Jump to content

Moto Zajednica

BMW F450 GS

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 180 postova
  • Motocikl: '25 CFMOTO 450 MT
Pre 6 sati, Alekre je napisao:

Jedan magazin sa jakom reputacijom kaže da je F450 GS svetlosnu godinu ispred G310. Ima neki tip automatskog kvačila, 80% obrtnog mu je već od 3000. Za sad je ovo jedini A2 motocikl koji je full premijum i napucan gedžetima.

Naravno, ja se ne pecam na to PREMIUM. Mogu da ga okače mačku u rep kad pogledaš kako su bili spakovani stariji motocikli.

Magazini od toga zive i sve to treba bacati u vodu, ja tamo gledam samo specifikacije a i to im se cesto omakne (kao slucajno). To "futuristicko" kvacilo ide samo na trofej verziji i to je centrifugalno kvacilo kao na skuteru 🤦‍♂️. Sta sve svabo nece da uvali kompleksasima. Katem 390, ovaj novi je isto tako napakovan gedzetima, IMU TCSom i ABSom sa 4 stepena nagiba i osetljivosti, tri moda snage - kao da ti to treba na A2 motoru sa jedva 40ks, kviksifter-bliper i tempomat. Isto je svabski brend napravljen u indiji ali ne kosta toliko para, mada je i taj precenjen.

Mislim da su oba odlicni motori ali 40-50% njihove krajnje cene je brend, a to mi se nikako nesvidja. Ode indijcu da mu napravi dobar motor pa posle skuplja kajmak - kao svabski inzenjering, to kosta bajo 🙈

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BJB Maxi Scooter Club, 1343 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally
Pre sat vremena, mandrak_ je napisao:

Magazini od toga zive i sve to treba bacati u vodu, ja tamo gledam samo specifikacije a i to im se cesto omakne (kao slucajno). To "futuristicko" kvacilo ide samo na trofej verziji i to je centrifugalno kvacilo kao na skuteru 🤦‍♂️. Sta sve svabo nece da uvali kompleksasima. Katem 390, ovaj novi je isto tako napakovan gedzetima, IMU TCSom i ABSom sa 4 stepena nagiba i osetljivosti, tri moda snage - kao da ti to treba na A2 motoru sa jedva 40ks, kviksifter-bliper i tempomat. Isto je svabski brend napravljen u indiji ali ne kosta toliko para, mada je i taj precenjen.

Mislim da su oba odlicni motori ali 40-50% njihove krajnje cene je brend, a to mi se nikako nesvidja. Ode indijcu da mu napravi dobar motor pa posle skuplja kajmak - kao svabski inzenjering, to kosta bajo 🙈

Kolega ne valja toliko negativne energije kad god se potegne tema, nije zdravo :lol:

Valjda nam je svima jasno da, sem malom broju ljudi, ovo nije konkurent MTu, KTMu, NXu, Himalayanu i ostalima, već ulaznica u BMW svet, i bilo koji širi kontekst je nebitan. Šta mislite, koliko kupaca F900GS je svratilo u Voge salon pre toga da pogleda 900DSX? Možda ako je neki drugar išao da vidi pa slučajno s njim. I kad naprave neki MT1300, neće to da krade kupce GSu već da otvori klasu nekim novim ljudima. 

Što se nas ostalih tiče... samo nek se kote :D ja ne bih imao problem da budem ni ovca ni kompleksaš ni šta god, istresao bih 9-10k za ovu klasu da su uboli ono što tražim, uz sve dobro što je odradjeno na ovom motoru.. nisu nažalost, tako da ostaje nada za 450GS Adventure :lol2:

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

• Drug član, 1961 postova
  • Motocikl: BMW F900 GS⬜🟦🟥
pre 42 minuta, andrej. je napisao:

koliko kupaca F900GS je svratilo u Voge salon pre toga da pogleda 900DSX?

Ja znam jednog 😊

Samo neka ima opcija ,svako će se negde udenuti kad ima izbora.

Za naš standard su i Kinezi skupi.

Promenio član Džim Džarmuš
  • Sviđa mi se 4
  • Haha 1

• Zainteresovan, 419 postova
  • Motocikl: Versys 650, Monkey

Možda ludilo, ali koliko vidim svakih par dana neko navede neprijatno iskustvo sa distributerima i serviserima kineskih brendova kod nas. Nemaju najosnovnije delove na lageru poput poluga kočnice, retrovizora, migavaca. Neko reče pre neki dan da je čekao nekoliko meseci na deo....

Meni ovlašćeni distributer Kawasakija rekao da ne može da mi obezbedi/poruči polugu kočnice na Versysu  :/

Nisam još video da se neko požalio na Deltin servis u tom smislu. Verovatno i ta postprodajna podrška mora da košta. 

Promenio član Sveti Atila

• Drug član, 1096 postova
  • Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V)

I Honda ima malo na lageru, rok isporuke 15-30 dana ili je jako skupo. Bolje sam naruciti original iz Azije/USA pre stigne i jeftinije dosta. Jedino sto imaju su filteri ulja/vazduha, nekada svecice. Lancanike nemaju, plocice, itd.

Za bmw je dodatni problem sto je sve skupo. A za kineze sto su servisi cesto bas kratki, a uslovljen si garancijom.

• Zainteresovan, 498 postova
  • Motocikl: Honda NX 500
Pre 2 sati, Sveti Atila je napisao:

Nisam još video da se neko požalio na Deltin servis u tom smislu. Verovatno i ta postprodajna podrška mora da košta. 

Evo ja da se požalim 🙂 Ručica kočnice za NX500. Ali batalio sam ih, jer su neodgovorni i neprofesionalni. Zato planiram sam da naručim, ali sam isto neodgovoran, kao da i ja radim u Delti 

• Svrati ponekad, 159 postova
  • Motocikl: 450CL-C, 450MT, 525DSX

Svi motori u toj kategoriji sa toliko kubika se kreću od 5-7+k €, samo Nemački Indijac 9.5k

Ili Nemci prave to od specijalnih legura koje se koriste za svemirsku stanicu, ili ovi drugi prave motore od drveta koje projektuju studenti mašinskog fakulteta.

P.S. znam lika koji je imao udes sa 625dsx, polomljen karter i još neke stvari. Motor je bio popravljen za nedelju dana u ovlašćenom servisu. Možda je bio jedinstven slučaj, ne znam. 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja