miki 3429 Napisano Octobar 27 Drug član, 1052 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Da probaš sa cifrom? "Draga, ova dva koštaju manje nego da sam uzeo jedan GS i ostane mi para za jednu cisternu goriva pride!" 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6341 Napisano Novembar 6 Drug član, 4256 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Bio je neki smrtni slučaj u širem našem obiteljskom krugu, nas dvoje u autu, tako razgovaramo o prolaznosti ovozemaljskoj, u jednom trenutku veli mi supruga:Eto šta ti je život, mučiš se, odričeš, stvaraš a nikad neznaš kad je tvoj red.Kupi si još jedan motor i ne vodi brigu o tome…Ja poslušaj moju voljenu i tako dođe motorin broj 4 u garažu.Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 3429 Napisano Novembar 6 Drug član, 1052 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan @el classico Dostupan sam za usvajanje!!!! 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6341 Napisano Novembar 6 Drug član, 4256 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Miki, može ionako nam fali jedan takav….Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Baron-Čurug 144 Napisano Novembar 7 U prolazu, 53 postova Lokacija: Čurug Motocikl: Cagiva Gran Canyon 900, Kove 450 Rally Prijavi odgovor kao problematičan On 27. 10. 2025. at 10:39, Duta_91 je napisao: Vozim 450 MT i nekako mi 800 MT-X izlazi iz budžeta, a i više sam okrenut ka vožnji van asvalta, a nemam dovoljno skila još uvek, (ali marljivo vežbam ) za veći motor od 450 MT-a, mada ova cena od 8390,00 € mislim da je bas privlačna i za razmatranje. Takođe još jedan problem koji sam imao je visina motocikla, posto sam ja 175, ona verzija od 870 mi je kao na planinu da se penjem, međutim evo je LOW SEAT varjanta. (sve su uradili da nam uzmu pare) E sad ništa od ovog nije bilo pitanje, sve već znate... pitanje je: KAKO DA UBEDIM ŽENU DA MI pored 450 MT-a TREBA I 800 MT-X, ako neko ima neku preporuku pištite Uradiš kao ja... Prodao 450 rally i pitao ženu šta da kupim... A ona, em odlučila između Kove 800x pro i MT-x kako njoj odgovara, spram njene visine i težine, a ne moje... Em joj sad više "njen" stari putni motor uopšte nije intresantan... Sad ona samo Kovindu tera 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8223 Napisano Novembar 7 Drug član, 2777 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Šta bi, što ode 450 tako brzo ? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKOLA 1 1154 Napisano Novembar 7 (promenjeno) MK Obrenovac, 612 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: BMW R 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan Drugar kupio MTX Bio sam kod njega jahao ga , zagledali ga celo veče uz pivo . Za sada oduševljeni detaljima i kvalitetom izrade. Drugar je prešao sa KTM 990 Adventure na ovo i posle prvih 100km je oduševljen MTXom , kaže manje vibracija ima, lepše radi na malim obrtajima u odnosu na 990 i deluje mu da se lakše vozi.... Meni se svideo opasno i ozbiljno kalkulisem kako da ga priustim. Da sam prodao moj motor pa i nekako , ovako bi morao i da se pozajmljujem i da dižem kredit hahahahhaha Videćemo još ga nisam testirao ! Promenio Novembar 7 član NIKOLA 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Baron-Čurug 144 Napisano Novembar 7 U prolazu, 53 postova Lokacija: Čurug Motocikl: Cagiva Gran Canyon 900, Kove 450 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, živke je napisao: Šta bi, što ode 450 tako brzo ? Nije do 450, do mene je... Hoću da nas svedem na jedan motor..."Stara" putna CAgiva je izgubila namenu jer smo sad sa dvoje male dece, pa će višednevne ture morati da čekaju godinama... Bilo nekad, sad se pripoveda, zato je i Cagiva spremna za preudaju Plus, vučem staru povredu, te bi trebalo skroz da batalim vrstu vožnje za koju sam uzeo 450 Rally... A rally je stvoren da se vitla po atarskim putevima, nije to za bilo kakvu vrstu pitomog đira dok razgledaš okolinu i pejzaže... Sa druge strane, Vojvodina je ravna, a ja ne vozim nikakav Hard. Sav moj "Off" su dolme, zemljani putevi i tome slično, a to može i 800x pro. I to skroz korektno. Sve ne verujem kako 800 to sa lakoćom gazi...Staze po šumi sam nekad i KLE-om 500 mogao komotno proći, a ovo je za Kle-a avion, u svakom smislu te reči... Jak,lak, vožljiv i okretan. Da skratim i da ne davim... Povreda je presudila, a ne žena Ja sam ok, nemam ni tegobe, ni bolove, ni ograničenja, ali magnetna rezonanca kaže da je vreme da se "skrasim"... A taj je nalaz stigao tek posle kupovine 450 Rally-a. Da su lekari i magnet drugačije presudili, još bi ja glumio mladića i lečio krizu srednjih godina dok vijam adrenalin bežeći od oblaka prašine na Rally-ju u punom gasu... Ovako, vreme je za penziju i jedan motor koji može i na put, a i pored puta kad je prilika, čisto da me želja mine... Kove 450 rally ću uvek hvaliti jer je stvarno kvalitetan, sposoban, izdržljiv i relativno brz... Kažem, relatvno brz jer postiže dobre brzine, ali se ne otima iz ruku kao Exc, Lc4, ili Te510 što sam ranije vozio... Samo mi je malo, ponekad, falilo te inicijalne brutalne snage koju imaju ti tzv. "big bore" jednocilindraši... Sve ostalo je bilo top... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 21273 Napisano Novembar 7 Integrisan, 6610 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Bas sam ga gledao neki dan, s obzirom da kosta kao Vstrom 650XT, ovo je odlicna kupovina ko se ne gadi na Kineze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKOLA 1 1154 Napisano Četvrtak u 06:40 MK Obrenovac, 612 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: BMW R 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan Juče uhvatih slobodno gde ću šta ću Aj konačno na test vožnju motora. Šta da vam kažem nego da sam se oduševio motorom ! Da napomenem da nisam neko bez iskustva i da sam vozio skoro sve od motora u toj klasi , većinu posedovao a neke i probao ali na duže ne mislim na kratko ( Strom 650 i 1050, Versis 650 i 1000, Tiger 800, Trenere 700, Transalp 650 i 700, BMW F800gs......) Juče sam sa 800MT-X prešao oko 190km. Iz grada na Avalu, pa Ralja ring na Kosmaj, tamo se malo vozilo po šumama i brdima, pa opet Ralja ring I opet Avala pa Bubanj potok i auto put nazad . Tako da sam ga probao u skoro svim okolnostima. Kinezi su što se mene tiče OBRNULI IGRICU. Da te stave na motor bez da gledaš koji je znak na njemu nikad ne bi ni pomislio da vozis Kineza. Agregat je babaroga, tako mirno radi, veselo se vrti, vuče lepo sa svih obrtaja, a kad se pređe 5500rpm kao da te neko šutne u dupe , skoči i đidne se kao da ima Vtec. Vibracije minimalne , kvačilo mekano ko babina sisa a menjač kao puter, prosto te vuče da što više šaltaš ! Kvik šifter radi odlično na srednjim i visokim obrtajima , radi i na niskim ali je u niže brzine lepše sa kvačilom na malim obrtajima. Ergonomija na mojih 190cm i 125kg je dobra, lako dohvatim nogama dole, u vožnji noge nisu puno savijene , volan širok i lepo se barata, zaštita od vetra zacuđujuce solidna. Čak je i u vožnji stojeći odličan, lepo se uhvati nogama i upravlja motorom. Ogibljenje na mojih 125kg odlično ,lepo guta neravnine, ležeće policajce, dobar na putu . Kočnice na visini zadatka ! Po krivinama se vozi i obara kao balerina, prosto trazi da ga sve više teraš i obaras , stabilan , milina za lokalne i krivudave planinske puteve ...... Za van puta odličan pogotovo kad se vozi stojeći , baš je okretan i lako se barata. Čak bi za Off road čak malo i omekšao zadnji amortizer da još bolje pije dzombe. Jedina mala mana je sedište malo je uze i tvrđe i hoće malo da zaboli bulja. Za mene bi idealno rešenje bilo ono još deblje i vislje sedište što nude kao dodatnu opremu. Ko planira 90% vremena da vozi asfalt mnogo je bolja i udobnija verzija običan MT800 Turing ili Explorer. Ovaj motor spada u top 3 Adventure motora koja sam probao do sada. Sa ovom cenom i onim što nudi popiskili su se po konkurenciji. A da da se razumemo nisu svi Kinezi odlični, gledao sam i Zontes, Neki, QJ Motors i još neke i po meni CF je za stepenicu ili čak dve ispred ostalih što se tiče završne obrade, detalja , plastika, komandi, rešenja i kvaliteta komponenti koje se ugrađuju..... to je moje mišljenje. 18 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 2113 Napisano Četvrtak u 08:46 Drug član, 1452 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Ja kad budem menjao motorin, ozbiljno cu razmotriti CF. Bas da vidimo kako ce 1000mtx da kotira sa cenom. Mada je i 800tka dovoljna sasvim. Realno bolja kupovina nego KTM Procitah negde da i CF uvodi subscription, tj. pretplatu za odredjene funkcije na motoru, to ako sprovedu, vecerali su sto bi se reklo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 3429 Napisano Četvrtak u 08:58 Drug član, 1052 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Bila je priča za to, ali su se nešto ućutali. Pretplata nije za funkcije na motoru, nego za funkcije njihove aplikacije. Osnove su i dalje besplatne, ali hoćeš eye-candy, to se plaća. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 21273 Napisano Četvrtak u 14:13 Integrisan, 6610 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, Rider000 said: Ja kad budem menjao motorin, ozbiljno cu razmotriti CF. Bas da vidimo kako ce 1000mtx da kotira sa cenom. Mada je i 800tka dovoljna sasvim. Realno bolja kupovina nego KTM Procitah negde da i CF uvodi subscription, tj. pretplatu za odredjene funkcije na motoru, to ako sprovedu, vecerali su sto bi se reklo. Zavisi za sta ga hoces Ako ces za offroad, onda nije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 2113 Napisano juče u 15:31 Drug član, 1452 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Australijanac bio kod nas na Balkanu da vozi 800mtx. Mislim da je ovo realna recenzija. Konacno recenzija bez hvalospeva. Sve ono sto mi je smetalo na 800mt explore je isto on rekao za 800mtx. Drndav gas, odsecanje snage cak i kad ti noga nije blizu poluge menjaca izbaci te iz ravnoteze skroz kad se desi, nezgodan polozaj prekidaca zmigavaca. I to sto se ugasi random sam od sebe. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 21273 Napisano juče u 16:19 Integrisan, 6610 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Koja je fora sa tim zmigavcima i Kinezima? Jebote 30+ godina se stavljaju zmigavci na isto mesto sad neko izmislja toplu vodu ili sta? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 2113 Napisano juče u 16:50 Drug član, 1452 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan @MotorcyclistDzojstik za infotainment je izmedju, ja imam dugacke prste i opet mi je nezgodno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 7728 Napisano pre 22 sati Drug član, 2212 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Strani placenik ubacen sa zapada dosao u Srbiju da pljuje po kinezima, hoce da nam srusi drzavu 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vucko23 2056 Napisano pre 10 sati Drug član, 590 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nmax 155 Prijavi odgovor kao problematičan A hvala Bogu na forumu sve više kineskih svedoka koji oće d'ubiju ako im neko udari na mašinu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3838 Napisano pre 7 sati (promenjeno) Drug član, 1824 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT,C650GTBeverly300hp,Honda x-adv750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Vučko ,mi smo kao CH imamo prihvatljiv dnk ko god da pobedi Dok nas kopiraju potrebni smo im Promenio pre 7 sati član Džim Džarmuš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...