Jump to content

Moto Zajednica

Policijska akcija pojačane kontrole saobraćaja - od 21. do 23. maja

Recommended Posts

• Ne silazi, 2878 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA

A jel mogu ja nalepnicu na pločicu, a pločicu zajedno sa ključevima, kao privezak ?

Mislim, ko će to razumeti i definisati, "ravni deo vozila kod uređaja za osvetljavanje" ...

A na samoj nalepnici, tj. zaštitnom belom papiru, slikana leva strana motora...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 183 postova
  • Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000

Što je najjače ja je i držim na levoj strani motora ... Al šta znam ... brine me ovaj deo gde su djubrad navela vizir kao opciju broj 1. Deluje mi iz toga da imaju prostora da zezaju ...

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Ne silazi, 2878 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA

Evo, našao sam je !  🤣

Lepo sam rekao, leva strana motora. I treba nositi ovu belu "futrolu" sa sobom. Ako počnu da zezaju zašto nije na viziru, pokažeš im i kažeš, "vaša firma je propisala ovde da stoji".

Screenshot_20250523_220931_Gallery.jpg

• Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 205 postova
  • Motocikl: Honda NX 500

Zalepljena mi je na viljušku. Ako me zbog toga kazne, reću ću im "bravo, spasao si život i meni i drugim učesnicima u saobraćaju, ljudino". Kenjam, možda i neću to da kažem, ali ko zna, nadam se da neću doći u tu situaciju

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Drug član, 1003 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV

Meni redovno zagledaju nalepnicu, možda im se sviđa što mi je između nogu...

20250523_223518~2.jpg

Promenio član QmBGD
  • Sviđa mi se 1
  • Haha 1

• Drug član, 1130 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

Vec sam negde pisao. Lepim nalepnicu na gornji deo viljuske i to tako sto prvo zalepim providnu bezbojnu foliju, predjem fenom. Pa nalepnica i onda preko nje jos jednom foliju. Na ovaj nacin folija se lako skida ako je potrebno servis viljuske, ne ostaje lepak. Nema cimanja previse a zasticena je od spoljnih uticaja. I retko kome moze da padne na pamet da je skine. Lepljenje na plastike, vizire itd nije opcija jer vrm taj deo ostane druge boje, izgrebe se itd... Staklo je nesto drugo kod auta. Zaustavljali su me, tolerisu. Nisu odusevljeni al sta da se radi. 

IMG_20250424_153231.jpg

Promenio član Zarkela
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 521 postova
  • Motocikl: Nmax 155

Mene zaustavili pre dva dana na sred autoputa u ravni uključenja kod bivše BIP pivare, tačnije deo gde se zatvara krajnja desna traka posle Mostarske petlje. 

Dobar dan, dokumenta, pita koliko ima kubika, dajem vozačku vidi da imam punu A, vadim nalepnicu iz pretenca rekoh skinuli mi klinci na dva motora... Pogledao da li je registrovan, vratio nalepnicu, malo popričali i kraj. Kulturan čovek maksimalno.

Tom tvom je izgleda zafalilo koju čestitku da uruči, pa se ti spletom nesrećnih okolnosti nacrtao. Mislim da je taj slučaj pre izuzetak nego pravilo, al dugo je leto.

• Sviđa mi se 2

• Ne silazi, 2582 postova
  • Motocikl: Benelli,gy6 125

Na motoru me jako retko zaustavljaju,verovatno znaju da imam kategoriju./Davne 1994 svi panduri u gradu su proverili moju dozvolu/

Jedino kad promenim motor ,dok se sete.

Nalepnica na jednom mi je na repu na ravnoj povrsini.Posto napred nisam nasao mesto.

• Drug član, 1490 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 1000 2014

Imate jeftino rešenje, pločica koja se vezicama pričvrsti za viljušku, crash bar itd.
Nekad sam to kupovao u Louisu a sad je naš čovek pravi, evo oglasa:

big-160690357_657737d3c4c349-96530771a0e4422c-11e1-4.webp

WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM
 NEW PRODUCT! ! ! Pločica za registracionu nalepnicu. Napravljena od ABS+ plastike za sve vremenske prilike. Dve vrste kačenja, za 47-20mm i za 20-5mm prečnik šipke. Uz pločicu se dobijaju i 2 vezice za laku montažu. Glatka povrsina za lakše uklanjanje starih nalepnica. Cena : 500 RSD

big-177725271_67bdf5641dd5a4-05093656Nosac-za-regist.webp WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM
Nosac za registracionu nalepnicuIzradjen pomoci 3D stampaca od kvalitetnog PETG materijala koji je otporan na UV zrakove i vodu i udarce. Poklon 2 vezice uz kupljen nosac. Cena: 500 dinara. NAPOMENA: OVE DRZACE PRAVIM JER MI IH LJUDI TRAZE INACE ONI NISU PO ZOBSU. Kontakt: Za više informacija ili kupovinu, pozovite 0668351048 ili pošaljite poruku. ​Napomena: Mogućnost izrade po narudžbini i drugih stvari pomocu 3D stampaca. Još slika mojih radova možete pogledati na ig ili fb: @printify. rs

Sent from my SM-A556B using Tapatalk

• Sviđa mi se 2

• Sreca i osmeh su kljuc svega ..., 432 postova
  • Motocikl: ... Pčelica :) ... FZ6 N...

Vizir nemam kume ,  mogu samo da zalepim na vizir od kacige 😂 sve je oblo na motoru , prošle godine pri udesu se oštetila jer je bila na viljušci

(vadjenje nove je bilo preko 5000rsd).

I na druge načine može da se ošteti zar ne ? 

Nosim je u torbici i to je to .. nosač nalepnice mi nije ok jer može da se otkine u većini slučajeva, pa i neko da skine .. uostalom neka smisle neku nalepnicu koja ne oštećuje vozilo i dobro 😁

U problemu sam 😂😂😂😂 

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 444 postova
  • Motocikl: Kymco Downtown 300i
Imate jeftino rešenje, pločica koja se vezicama pričvrsti za viljušku, crash bar itd.
Nekad sam to kupovao u Louisu a sad je naš čovek pravi, evo oglasa:

big-160690357_657737d3c4c349-96530771a0e4422c-11e1-4.webp
WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM
 NEW PRODUCT! ! ! Pločica za registracionu nalepnicu. Napravljena od ABS+ plastike za sve vremenske prilike. Dve vrste kačenja, za 47-20mm i za 20-5mm prečnik šipke. Uz pločicu se dobijaju i 2 vezice za laku montažu. Glatka povrsina za lakše uklanjanje starih nalepnica. Cena : 500 RSD

big-177725271_67bdf5641dd5a4-05093656Nosac-za-regist.webp WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM
Nosac za registracionu nalepnicuIzradjen pomoci 3D stampaca od kvalitetnog PETG materijala koji je otporan na UV zrakove i vodu i udarce. Poklon 2 vezice uz kupljen nosac. Cena: 500 dinara. NAPOMENA: OVE DRZACE PRAVIM JER MI IH LJUDI TRAZE INACE ONI NISU PO ZOBSU. Kontakt: Za više informacija ili kupovinu, pozovite 0668351048 ili pošaljite poruku. ​Napomena: Mogućnost izrade po narudžbini i drugih stvari pomocu 3D stampaca. Još slika mojih radova možete pogledati na ig ili fb: @printify. rs

Hvala kolega, odlično rešenje! Nisam čuo da postoji neko ko ih pravi kod nas. Sitna cena u odnosu na to kako mogu estetski da naprave štetu na motoru/skuteru!

Jedino mi je sumnjivo držanje vezicama. Jesu one neverovatno jake, teško se kidaju, ali se lako seku :)

:mobilizator:

Jel probao neko ovaj plate? Vidim da ga štampa od PET-G, neverovatno jaka plastika, i ja sam štampao neke funkcionalne delove sa njom, ali se na nju jako teško primaju drugi materijali. Zeznuta je za farbanje, jer farba slabo ostaje na njoj. Ne znam koliko se jako lepak od nalepnice hvata za nju.

Mene da neko pita meni bi izbor za ovako nešto bio ABS.

• U prolazu, 2 postova
Jel probao neko ovaj plate? Vidim da ga štampa od PET-G, neverovatno jaka plastika, i ja sam štampao neke funkcionalne delove sa njom, ali se na nju jako teško primaju drugi materijali. Zeznuta je za farbanje, jer farba slabo ostaje na njoj. Ne znam koliko se jako lepak od nalepnice hvata za nju.

Mene da neko pita meni bi izbor za ovako nešto bio ABS.

Nalepnica se drži uredno već punih godinu dana. Nema tragova da je negde počela da se odlepljuje. Baš od tog momka kupljena.

Nalepnica se drži uredno već punih godinu dana. Nema tragova da je negde počela da se odlepljuje. Baš od tog momka kupljena.

Super. To me zanimalo. Sad imam šta da isprobavam sa PETG .

• Drug član, 1891 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400

Ako sumNJate u vezice , uvek ima tu neki sraf na koji moze plocica da se napravi , kao kod mene. 

Nisam ulazio u oglas , ali nije lose da se skrene paznja coveku ako ima mogucnosti da ta plastika sa donje strane bude savijena pod 90 , da ne bi ulazila voda odozdo i odlepljivala nalepnicu. ( Zumirajte sliku iznad sto sam okacio )

• Drug član, 2350 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Imao sam takav nosac god dana, stajala je dobro, sad imam iz luisa, on ima poklopac. 

Stavio na viljušku. 

• Drug član, 521 postova
  • Motocikl: Nmax 155
Pre 1 sat, Atorn je napisao:

Imam kožnati novčanik sa Temu, i u njemu nalepnicu. 😁

to da se slaže uz one kožne tange?

• Sviđa mi se 2
  • Haha 5

• Svrati ponekad, 381 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger Sport 660
7 hours ago, vucko23 said:

Mene zaustavili pre dva dana na sred autoputa u ravni uključenja kod bivše BIP pivare, tačnije deo gde se zatvara krajnja desna traka posle Mostarske petlje. 

Dobar dan, dokumenta, pita koliko ima kubika, dajem vozačku vidi da imam punu A, vadim nalepnicu iz pretenca rekoh skinuli mi klinci na dva motora... Pogledao da li je registrovan, vratio nalepnicu, malo popričali i kraj. Kulturan čovek maksimalno.

Tom tvom je izgleda zafalilo koju čestitku da uruči, pa se ti spletom nesrećnih okolnosti nacrtao. Mislim da je taj slučaj pre izuzetak nego pravilo, al dugo je leto.

Mislim da je u mom slucaju bila kombinovana kontrola, klasicne patrole policije i jednog policajca na motoru. Zaustavio me 'obican' policajac, on me je pitao za nalepnicu. Onda mi je objasnio zasto mora da bude zalepljena: jer kao ja mogu da imam vise motora, pa samo da menjam (valjda tablice) i pokazujem ovu nalepnicu iz torbice?? Nakon te konstatacije je proverio broj sasije na motoru da li se slaze sa onim iz saobracajne. Zatim je dao instrukcije kolegi sa motorom da pise kaznu za nalepnicu. Dok mi je taj drugi kolega uzimao dokumenta, onako kroz salu pitah zar pisu za to kaznu,  na sta mi on odgovori potvrdno i da su u poslednja dva dana napisali dosta kazni, tako da nisam bio prvi. Inace, sve je proteklo kulturno, normalna prica... 

Ali ok, zalepicu nalepnicu, nije mi tesko, samo mi ovako bilo lakse. Proslih godina sam je nosio isto u torbici, ali zalepljenu na crnu foliju i izrezanu na manji pravougaonik, jer sam planirao negde na ram da je zalepim i lako skidam. Svidja mi se ova ideja sa providnom samolepljivom folijom pa onda moze i na vizir, samo da se lako skida. 

Ove plocice jesu kulturishka, ali opet moze neko da ti kenja da mozes da je setas sa bajka na bajk... :rolleyes:

Promenio član cikamike

• Ne silazi, 2582 postova
  • Motocikl: Benelli,gy6 125

Nalepnica prati tablicu,a sve to saobracajna ,ukojoj pise marka motora.

Tako da jedino imas jos jedan isti motor,bi moglo da prodje na prvi pogled.Bez citanja broja sasije.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 205 postova
  • Motocikl: Honda NX 500

I evo su rezultati, ako vas zanimaju:

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције контролисали су више од 3.300 возача двоточкаша и открили су готово 900 прекршаја које су учинили возачи двоточкаша током тродневне акције појачане контроле која је од 21. до 23. маја реализована у 34 европске државе чланице организације ROADPOL (европска мрежа саобраћајних полиција).

Највише санкционисаних возача двоточкаша били су бициклисти, укупно 365, док су возачи мотоцикала учинили 248, возачи мопеда 170, а возачи електричних тротинета 99 прекршаја.

Због некоришћења заштитне кациге санкционисано је 146 возача двоточкаша, а 110 возача искључено је из саобраћаја због управљања возилом под дејством алкохола, од којих су 95 били бициклисти. Такође, саобраћајна полиција искључила је из саобраћаја 43 возача јер су затечени да управљају мотоциклом или мопедом без возачке дозволе одговарајуће категорије, док је из саобраћаја искључено и 47 мотоцикала, односно мопеда који нису били регистровани.

Имајући у виду да се у наредном периоду очекује интензивно учешће двоточкаша у саобраћају, припадници саобраћајне полиције наставиће са мерама појачане контроле возача двоточкаша како би се сачувала њихова безбедност, као и безбедност осталих учесника у саобраћају.

• Drug član, 1490 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 1000 2014
Mislim da je u mom slucaju bila kombinovana kontrola, klasicne patrole policije i jednog policajca na motoru. Zaustavio me 'obican' policajac, on me je pitao za nalepnicu. Onda mi je objasnio zasto mora da bude zalepljena: jer kao ja mogu da imam vise motora, pa samo da menjam (valjda tablice) i pokazujem ovu nalepnicu iz torbice?? Nakon te konstatacije je proverio broj sasije na motoru da li se slaze sa onim iz saobracajne. Zatim je dao instrukcije kolegi sa motorom da pise kaznu za nalepnicu. Dok mi je taj drugi kolega uzimao dokumenta, onako kroz salu pitah zar pisu za to kaznu,  na sta mi on odgovori potvrdno i da su u poslednja dva dana napisali dosta kazni, tako da nisam bio prvi. Inace, sve je proteklo kulturno, normalna prica... 

Ali ok, zalepicu nalepnicu, nije mi tesko, samo mi ovako bilo lakse. Proslih godina sam je nosio isto u torbici, ali zalepljenu na crnu foliju i izrezanu na manji pravougaonik, jer sam planirao negde na ram da je zalepim i lako skidam. Svidja mi se ova ideja sa providnom samolepljivom folijom pa onda moze i na vizir, samo da se lako skida. 

Ove plocice jesu kulturishka, ali opet moze neko da ti kenja da mozes da je setas sa bajka na bajk... :rolleyes:
Nosim ovu pločicu sa nalepnicom već nekih 5-6 godina i do sada mi nikada nisu pravili problem.
Inače kada zalepim nalepnicu na pločicu, obavezno preko nalepnice zalepim jedan sloj širokog providnog selotejpa koji drži nalepnicu da ne spadne prilikom recimo pranja motora.
Selotejp prepustim po 1cm sa obe strane i zalepim preko ivica pločice da štiti nalepnicu od mehaničkih oštećenja i odlepljivanja.

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja