Jump to content

Moto Zajednica

CFMoto 800MT

Recommended Posts

• Malinar u pokusaju, 1939 postova
  • Motocikl: piaggio x9 amalfi, triumph tiger 1050

Moje iskustvo sa većinom majstora je takvo da im više ne bih dao ni ulje da promene. Nalazio sam im svakakve brljotine uzrokovane jednom stvari - kurcoboljom. Sve što mogu i ne mogu, radim sam (ili ću da teram kod N.F.S.-a), iako mi je lakše da platim, jer su mi ukrivo uvili čep na karteru pneumatskim pištoljem, jer mi se desilo da odvezem ispravno a pokupim pokvareno i sl.

Pritom, nisam perfekcionista, ne tražim da u motor sipaju od ptice mleko i sl. Samo ako ne mogu da poprave, makar da ne pojebu. 

A vezano za lanac, nije to neka mustra, mora da bude jednako rastojanje na obe strane, što se lako izmeri.

I uvek je bolje ostaviti labavo nego pretegnuti. Ja sam to često sam dotezao i štelovao posle zamene guma, trajali su po 70 000 km.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 556 postova
  • Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900

@Sharky - Alex posle će bude nekvalitetni diskovi, teraj to u ovlašćeni 🤣

Šala kolege, nemojte šta zameriti.

Što se natezanja tiče najvažnije je da je podmazano

• Haha 6

• Drug član, 2363 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Podmazao sam lepo diskove, nece da se krive :jee:

A sto se lanca tice, aj sad malo ja da filozofiram, mehanika i fizika mi dobro idu, bar ja tako mislim.

Kada su centar prednjeg lancanika, osovina zadnje viljuske i centar zadnjeg lancanika tj tocka u istoj ravni tada je lanac najzategnutiji tj tada je udaljenost centra prednjeg i zadnjeg lancanika najveca.IMG_3754.thumb.jpeg.7e97f2e839b801a45a8bcb4286b1ecef.jpeg

Kao sto se vidi na slici, kada je motor bez opterecenja na copavoj viljuska je savijena na dole tj sve tri tacke nisu u ravni.

Zelite da budete 100% sigurni da lanac nije pretegnut ili labav? Opteretite motor da se zadnji amortizer sabije toliko da se sve tri tacke nadju u ravni i proverite da nije lanac zategnut kao struna, mora da radi bar 5mm gore dole.

Ako ne zelite tako da se zajebavate evo fabrickog uputstva za 800MT gde su u fabrici verovatno izracunali sve to.

Cf 800MT.pdf Cf 800MT1.pdf

Promenio član Sharky - Alex
  • Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja