 2718 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Mladicu sa motorom budi kao sa zenom.U pocetku nezno ,a posle do panja. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 20989 Napisano Jun 11 Vozim motor, nisam BAJKER, 2718 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZX14R '16 Performance Sport Prijavi odgovor kao problematičan pre 12 minuta, cezarpa je napisao: Mladicu sa motorom budi kao sa zenom.U pocetku nezno ,a posle do panja. Brate, izvini sto ti rusim sneska al ima zena koje vole i u pocetku do panja... 2 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 8551 Napisano Jun 11 Drug član, 3212 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Jujuju... kakve izrazne reči 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11855 Napisano Jun 11 Ne silazi, 2718 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan 12 minutes ago, BokyBoy said: Brate, izvini sto ti rusim sneska al ima zena koje vole i u pocetku do panja... T0 su mu predlagali gore,ali tako ce da unisti motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 20989 Napisano Jun 11 Vozim motor, nisam BAJKER, 2718 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZX14R '16 Performance Sport Prijavi odgovor kao problematičan pre 53 minuta, cezarpa je napisao: T0 su mu predlagali gore,ali tako ce da unisti motor. Ček, pričamo o ženama sada ili o motoru? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 304 Napisano Jun 11 Svrati ponekad, 281 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha xsr 125 Prijavi odgovor kao problematičan 10 sekundi I odmah krecem.prvih par km lagano posle pun gas. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4395 Napisano Jun 11 Ne silazi, 6698 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Svaki agregat ima svoju radnu temperaturu i što pre je dosegne, to bolje. Najbrže se postiže pod opterećenjem, znači u vožnji, ali pod malim opterećenjem i bez visokih obrtaja i oštrih ubrzanja. 5 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...