Jump to content

Moto Zajednica

Kove 450 Rally

Recommended Posts

• Enduraš, 6368 postova
  • Motocikl: CRF300L

Nije samo to, traze i dokaz da nije za preprodaju (iako je samo jedan komad), meni trazili sliku saobracajne da vide da je moj motor i da kupujem za sebe. Vizir je bio u pitanju. Tad sam se zeznuo i nikad više.

• Sviđa mi se 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 28 postova
  • Motocikl: Cagiva Gran Canyon 900, Kove 450 Rally
pre 53 minuta, h0use je napisao:

Nije pokušaj prevare. To rade srpski DHL, FedEx, itd. Zato nikada preko njih, bolje naručiti u neku zemlju preko pa da ti donese neko. 

Ako ne platiš, vratiće nazad ujki paket. 

Oni to godinama dižu cenu. Bilo je oko 3k, pa 4.5k, pa sad 5.5k. I to sve da bi ti poslali 3-4 dokumenta da popuniš, oni proslede carini i pošalju ti paket Aksom.

Neka i njih i Ujke :D ima to i u Austiji u Coober-u za 120e.

Samo, šteta, Ujka baš ima dobrih stvari za ovaj motor. Obavestio sam Ujku da me klepaju ovde i nudi se da pokrije carinu, ali nisam siguran da je razumeo šta sve treba da pokrije u majci Srbiji, bojim se da će me blokirati kad konačno skontaju... I da, rekli su mi kod ujke da će tražiti drugačiji vid isporuke od expresa... Šta god to sve značilo :D idemo dalje, lako ćemo sve, samo da već jednom osedlamo "Zelenka" :D 

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 28 postova
pre 5 minuta, Motorcyclist je napisao:

Odakle ste narucili?

Do sada nikada nisam imao problem sa dhl ili royal mail. Kakvi crni zastupnici?

Uncle Wang se zove sajt. Kina. Baci pogled, imaju sjajnih stvari za Kineske motore.

• Sviđa mi se 1

• Integrisan, 4946 postova
7 minutes ago, Baron-Čurug said:

Uncle Wang se zove sajt. Kina. Baci pogled, imaju sjajnih stvari za Kineske motore.

U redu. Ja sam mislio da naplacuju tako i za sve sajtove. Znam da sam porucivao rezervne delove preko Louis i Wemoto i platim samo dhl ili royal mail shipping i carinu+ptt nikakvog posrednika. 

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 139 postova
  • Motocikl: KTM 790 Adventure
3 hours ago, Motorcyclist said:

U redu. Ja sam mislio da naplacuju tako i za sve sajtove. Znam da sam porucivao rezervne delove preko Louis i Wemoto i platim samo dhl ili royal mail shipping i carinu+ptt nikakvog posrednika. 

Kako? 

Ja sam više puta bio primoran da uzmem DHL jer nije postojala mogućnost drugačije nabavke i uvek su me klepali.... Nebitno koji sajt, čim je DHL ili FedEx deru kožu kad dođe u Srbiju.

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 2

• Integrisan, 4946 postova
25 minutes ago, h0use said:

Kako? 

Ja sam više puta bio primoran da uzmem DHL jer nije postojala mogućnost drugačije nabavke i uvek su me klepali.... Nebitno koji sajt, čim je DHL ili FedEx deru kožu kad dođe u Srbiju.

To je bilo pre mozda 2 godine. Da li se to sada promenilo? 

• Pažljivo prati, 616 postova
  • Motocikl: Husqvarna 701 enduro

Od prošel godine je ovako. Ja sam poručivao neke outback roll barove i nešto od wanashee i svaki put spedicija 50tak evrića za neku njihovu uslugu i teraj dalje 

• Svrati ponekad, 178 postova
  • Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail

Off topic

Isti problem sam ja imao sa DHL-om

Porucio uzorke za firmu od 100 € koji se ne carine. Zvala me neka firma da se plati postarina(koju treba da plati posiljalac) plus carina plus pdv plus njihova usluga sve zajedno 250€.

Samo pustio da prodje rok i posiljka.je vracena nazad. A ja sam refundaciju resavao sa firmom koja je poslala.

Trenutno je bolje da se salje u nemacku pa da neko donese...

• Sviđa mi se 1

• Enduraš, 6368 postova
  • Motocikl: CRF300L
1 hour ago, Motorcyclist said:

Nije mi jasno kakva je to glupost... Ne kontam tacno ni sistem ni zasto. Ako ja platim shipping DHL-u, pdv+carinu i ptt sto mi dostavi do kuce kakve sad spedicije?

Radi se o tome da pošta ima svoje carinjenje, a DHL nema, nego šalje robu špediterima koji rade kompletan carinski postupak i naplaćuju svoju uslugu 50tak evra.

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 4126 postova
  • Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01

Biće si u euforiji zaboravio fotografski dokumentirati taj izuzetno važan trenutak

Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro

• Haha 3

• Zainteresovan, 512 postova
  • Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300

Danas gledamo Multistradu u Burnout, čovek se izgubio u papirima od KoveTa, kaže: svi hoće danas da ga preuzmu.

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

• U prolazu, 28 postova

Mojea porudžbina sa Uncle Wanga je ipak stigla sa 1050 dinara troška za dostavu(D-expres). E sad, da li je to išlo automatski pošto sam potpuno izignorisao Flying Cargo Yu, ili je Uncle Wang reagovao i direktno njima platio sve što su me pokušali izreketirati, ne znam, ali proveriću...  

image.thumb.jpeg.b9871d9845bbcd20072d267ac350e1e4.jpegimage.thumb.jpeg.da295e64daaf67b82c0117ac524fd914.jpegimage.thumb.jpeg.03f308c8b497184236072a2d1337b45f.jpeg

• Sviđa mi se 7

• Advanced Member, 1961 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Eto, sad samo još motor fali :D

Nisu pokušali da te reketiraju, prosto tako funkcioniše. Pisale su kolege ranije. Jedina sigurna opcija za izbegavanje visokog troška špedicije jeste da paket stiže regularnom poštom. A i tada ostaju carina+PDV (ukupno 32% od vrednosti paketa, uključujući i poštarinu). 

Odnosno, kombinacije preko Nemačke ili kako se već ko snalazi 👍

• Haha 1

• U prolazu, 28 postova
pre 4 minuta, Gliga je napisao:

Eto, sad samo još motor fali :D

Nisu pokušali da te reketiraju, prosto tako funkcioniše. Pisale su kolege ranije. Jedina sigurna opcija za izbegavanje visokog troška špedicije jeste da paket stiže regularnom poštom. A i tada ostaju carina+PDV (ukupno 32% od vrednosti paketa, uključujući i poštarinu). 

Odnosno, kombinacije preko Nemačke ili kako se već ko snalazi 👍

Samo još motor :D 
Biće u toku ove nedelje, mora🙄

Coober sam rešio tako, preko drugovog druga da se izbegnu dažbine, ali ga još čekam i ipak ću platiti neki deo harača :D 

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 178 postova
  • Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail

Na necijem upravo stavljen nosac za tablicu.

Slikanao danas oko 11. 

Kad sam ostavio motor na redovan servis.

IMG_20240902_103804.jpg

Promenio član OgiBG
  • Sviđa mi se 3

• Advanced Member, 1961 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Čudno, meni baš malopre u SUP-u dali nekakvu novu tablicu za motor :zvizduk: Čekam da jave da je motor spreman za preuzimanje.

Nego, za vlasnike: zakazujte odmah prvi servis. Servisi se rade na 500, 1000, 1500, 2000, a posle toga na svake 2000km. Ja sam u petak zakazao termin za 9.9., a 500km se napravi čas posla. Ventili su na 8000km.

• Sviđa mi se 3
  • Haha 3
  • Tužan 1

• Svrati ponekad, 139 postova
  • Motocikl: KTM 790 Adventure
2 hours ago, Gliga said:

Čudno, meni baš malopre u SUP-u dali nekakvu novu tablicu za motor :zvizduk: Čekam da jave da je motor spreman za preuzimanje.

Nego, za vlasnike: zakazujte odmah prvi servis. Servisi se rade na 500, 1000, 1500, 2000, a posle toga na svake 2000km. Ja sam u petak zakazao termin za 9.9., a 500km se napravi čas posla. Ventili su na 8000km.

Pretpostavljam ako radiš sam servis ode garancija? 

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 2986 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
2 hours ago, Gliga said:

🤣🤣🤣🤣

Ahahahahahahaha

• U prolazu, 28 postova
Pre 3 sati, Gliga je napisao:

Javi, molim te, utiske od usput kad ga budeš terao kući :D da li trese prednji točak, da li su ti u Burnout-u naštelovali sag i klikere na tvoju težinu, i tome slično...

• Svrati ponekad, 316 postova
  • Motocikl: Versys 650
3 hours ago, Gliga said:

Znači prvih 2000km se ne može na neki višednevni put?

Promenio član Sveti Atila

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja