Jump to content

Moto Zajednica

Sam u šumi u šatoru

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 112 postova
  • Motocikl: Suzuki SV1000S, Bmw R1200 RT

Kao momak sam  kampovao(pecao) uz Dunav nizvodno od Novog Sada x puta. Nema ni mede ni vuka ali zato komarciiiii! Ta gamad mi toliko zagorča užitak kampovanja da se to pretvori u muku a ne uživanje. Taman veče padne, utihne dnevna žega i kad bi baš trebalo da uživaš kreće krvavi pir. Džaba autani, preparati, paljenje kore od vrbe i td. Ta gamad ne odustaje dok ti krv ne popije. Inače nisam imao strahova jer sam realno znao da mi ne preti nikakva opasnost.

Promenio član Саша
  • Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 5926 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600

Ameri su potamanili neke stetne insekte na svojoj teritoriji, ne znam zasto to nije moguce sa komarcima? 

Jebes biodiverzitet, lance ishrane itd. tamani bre to!

• Haha 1

• Svrati ponekad, 165 postova
  • Motocikl: Sym Cruisym 300 Alpha

Ма за све има лека.
Како у Бечу нема мува ни комараца
Овде сад изађеш у 3 ујутру, у 3 по подне по највећој врућини и поједоше те

Него код нас ваљда узимају лову и за све те гамади, као да и њих увозе на велико 

• Drug član, 1517 postova
  • Motocikl: SMC 300
19 hours ago, igogitar said:

Kao što reče @vidakn šakali su potpuno bezopasni za čovjeka,čak će uraditi sve da čovjeka izbjegnu kao i većina divljih životinja. 

Da, ali iz iskustva, cini mi se da te zveri, sakali ili vukovi, izgleda vole nocu da prodrmaju  hrabrost coveka.

Mislim da izazivaju nocu i kao da kazu. Nocu ja gazdujem. Cik izadji, evo tu smo 🙂

Ljudi noc je noc, dan je dan. Vecina napada, tih zveri, se desava nocu il zorom. Lakse se prikradu, obave posao,i pobegnu u mrak. Bolje vide od nas pogotovo nocu... Inteligentne su to zivotinje.

A strasne price uzburkaju osecanja. Sto puta hodao sam po planini, i to ne samo stazama.

I onda cujem da su se posle xx godina pojavili medvedi u sirem podrucju. Posle toga, setnje nisu bile iste i bezbrizne kao pre. A najgore mi je bilo kad je pocelo da duva jako i spustila se magla. Videlo se na petnaestak metara. A ja prilazim s Maljena Kraljevom stolu. Ne znam vise gde cu izbiti. Ne vidim, od vetra ne cujem, njuh nemam. Odvrnuo radio na mobilnom, poceo i ja da pevam. Ozario se kad sam posle 45 minuta nogom stao na betonsku kaptazu, negde ispod radara.

• Sviđa mi se 3

• Zainteresovan, 758 postova
  • Motocikl: Lucifer

A da proširimo listu?

Divlje svinje? Niko ništa o njima? 

Zmije? 🙂

Neki dan, ujutru izađem ispred kuće a ono zemlja izrovana a dva povelika panja koja su služila za sedenje potpuno izlomljena u komadiće 🙂

Ja sam još dobro pršla, komšiji baštu čitavu prekopali i pojeli sve što je zasadio.

I tako tri puta za redom.

Ja baštu ni nemam al mogle su mi cveće pojesti.

Evo šta je ostalo od mojih panjeva 🙂

IMG_20250426_124910.thumb.jpg.267485263e5ebd59791a394241ccb3b7.jpg

Sad i iz kuće uveče kad izlazim u dvorište gledam da ne iskoči kakva divlja životinja 🙂

A za zmije ću posebno neki drugi put dok je uslikam, mrzi me sad da tražim staru fotku 🙂

• Sviđa mi se 4

• Drug član, 909 postova
  • Motocikl: -

Zmije nisu problem ako zatvoriš šator.

Divlje svinje mogu biti problem, pogotovo krmače sa prasićima, ali uglavnom nisu baš za neko druženje sa nama.

• Podržavam 1

11 minutes ago, miki said:

Zmije nisu problem ako zatvoriš šator.

Divlje svinje mogu biti problem, pogotovo krmače sa prasićima, ali uglavnom nisu baš za neko druženje sa nama.

Pa jeste, u pravu si, ako se pazi i zatvara šator, zmija neće ući, ne bi trebalo.

Ipak, ja kod mene u dvorištu ne bih kampovala. U kamenjaru pored kuće je godinama stanište poskoka .

Posipam svim i svačim da ih oteram, ali njih i dalje svake godine ima. 

Pa ostaje jedino da pazim kuda gazim i da ne uđe u kuću 🙂

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Zmije blizu kuce se nazivaju se cuvarkucama i ne valja da se ubijaju. Retko napadaju, nisu bas glupe. Znaju ko je domacin. 😀

Vise su ti svinje problem. Nece se one cesto muvati tu, prerovu, pojedu larve i odu dalje. Mada, ko zna, nisam ekspert za zive, vise za one na tanjiru ili raznju.

• Sviđa mi se 2

Nauči čovek da živi sa svim tim.

Zato sam i ostala u planini, da se stopim sa prirodom i njenim stanovnicima 🙂

Drugačije i ne može.

Priroda prosto tera da je osluškuješ i pratiš, neće dozvoliti da joj nametneš svoje.

Ali dobro je znati šta se može očekivati, posebno ako smo samo povremeno njeni posetioci .

Nedavno se baš slatko nasmejah na temu medveda.

Toliko smo pisali o njima, dal su se razmnožili, dal silaze u sela, diraju li ljude, kad naiđem na vest u Vijestima iz Bijelog Polja, meda snimljen kako trči po magistralnom putu nedaleko od Kolašina 🙂

Ni u šumi, ni u selu nego na magistrali.

I to onoj kojom redovno prolazim do Kolašina 🙂

Ne umem samo snimak da kopiram pa ću link ka tekstu

https://www.portalanalitika.me/clanak/kolasin-medvjed-snimljen-na-magistralnom-putu

Sladak je meda skroz 🙂

• Sviđa mi se 3

8 hours ago, makikt said:

Nauči čovek da živi sa svim tim.

Zato sam i ostala u planini, da se stopim sa prirodom i njenim stanovnicima 🙂

Drugačije i ne može.

Priroda prosto tera da je osluškuješ i pratiš, neće dozvoliti da joj nametneš svoje.

Ali dobro je znati šta se može očekivati, posebno ako smo samo povremeno njeni posetioci .

Nedavno se baš slatko nasmejah na temu medveda.

Toliko smo pisali o njima, dal su se razmnožili, dal silaze u sela, diraju li ljude, kad naiđem na vest u Vijestima iz Bijelog Polja, meda snimljen kako trči po magistralnom putu nedaleko od Kolašina 🙂

Ni u šumi, ni u selu nego na magistrali.

I to onoj kojom redovno prolazim do Kolašina 🙂

Ne umem samo snimak da kopiram pa ću link ka tekstu

https://www.portalanalitika.me/clanak/kolasin-medvjed-snimljen-na-magistralnom-putu

Sladak je meda skroz 🙂

Nije bas meda, al bezi jadnicak od auta snimatelja. Da je malo usporio, medved bi se brze sklonio. Ovako je sreca da nije bilo pesaka, biciklista i motorista na tom putu. Bio bi mozda sukob interesa.

Nego kako je ziveti u prirodi, planini? Ja znam da je meni lepo, al ti si vise u divljoj prirodi.

Lepo je, navikla sam se.

To postane način života, kako jedan moj poznanik ume da kaže za motore 🙂.

Ja sam spojila to dvoje, off i život u prirodi.

Kad više ne budem vozila ( što možda i bude uskoro), ostaje priroda 🙂

Ali i to ovde u mojim uslovima može samo dok sam na nogama i mobilna.

Recimo, sad kad sam polomila nogu, baš je bio problem kada nisi samostalan, pa ne možeš uneti drva, otići do izvora vodu da namestiš ako nestane, odvesti se do prodavnice ili lekara koji su na 40 km i sl..

A dok sam zdrava i prava, i tada ima stalno izazova.

Najstrašnije je recimo kada je veliko nevreme, kiše, oluja i grmljavina.

To kada počne da tutnji i puca, pa se odjek prenosi kroz planinu, imam osećaj da će me svaki grom pogoditi a vetar i kuću i mene oduvati u Moraču 🙂 

Nekada nevreme razori put, ili se stena i zemlja odroni pa se ne može proći.

A zimi ako padne dosta snega i poledi ni onda se ne može sići do magistrale.

I tako... 🙂

Ali, zato mi ptičice cvrkuću pod prozorom, sa prozora imam pogled na prelepa brda preko puta a vidim i Moraču, iz dvorišta mogu pravo na off u kom pravcu želim ili na hajking ako ne vozim.

Tu samo moram malo paziti na ove divlje stanovnike ( sad ovo bez zezanja kažem), jer ih u šumama iznad kuće sigurno ima.

Iz sela su svi vremenom otišli u gradove za lakišm životom. Ovamo uglavnom poneko vikendom dođe.

Pa su se i životinje oslobodile, kreću se svuda jer ljudi gotovo da i nema.

Ali, sve to zajedno čini život ovde neprocenjivim iskustvom koje je umnogome obogatilo moj život 🙂

Meni samo jedan ovakav pogled vredi više od milion dolara 🙂

( nije sa prozora, nešto višlje je, ali isti pogled )

IMG_20250520_145325.thumb.jpg.54693a465f25a9df370134e6f95b32b0.jpg

• Sviđa mi se 7
  • Podržavam 1

Bas lepo. Pogled jeste izuzetan i inspirativan. Ne bih se smirio dok ne istrazim vecinu toga sto vidim oko doma. Nepresusan je to izvor i nemoguca misija za tri zivota. Ali se moze jako puno obici, ljudi upoznati, priroddnih cuda videti, i sa tim biti izuzetno zadovoljan i ispunjen.

Pozz

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja