Alekre 13440 Napisano pre 9 sati Ne silazi, 7545 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Posle dugo godina moj prijatelj nas okupio sa predlogom da ove godine vozimo Alpe. Ima nas trojica, znamo se više od 10 godina, trećem drugaru smo bili "mentori" kad je počinjao da vozi pre par godina. Lepa priča baš, no eto zbog obaveza na poslovima, formiranja porodica, kućenja, nismo vozili ozbiljne ture, pa rešili smo da presečemo i odvojima nekoliko dana da vozimo Alpe. Da zabeležimo taj doživljaj i da imamo šta deci da pokažemo i pričamo. Okvirno znamo da bi vozili SLO, Grossglockner i Stelvio. Problem je što slabo poznajemo "tu stranu" a verujem da ovde ima ljudi koji te predele znaju. Da se ne pecamo na neke "atrakcije" i izvikana mesta. Bilo bi super da se upakujemo u 4 ili 5 dana ako je moguće. Mene zanima koliko je dana optimalno da se ovo vozi, koliko km i koji su vredni putevi da povežemo ova mesta. U planu je da jedan dan spavamo u šatorima negde. Dakle SD - Vršić - Gross - Stelvio. 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pirotehnicar 2244 Napisano pre 9 sati (promenjeno) Mr., 575 postova Lokacija: Prijedor RS BiH / Baghdad, Mesopotamia Motocikl: BMW R1250GSA 2023 Trophy , Yamaha MT-09 Tracer 2017 Tech Black, Prijavi odgovor kao problematičan Vozio prosle godine u Augustu Sloveniju, Italiju i Stelvio. Plan bio i Gross ali vremenska prognoza me odgovorila. Mislim da je 4 dana premalo. 5 je onako a 6 bi bilo top za to sto ste planirali. Promenio pre 9 sati član Pirotehnicar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 10099 Napisano pre 9 sati Drug član, 1990 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam koji period planirate, ali bitna stvar u planiranju je "ušteda" dana.. Recimo da posle posla, najkasnije do 16h krenete i stignete do Ljubljane, malo pre, imate ovaj smeštaj, nije skup , a na samom autoputu je, što će vam sutra dati dobar start, takodje imate i benzinsku, znači krećete odatle i pun gas, napadate Alpe, naspavani, odmorni, ,natoceni.. Google Maps MAPS.APP.GOO.GL Tu pauzu iskoristite da proverite vreme na Grossu, da bi odlučili da li nastavljate put Italije, pa Gross u povratku ili.... Ono što ne bi trebali da izbegnete je Giu pass, na putu za Stelvio, ukoliko ga uklopite, zahvalices mi se kasnije.. @m.milivojevic ima detaljne rute, verujem da čuva i da će ti biti od pomoći. Mikice, uskači i pomaži... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13440 Napisano pre 9 sati Ne silazi, 7545 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Trebalo bi da to bude u julu, verovatno druga polovina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 5624 Napisano pre 9 sati (promenjeno) Drug član, 1641 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Imate na tu stranu sta pozelite. Ima moj putopis od skoro , bas to. Sem Stelvia.. Slovenija - Logarska dolina , Mangart , Soča , Vrsic pass Aus - gross... Prelepost....bice vam do jaja...ponesite zimsku opremu za gross.. Mi kad smo bili , bilo 34.C , na Grossu bilo 6.C Promenio pre 9 sati član Darko Mihajlovic 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 815 Napisano pre 9 sati Zainteresovan, 783 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan pre 26 minuta, Alekre je napisao: ... da ove godine vozimo Alpe. Ima nas trojica... Da li ste razmišljali o autu i prikolici za tri motora do Slovenije kako bi izbjegli drndanje autoputem? Ne bih da ti razvodnjavam temu, ali i ja sa dva druga planiram nešto slično pa razmišljamo o toj varijanti. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
punisa 16 3936 Napisano pre 9 sati Astro Puki krsi sva pravila!, 956 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50, X max 125 Prijavi odgovor kao problematičan @Guliver tako smo drug i ja letos uradili. To nam je bila ,da ne kazem to mi je bila najpametnija ideja Koliko se secam troskovi su nam bili visi 65e po motoru ,nego da smo vozili. Iskrcali smo se pre granice CRO-SLO. Obzirom kakvo je bilo leto i kakve smo temperature izbegli vredelo je mnogo vise. Pride sto smo stigli na hladno pivo i kobasice u Kranjskoj Gori kao normalni ljudi orni sutra za put i planiranja. Manje vise ja sam to sto je @Darko Mihajlovic opevao ,vozio 2x u razmaku od nekoliko godina. Prvi put u prenategnutoj varijanti gde se samo jurcalo i da nije fotki , slabo cega bih se secao.Pput od letos pamtim kao jedan od najdrazih. Ali bio je umereno isplaniran svaki dan.Mmozak stvara impresije na osnovu upecatljvih stvari a tamo je svaki metar upecatljivo lep. Nemojte da umarate telo i mozak do stanja gde se bori da samo zavrsi put. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
e-mayl 1785 Napisano pre 9 sati abc, 896 postova Lokacija: Pula Motocikl: BMW GS 1250 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Vodite računa da su u julu gužve pa bi smještaj mogao biti problem. Razmislite da sada napravite rezervacije. Manje su cijene i veći izbor.Ja bi vam preporučio da odete do Tolmezza. Gross je na nekih 170 km. Blizu je i Cortina. Tu budete dvije noći i poslije toga se možete prebaciti bliže Stelviju.Čini mi se da će vam 5 dana biti malo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanRadivojev 335 Napisano pre 8 sati U prolazu, 75 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Transalp750 / cbf1000 / Tomos Tori Prijavi odgovor kao problematičan Nas 3ica slican krug isli jul 23ce, bude guzve za smestaj, tj budu jace cifre to je tacno... Po meni stelvio lep ali vise izvikan, gross ostavite za jedan ceo dan jer je prelepo sa svih strana obici. Ostavite mesta za promenu rute ukoliko bude kise/nesto neplanirano i ostavite bar 6 dana za taj put. Na 4 dana nemojte ni da krecete, nema poente samo drzati gas. Ili vozite u 4 dana samo slo (kao rezervu), ima miline da se vidi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mickeyZ 1321 Napisano pre 7 sati Zainteresovan, 337 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Od Grossa do Stelvia ima 300 i kusur km. sto nije bas zanemarljivo sa nekom kafom,soranjem I sl. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 10099 Napisano pre 6 sati (promenjeno) Drug član, 1990 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, mickeyZ je napisao: Od Grossa do Stelvia ima 300 i kusur km. sto nije bas zanemarljivo sa nekom kafom,soranjem I sl. 300km ali ne autoputa.. Kad kažeš ljudima 300km, svi su u fazonu, to se spička za 3h, aaaa ipak ne.... Promenio pre 6 sati član ProMaster 2 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 798 Napisano pre 6 sati Zainteresovan, 649 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan Prosle godine, bio sa unucima na Alpe. Kao bio dva puta, pa zaduzen za rute. Isplaniram negde oko 250 km po danu i napali me zestoko . Manjina, pa popustim, ispazarimo se nekako za oko 350 po danu. Uvece, prvog dana, terali me da kratim na 250 . 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 10099 Napisano pre 6 sati Drug član, 1990 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Pa to, do tamo moze i 600km autoputa u pola dana, na dalje se takve stvari ne rade... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13440 Napisano pre 5 sati Ne silazi, 7545 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Vozio sam Bosanske, Crnogorske, Rumunske vrleti. Pogotovo Bosanske, tamo je 1000 metra 1.5 kilometar Ovako kako ste napisali iskustva izgleda da je realnije voziti SLO i Grossglockner samo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 5624 Napisano pre 5 sati (promenjeno) Drug član, 1641 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan pre 22 minuta, Alekre je napisao: Ovako kako ste napisali iskustva izgleda da je realnije voziti SLO i Grossglockner samo. pa , ako planiras samo 4 ili 5 dana - najrealnije je Promenio pre 5 sati član Darko Mihajlovic Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 798 Napisano pre 5 sati (promenjeno) Zainteresovan, 649 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan Kad ste vec odlucili i usaglasili (a to je verovatno najtezi deo) , iskamcite nekako bar dan vise. Gross je top, ali onda je greota, kad ste vec na tu stranu , da preskocite dolomite (bar dolomiti friulane). Promenio pre 4 sati član Petre 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1809 Napisano pre 5 sati Drug član, 905 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan pre 18 minuta, Alekre je napisao: Vozio sam Bosanske, Crnogorske, Rumunske vrleti. Pogotovo Bosanske, tamo je 1000 metra 1.5 kilometar Ovako kako ste napisali iskustva izgleda da je realnije voziti SLO i Grossglockner samo. Bas tako i mi zavrsili, omasili Stelvio, Gros odvozali u oba smera, padao sneg u julu mesecu gore. Jedan predlog, iz Klagenfurta prodjite preko prevoja Paulicevo sedlo i onda se spustite u Zgornje Jezersko. Austrijska strana do granice je sa vrhunskim asfaltom, ima uvek mnogo motora, vezbaju krivine uzbrdo i nizbrdo, nas su obilazili kao da vozimo bicikle, a nismo losi vozaci. Skupe se bajkeri iz citavog regiona tu, ima i onaj tip sto te fotka u krivini... Predeli su fenomenalni, put isto. A Zgornje Jezersko je najlepse mesto u Sloveniji sto se mene tice. Na drugom mestu je Mangart, i njega treba obici pod obavezno, malo se skrene ka Italiji iz kanjona Soce. Sve u svemu lepu ste turu odabrali. Gde god da okrenete necete pogresiti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vazlan 293 Napisano pre 5 sati Vazlan(Zlatko), 376 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Aprilia SR50R,Honda Africa twin 1000L Prijavi odgovor kao problematičan Dolomiti su prelepi i doživljaj je voziti se po njihovim "Passovima".Ja idem i ove godine u junu ali u organizaciji koja vodi grupu i obezbeđuje bezbednu vožnju uz prtnju organizatora.Na taj način je vožnja bez razmišlanja samo gas,kočnica i odstojanje.Pišem ovako jer mnogima su lepi Dolomiti pa se po njima vozaju biciklom,automobilima ,motorima tako da na putu nisi nimalo sam.Naravno tamo ništa nije jeftino.Od običnih nalepnica koje bi zalepio na motor kao uspomenu(nalepnica veličine kovanice od 5 dinara 1 euro) pa do smeštaja.Nedeljom u Italiji ništa ne radi pa ni benzinske pumpe pa spremite kartice za kupovinu goriva na automatskim benzinskim pumpama. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tedybear 939 Napisano pre 5 sati Zainteresovan, 277 postova Lokacija: Bled, SLO Motocikl: Stelvio. Prijavi odgovor kao problematičan Alekre...ako trebaš bilo kakve info oko relacije Vršič, Tolmezzo, Cortina, Grossglockner.....pitaj slobodno. To si mi svakogodisnje rute.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tedybear 939 Napisano pre 5 sati Zainteresovan, 277 postova Lokacija: Bled, SLO Motocikl: Stelvio. Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, Gile je napisao: Bas tako i mi zavrsili, omasili Stelvio, Gros odvozali u oba smera, padao sneg u julu mesecu gore. Jedan predlog, iz Klagenfurta prodjite preko prevoja Paulicevo sedlo i onda se spustite u Zgornje Jezersko. Austrijska strana do granice je sa vrhunskim asfaltom, ima uvek mnogo motora, vezbaju krivine uzbrdo i nizbrdo, nas su obilazili kao da vozimo bicikle, a nismo losi vozaci. Skupe se bajkeri iz citavog regiona tu, ima i onaj tip sto te fotka u krivini... Predeli su fenomenalni, put isto. A Zgornje Jezersko je najlepse mesto u Sloveniji sto se mene tice. Na drugom mestu je Mangart, i njega treba obici pod obavezno, malo se skrene ka Italiji iz kanjona Soce. Sve u svemu lepu ste turu odabrali. Gde god da okrenete necete pogresiti. Bez uvrede, trebam ispraviti netačne informacije. Prelaz iz A u SLO zove se Jezersko, kao i selo izpod. Pavličevo sedlo je mali prelaz, koji se iz A strane (2 km pred samog Jezerskog prelaza) odvaja prema Logarskoj dolini i gradu Mozirje. Taj put je uzak i dosta iztrošen. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1809 Napisano pre 4 sati Drug član, 905 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, Tedybear je napisao: Bez uvrede, trebam ispraviti netačne informacije. Prelaz iz A u SLO zove se Jezersko, kao i selo izpod. Pavličevo sedlo je mali prelaz, koji se iz A strane (2 km pred samog Jezerskog prelaza) odvaja prema Logarskoj dolini i gradu Mozirje. Taj put je uzak i dosta iztrošen. Moze biti, pisem po secanju. Znam da smo prosli i to Sedlo, a mozda smo se vratili na prelaz Jezersko. U svakom slucaju ne mogu da omase (mnogo). Izvinjavam se... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tedybear 939 Napisano pre 4 sati Zainteresovan, 277 postova Lokacija: Bled, SLO Motocikl: Stelvio. Prijavi odgovor kao problematičan pre 22 minuta, Gile je napisao: Moze biti, pisem po secanju. Znam da smo prosli i to Sedlo, a mozda smo se vratili na prelaz Jezersko. U svakom slucaju ne mogu da omase (mnogo). Izvinjavam se... Kolega....nemoj da se izvinjavaš ....diskutujemo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 798 Napisano pre 4 sati (promenjeno) Zainteresovan, 649 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan Nesto jeftiiji smestaj, ako vam odgovara, a koji sam koristio (prosle i pretprosle godine bilo 40 eura sa doruckom) Villach (taman preko Korenskog sedla ) Jugend- und Familiengästehaus Villach, Villach, Österreich WWW.BOOKING.COM Das Zentrum von Villach liegt 5 Gehminuten vom Jugend- und Familiengästehaus entfernt, das einfach eingerichtete Zimmer bietet. I hostel u gradu Udine, nije na bukingu, a bio sam 2021 (30 eura, bez dorucka), nadam se da jos uvek rade Via Generale Carlo Zucchi 11 , 33100 Udine Promenio pre 3 sati član Petre Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 5624 Napisano pre 4 sati (promenjeno) Drug član, 1641 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan pre 39 minuta, Tedybear je napisao: Bez uvrede, trebam ispraviti netačne informacije. Prelaz iz A u SLO zove se Jezersko, Upravo na tom putu je nastala moja profilna slika Promenio pre 4 sati član Darko Mihajlovic 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2659 Napisano pre 4 sati (promenjeno) ODUSTO OD DIJETE, 2683 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Sloveniju prešpartao kolima i motorom, do Stelvia i do Toskane motorom. Malo dana u opticaju. Biraj Stelvio ili Slovenija+Gross. Za oboje nemate vremena nikako. Jedino da budete na motorima od ujutro do uveče i riknete od umora. Ništa da ne vidite kako treba. Ja da biram, birao bih Stevio mada ni Slovenija nije ni malo lošija za uživanje. Evo ti moj putopis do Stelvia i ostelo pa uporedi. Promenio pre 4 sati član ZEMZEM Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...