Jump to content

Moto Zajednica

Motobruder iskustva

Recommended Posts

• bodi biber, 742 postova
  • Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996

Slučajno mi je izletela ova tema . Ne nisu mape od Sweden niti su bile od 2022 . Lično sam ja gurao priču od Sweden poslednje dve godine( ja sam stojao iza cele priče,gurao posao,reklame,radio nove fajlove itd, pomagao kolegi)dok se gore nisu neki interni problemi desili i firma kao ista je uzeta od strane mog poznanika gore iz Švedske da kako tako ostane priča u životu iz hobija . I da ne bude zabune lično sam ja morao peglati gluposti vezano za rad oko istih i napravio svetske kontakte sa oficijalnim tuning servisima koji su sada i moji prijatelji i saradnici i mentori i posvetio sebe samo ovome da bih došao na neki zavidan nivo. 

Odakle se uzimaju fajlovi je na kupcu da pita , dakle ime servisa ili ime čoveka koji stoji iza njih . 
Malo je otišlo ovo predaleko sa tuningom i guranjem nekih no name priča . Kada bude otvaranje Dyno kod mene neke stvari ce doći na svoje definitvno . 

Promenio član Aleksandar Sh.
  • Sviđa mi se 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Odavno ja radim na dyno samo sto imam u Ukrajini i Albaniji momke koji rade za mene . 
Otvaranje mog Dyno je bas bas blizu . Ovo su neke slike . A evo i neki rad iz recimo Ukrajine i Albanije 

MT-9 2025 i Z1000 2012 nedavno 📈✅

IMG_2775.jpeg

IMG_2759.jpeg

IMG_2747.jpeg

3ed5bf2e-f426-45da-b1dd-075fef65e1a4.jpeg

• Sviđa mi se 6

• Drug član, 2831 postova
  • Motocikl: SV 650S 1999, SV650S 2000, Simson SR50, Cagiva Mito 125, Simson S51, Tomos Automatic A3SL, A3...

Eto nama saradnje, poguraj da se to odradi sto pre!

Em smo relativno blizu, em cu znati da imam nekoga ko zasigurno zna sta radi.

Jedva cekam! Srecno!

• Hvala 1

• Drug član, 871 postova
  • Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200

Ускоро би требало да се отвори још један дино, оно што сам видео и чуо од човека биће нешто стварно добро и квалитено, али није моје да причам, из разлога што је још у плановима а и на самом власнику, да ли жели, да се изјасни… 

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 450 postova
  • Motocikl: BMW S1000R '15

Kao neko ko definitivno planira zahvat na svom R-u (idu fabričke grane sa katalizatorom i fabričkim izduvom napolje, u potrazi sam za kompletnom sportskom linijom i topom koji će zameniti postojeću, uz ugradnju sportskog protočnog filtera vazduha) pratim temu i nadam se da će neko u Srbiji uskoro otvoriti ozbiljan servis ovog tipa jer mislim da tržišta za tako nešto i te kako ima.

Razgovarao sam na ovu temu lično sa Moto Bruderom i ne želim ništa loše da kažem za njega, ali ako neko iole prati kako se "Tuning" radi preko, a kako kod nas, shvatiće neozbiljnost naših "Tunera" ili da ih bolje nazovem copy/paste priučenim hakerima. Pritom, malo mi vređa inteligenciju da ti ostavim motor, ti mi preko lap-topa ubaciš mapu koju je neki Nemac, Švajcarac ili Šveđanin napravio za SLIČAN ne isti motor kao moj, kažeš mi bajo to je to, sada imaš +15konja i +5nM, gas u patos i videćeš šta je raketa. U najmanju ruku je neozbiljno naplatiti ljudima svoj "rad" sa nekim astronomskim ciframa od 500-600e, a da pritom nemaš čak ni jebene valjke, na koje ćeš da mi staviš motor pre i posle "Tuning-a" i kažeš buraz evo ti dijagram pre i posle, pa sam uporedi da li ti ja za 500e prodajem maglu i priče ili to što sam ja uradio stvarno pije vodu i vredi novac koji si mi platio.

• Svrati ponekad, 214 postova
  • Motocikl: Nemam
Pre sat vremena, RankoBg87 je napisao:

A moto Doktor? 

Ima valjke i svaki radi posebno. 

Odličan kako za mehaniku tako i za tuning. 

• Sviđa mi se 1

11 hours ago, Немања said:

Ускоро би требало да се отвори још један дино, оно што сам видео и чуо од човека биће нешто стварно добро и квалитено, али није моје да причам, из разлога што је још у плановима а и на самом власнику, да ли жели, да се изјасни… 

Ne znam na koga misliš konkretno , ali i zubar može da otvori ginekolosku ordinaciju pa ne bih odveo ženu da je pogleda . 

ljudi moramo da budemo malo realni ovde znanje kod nas i generalno je vrlo malo sto ću uskoro dokazati kroz slične primere kao i sam rad . 

Šta tebi znace valjci druže ako ti imaš 0 iskustva sa ovim poslom ? Kako će neko izvuci 20ks na novom BMW ako poenta nije čak ni u gorivu ? Šta mu tu znace valjci . Frljamo se sa nekim pričama , alat ne čiji majstora niti pokazuje znanje .

PS : Ako misliš na Dyno u Pančevu to će biti kod mene i to su slike od gore .

Promenio član Aleksandar Sh.

7 hours ago, SkoMy said:

Kao neko ko definitivno planira zahvat na svom R-u (idu fabričke grane sa katalizatorom i fabričkim izduvom napolje, u potrazi sam za kompletnom sportskom linijom i topom koji će zameniti postojeću, uz ugradnju sportskog protočnog filtera vazduha) pratim temu i nadam se da će neko u Srbiji uskoro otvoriti ozbiljan servis ovog tipa jer mislim da tržišta za tako nešto i te kako ima.

Razgovarao sam na ovu temu lično sa Moto Bruderom i ne želim ništa loše da kažem za njega, ali ako neko iole prati kako se "Tuning" radi preko, a kako kod nas, shvatiće neozbiljnost naših "Tunera" ili da ih bolje nazovem copy/paste priučenim hakerima. Pritom, malo mi vređa inteligenciju da ti ostavim motor, ti mi preko lap-topa ubaciš mapu koju je neki Nemac, Švajcarac ili Šveđanin napravio za SLIČAN ne isti motor kao moj, kažeš mi bajo to je to, sada imaš +15konja i +5nM, gas u patos i videćeš šta je raketa. U najmanju ruku je neozbiljno naplatiti ljudima svoj "rad" sa nekim astronomskim ciframa od 500-600e, a da pritom nemaš čak ni jebene valjke, na koje ćeš da mi staviš motor pre i posle "Tuning-a" i kažeš buraz evo ti dijagram pre i posle, pa sam uporedi da li ti ja za 500e prodajem maglu i priče ili to što sam ja uradio stvarno pije vodu i vredi novac koji si mi platio.

Šta da ti kažem pričaš sa ljudima koji ne ulazu vreme u znanje vezano za ovaj posao . A sto se tiče preko ? Pa gle baci pogled kod mene na insta i vidi kako se rade motori recimo u Ukrajini , biće još postova recimo i iz Valone u Albaniji kao i u jos nekim mestima na sve valjcima . Pa ajmo onda ovako ti ljudi plaćaju mene da im radim motore odnosno delimo zaradu njihovo je samo da rade ono sto im ja kažem . 
Znaci pitanje za milion dolara da li valjci cine znanje ili ne ? 😎

• Zainteresovan, 684 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)
7 hours ago, Dušan PN said:

Odličan kako za mehaniku tako i za tuning. 

Da odlican momak. Razume se dobro, bezbedno sve odradi. Mehanika, ventili, mape moze da nabavi (negde iz UK). Uglavno sve se lepo moze s njim dogovoriti i odraditi.

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 871 postova
Pre 2 sati, Aleksandar Sh. je napisao:

Ne znam na koga misliš konkretno , ali i zubar može da otvori ginekolosku ordinaciju pa ne bih odveo ženu da je pogleda . 

ljudi moramo da budemo malo realni ovde znanje kod nas i generalno je vrlo malo sto ću uskoro dokazati kroz slične primere kao i sam rad . 

Šta tebi znace valjci druže ako ti imaš 0 iskustva sa ovim poslom ? Kako će neko izvuci 20ks na novom BMW ako poenta nije čak ni u gorivu ? Šta mu tu znace valjci . Frljamo se sa nekim pričama , alat ne čiji majstora niti pokazuje znanje .

PS : Ako misliš na Dyno u Pančevu to će biti kod mene i to su slike od gore .

Не не, нисам мислио на тебе искрено сем оног Мото Доктора што се рекламира на инста не знам никог, вероватно зато што ме не занима и што немам благе везе са свим тим па и не пратим… У сваком случају пуно среће и успеха искрено, пошто смо ми блесав народ и никада се не зна са нама…👍👍👍

• Hvala 1

• Integrisan, 9610 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Imamo Brudera, Moto Doktora, Aleksandra iz PA, Paljevinu iz KG ....nastaviti niz 

39 minutes ago, Satelis said:

Imamo Brudera, Moto Doktora, Aleksandra iz PA, Paljevinu iz KG ....nastaviti niz 

Paljevina je moj jako dobar drugar on je iz neke druge price . Ne bavi se konkrento ovim . 
Za ovo drugo bez daljeg nekog polemisanja tuning je razumevanje šta se dešava u mapi i kako se kodira ista , odavno sam ja ušao u tu priču jer samo to radim . Nekako sebe ne pronalazim u nizu jer sam ja em ovo uveo ovde i šire ne računajući Doktora iz Vinkovaca,em kompletno svoj dan i vreme posvećujem samo ovome , sve drugo je da kažem videla žaba da se konj potkiva pa bi i ona . I ovde ne omalovažavam nikoga naprotiv ne možemo se baviti sa 5 poslova , pekar , lekar , apotekar …

• Integrisan, 8053 postova
  • Motocikl: TDM 900

Zato trebaju valjci da bi se videlo gde treba da se "čačne". Pogotovo kod motocikala i automobila sa atmosfercima gde se ne radi na povećanju snage već na načinu isporuke. Kad vidim da neko ima valjke, kontam da zna šta radi verovatno i šta treba da gleda :D

• Drug član, 871 postova
pre 24 minuta, Alekre je napisao:

Zato trebaju valjci da bi se videlo gde treba da se "čačne". Pogotovo kod motocikala i automobila sa atmosfercima gde se ne radi na povećanju snage već na načinu isporuke. Kad vidim da neko ima valjke, kontam da zna šta radi verovatno i šta treba da gleda :D

Ацо, када сам причао са том ликом, и колико сам сконтао, да ли сам добро схватио, јебем ли га, да су ваљци у целој причи можа неких 20% битни тј. битни су али све оно, температура ваздуха просторије, притисак, улазни ваздух излазни и још много других ствари битнији…Каже то се лепо сећам, не можеш да отвориш врата, избациш црево и то је то…

5 minutes ago, Немања said:

Ацо, када сам причао са том ликом, и колико сам сконтао, да ли сам добро схватио, јебем ли га, да су ваљци у целој причи можа неких 20% битни тј. битни су али све оно, температура ваздуха просторије, притисак, улазни ваздух излазни и још много других ствари битнији…Каже то се лепо сећам, не можеш да отвориш врата, избациш црево и то је то…

Tako je zato je moja cela prostorija tome namenjena . 
Prednji ventilator je sa usisom od spolja , izlazni ventilator je takođe napolju , klima je takođe tu kao i regulacija pritiska prostorije , VFD za kontrolu ventilatora i najmoderniji dyno i softver . 
Ali opet stojim iza svoje priče da ne vidim poentu da bilo ko otvara bilo šta ako se ne bavi tuningom motorcikala i ne zna apsolutno ništa o tome . Ali dobro tako rade i sa kolima pa se proslave pre ili kasnije sa bačenim parama .

• Podržavam 1

• Integrisan, 8053 postova
  • Motocikl: TDM 900

Slažemo se. Eto mene čim se osposobiš u PA. 

Inače za automobile kod nas u SD imamo vrhunske ljude, Bobo Sport. 

• Hvala 1

52 minutes ago, Alekre said:

Slažemo se. Eto mene čim se osposobiš u PA. 

Inače za automobile kod nas u SD imamo vrhunske ljude, Bobo Sport. 

Znam itekako ko su momci . Ne znamo se lično ali ih bije dobar glas , a to je na kraju i najbolja reklama . 
Na odmoru sam trenutno kad se vratim ide otvaranje i kreće sve da se kotrlja . Između ostalog će biti dosta toga uključeno uz sam dyno kao i neke saradnje na svetskom nivou . 

Isto odakle i Ukrajina , Austrija i još neke zemlje koje će biti uključene . Znanje i moj kvalitet 🏁

ljudima je lakše da imaju iza sebe već ime koje im uradi provereno motor i svi srećni .

m1000r 2025 40ks razlike na 50% gasa recimo i recimo skidanje blokada u drugoj brzini i trećoj . To na sto se kaže na svetskom nivou malo ljudi zna 📈

i recimo 2024 godina BMW s1000rr 224ks , fabrika 203-4ks. 
Ovo ništa nema veze toliko sa gorivom niti sa dyno već kodiranje . Znaci uzmeš dyno i nabijes ga duboko gde sunce ne sija ako nemaš znanje .

photo-output.jpeg

photo-output.jpeg

att.Pb1vCuvqHa8kW0YzjGsvR4lLNKCU5bzTN1HMmHsYCMg.jpeg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja