lakosta_cbr 0 Napisano Ponedeljak u 22:55 U prolazu, 6 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 600F ABS 2012 PC41 Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto naslov kaze tražim ako postoji legalan način da promenim izduvni sistem kako bih dobio bolji zvuk motora. Ako ne postoji koji bi najbolji i najlakši način bio da barem bude za godišnji servis legalan pa vratim na aftermarket Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1647 Napisano Utorak u 04:45 Drug član, 1100 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Uzmes bilo koji sa homologacijom i resio si problem... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 937 Napisano Utorak u 15:04 (promenjeno) BJB Maxi Scooter Club, 2117 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan @Rider000Ајде молим те објасни ми ову констатацију. Значи купим топ са хомологацијом и миран сам на техничком? Promenio Utorak u 15:06 član bracabgd Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6490 Napisano Utorak u 15:26 Enduraš, 6430 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Da, ali homologacija mora da bude za tvoj motor, ne moze bilo koji. tako bi bar trebalo po pravilu, ali za sada na tehnickom jos ne diraju za to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1647 Napisano Utorak u 15:58 Drug član, 1100 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Upravo tako. U homologaciji pise za koji model je ista. Ugravirana je i na top ali i papir je bitan. Podrazumeva se da je skidanje dB kilera kaznjivo(kod nas jos uvek ne verovatno ali preko jeste) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 937 Napisano Sreda u 14:39 BJB Maxi Scooter Club, 2117 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Не знам од кад је овако, имам Мивв за мој мотор, све папире и пре 3 године ме вратио са техничког да ставим фабрику. Зато питам, издув је оригинал и узет баш за мој модел. Издув још увек имам али га од тада мењам пред технички, лакше ми тако него да се расправљам са неким ко ми је једном рекао “да имаш Акраповича, лако би прошао” Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 18976 Napisano Sreda u 15:09 Integrisan, 5718 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Da li mi u Srbiji znamo koja inspekcija je nadlezna za tehnicke preglede? Gde da prijavimo nepravilnosti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5505 Napisano Sreda u 15:18 Ne silazi, 4104 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan @bracabgd tako ti je to kod nas. Negde može sve, negde ne može ništa, manje je bitno šta je po zakonu\pravilniku, sve zavisi na koga naletiš. Meni je lik skidao kofer sa skutera za tehnički pregled. Koji je inače fabrički, original iz fabrike tako izlazi. Dozvoljeni su inače i aftermarket koferi, a kamoli originali, ali eto... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1943 Napisano Sreda u 16:01 (promenjeno) Drug član, 2897 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Imam akrapa original za moj motor ali on kao i mnogi drugi nije homologovan za ulicu. Pročitajte šta piše u papirima Promenio Sreda u 16:02 član JevtaNS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4976 Napisano juče u 10:04 Ne silazi, 5593 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene Mivv, sa prigušivačem (zanitovan je) je homologiran za ulicu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 4352 Napisano juče u 11:06 (promenjeno) Drug član, 977 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ja prolazim sa odgovarajućim Akrapom bez db-killera bez problema, dok ne počnu buku da mere. (Takvog sam ga kupio, nervira me na putu, ali je i na fabričkom auspuhu izvađen DB...) Edit: Nemam propratni papir, niti su mi tražili. Promenio juče u 11:18 član QmBGD Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5676 Napisano juče u 11:11 Ne silazi, 4989 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Ako ima papir i homologaciju da je za baš taj model motora na koji je ugrađen, ne može da ne prođe tehnički. Uglavnom je dovoljan papir od proizvođača auspuha često može da se skine i sa sajta proizvođača auspuha (ako već niste dobili uz auspuh), a može se zatražiti na upit e-mailom od bilo proizvođača ili uvoznika. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
plumber.ns 377 Napisano juče u 12:06 (promenjeno) Zainteresovan, 420 postova Lokacija: Nov' Sat / Vojvodina Motocikl: Adventure sports 750 Prijavi odgovor kao problematičan Zar nije dovoljno da auspuh ne prelazi nivo buke koji je zakonski ograničen? Šta je sa motorima koji su starijeg datuma proizvodnje gde su auspusi truli , pa su morali biti krpljeni ili zamenjeni? Kod mene je auspuh sa kojim sam kupio motor iz EU. Redovno registrova tamo. U pitanju je auspuh proizvođača Devil. Jer na mom modelu nije mogao asupuh da izdrži duže od 10-15 godina a da ne istruli. Nema da se kupi nov fabrički auspuh . Imam kopiju brifa gde je naveden taj auspuh. Promenio juče u 12:11 član plumber.ns Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1647 Napisano juče u 17:53 Drug član, 1100 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Ne meri se nivo buke kod nas(jos uvek). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...