Jump to content

Moto Zajednica

BMW F450 GS

Recommended Posts

• Integrisan, 6558 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600

For The Netherlands, price starts at €8600. Options:

Trophy pack €301 (Racing Blue Metallic, hand guards, pro mode, engine guard, shift assist pro, sport suspension)

Sport pack €129 (Racing Red, hand guards, pro mode, sport suspension, shift assist pro)

Spoked wheels €1100

Bit too much options to list but those are the important ones

Competition:

KTM 390 Adventure R: €8860

CFMoto 450 MT: €7799

Himalayan 450: €7199 (€7799 with tubeless)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2718 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
9 minutes ago, Motorcyclist said:

CFMoto 450 MT: €7799

😲

• Haha 1

• Zainteresovan, 728 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)

Zanimljivo, deluje bolje od KLE500, koji je bas neki cudan miks.

BMW solidno orijentisan ka offroad-u i pored 19/17 tockova. Uske gume, i najveca vrlina mala tezina za wet weight 178kg (mada je 450MT obecavao tu tezinu u promociji, pa ispalo blize 200kg).  Je l' ovo onda ubedljivo najlaksi ADV dvocilindras ako ispadne tacno?

Jedine mane sto vidim je jedan disk napred, i mali rezevoar (14L).

Promenio član Blackened

• Drug član, 1408 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Cena od 8600 je korektna obzirom da je BMW(indijski bmw?)

Pa i ne sme nesto skuplje zbog konkurencije. ispod 200KG best buy iz mog ugla su 450MT (za offroad) i NX500/CB500X (orijentisan za put), a solidno su jefitniji i verovatno bolji u nekim kljucnim stvarima u svom domenu. Svakako lep izbor i sve veci izbor dvocilindrasa <200KG, sto je idealno tezina/velicina po meni za univerzalan i zabavan motor.

Jos jedna bitna stvar, ne pise da ima slipper clutch na ovom prospektu, vec obican "Multi-disc wet clutch", mozda nije samo napisano? Jedna od kljucnih stvari za dinamicnu voznju i kontrolu.

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 1

• Andragog, 5389 postova
  • Motocikl: NAVIGATOR 1000 EXC450

17 x19 cola, loše

180x180 cm ogibljenje, loše

420ccm dva cilindra, dobro

178kg wet, dobro 😐

48 ks, odlično

Promenio član srbac

• Drug član, 1213 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure

Obzirom da je ovaj motor u enduro temi, rekao bih tresla se gora rodio se miš. Pogledao sam zvaničnu specifikaciju, za offroad (ako preferira da se reklamira u tom segmentu Adventure) deluje kao najlošija opcija do sada, po performansama, a najskuplji. Mada cene treba uzeti sa rezervom dok stvarno ne dodje kod nas.

• Odabir točkova nije za ozbiljan teren, niti ima nekih ozbiljnih guma u toj dimenziji
  • Ogibljenje, KYB, hod 180mm, samo  u skupljim opcijama podesivo, u najmanju ruku skromno za off, za asfalt ok.

Ostalo je manje više, ok, na nivou klase, jedino što je težina spuštena na 178kg spreman za vožnju što je za sada odličan rezultat, mada je KTM i ispod toga ali je 1 cilindar.

Nekako kada se sve poređa, ne znam što bi neko racionalan uzeo ovo umesto 450MT, osim što je brend BMW, mada nije to 1300 pa da se paradira.

Nakako i ja najviše, pored KTM, očekujem od Aprilie da napravi malog Tuarega, i da to bude nešto dobro, znaju Talijani to.  450mt je dobar koncept ali i dalje pretežak  za tu klasu i upitne ergonomije, naavno sve u kontekstu Offroad i Enduro vožnjem, na asfaltu je to sve ok.

Promenio član lemy

1 hour ago, lemy said:
  • Odabir točkova nije za ozbiljan teren, niti ima nekih ozbiljnih guma u toj dimenziji

Nisu ni ovi motori za bas preozbiljni offroad gde se i 300ccm dual sport namuci, vec neki putevi poput TET-a, i to je ok - 19/17 je tu idealno za ovaj tip motora, a i dosta okretniji motor generalno. Ponasanje na asfaltu je po meni isto bitan segment za ove motore, univerzalnost.

Da li je hod 180 ili 220mm ne mora igrati preveliku ulogu, ako se motor lepo kontrolise, lagan/okretan.. Takodje ovaj ima progresivne opruge, sto je cesto dobro resenje za primenu na raznim terenima i udobnost.

Gume ne moras striktno u fabrickim dimenzijama, moze malo menjati koliko sirina felne dozvoli. obicno u rasponu od 20mm sirina/visina gume, Mada ima u 19/17 raznih 50/50, 40/60, 20/80 guma. (Dunlop Trailmax Raid, ili Mitas enduro trail xt +, itd)

• Sviđa mi se 2

• Integrisan, 8096 postova
  • Motocikl: TDM 900

Treba biti realan, teško je i nerealno očekivati da bilo koji proizvođač izbaci usko specijalizovan manji motocikl. Moraju da gađaju široku publiku koja će uglavnom da se voze asfaltiram drumovima i onim utabanim u najgorem slučaju. A opet, ima taj premijum šmek, oslanja na snažnu reputaciju i idealno za nekog ko počinje da vozi a hoće da startuje sa nekom kao ADV pričom. Prodavaće se ovo.

• Podržavam 2

Mora neki kompromis malo - ali svaki ovaj motor moze daleko vise od utabanih puteva, previse se gledaju specifikacije i teoretise.

TET ima zeznute deonice na momente, kao Maljen, Juzniji delovi oko Prijepolja, Pescare, Brda gde se jedva peske ide. Ako ja sa osrednjim iskustvom mogu sa fabrickim CB500X-om to da preletim 95% delova - ovi mogu biti samo sposobniji jos vise.
Glavni limit smo mi vozaci, gume i tezina motora cesto, ponekad i odstojanje od zemlje ali redje ako je tu oko 200mm.

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 2718 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
1 hour ago, Alekre said:

Treba biti realan, teško je i nerealno očekivati da bilo koji proizvođač izbaci usko specijalizovan manji motocikl.

Postoji, ali baš zbog toga što je usko specijalizovan većina ljudi nije ni čula za njega. 
AJP PR7. 
Jedina mu je "mana" što je jednocilindraš. 
Ali u suštini - sve što kod ovih lakih adv motora ljudi vide kao manu - kod njega ne postoji. Ali ,opet ono ali - ispostavlja se da ljudi koji pišu o tim manama i nedostacima zapravo nisu spremni da kupe motor koji ih nema. Jer kad ga pogledaju - shvate da je to o čemu pišu ipak previše je hard core :) Myself included :D 

Promenio član živke
  • Sviđa mi se 3

• Drug član, 1804 postova
  • Motocikl: BMW C400GT,C650GTBeverly300hp,Honda x-adv750,BMW F900 GS⬜🟦🟥

Kod ovog modela su najveće inovacije EDC (easy ride clutch) opciono centrifugalno kvacilo u kombinaciji sa konvencionalnom ručicom kvačila i kvik šifterom,kao i novi motor sa radilicom 135 stepeni:

Promenio član Džim Džarmuš

• Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Ako mu je ovo zvuk... Kao kosacica😂

• Drug član, 1804 postova
  • Motocikl: BMW C400GT,C650GTBeverly300hp,Honda x-adv750,BMW F900 GS⬜🟦🟥

@Rider000

evo ovde imaš originalni zvuk ,samo skroluj do dugmeta "start engine"

https://www.bmwmotorcycles.com/en/models/adventure/f450gs.html#/section-highlights-for-explorers

meni je lep i inovativan model ali mislim da visoki ljudi nemaju sta da traze na njemu.

Promenio član Džim Džarmuš
  • Sviđa mi se 2

@Džim DžarmušHm interesantna nota. Videcemo kad se nakalemi neki top ali ne zvuci lose koliko mi se cinilo sa onog snimka gore. Zanima me bas kako ce se ponasati u voznji agregat sa radilicom 125°

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja