Yanco 2731 Napisano Februar 26 Slow rider, 955 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan 54 minutes ago, Mostarac said: Steta sto nije jaci... Taman je... do 100km\h može da ide, preko toga mi i ne treba Daljina je bitnija od brzine 2 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoze 152 Napisano Februar 26 U prolazu, 51 postova Lokacija: Zenica, Bosna i Hercegovina Motocikl: Honda CB 650 f. 2015, Honda NC 750x DTC 2019, Honda CB 500X 2023, Honda NC 750x 2025 Prijavi odgovor kao problematičan Uvjek ce faliti snage al sto kolega rece bitna je daljina a ne brzina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 3046 Napisano Februar 26 Drug član, 1558 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan NC prestiže ostale na pumpiSent from my 2107113SG using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 311 Napisano Februar 26 Svrati ponekad, 267 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Tesko se boriti protiv stereotipa i unaprijed programiranih misljenja. Kada cujemo da neki R u daljini zateze na gasu obicno percipiramo da ide trista na sat. A u stvarnosti je cesto obrnuto: "velik promet mala zarada" Svaka Honda NC 750x od RC90 modela (2016) pa nadalje moze se ravnopravno voziti u grupi najrazlicitijih motora na magistralnim putevima. To je iskustvo sa mojim drugovima: BMW R1200R, Yamaha XJR 1300, Suzuki Bandit 650, BMW 800...itd. Medjutim kada stignemo na odrediste i pocnu nadmudrivanja o motorima podatak o hondinih 60KS je glavni razlog da se motor ocjeni kao "slab". Pri tome se odmah zaboravi da smo do maloprije zajedno gazili prilicno dinamicnom voznjom. Tako je to: mercedes je mercedes, plavushe su glupe a najbolji cevapi na Bascasrsiji. U ove 3 sekcije o NC na Forumu dosta dobro je kroz razlicite postove objasnjeno na koji nacin je konstrukcijsko/mehanicki postignuto da ovaj motocikl bude mocan izvan tradicionalnog/klasicnog posmatranja na koje se vecina oslanja. Kao moj prilog dodat cu jedan podatak pokupljen sa njemackog NC foruma kojeg sam vec na par mjesta postavljao ne bi li i na papiru imao trag ovoga o cemu govorim. "Noch gar nicht drüber nachgedacht ... ist aber bei der NC 750 mit 6250 1/min und der CB 650F mit 11000 1/min fast identisch - 16,67 zu 16,87 m/s" Kod NC 750 sa 6250 1/min i CB 650F sa 11000 1/min (brzina) skoro identicno - 16,67 naspram 16,87 m/s A CB 650F ne bije glas da je slab! 4 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2731 Napisano Februar 26 Slow rider, 955 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Limeni67 said: Svaka Honda NC 750x od RC90 modela (2016) pa nadalje moze se ravnopravno voziti u grupi najrazlicitijih motora na magistralnim putevima. To je iskustvo sa mojim drugovima Vozim se samo u grupi u kojoj mogu da pratim tempo. Ne zato što NC ne može brže, već zato što vozim svoju vožnju u granicama svojih mogućnosti. Kad god mi je bilo neugodno u grupi, napustim je i nastavim dalje sam. Pretičem kad sam siguran. Ako nemam dobru preglednost, mogu i kilometrima da vozim iza kamiona. Kad se vozim sa ženom, put do Vrnjačke Banje traje 2 sata . Uživamo sa otvorenim kacigama. Zato mi je NC i više nego dovoljan. 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 743 Napisano Februar 26 (promenjeno) Zainteresovan, 449 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan 6 hours ago, Limeni67 said: "Noch gar nicht drüber nachgedacht ... ist aber bei der NC 750 mit 6250 1/min und der CB 650F mit 11000 1/min fast identisch - 16,67 zu 16,87 m/s" Kod NC 750 sa 6250 1/min i CB 650F sa 11000 1/min (brzina) skoro identicno - 16,67 naspram 16,87 m/s A CB 650F ne bije glas da je slab! A zasto je bitna brzina klipa, drugi tip agregata, a i ovo ide u korist cb650f. CB 650F je neuporedivo brzi od NC750, a i laksi - Visoki obrtaji su samo prednost u tom smislu, pa su brzine mnogo krace, pa ima vise snage na tocku. Plus razvija 20tak ks vise. 0 - 160kmh 7.9s, NC750 0-160kmh 16s+ NC750 je na nivou NX500/CB500X performansi, s tim da je tezi za brze manevre. Ali slazem se, svi ovi motori mogu brzo da se voze, snaga je retko ogranicavajuc faktor - osim za neke bas brze puteve (autoputevi) i vece brzine od 170kmh+. Promenio Februar 26 član Blackened 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 311 Napisano Februar 26 Svrati ponekad, 267 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je cilj ovog podatka da pokaze da kada oba motora dadnu/postignu svoj max obrtnog momenta ( u razlicitim visinama obrtaja zbog razlicite konstrukcije) - idu istom brzinom. CB je brzi u startu sa svojih (malo ispod) 4 sekunde na 100m naspram NC sa (malo iznad) 5sec za istu udaljenost. Valjda tu vise konja i manja tezina dolazi do izrazaja. A ja licno volim kada mi do izrazaja na cesti dodje sto vise lijepih pauza susreta i dozivljaja. To su najbolji parametri za svaki motor. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13815 Napisano Februar 26 Ne silazi, 7637 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Zanose se ljudi. Pa do skoro smo vozili masovno KLE500, CB500, XT660, to su sve bili motocikli oko 50ks. Ne kažem, standardi su otišli "gore''. Što više snage to bolje ali za ono za šta je namenjen ne može mu se uzeti za zlo. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1565 Napisano Februar 27 (promenjeno) Drug član, 1035 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Mnogi ce reci da je i 100ks slabo... Sve zavisi ko i kako upotrebljava motor. U realnim uslovima saobracaja ti nemas gde da iskoristis tu snagu. Slazem se da je lepse kad imas viska pod rukom i kad na autoputu na 130km/h glisiras na vr' gasa. Promenio Februar 27 član Rider000 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 743 Napisano Februar 27 (promenjeno) Zainteresovan, 449 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan 11 hours ago, Limeni67 said: Mislim da je cilj ovog podatka da pokaze da kada oba motora dadnu/postignu svoj max obrtnog momenta ( u razlicitim visinama obrtaja zbog razlicite konstrukcije) - idu istom brzinom. CB je brzi u startu sa svojih (malo ispod) 4 sekunde na 100m naspram NC sa (malo iznad) 5sec za istu udaljenost. Valjda tu vise konja i manja tezina dolazi do izrazaja. Da, ali pisao si u kontektu performansi, visoki obrtaji su prednost cb650f, vise iskoristi snagu. Taj podatak 0 do 100 metara nije uopste mala razlika - ne mogu da nadjem tacno ali tipa 15-20m razmaka na samo 100m. Pa vidi pri prestizanju koliko znaci. 0 - 100kmh cb650f je 3.6s, NC750X DCT je oko 5.4s. To u praksi deluje kao da NC750 stoji, a do 160kmh je bas neuporedivo. Ne vozim jak motor, meni je 50ks uvek ok na 200kg, ali cisto zbog perspektive, koliko je velika razlika. Promenio Februar 27 član Blackened 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
midnightdk 104 Napisano Februar 27 U prolazu, 67 postova Lokacija: Novi sad Motocikl: NC750xd Prijavi odgovor kao problematičan Ne razumem sta je svrha prepucavanja i uporedjivanja NC sa drugim motorima po pitanju snage i brzine. Odavno je komentarisano da NC nije motor za trke i tako ga treba i gledati. Ima svojih prednosti i mana u odnosu na druge i kome odgovara to je to. Jednostavno oni koji zele trkalice ne treba ni da ga gledaju jer ima puno boljih motora. Opet vecina koja nema takve potrebe su zadovoljni sa njim u svakodnevnoj upotrebi. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1565 Napisano Februar 27 Drug član, 1035 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Daleko je to od prepucavanja. Samo diskusija Za ovakve stvari izmedju ostalog i sluzi forum... 4 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ckalja 10 Napisano Mart 11 U prolazu, 19 postova Lokacija: Limassol Motocikl: Xmax Prijavi odgovor kao problematičan Postovanje, ljubitelji motora i manuelnog menjaca, da li je neko probao ovaj dct? Treba da uzmem NC750x i zagrejan sam za manuelnu variantu, jer se plasim da me u buducnosti ne.smori to sto nema saltanja nogom. Zato me ineteresuje misljenja ljudi koju vole.manuelni menjac i probali su ovu varijantu?! Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 3528 Napisano Mart 11 Drug član, 2026 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Ako tebe vuce manuelni onda nema sta da se pitas za dct, ko god ga ima ili probao kazu da je super, ne volim automatik ni u autu a ne na motoru, nisam hteo da vozim ni skuter iz razloga sto nema menjac. Skoro sam probao Afriku dct, lepo radi, malo je trip ali za grad super prica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 5082 Napisano Mart 11 Nemanja Stojanović, 1544 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CF RedBull 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Ja volim menjač, ali da mogu da imam 3-4 motora, jedan od njih bi imao DCT. Baž lepo urađena stvar. Idi probaj. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SaleKg 1415 Napisano Mart 12 Zainteresovan, 308 postova Lokacija: Celje, Slovenija Motocikl: Suzuki Burgman 650, Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Da li se nekom desilo da mu DCT prešalta u sred krivine? Za novu Yamahu 9GT sa automatskim menjačem sam negde pročitao da se to dešava, što može da bude vrlo opasno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1272 Napisano Mart 16 (promenjeno) BJB Maxi scooter club, 1689 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Desava se... ali zato uvek palac na 'minus' i da stignes reagovati,pogotovo ako se vozi u D modu. Ja sam uvek na putu gde ima krivina koristio jedan od 3 S moda ili manuelno. A znam nekad kad vidim da to nije to,sam da kliknem minus pre krivine da popne obrtaje i da imam snagu za izlazak iz krivine. DCT nije nepogresiv i treba uvek pratiti... Promenio Mart 16 član DaliborBP 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoze 152 Napisano Mart 16 (promenjeno) U prolazu, 51 postova Lokacija: Zenica, Bosna i Hercegovina Motocikl: Honda CB 650 f. 2015, Honda NC 750x DTC 2019, Honda CB 500X 2023, Honda NC 750x 2025 Prijavi odgovor kao problematičan Stigao kod ovlastenog prodavca, slijedi preuzimanje Promenio Mart 16 član motoze 9 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jancha 28 Napisano Mart 17 U prolazu, 44 postova Lokacija: Srem Motocikl: Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Po kojoj je ceni sada trenutno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoze 152 Napisano Mart 17 U prolazu, 51 postova Lokacija: Zenica, Bosna i Hercegovina Motocikl: Honda CB 650 f. 2015, Honda NC 750x DTC 2019, Honda CB 500X 2023, Honda NC 750x 2025 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, jancha je napisao: Po kojoj je ceni sada trenutno? U Bosni je 9150 eura do registracije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markommarko 227 Napisano Mart 17 Svrati ponekad, 121 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan Snimi "unboxing" Da vidimo prvo paljenje, vožnja i tako to, neka iskustva 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23467 Napisano Mart 18 Integrisan, 9898 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Brzina nc750x je prevazilazila moje potrebe, problem je bila dinamika, vreme do postizanja te brzine. Za preticanje treba hrabrost Kada bih ponovo uzimao samo dct verziju bih gledao, i taaako mi fali onaj prostor napred, "frunk", bas sam ga koristio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Deki021 38 Napisano Mart 18 Svrati ponekad, 199 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Er 6n Prijavi odgovor kao problematičan On 2/26/2025 at 9:24 AM, RankoBg87 said: Bas pricam juce s drugarom, majstorom. Da je jaci izgubilo bi se to sto sad ima, mala potrosnja, voznja u niskim ob, rasteren agregat, da bi ostalo na tome a da bude jaci moralo bi i kubikaza gore da bude u istom, za 10 ks vise se menja dosta toga. Pisali smo u nekoj temi da jeste slab ali kad se pogleda sta nudi to je to, ne treba jaci. Bravo prijatelju. Tacno je tako kako si rekao. I zelim jos samo da kazem, isao sam po celoj bivsoj jugoslaviji sa devojkom, prtljagom na Keewayu od 150 kubika, sa kojim sam posle isao u Slovacku. Maximalna brzina tako optereceni 90, uzbrdo 50, ali smo obisli trecinu evrope. I mislite da se secam dal mi je bilo slabo ili sporo? Ne, secam se samo da je bilo super i da smo videli trista cuda. Pa kako je onda tek dobro na ovoj Hondi. 7 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Deki021 38 Napisano Mart 18 (promenjeno) Svrati ponekad, 199 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Er 6n Prijavi odgovor kao problematičan On 3/16/2025 at 9:45 PM, motoze said: Stigao kod ovlastenog prodavca, slijedi preuzimanje Joj vojno zelena, zelim da je imam sa sve koferom i crash barom pa da se vozam tako smb u dct Cekam sajam u Beogradu da vidim ocu uspeti ove godine i ja da je kupim ovako vojnu i lepu. Prijatelju zelim ti sve najbolje sa njom, ima ona dovoljno i snage i brzine i udobnosti, samo iza sebe neku lepu snašu, i ajd u vožnju i uživanje! Promenio Mart 18 član Deki021 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoze 152 Napisano Mart 18 U prolazu, 51 postova Lokacija: Zenica, Bosna i Hercegovina Motocikl: Honda CB 650 f. 2015, Honda NC 750x DTC 2019, Honda CB 500X 2023, Honda NC 750x 2025 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala @Deki021, kofer spreman a i snaša . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...