QmBGD 4662 Napisano Jul 9 Drug član, 1028 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ni to nije u mom fazonu ali se slažem Jutros stigoh na posao podmazan spolja, suv gde treba - Oxford Stormseal je model odela, 4. godina u celogodišnjoj upotrebi: 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr. No 602 Napisano juče u 08:55 XXX, 491 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan On 7/4/2025 at 2:26 PM, markommarko said: Kada je reč o ovim prslucima za rashlađivanje, bio sam pre nedelju dana u Luisu u Minhenu i baš sam ih pitao da li ih imaju. Riba mi je rekla da su poslednji put imali pre oko tri godine i da od tada nisu nabavljali. Kaže ljudi to ne žele jer: 1. Da bi rashladio vodu u njemu moraš da ga staviš u frižider, a zauzima dosta prostora 2. Kada ga obučeš tako ledenog, bude neprijatno zbog hladnoće 3. Posle nekog vremena se ugreje i onda si primoran da nosiš prsluk od nekoliko kila tople vode na sebi To su njeni razlozi koji su me odvratili od razmišljanja u pravcu tih prsluka. Ako neko ima iskustvo iz prve ruke bilo bi dobro da podeli sa nama Nisam siguran da li si mislio da nosiš rashladni prsluk ispod kišnog odela kada si pisao u ovoj temi ali evo iskustava iz prve ruke: - Prsluk se ne stavlja u frižider i ne radi tako kao što si naveo (hlađenje u frižideru i oblačenje hladnog) - Radi isključivo ako se nosi ispod odela koje ima luftere (mesh jakna idealno) zato što je princip hlađenja isparavanje vode koja se nalazi u prsluku - Neće raditi posao ispod kišnog odela zato što nema isparavanja tj. nema protoka vazduha - Radi posao super na velikim vrućinama (tipa 35 stepeni), mnogo se lakše podnosi vrućina. Na nižim temperaturama je sasvim podnošljivo i bez prsluka u mesh jakni - Radi posao samo dok se vozi tj. dok ima protoka vazduha kroz jaknu. Ako stojiš u koloni, na semaforu ili čekaš radove na putu (lično iskustvo) isto ti je toplo kao i da nemaš prsluk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markommarko 540 Napisano juče u 12:05 Svrati ponekad, 262 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan To sam se nadovezao na post iznad mog, jer je okačen link za ove rashladne prsluke Da ne idemo sada mnogo u offtopic sa ovim, dakle jedino na 35 i više ima smisla nositi i to samo kada smo u pokretu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr. No 602 Napisano pre 11 sati XXX, 491 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan 22 hours ago, markommarko said: To sam se nadovezao na post iznad mog, jer je okačen link za ove rashladne prsluke Da ne idemo sada mnogo u offtopic sa ovim, dakle jedino na 35 i više ima smisla nositi i to samo kada smo u pokretu? Moje lično iskustvo - da, samo na baš velikim temperaturama debelo preko 30 ima smisla da nosim taj rashladni prsluk. Na oko 30 stepeni (meni bar) je sasvim ok da vozim u mesh jakni. Uzmi to sa rezervom - svako od nas je drugačiji i drugačije podnosi i vrućine i hladnoću Sve ostalo što sam naveo za korišćenje tog prsluka stoji i na 30 i na 40 stepeni 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nuk 291 Napisano pre 10 sati Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: NS Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X Prijavi odgovor kao problematičan Da ne zaboravim da pohvalim ovo odelo, najozbiljniji test je prošlo, sati kiše i ogromnih pljuskova, ništa nije propustilo. Video san identično i kao Acerbis brendirano tako ga ima i ovde negde kupiti verovatno. https://a.aliexpress.com/_Eu3P1EO Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1246 Napisano pre 5 sati Drug član, 1174 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan @nuk Kako si sa veličinom prošao? U smislu koji broj nosiš regularno odelo a koji si naručio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nuk 291 Napisano pre 5 sati Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: NS Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X Prijavi odgovor kao problematičan To sam zaboravio, nosim XL regularno, 193/95 proporcije što se kaže, odelo poručio 3XL na osnovu komentara i taman mi je. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...