Jump to content

Moto Zajednica

Legalni aftermarket izduvni sistem?

Recommended Posts

• U prolazu, 6 postova
  • Motocikl: CBR 600F ABS 2012 PC41

Kao sto naslov kaze tražim ako postoji legalan način da promenim izduvni sistem kako bih dobio bolji zvuk motora. Ako ne postoji koji bi najbolji i najlakši način bio da barem bude za godišnji servis legalan pa vratim na aftermarket

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1100 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Uzmes bilo koji sa homologacijom i resio si problem...

• Hvala 1

• BJB Maxi Scooter Club, 2117 postova
  • Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац

@Rider000Ајде молим те објасни ми ову констатацију. Значи купим топ са хомологацијом и миран сам на техничком?

Promenio član bracabgd

• Enduraš, 6430 postova
  • Motocikl: CRF300L

Da, ali homologacija mora da bude za tvoj motor, ne moze bilo koji. tako bi bar trebalo po pravilu, ali za sada na tehnickom jos ne diraju za to.

• Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Upravo tako. U homologaciji pise za koji model je ista. Ugravirana je i na top ali i papir je bitan. 

Podrazumeva se da je skidanje dB kilera kaznjivo(kod nas jos uvek ne verovatno ali preko jeste)

• BJB Maxi Scooter Club, 2117 postova
  • Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац

Не знам од кад је овако, имам Мивв за мој мотор, све папире и пре 3 године ме вратио са техничког да ставим фабрику. Зато питам, издув је оригинал и узет баш за мој модел. Издув још увек имам али га од тада мењам пред технички, лакше ми тако него да се расправљам са неким ко ми је једном рекао “да имаш Акраповича, лако би прошао” :tras2:

• Ne silazi, 4104 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

@bracabgd tako ti je to kod nas. Negde može sve, negde ne može ništa, manje je bitno šta je po zakonu\pravilniku, sve zavisi na koga naletiš. Meni je lik skidao kofer sa skutera za tehnički pregled. Koji je inače fabrički, original iz fabrike tako izlazi. Dozvoljeni su inače i aftermarket koferi, a kamoli originali, ali eto...

• Podržavam 1

• Drug član, 2897 postova
  • Motocikl: strom 650

Imam akrapa original za moj motor ali on kao i mnogi drugi nije homologovan za ulicu. Pročitajte šta piše u papirima 

Promenio član JevtaNS

• Drug član, 977 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV

Ja prolazim sa odgovarajućim Akrapom bez db-killera bez problema, dok ne počnu buku da mere. (Takvog sam ga kupio, nervira me na putu, ali je i na fabričkom auspuhu izvađen DB...)

Edit: Nemam propratni papir, niti su mi tražili.

Promenio član QmBGD

• Ne silazi, 4989 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Ako ima papir i homologaciju da je za baš taj model motora na koji je ugrađen, ne može da ne prođe tehnički. Uglavnom je dovoljan papir od proizvođača auspuha često može da se skine i sa sajta proizvođača auspuha (ako već niste dobili uz auspuh), a može se zatražiti na upit e-mailom od bilo proizvođača ili uvoznika.

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 420 postova
  • Motocikl: Adventure sports 750

Zar nije dovoljno da auspuh ne prelazi nivo buke koji je zakonski ograničen? Šta je sa motorima koji su starijeg datuma proizvodnje gde su auspusi truli , pa su morali biti krpljeni ili zamenjeni? Kod mene je auspuh sa kojim sam kupio motor iz EU. Redovno registrova tamo. U pitanju je auspuh proizvođača Devil. Jer na mom modelu nije mogao asupuh da izdrži duže od 10-15 godina a da ne istruli. Nema da se kupi nov fabrički auspuh .

Imam kopiju brifa gde je naveden taj auspuh.

20250424_141015.jpg

Promenio član plumber.ns

Ne meri se nivo buke kod nas(jos uvek).

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja