ZoraNS 5542 Napisano Septembar 20 Drug član, 796 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MT-09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Pre 16 sati, Peppermint je napisao: Da li možemo na jednoj od vožnji neku od pauza da posvetimo temi pregleda tj. pripreme motocikla pre vožnje i potrebnoj opremi koju je pametno imati uz sebe (ne mislim na zaštitnu opremu nego na sve ono što može lako da krene nizbrdo čak i pri kratkoj vožnji)? Pogledala sam šta god sam našla na forumu, malo po YouTube-u, nešto se raspitivala ali pošto sam duduk za mehaniku jedno je videti to na snimku a drugo pronaći baš na svom motoru gde se to nešto nalazi. Verujem da mnogima to i ne treba, posebno ako su ljubimci već dugo njihovi ali meni je moja Džoli stigla u avgustu i još nisam pohvatala gde se šta gleda. Najlakši deo je na primer kupiti set za reparaciju gume ali meni je to kao i da sam u ranac stavila stetoskop - može da izgleda cool ako ga okačim ali mogu lagano i da se besim sa njim. Svakako je bolje imati set jer će se lakše naći bajker koji zna da ga koristi i pomogne mi nego krenuti nepripremljen ali da udjem u motošop i pitam šta sve može da mi zatreba bojim se da bih osim doživljenog bankrota morala i da kupim prikolicu da potegne sve što bi mi prodali. ps molim dokazane hrabre vitezove da ne iskoriste ovaj moj post za nabrajanje svojih, ne sumnjam, fantastičnih moći i time samo iznerviraju idejnog tvorca ove akcije, dovoljno je da dojašu na svojim strašnim atovima na neku od vožnji i pružićemo im priliku da se kočopere Evo kopije spiska opreme koju je naveo kolega @m.milivojevic u jednoj temi pre cca mesec dana. Pravi "švedski sto" opreme pa sama proceni šta uzeti. Preporuka je svakako da imaš uplaćenu neku "pomoć na putu", a od alata/pribora ovaj set za čepovanje gume (i eventualno mini kompresor) jer se ozbiljniji kvarovi teško rešavaju na terenu i tada pozivaš pomoć. Ako i ne budeš umela da sama čepuješ gumu naći će se na drumu neki "muški akt" koji će ti rado pomoći. Možda će mu očekivanja biti prevelika, ali to je već njegov problem Citat kolege..... ovo je npr spisak stvari koje ja nosim: - mali set alata(onaj parkside) + kljuc za svecice + dodatnih par kljuceva (T50, T55) i poluga (ne nosim kvalitetan alat, vec alat za ne daj boze) - kompresor - set za krpljenje gume - vezice - duck tape - 2-3 spanera - ulje za motor - strpam i neke kablove - kisno odelo (imam neko najobicnije) - kratke rukavice, duge rukavice, rukavice za kisu (koristim neke zimske + neke stare), mozda sam lud, al' nosim skoro 4 para rukavica uvek - vozim u opremi, jakna, pantalone, prsluk (ponesem i reflektujuci prsluk, ako je velika kisa) - cizme - tablet(laptop), jer ponekad moram da radim - 3 telefona (privatni, poslovni, jedan backup telefon za gps i dijagnostiku) - nosim i dijagnostiku za motor (to mi je samo jedan kabal i obd) - majice (1-2 za spavanje + za svaki dan po 1-2) - gace - spakujem neke papuce, fazon japanki, da imam ali ih nikada nisam koristio - sorc za kupanje (ako naletim na neki bazen) - cetkica za zube, pasta - ne nosim kupke i sampone jer uglavnom to ima tamo - carape + nazuvice - aktivni ves (ne oblacim ga, vec ponesem samo) - koristim kao duks - 2 podkape - 1 farmerke + 1 bermude to je uglavnom za setnju uvece - 1 patike (gledam da budu sto laganije i lakse za pakovanje) - vozacka, saobracajna, putno osiguranje, 500-600eur u kesu + karticu - termos za vodu - lanac za vezivanje motora + disklock (al' kad idemo zajedno, dovoljan je samo jedan) - sajlu za vezivanje bajsa od metar i jednu kracu, njima vezem jaknu kroz rukav za motor i kacigu, ako mi je vruce a hocu da setam, pa da ne nosim sa sobom 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.milivojevic 1857 Napisano Septembar 21 Drug član, 1115 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS 2009 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Al’ ovo samo kad idem na dalje voznje.Takodje, sve to lepo spakujem.Sada sam se vratio iz fr, gde sam isao samo sa topcase-om i tank torbom.Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bratislav 1973 440 Napisano Septembar 21 Svrati ponekad, 410 postova Lokacija: Sremcica-Beograd Motocikl: ex Yamaha BT 1100 Bulldog ex V-Strom 650 XT ex Suzuki V-Strom 1050XT now BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan 8 hours ago, ZoraNS said: Evo kopije spiska opreme koju je naveo kolega @m.milivojevic u jednoj temi pre cca mesec dana. Pravi "švedski sto" opreme pa sama proceni šta uzeti. Preporuka je svakako da imaš uplaćenu neku "pomoć na putu", a od alata/pribora ovaj set za čepovanje gume (i eventualno mini kompresor) jer se ozbiljniji kvarovi teško rešavaju na terenu i tada pozivaš pomoć. Ako i ne budeš umela da sama čepuješ gumu naći će se na drumu neki "muški akt" koji će ti rado pomoći. Možda će mu očekivanja biti prevelika, ali to je već njegov problem Citat kolege..... ovo je npr spisak stvari koje ja nosim: - mali set alata(onaj parkside) + kljuc za svecice + dodatnih par kljuceva (T50, T55) i poluga (ne nosim kvalitetan alat, vec alat za ne daj boze) - kompresor - set za krpljenje gume - vezice - duck tape - 2-3 spanera - ulje za motor - strpam i neke kablove - kisno odelo (imam neko najobicnije) - kratke rukavice, duge rukavice, rukavice za kisu (koristim neke zimske + neke stare), mozda sam lud, al' nosim skoro 4 para rukavica uvek - vozim u opremi, jakna, pantalone, prsluk (ponesem i reflektujuci prsluk, ako je velika kisa) - cizme - tablet(laptop), jer ponekad moram da radim - 3 telefona (privatni, poslovni, jedan backup telefon za gps i dijagnostiku) - nosim i dijagnostiku za motor (to mi je samo jedan kabal i obd) - majice (1-2 za spavanje + za svaki dan po 1-2) - gace - spakujem neke papuce, fazon japanki, da imam ali ih nikada nisam koristio - sorc za kupanje (ako naletim na neki bazen) - cetkica za zube, pasta - ne nosim kupke i sampone jer uglavnom to ima tamo - carape + nazuvice - aktivni ves (ne oblacim ga, vec ponesem samo) - koristim kao duks - 2 podkape - 1 farmerke + 1 bermude to je uglavnom za setnju uvece - 1 patike (gledam da budu sto laganije i lakse za pakovanje) - vozacka, saobracajna, putno osiguranje, 500-600eur u kesu + karticu - termos za vodu - lanac za vezivanje motora + disklock (al' kad idemo zajedno, dovoljan je samo jedan) - sajlu za vezivanje bajsa od metar i jednu kracu, njima vezem jaknu kroz rukav za motor i kacigu, ako mi je vruce a hocu da setam, pa da ne nosim sa sobom Kolega vozi GS-a pa mu treba dosta toga pa nije cudo sto nosi radionicu celu . Sala kolega , takodje vozim GSA.Sve stvari s spiska takodje ponesem kad sam na duzim voznjama osim telefona ( 2 u mom slucaju,radni i rezervni) i lap topa. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gost Napisano Septembar 21 Prijavi odgovor kao problematičan On 20. 9. 2024. at 7:55, Peppermint je napisao: Da li možemo na jednoj od vožnji neku od pauza da posvetimo temi pregleda tj. pripreme motocikla pre vožnje i potrebnoj opremi koju je pametno imati uz sebe (ne mislim na zaštitnu opremu nego na sve ono što može lako da krene nizbrdo čak i pri kratkoj vožnji)? Pogledala sam šta god sam našla na forumu, malo po YouTube-u, nešto se raspitivala ali pošto sam duduk za mehaniku jedno je videti to na snimku a drugo pronaći baš na svom motoru gde se to nešto nalazi. Verujem da mnogima to i ne treba, posebno ako su ljubimci već dugo njihovi ali meni je moja Džoli stigla u avgustu i još nisam pohvatala gde se šta gleda. Najlakši deo je na primer kupiti set za reparaciju gume ali meni je to kao i da sam u ranac stavila stetoskop - može da izgleda cool ako ga okačim ali mogu lagano i da se besim sa njim. Svakako je bolje imati set jer će se lakše naći bajker koji zna da ga koristi i pomogne mi nego krenuti nepripremljen ali da udjem u motošop i pitam šta sve može da mi zatreba bojim se da bih osim doživljenog bankrota morala i da kupim prikolicu da potegne sve što bi mi prodali. ps molim dokazane hrabre vitezove da ne iskoriste ovaj moj post za nabrajanje svojih, ne sumnjam, fantastičnih moći i time samo iznerviraju idejnog tvorca ove akcije, dovoljno je da dojašu na svojim strašnim atovima na neku od vožnji i pružićemo im priliku da se kočopere Cemu takva negativna energija. Raduj se, kazi Boze hvala ti na svemu sto imam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 3995 Napisano Septembar 21 Nemanja Stojanović, 1366 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CF RedBull 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne mogu da vam objasnim izgleda da je poenta teme samo organizacija vožnje. Ne saveti za početnike, alat, poligon itd. Postoji toliko tema na te druge teme. Ako još neko novi želi na sporu početničku vožnju ne previše daleko od Beograda, nek mi se javi na PP (vi koji ste se već zapljunuli ovde na temi ne morate ništa). 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 3995 Napisano Septembar 26 Nemanja Stojanović, 1366 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CF RedBull 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda da će kiša, tako da ostavljamo za neki od narednih vikenda. Pratimo prognozu i ne forsiramo. Bitno je da ima vas voljnih da idete i još iskusnijih voljnih da mi pomognu! Neće ni Kosmaj ni Kota. nigde, ko zna možda dok se mi organizujemo završe put do Mladenovca 5 2 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 3995 Napisano Octobar 8 Nemanja Stojanović, 1366 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CF RedBull 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko zainteresovan za vožnju u subotu? Za početak da se prijavimo pa se onda dogovorimo mi koji idemo gde ćemo. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markommarko 102 Napisano Octobar 8 U prolazu, 50 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Skittles je napisao: Da li je neko zainteresovan za vožnju u subotu? Za početak da se prijavimo pa se onda dogovorimo mi koji idemo gde ćemo. Nažalost radim A da ne radim, ima onaj kurs bezbedne vožnje u MK Bezbednost (petak i subota), ali i to propuštam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drazenye 200 Napisano Octobar 8 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Bmw R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan Vjerovatno da, u petak cu znati 100%. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peppermint 425 Napisano Octobar 9 Svrati ponekad, 69 postova Lokacija: Beograd, Voždovac Motocikl: Honda Pantheon 150, CFMoto 300NK Prijavi odgovor kao problematičan Odgovara ceo vikend Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
The_new_guy 27 Napisano Octobar 9 U prolazu, 8 postova Motocikl: Yamaha virago xv250s Prijavi odgovor kao problematičan Zainteresovan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2698 Napisano Octobar 9 Drug član, 1628 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Od tolike nedelje ti bas subotu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MatorKonj 1500 Napisano Octobar 9 Zainteresovan, 334 postova Lokacija: Mali Pozarevac,Sopot Motocikl: Suzuki GS 500 Prijavi odgovor kao problematičan Da se zapljunem 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MatorKonj 1500 Napisano Octobar 9 Zainteresovan, 334 postova Lokacija: Mali Pozarevac,Sopot Motocikl: Suzuki GS 500 Prijavi odgovor kao problematičan @araS . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16300 Napisano Octobar 9 Vozim motor, nisam BAJKER, 2309 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan mmmooooozda banem i ja... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2698 Napisano Octobar 9 Drug član, 1628 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Nisam tu u subotu, u nedelju moram malo pa makar i do Kosutnjaka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Гоша 307 Napisano Octobar 10 U prolazu, 72 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tricity 300 Prijavi odgovor kao problematičan On 10/8/2024 at 9:08 PM, Skittles said: Da li je neko zainteresovan za vožnju u subotu? Za početak da se prijavimo pa se onda dogovorimo mi koji idemo gde ćemo. Neparan broj točkova, inače može i subota a i nedelja koja je po sadašnjim prognozama čak i koji stepen toplija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1456 Napisano Octobar 10 Drug član, 832 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan https://youtu.be/7Et2FqSFMM4?si=IxdBTnlLD-JuHUwN 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MareZ 4 Napisano Octobar 10 U prolazu, 4 postova Lokacija: Zemun Motocikl: F 800 ST Prijavi odgovor kao problematičan Takodje sam zainteresovan i podrzavam inicijativu! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milanstp 296 Napisano Octobar 10 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Kawasaki Gpz 500s '98 Prijavi odgovor kao problematičan @matrixzdeno sta kazes? Hocemo ici ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
araS 238 Napisano Octobar 10 U prolazu, 38 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Ljubiša Prijavi odgovor kao problematičan On 9. 10. 2024. at 21:25, MatorKonj je napisao: @araS Ja nisam još uvek sigurna mogu li u subotu. Javljam vam sutra. U nedelju bih mogla sigurno pa ako još neko hoće krug neka se javi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
araS 238 Napisano Octobar 10 (promenjeno) U prolazu, 38 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Ljubiša Prijavi odgovor kao problematičan @Peppermint Da li si možda bila danas kod Topčidera oko 18h? Ako jesi, da znaš da sam ja mahala, a ne manijak neki Promenio Octobar 10 član araS 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peppermint 425 Napisano Octobar 10 Svrati ponekad, 69 postova Lokacija: Beograd, Voždovac Motocikl: Honda Pantheon 150, CFMoto 300NK Prijavi odgovor kao problematičan @Peppermint Da li si možda bila danas kod Topčidera oko 18h? Ako jesi da znaš da sam ja mahala, a ne manijak neki Nisam ja ali hvala na mahanjuSent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2698 Napisano Octobar 10 Drug član, 1628 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan E promena plana za mene. Slobodan sam u subotu tako da ako bude voznja vidimo se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peppermint 425 Napisano Octobar 11 Svrati ponekad, 69 postova Lokacija: Beograd, Voždovac Motocikl: Honda Pantheon 150, CFMoto 300NK Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, jutros dok sam kretala na posao Džoli i ja smo se preturile u dvorištu, ja sam verovatno ok jer još ništa ne boli, bilo je u pitanju isparkiravanje unazad i težina je pretegla, uspela sam motor nežno da spustim na ogradu i izvučem se, komšija koji vozi BMW GS mi je pomogao da ga podignemo ali retrovizor se klimao previše za nastavak avanture po kiši. Morala sam da se presvučem, uzmem auto i odjurim na posao. Plan mi je da izadjem ranije i odem da probam da popravim to što se rasklimalo uz pregled da li se još nešto oštetilo. Znači tokom popodneva javljam da li je Džoli u voznom stanju za sutra. Poželite mi sreću i plz nemojte komentarisati jer će @Skittles da me lansira na mesec 1 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...