Jump to content

Moto Zajednica

Preporuka za zastitu motora protiv kradje

Recommended Posts

• Integrisan, 8047 postova
  • Motocikl: TDM 900

Tamo treba Kalašnjikov bez blokade :D

Šalu na stranu, sve može da razvali. Samo je štos da vozilo bude da tako kažem težak plen. Jer ako je jedan Q5 zaštićen, ima još dva u gradu koja nisu. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1866 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000, Peda Sniper, Voge SR3

Ako parkiraš negde gde inače ima motora, tvoj treba da bude najmanje interesantan za krađu, i/ili najkomplikovaniji. Ako svi imaju disklock, ti disklock i lanac. Ako svi imaju disklock i lanac, ti ga stavi i pod ceradu. Ako niko nema ništa, tebi će i disklock biti dovoljan. S tim u vezi ako ti je motor lepši i noviji/skuplji od ostalih, cerada pre svega.

Uz disklock obavezno podsetnik što ide na ručicu gasa.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

• Svrati ponekad, 79 postova
  • Motocikl: V-Strom 1000 XT

Zato vozim V-Strom...Stroma niko ne krade,neznam jesam ikad čuo,...možda neko je...da je V-Strom nekom ukraden...ja nisam...gdje god parkiram, jedino sto sam primijetio da ima dosta interesanata,i da ga gledaju,i pokazuju palac gore, kao to je makinja... maaa...nije da se hvalim,il seruckam...promjenio sam 3 Stroma 650 XT...te sad imam 1000 XT...,nikad ni sa jednim nisam imao nikakvih problema, i još svi voze...

Ipak sto se tiče osiguranja, provučem lanac kroz zadnji točak te eventualno stavim naprijed disc-lock...i pokrijem ceradom,naravno i mjesto parkinga je bitno...ali ne zamaram se oce li ga ukrasti...ako hoće...doče njih 2-3...ubacit ga u prikolicu, da ima sve pokljucano...i odeeeee...

Ostavim i kacigu na retrovizoru ponekad-zaboravim...,eto to me ćudi, da nije nestala nikad...

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 2632 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Po gradu samo zaključam korman 

Negde na putu zbog kaska stavim disc lock i to je to. 

Sto kaze kolega, dodju dvojica i ubace ga u kombi. 

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 45 postova
  • Motocikl: Honda CRF300L

Cerada obavezno ako je motor napolju(čak i ako je ispod nadstrešnice). Ja sam na početku posle svake vožnje pokrivao motor. Sad me to mrzi, pogotovu u letnjim mesecima kad stalno sedam na motor.Par dana nisam vozio motor, pa silazim pre neki dan ispred zgrade, reko aj da dam malo ljubavi motoru, pranje motora i podmazivanje lanca, kad vidim nema registarske nalepnice. Proverio snimak sa zadnje vožnje, bila je tu na zadnjoj vožnji. Sad samo lepak ostao.
Ne znam kome može da treba ta nalepnica, ali znam da cu ja ostati sad oko 4000 kraći i da ću morati da se jurim po MUPu.
Kapiram da su klinci (baš deca), kao što kapice na ventilima skidaju. Sad moram da idem kod komšije da pregledam kameru u nadi da je snimljen kreten.
I još ko za inat sad najavljuju da će biti intenzivne kontrole motora u narednih nekoliko dana zbog nedelje bezbednosti ili šta već, pa ne smem mnogo da se zezam dok ne izvadim novu... 😠 Nego mi je sad vraća paranoja kao kad sam kupio motor da ga svako malo proveravam i držim na oku.
Živim za dan da kupim kuću sa garažom, ogradom i dogom. 

• Tužan 1

• Drug član, 2624 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Nisu to deca, namerno ti je neko skinuo da ti napakosti, desilo se i meni isto dok mi je motor stajao ispred zgrade, a nalepnica nije bila baš pristupačna. Pa posle toga je više nisam ni lepio, nosio sam je u novčaniku. Jednom su me samo zaustavili dok sam tako nosio nalepnicu, pokazao sam je, objasnio zašto je tako nosim i nisu mi pravili nikakve probleme. 
Sada imam svoju garažu, ah ljudi moji kakav je to spas. Mnogo lakše i opuštenije krećem na vožnje, pa se zato i vozim više, kad vreme dozvoljava.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 45 postova

Mislim da je oko 3800 koliko mi reče drugar koji je svoju loše zalepio pa sapro na prvom pranju. Jedino ako se nešto nije menjalo.
I to je bizarno toliko za nalepnicu, ali me mnogo više nervira što moram u SUP da se mlatim sad sa tim.
Prvo sam mislio možda je spala negde u vožnji, dok se nisam setio da imam snimak sa zadnje vožnje.

Pa ili deca ili neko da napakosti neko. Ne vidim nikakav razlog da bude lično jer sam super sa svim komšijama i baš se trudim da ne palim motor rano ujutru ili kasno uveče oko zgrade (a i fabrički mi je auspuh).

Samo nek debil moli boga da ga kamera nije dobro uhvatila taj ugao gde je motor(mada je i po moju slobodu bolje da ga ne nadjem).
Garaža je zakon, ali živim u centru trenutno i nema je, čak nema ni da se iznajmi po nekoj razumnoj ceni. Ogroman je problem u Kraljevu za parkiranje u gradu. Za autom sam se već pomirio da ne može da bude bez ogrebotina dok je ovakva situacija. Ako da bog, uskoro kupujem plac, pa ću valjda polako krenuti i ostalo da rešim.

I da, nova nalepnica sigurno nece ici na motor, nego u novcanik sa saobracajnom.

Promenio član Skandi
  • Sviđa mi se 1

• Hronični Motociklopata, 7658 postova
  • Motocikl: Frezer 600 Plavi Grom
pre 39 minuta, Skandi je napisao:

Cerada obavezno ako je motor napolju(čak i ako je ispod nadstrešnice). Ja sam na početku posle svake vožnje pokrivao motor. Sad me to mrzi, pogotovu u letnjim mesecima kad stalno sedam na motor.Par dana nisam vozio motor, pa silazim pre neki dan ispred zgrade, reko aj da dam malo ljubavi motoru, pranje motora i podmazivanje lanca, kad vidim nema registarske nalepnice. Proverio snimak sa zadnje vožnje, bila je tu na zadnjoj vožnji. Sad samo lepak ostao.
Ne znam kome može da treba ta nalepnica, ali znam da cu ja ostati sad oko 4000 kraći i da ću morati da se jurim po MUPu.
Kapiram da su klinci (baš deca), kao što kapice na ventilima skidaju. Sad moram da idem kod komšije da pregledam kameru u nadi da je snimljen kreten.
I još ko za inat sad najavljuju da će biti intenzivne kontrole motora u narednih nekoliko dana zbog nedelje bezbednosti ili šta već, pa ne smem mnogo da se zezam dok ne izvadim novu... 😠 Nego mi je sad vraća paranoja kao kad sam kupio motor da ga svako malo proveravam i držim na oku.
Živim za dan da kupim kuću sa garažom, ogradom i dogom. 

Ja nalepnicu stavljam gore na levi štap viljuške između trokuta, tako da kad smotam volan max u levo i zaključam, ne vidi se baš lako i teže se dolazi do nalepnice, nije na izvolte.

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 2624 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
21 minutes ago, Skandi said:

Mislim da je oko 3800 koliko mi reče drugar koji je svoju loše zalepio pa sapro na prvom pranju. Jedino ako se nešto nije menjalo.

Nažalost nije se menjalo ništa, toliko je.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 45 postova
pre 27 minuta, Disko Nindža je napisao:

Ja nalepnicu stavljam gore na levi štap viljuške između trokuta, tako da kad smotam volan max u levo i zaključam, ne vidi se baš lako i teže se dolazi do nalepnice, nije na izvolte.

Da i to je dobra opcija, meni je bilo na desnoj viljušci, i sa zaključanim kormanom je bila na izvolte. Nije mi padalo uopšte na pamet da bi neko nalepnicu mogao da skine. Sad kad sam se opekao, ipak će ići u novčanik. Nego bolje da ušrafim odma i tablicu dok i ona ne dobije noge.
Opasno sam se iznervirao kakvih mozgova ima. Nisam ni pomislio da ima ljudi koji to skidaju, jer sa njom čovek ništa i ne može da uradi osim meni štetu da napravi

• Zainteresovan, 505 postova

Ali nova nalepnica je 3800 a kazna za nalepnicu 10.000 ili 5 u roku od 8 dana i hoce da pisu, meni su pisali par dana nakon registracije(zaboravio da zalepim). Pa ti vidi sta ti je isplativije, 5% sansa da neko skine ili 50% sansa da ti pisu kaznu.

• Svrati ponekad, 456 postova
  • Motocikl: Kymco Downtown 300i

50% šanse da ti pišu kaznu za nelepljenje nalepnice!???

Ja 10 godina nosim nalepnicu u novčaniku, zaustavili me par puta, lepo objasnim, NIJEDNOM nisam platio kaznu! Samo kažem 😀

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja