Jump to content

Moto Zajednica

Prikazivanje pređene kilometraže(prilikom prodaje)

Recommended Posts

• U prolazu, 73 postova
  • Motocikl: u potrazi

Fenomen koji je prosto neverovatan….ko može još da u to danas poveruje? Tipa, 2002god prešao 22000km a plaćen nov npr. 10000€. Eto kupio neko da mu stoji i da ga gleda……ili neko uveze sa 70.000km pređenih za 15god a onda taj kupac napravi za godinu 15000km i prodaje ga da je prešao 85000km i sada to nije ništa sumnjivo i kao normalno je. 100 puta sam hteo da u nekom oglasu ovako nešto spomenem ali ne bi bilo drugarski da nekom članu kvarim prodaju. STA MISLITE O OVOME??

Promenio član DAR'C NS

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 986 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

Bilo je vec hiljadu puta reci o ovome. Nema tu vise vise misljenja. Kako ti se zalomi ili znas istoriju. Ja licno kao i vecina volim da ima sto manje km. Kada sam kupovao Bandita, nije bio motor koji sam zeleo, to je bio Fazer. Al na kraju Bandza zapao. Bio je kod predhodnog vlasnika od 2009 god. Odrzavao ga je. On je rekao da ga je uvezao sa 30000 km. Da li je tako ili nije nemam pojma. Po delovima i ocuvanosti se na kraju ispostavilo da je sve sto je rekao da je menjao i radio na njemu to bilo tako. Za km da li je stvarno ne znam, ja mu verujem. A mozda su i njega namagarcili pa cu i ja nekog sledeceg. U principu nije ni bitno da li ima 40000 km ili 80000 km. Bitno da je mehanicki besprekoran, odrzavan. E sad ako je presao 200k ili vise onda ce da te zalome kvarovi koje nisi ni znao da postoje. Moja predhodna Honda vt500 je obrnula sat bar tri puta i eno je ide, kotrlja se. Al na njoj se vidi po nekim detaljima da je toliko presla a po nekim delovima, tipa hromu i ramu, felnema bas i ne. Sve zavisi. Koliko je sta kvalitetno napravljeno, gde je motor stajao. Koliko je arcen i ostalo.... I zna se koji motori su bili za izivljavanje a koji za finu voznju. Suzuki srad ako nadjes da nije turiran kapa dole. Adventure da nije padano i ostalo. Bitno da je vlasnik normalan i da motor ne spava sa kokoskama. 

• Sviđa mi se 3

• Hronični Motociklopata, 7307 postova
  • Motocikl: Freza 600 Blue Thunder

Uvek cu radije uzeti ocuvan motor sa vecom kilometrazom nego neki izdrkan sa malo km, to je samo broj koji lako moze da se izmanipulise i zato ne treba mnogo obracati paznju na to.

• Sviđa mi se 5

• motoras, 2454 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Prvo sve zavisi od tebe sta ti želiš. Uglavnom volimo da je malo km, odlično stanje, a za malo para. Ako sumnjaš i ne želiš da se osećaš prevaren pravac u salon po novo. 

Ja recimo kad prebiram automobile po oglasima preko 300000 km ne gledam. Sto opet ne znači da sam u pravu. 

Ono što mogu da tvrdim, to je da je moguće da postoje vozila sa puno godina, a malo km.

Na primer, mi smo '82. kupili novog "keca". Do kraja' 89. na satu je imao oko 30000. 

Motora imam tri komada. Ako gledamo bmw koji je kod mene preko 25 godina, u proseku nije prešao više od 1000 km godišnje.  

Tako da moguće je, ali ko ne veruje neka kupi novo. 

Znam i za slučaj Mercedesa koji je stigao sa milion kilometara iz Francuske, vraćen je na 250000 i prodat novom. srećnom vlasniku. On ga je nakon nekoliko godina vratio ponovo na 250000 i prosledio dalje. I svi zadovoljni. 

• Zainteresovan, 618 postova
  • Motocikl: Transalp 650

Ne znam što obraćaš pažnju na ti i što te uopšte pogađa, motor se dodje pogleda, proba ako fercera kako treba ne vidim zašto je bitna kilometraža uopšte, sve je do održavanja i do vlasnika, znam iz svog bližeg okruženja par motora sa preko 100k na satu izgledali kao čaša, koji su uspešno prodati za sasvim solidnu cifru kao i oni od 20k i bili zadovoljni i stari i novi vlasnik, takođe znam i par primera gde su motori sa velikom kilometražom stajali jako dugo na oglasima, na kraju je ista vraćena i prodati su jako brzo, epilog isti, zadovoljne obe strane. Izgleda određena grupa ljudi voli da veruje u te male kilometraže na starijim motorima a duboko u sebi i sami znaju da to nije istina :neznam:

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 948 postova
  • Motocikl: Lep

Meni su licno plusevi ukoliko je motor registrovan i ukoliko je prodavac i vlasnik isto, kao i da vozi taj isti motor! Po mogucstvu ne od kafica do kafica. Jos ako ide na stazu i odrzava ga, sto se mene tice, utoliko jos i bolje. E, sada, ovo gledam po sebi. Ja moj motor vozim. Vozim ga i do maksimuma koliko moze da ide i zakocim jace i pokusavam koliko umem da ga "obaram" i onda mi je jako bitno da mi je motor u sto boljem stanju i time se vodim i ako gledam drugi motor. Ne verujem preterano u kilometraze na motorima, mada se mogu naci stvarno i sa manjim kilometrazama, izleti ponekad. Lanac i lancanici, plocice, gume itd. sve je to potrosni materijal i normalno je da se menja. Ako motor lepo radi, lepo salta, nije kriv i ne znam sta, cena normalna, ne vidim problem. Odavno sam prestao da obracam previse paznju na oklope i ogrebotine, jer koliko god da volim da mi je motor "lep", odavno sam naucio lekciju da dzabe ti lep motor ako vise stoji u garazi nego sto ga vozis. I da, ukoliko kupujem polovan motor, svestan sam da je polovan i ne ocekujem - top, top, top, nov, nov, nov, fabrika, CH, ku*ci, palci. Kad to shvatis, bice ti mnogo lakse, a i vece sanse da kupis pristojan motor :)

Promenio član Abi
  • Podržavam 1

• Drug član, 1763 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Auto iz uvoza uvek ima 120 000km

Motor oko 30 000km

I svakoj zeni si uvek drugi.

To su tri zlatna pravila i za to se i ne pita vise :lol2:

• Sviđa mi se 8
  • Haha 8
  • Podržavam 1

• Drug član, 1171 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07

Moj E36 ima 240k na tabli, komp kaže 370k... :takoje:

A Honda stara 17 god... 49k (kupila sam je prošle godine sa 45k), ma važi... :)

• Zainteresovan, 372 postova
  • Motocikl: R1150GS

Baš česta situacija je da ljudi prodaju motore stare 20 + godina koji većinom imaju petocifren brojač kilometara na kojima stoji 40k i koji neironično tvrde da je kilometraža prava. A on ima nevidljivu cifru ispred, samo je pitanje da li je jedinica ili dvojka.

• Podržavam 2

• Zainteresovan, 372 postova

A inače, moj drugar je kupio pre nekoliko godina golfa V od drugovog druga koji je znaš ono pošten, baš onako pošten i ispravan, i koji to ne radi znaš nešto nego čisto poneki auto uveze, i on to ne šminka, kilometražu ne pipa nooormalno. Auto zaista lep, 230k na satu.

I posle 3-4 godine nešto je morala da se skida tabla napred, kad tamo iza ladice se zaturio papir - faktura iz servisa u Nemačkoj za nekakvu popravku koja je rađena fazon 3 godine pre nego što je auto uopšte dovezen u Srbiju.

A na papiru stoji 350 i kusur hiljada kilometara.

End of the story.

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 773 postova
  • Motocikl: Sashac XJR 1300 black demon.

Vozilo ti je isto kao i zena. Vazno da je sad ocuvana i lepa, a sta je bilo pre...koga bole uvce. Uzece ti pare svakako. Vazno da je tebi lepo.:Sloper:

• Sviđa mi se 4
  • Haha 5
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 510 postova
  • Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300

I bolje je da ne znaš istoriju...oće da se poludi od toga. Žena, motor, isti princip.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1623 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Kupio sam motor prosle god u Martu, sad ima na satu 13k km a nisam ga vozio, da jesam vozio sad bi imao sigurno preko 20k ako ne i vise tako da u kilometrazu ne verujem, postoje primerci ali to se prodaje poznaniku ili tako neka prica.

• Podržavam 1

• U prolazu, 73 postova

Tako je….stvari su proste i jasne. Svi bi voleli, tj. Žele da veruju u čuda. Pa niko nije lud da kupi nov motor od 8-15hiljada evra i da mu stoji, pogotovo jer imaju i više para nego mi 5 puta.  Napraviš 140.000km za 3 ili 240.000 za 6 godina pa skloniš prvu cifru i prodaš tako, i naravno kupiš onda nov. To razmišljanje da za 20 hodina motor pređe 60.000km je baš, baš naivno.

• U prolazu, 62 postova
  • Motocikl: TBD

Vidi se vrlo često da su komande izlizane na maloj kilometraži.

Mehanički delovi se češće menjaju i na manje odžavanim primercima

• U prolazu, 73 postova
1 hour ago, sreten75 said:

Moj je za 23 godine presao 21.000.

U kojoj brzini….👌(šališ se zar ne?)

Promenio član DAR'C NS

• Zainteresovan, 435 postova

Moj sad ima 120k na satu,kad ga budem prodavao kao dodatnu opremu cu ponuditi kupcu da mu namestim kilometrazu na koliko zeli :) Ne moze postenije

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 306 postova
  • Motocikl: trenutno bez motora

Može sa se desi da neko kupi motor i ne vozi. Moj komšija kupio nov Beverly 500 2004. godine. Mislim da taj Bev sad ima negdje ispod 10000km na satu i to realnih. Jednostavno čovjek ga ne vozi,najduža tura motorom mu je možda 20km. Ima love i ne zanima ga da proda motor iako ga ne vozi. Rijedak slučaj ali može da se desi i sigurno ako neko od takvih i odluči da proda cijena je ogromna a i stanje je bukvalno fabričko. 

Promenio član igogitar
  • Sviđa mi se 3

• Svrati ponekad, 311 postova
  • Motocikl: Africa twin CRF 1000L

Samo ako shvatimo odnosno prihvatimo da kola ili motori sa malom kilometrazom napolju kostaju skuplje nego kad dodju ovde samo se postavlja pitanje ko veruje u bajke jos😂 mada znam za svetog grala 1200gs vazdusni koji je presao kad je prodat 15k, sa prvim aggregatom oko 9k i novim ostatak. A kako mu se desilo al je crkao u garanciji pa zamenjen a prodat tipa 10 godina star. Inace nam je sve kao vino kod preprodavaca odbrojava kilometrazy sa godinama na zalost

• Podržavam 1

• Drug član, 460 postova
  • Motocikl: V2- americki

Zadnja dva sam kupio sa malim km, gsxr 1000-7 hkm/ 10 god, Victory 13 hkm/11 god. Oba su dosla sa OEM gumama, plocicama, lancem i kaisem...

Prvi je od stajanja imao gremline( rezervoar zardjao, kocnice zapekle..) ali reseno. Drugi uvoz iz CH, lik imao dva HD i moj traktor. Oko 60 godina pa rasciscavao garazu(+ 3 auta). Cak je lik koji mi je doterao motor iz Zurich kupio tada i golfa od njega  Gremline nije imao, posto je radio servise u komsiluku za sva tri motora. 

Tako da kad imas vise motora i auta km moze biti mala jer ne mozes ih sve voziti odjednom. Ili kao ja nemas vremena-8 hkm za tri godine😔.

• Sviđa mi se 3

• Enduraš, 6363 postova
  • Motocikl: CRF300L

Auto se kupuje uglavnom iz potrebe, a motor radi zadovoljstva, tako da nije nerealno da na motoru bude mala kilometraza posle dosta godina. Iako vozim motore maltene ceo zivot, bilo je godina kad sam prelazio po 500 km, jednostavno bilo je drugih prioriteta, a prosek mi je 5-6000km godisnje, jednostavno ne stizem da se vozim vise, tj to mi je dovoljno pored drugih obaveza.

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 2

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja