abarth_maniac 6011 Napisano Februar 8, 2024 Drug član, 2777 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Dugo sam clan ovde, volim ovu zajednicu i mnogo sam naucio i verujem da sam dosta dao. Ali nisam nasao temu ovog tipa. Mozda ni ne treba da postoji i slobodno je brisite-premestite, ako ima mesto gde ovo moze da se zaglavi. Elem: Napravih danas jednu prostu stvar koja mi je zapravo znacajna. I ponosTan sam na to sto sam za nista para i 15 min vremena sebi pomogao. Voleo bih da ova tema, ako ima smisla, zazivi u ovom pravcu. Alati, Pomagala, bilo kakva pomagala ... 25 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 807 Napisano Februar 9, 2024 Zainteresovan, 495 postova Prijavi odgovor kao problematičan Fin sorter, ali ako vec nije slikama prikazano u toku rada pozeljno je bar neku rec reci. Sta, kako, od cega itd. Makar to bilo i "makazama za papir sam isekao limenku piva i napravio cantru za srafove" Bar ja volim opise cak i kad je sve ocigledno 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5988 Napisano Februar 9, 2024 Svakom po zasluzi, 12425 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno si se setio Ranko ali nije za Opste teme, selidba.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6011 Napisano Februar 9, 2024 Drug član, 2777 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala za premestaj Rajko. Ogradio sam se u startu. Pre 12 sati, MarkoMoto je napisao: Fin sorter, ali ako vec nije slikama prikazano u toku rada pozeljno je bar neku rec reci. Sta, kako, od cega itd. Makar to bilo i "makazama za papir sam isekao limenku piva i napravio cantru za srafove" Bar ja volim opise cak i kad je sve ocigledno Ajd da opisem. Renovirao kupatilo i nisam bacio cev vodokotlica (fi40). Malo gkedao po netu, uznem cev, brusilcom isecem 6 komada razlicite duzine. Nadjem otpadak od daske za prozor (radili mi PVC prozore prosle god). Isecem na meru parce te PVC daske, da bude taman za 6 cevi. Uzmem onaj glupavi glue gun, sto topi plastiku i njime zalepim cevi za postolje i to je to. 9 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
croarcher 3009 Napisano Februar 10, 2024 Drug član, 322 postova Prijavi odgovor kao problematičan Stege zauzimaju puno prostora pa sam ih maknuo da ne smetaju a budu na dohvat ruke.Obične cijevi za odvod i malo hrasta da to sve drže jer su poprilično teške 16 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6069 Napisano Februar 10, 2024 Drug član, 4152 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Super je počeloGesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hansol 47 Napisano Februar 24, 2024 Svrati ponekad, 100 postova Lokacija: Beograd Motocikl: none Prijavi odgovor kao problematičan Imate na Pinterestu milion ideja za bilo šta, recimo https://nextluxury.com/home-design/tool-storage-ideas/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6193 Napisano Februar 24, 2024 Drug član, 3029 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Obratite pažnju na sledeće, ako se bavite obradom metala. -Sečenje i šmirglanje pravi neverovatno mnogo đubreta, finih, sitnih opiljaka. -Neophodan je lako dostupan i snažan usisivač da se ta krupna prašina pokupi. -Nikako ne držite električni ili baterijski alat u "dometu" brusilice, jer opiljci lete daleko. -Ako držite el. i bat. alat ispod radne površine (kao ja), što je dublje ćušnut ispod ploče, to je sigurniji. Idealno je da se nalazi u fijokama. Ti sitni opiljci itekako umeju da uđu u el. motore i da naprave čarlamu (ne pitajte kako znam). U globalu, obrada metala je jako prljav posao, očekujte da ćete posle pravljenja jednog stola, recimo, morati da detaljno čistite celu radionicu. Ili ćete dići ruke od toga, pa čistiti samo ono što vam je baš nužno (kao ja, nažalost). Što više sitnica "izloženih" imate, to će radionica vremenom lošije i prljavije izgledati. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12935 Napisano Februar 24, 2024 Ne silazi, 7418 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan I obavezno naočare i rukavice. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 9935 Napisano Februar 24, 2024 Drug član, 1030 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan pre 57 minuta, misa-pei je napisao: Obratite pažnju na sledeće, ako se bavite obradom metala. -Sečenje i šmirglanje pravi neverovatno mnogo đubreta, finih, sitnih opiljaka. -Neophodan je lako dostupan i snažan usisivač da se ta krupna prašina pokupi. -Nikako ne držite električni ili baterijski alat u "dometu" brusilice, jer opiljci lete daleko. -Ako držite el. i bat. alat ispod radne površine (kao ja), što je dublje ćušnut ispod ploče, to je sigurniji. Idealno je da se nalazi u fijokama. Ti sitni opiljci itekako umeju da uđu u el. motore i da naprave čarlamu (ne pitajte kako znam). U globalu, obrada metala je jako prljav posao, očekujte da ćete posle pravljenja jednog stola, recimo, morati da detaljno čistite celu radionicu. Ili ćete dići ruke od toga, pa čistiti samo ono što vam je baš nužno (kao ja, nažalost). Što više sitnica "izloženih" imate, to će radionica vremenom lošije i prljavije izgledati. Radionicu redovno usisavam (radionički usisivač) a pre toga stolove i alat po tablama izduvam vazduhom pod pritiskom.Naravno prvo metlom očistim krupno smeće ali posle još usisam i milina raditi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6069 Napisano Maj 31, 2024 Drug član, 4152 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan I obavezno naočare i rukavice.Dodao bih još i zaštitu dišnih organa.Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2657 Napisano Jun 9, 2024 Drug član, 1520 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Trebaju mi biksne, kako bih napravio "daljinar" ili ti odbojnik, da bih postavio bocne kofere, kako nebi zakacinjalo o migavce. Biksne bi trebale biti fi 8mm, a spoljni precnik 12mm. Duzine 30mm Zna li neko da li to moze da se kupi ili se pravi po narudzbini? Ne bih da porucujem i da cekam vec da kupim. Ovako nesto, kao na slici dole... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4775 Napisano Jun 10, 2024 Ne silazi, 5558 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Napraviš kod strugara za čas posla. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2657 Napisano Jun 10, 2024 Drug član, 1520 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Resio 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...