Jump to content

Moto Zajednica

Kupovina polovnog do 2.500 e, ili nov na kredit

Recommended Posts

• Ne silazi, 2461 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER-5

Znam da ima milion ovakvih tema, ali mi glupo da se nekome "uvaljujem" i poremetim diskusiju koja je već započeta. Nisam žensko, kao @Lulence, @pepermint i ostale cure pa da u 2 sata očekujem 50 odgovora 🤣, ali neka, svako od nas ima neke "prohteve" koje bi trebalo pokušati ostvariti.

Prvo, visina 173 cm, težina 81 kg, 56 godina. Vožnja motora 70 % Beograd (kuća-posao 30 km oba pravca) i nekih 30 % van grada. To van grada, mislim na zajedničke vožnje po Srbiji, a van Srbije do nekih 600 km u pravcu, max, BiH-RS, Hrvatska, Crna Gora itd, možda i Rumunija...

99 % vozim se sam ! Od 400 do 650 ccm3 max, 500 idealno. Rega i nije toliko problem, koliko potrošnja, jer sam non stop na motoru, a nisam buržuj, jbga...:)

Skuteri stop ! EFI obavezno ! Bez heblova, samo korman (ev. zamena, problem sa leđima)

Dosta kolega me odvraća od kineza, svako ima svoje mišljenje, i to poštujem.

Koliko god para spremio za polovan motor, uvek će se naći neko i reći "nategni se" za još par stotina... Limit u kešu je max 2.500 evropskih. Za te pare (možda) mogu da kupim japanca starog 20 godina, kome će možda ne ove, ali sledeće sezone sigurno trebati neko ulaganje. Jer, niko neće da proda dobar motor za male pare (osim mene, naravno, hehe !). Ako se i nađe, super...

Drugo, vrlo bitno pitanje, za poznavaoce kineza: ako npr rešim da ove pare gurnem za učešće, šta uzeti ? Off road me ne interesuje, samo asfalt. Svi oni gedžeti me ne interesuju, razni modovi vožnje itd. Ako sa Kawom do sada nisam nikad pao, a vozio i po ledu, i po baš jakoj kiši, bez abs-a, žiroskopa itd, mogu i dalje, mada je sada abs standard.

Interesuje me, da li neko od kineza radi zamenu staro za novo (sve zavisi i koliko ću još moći voziti 😆), servisi u Bgd-u, ko nudi probnu vožnju (kaciga mi u kolima :)) , da vidim i da li će biti nekih popusta na sajmu pa da razmislim...uh, muke !

Biće još podpitanja, za sada ovako. Pucajte !!!

• Sviđa mi se 7

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 440 postova
  • Motocikl: Nmax 155

Blažo, jeste intimno pitanje, ali koliki ti je... mislim budžet za motor ako budeš gađao na kredit?

Ti si zahvalnih dimenzija, navikao si na nejked motor, vozili smo se par puta zajedno i ti nekako ideš uz nejked fazon. Mislim da je povoljna opcija i dobra ponuda CFMoto 450nk, dva klipa paljenje na 270 stepeni, tzv. crossplane agregat, ima dobar zvuk. Dosta kolega ga vozi u adv oklopu 450mt, imaš aktivnu temu i niko se nije žalio. Malo oni mešetare sa cenom, koliko se sećam zimus je bio ispod 5000e recimo 4800, sad je 5500 i verujem da može da se ispregovara lepo jer nejked model nije tražen kao adventure.

Sledeća stanica bi mi bio Suzuki Sv650, evergreen, okrugli far, proveren V2 agregat, ali košta 7k evropskih i bio bi ti veće opterećenje ako uzmeš kredit.

• BJB Maxi Scooter Club, 459 postova
  • Motocikl: AA500

CF Moto 700MT bio do nedavno za 5800-5900e, "zaostali" primerci 2023. i 24. ali ne vidim ih vise na oglasima, mislim da je to najbolja ponuda skorije kod nas generalno... Mozda vredi zvati dilere, ako je ostao jos koji.

Pretpostavljam da tih 2500 racunas za 30% ucesca. Od redovnih ponuda SVT650, Morini XCape, Voge 625 ili 525 da ostanes do 500cc, mozda moze da se dobaci i do NX500 ali je ona bas klot a najskuplja je.

Ako neces "ADV" fazon, sve sem nejkeda je nestalo s trzista :lol:

Promenio član andrej.
  • Hvala 1

6 do 7 hiljada evropskih, na kredu. To bi bio neki maksimum. Računam do 2.300-2.500 e učešće, i max 100 e rata. Što kraće, to bolje. Nisam za kredit do 7 godina. Ako je npr kod nekih kineza garancija 4 godine, toliki i kredit.

• Podržavam 1

pre 3 minuta, andrej. je napisao:

Ako neces "ADV" fazon, sve sem nejkeda je nestalo s trzista :lol:

Ne smeta meni adv fazon, samo da je sa gumama za asfalt, jer ne planiram šumu itd...

• Integrisan, 5395 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600
3 minutes ago, Blaza said:

6 do 7 hiljada evropskih, na kredu. To bi bio neki maksimum. Računam do 2.300-2.500 e učešće, i max 100 e rata. Što kraće, to bolje. Nisam za kredit do 7 godina. Ako je npr kod nekih kineza garancija 4 godine, toliki i kredit.

Ako ti i dalje odgovara naked, novi SV650. 

Ako ces polovno, do 2500e FZS600 Foxeye. 

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• Drug član, 1046 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

Kad bih prodao svoj. Gledao bih ovako ili polovni Versys ili nov QJ. Ostalo ne bih puno gledao, sto se tice trenutnih zelja i mogucnosti. 

• Zainteresovan, 398 postova
  • Motocikl: Honda Hornet 600 / Honda Silver Wing 400

A s trece strane, sv-a i polovnog mozes da nadjes u odlicnom stanju za 2500. 

Slatke muke sad 😁

Edit: ipak ne mozes sa ubrizgavanjem, moja greska

Promenio član Miroslav91
  • Haha 1

pre 6 minuta, Zarkela je napisao:

ili polovni Versys ili nov QJ

Versys o.k. Daj mi objašnjenje zašto QJ ? Verujem da imaš nekog "aduta" za njega, daj reci i meni...Napisao sam već da ne znam ništa oko kineza, i svaki info koji je nekome bolji, zašto je bolji.

• Drug član, 1943 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Ja Blazu vidim na ovako necemu:

https://cfmoto.rs/proizvod/450cl-c/

ili ovako ako zelis jace:

CFMOTO.RS

U vremenu kada svaki slobodan trenutak gledate da iskoristite kvalitetno, traži i sredstvo za...

Promenio član Sharky - Alex
  • Sviđa mi se 3
  • Hvala 1

• Drug član, 1570 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600
pre 25 minuta, Blaza je napisao:

Ne smeta meni adv fazon, samo da je sa gumama za asfalt, jer ne planiram šumu itd...

Blažo, sve što ima sedište više od 800 mm bi ti zbog tvoje "visine" pravilo problem. Ne pitaj me kako znam!   :lol:

• Sviđa mi se 1

Znam, zato sam i napisao visinu.

Samo motori sa nižim sedenjem...ev i neki višlji, al da nije puno težak !😆

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1389 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000
Ja Blazu vidim na ovako necemu:

https://cfmoto.rs/proizvod/450cl-c/

ili ovako ako zelis jace:

cfmoto-300-NK-NASLOVNA.jpg CFMOTO.RS
U vremenu kada svaki slobodan trenutak gledate da iskoristite kvalitetno, traži i sredstvo za...  
Ima i adventure za te neke pare. Najveća prednost u odnosu na konkurenciju po meni je cruise control. Zadnji kofer mu stoji ko piletu sise.

Ja bih lično qj svt650 (x), milina kako se taj motor vozi ali za tebe definitivno previsok.

Suzuki Sv650 mislim da ne možeš da pogrešiš.

Voge 525dsx, ac, acx, pristupačna visina i težina, isto se jako lepo voze. Nautika ima dsx registrovan i uvek možeš da odeš da probaš motor, ne moraš ni da se najaviš, mada ja bih ipak pozvao da vidim da li je tu. Jako su ljubazni i izlaze u susret. Sad će sajam i očekujem popuste. Potrošnja je 3.8 do 4.5.

Autopromet isto ima qj za test ali baš se plašim da bi ti bio visok. Odeš i sedneš makar na njega.

Polovno to što tražiš za te pare teško. Mala Freza možda neka iskoči prve generacije (S1), jako se lepo vozi motor i mislim da bi ti odgovarao ali obično su iznad 3000.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

• Integrisan, 5395 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600

Ako jos daju SV na probu, probaj pa ce ti biti jasno da li ti taj motor odgovara ili ne.

Sto se kineza tice, ja znam samo adv modele. Ove ostale i ne pratim ali ima cf moto nekih golaca.

Honda CB500f je isto u budzetu.

• Drug član, 3855 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

@Blaza može i polovno, a skuplje, nemoj da si isključiv. U tom slučaju uzmeš keš kredit. Jeste nešto veća kamata tako, ali veći je i izbor. Gledaj sve :) 

• Podržavam 1

• Ne silazi, 7572 postova
  • Motocikl: TDM 900

Neke banke su davale neke pozajmice tipa 100 000 bez kamate, pa ako je to dovoljno da nađeš neki solidan primerak SV650, nakriviš kapu, voziš se svuda a ostane ti par hiljada u džepu. Većinu toga možeš sam da radiš, nije skupo ništa, sistem je pouzdan. Bolje to nego da ti uzimaju 15000 za zamenu ulja i filtera.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 250 postova
  • Motocikl: CBR 1100XX

Kao neko ko vozi cele godine ja bih izbegao golace i uzeo nesto sa polu oklopom barem, dosta pomaze u hladnijim danima cak i po gradu.

• Podržavam 1

pre 2 minuta, Gordak985 je napisao:

Sad će sajam i očekujem popuste.

Zato i gledam da se "spremim", hehe ! Da uradim domaći...uz vašu pomoć, naravno.

Do sada sam samo ovlaš čitao na forumu o kinezima, jer nisam ni razmišljao o ev. novom motoru.  Znam ja da je Japan broj 1, švabe takođe. Ali, treba biti realan, tj. ja. Ne želim ni da se zakopam sa velikim kreditom, nema potrebe zbog mog hira da trpe ostali. Mada, meni motor više nije hir, već relax.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1943 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT
pre 10 minuta, Blaza je napisao:

@Sharky - Alex što je ovoliko skinuta cena ?

Verovatno im pun lager a i svi kupuju MT verzije i one sportske, ovi CL su nekako zapostavljeni, a izgledaju fantasticno uzivo,

• Drug član, 3855 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Nedavno je Raif banka davala promo beskamatne kredite. 2.000€, na 2 god. totalno bez kamate, samo za one koji nisu već kreditno zaduženi. Uzela moja žena.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja