Jump to content

Moto Zajednica

Kove 450 Rally

Recommended Posts

• Advanced Member, 1960 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Danas nešto potpuno drugačije.

s2hK6ug.jpeg

HpLVit7.jpeg

W8S4I2I.jpeg

lQj9wVM.jpeg

Ostaci crkve u nekadašnjem naselju Arača. Ko je vozio vojvođanski deo TET Srbija prošao je ovuda.

Što se tiče Kovislava: ovo mi je prva vožnja otkako sam stavio otvoreni airbox. Ostajem pri stavu da ne primetim nikakvu razliku (osim buke kada se doda gas). To je skroz u redu, meni je primarni cilj bilo da dobijem sunđerasti filter.

U povratku iz BG sam stavio Coober ECU. Po ko zna koji put, hvala Saletu iz Burnouta :care: Par dana ću da ga isprobam i poredim sa fabričkim. Čitajući iskustva sa neta, stekao sam utisak da će ovaj ECU preporoditi motor. Meni je trebalo 60-70km vožnje da primetim neku realnu razliku, a postoji. Motor je istovremeno postao pitomiji i divljiji... Osetno lepše radi na nižim obrtajima. Nema više štucanja, trzanja i onog opšteg osećaja kao da mašina želi da napusti ram... Sada po naselju može da se krstari na 4000 obrtaja ili nešto ispod. U fabričkom izdanju ovo nije išlo. Šta ovo znači u praksi: ranije sam 50 na sat morao voziti u 3. brzini na oko 5000 obrtaja. Tu počinje lepo da radi ali već je i relativno bučan. Sada može da se vozi u 4. brzini na oko 4000 obrtaja. I može u 6. 80km/h.

A da stvar bude još lepša, rekao bih da na višim obrtajima Kove sada diše još bolje. Naravno da bolje i ide. Međuubrzanja su brža Doduše, ovo je već skroz subjektivna procena koju ne mogu realno potvrditi.

Ovako nekako mi se činio i kineski "upgrade" ECU. I sa njim se motor lepše vozio na nižim obrtajima, a imao je i osetno bolje povlačenje. Bilo bi interesantno uporediti taj ECU sa Coober...

Za referencu, na motoru je trenutno:

-Potpuno fabrički auspuh

-Otvoreni airbox sa sunđerastim filterom

-Coober ECU.

Malkice je po novčanik nezgodno što se svi slažu da zamenski ECU potpuno zablistaju tek nakon zamene izduva... Nije baš da jurim performanse, ili da mi trenutno fali snage, ali nekako je i šteta ne iskoristiti pun potencijal. ECU ću uzeti svakako, auspuh mi je preskupa igračka.

Kako god okrenem, i dalje kez na licu svaki put kada ga vozim. Bez obzira na podlogu i vrstu terena (izuzev crnogorskog TET-a između Rikavačkog jezera i Korita, to se ne broji :D ). Jako zabavna sprava.

Promenio član Gliga
  • Sviđa mi se 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Nisam pratio TET, izuzev samog prilaza crkvi koji je odličan makadam. Sa ovim motorom počinjem uživati i po atarskim putevima. Uvek se nađe način da vožnja bude zabavnija.

• Sviđa mi se 1

• Enduraš, 6363 postova
  • Motocikl: CRF300L

Ako mu je katalizator u topu, možeš i samo top da zameniš, verujem da ćeš osetiti razliku. Kad sam zamenio top na mom crf-u, osetila se jasna razlika. Probao drugi crf koji ima kompletan yoshomura izduv, nisam osetio razliku u odnosu na moj sa samo zamenjenim topom.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 28 postova
  • Motocikl: Cagiva Gran Canyon 900, Kove 450 Rally
Pre 10 sati, Gliga je napisao:

Danas nešto potpuno drugačije.

s2hK6ug.jpeg

HpLVit7.jpeg

W8S4I2I.jpeg

lQj9wVM.jpeg

Ostaci crkve u nekadašnjem naselju Arača. Ko je vozio vojvođanski deo TET Srbija prošao je ovuda.

Što se tiče Kovislava: ovo mi je prva vožnja otkako sam stavio otvoreni airbox. Ostajem pri stavu da ne primetim nikakvu razliku (osim buke kada se doda gas). To je skroz u redu, meni je primarni cilj bilo da dobijem sunđerasti filter.

U povratku iz BG sam stavio Coober ECU. Po ko zna koji put, hvala Saletu iz Burnouta :care: Par dana ću da ga isprobam i poredim sa fabričkim. Čitajući iskustva sa neta, stekao sam utisak da će ovaj ECU preporoditi motor. Meni je trebalo 60-70km vožnje da primetim neku realnu razliku, a postoji. Motor je istovremeno postao pitomiji i divljiji... Osetno lepše radi na nižim obrtajima. Nema više štucanja, trzanja i onog opšteg osećaja kao da mašina želi da napusti ram... Sada po naselju može da se krstari na 4000 obrtaja ili nešto ispod. U fabričkom izdanju ovo nije išlo. Šta ovo znači u praksi: ranije sam 50 na sat morao voziti u 3. brzini na oko 5000 obrtaja. Tu počinje lepo da radi ali već je i relativno bučan. Sada može da se vozi u 4. brzini na oko 4000 obrtaja. I može u 6. 80km/h.

A da stvar bude još lepša, rekao bih da na višim obrtajima Kove sada diše još bolje. Naravno da bolje i ide. Međuubrzanja su brža Doduše, ovo je već skroz subjektivna procena koju ne mogu realno potvrditi.

Ovako nekako mi se činio i kineski "upgrade" ECU. I sa njim se motor lepše vozio na nižim obrtajima, a imao je i osetno bolje povlačenje. Bilo bi interesantno uporediti taj ECU sa Coober...

Za referencu, na motoru je trenutno:

-Potpuno fabrički auspuh

-Otvoreni airbox sa sunđerastim filterom

-Coober ECU.

Malkice je po novčanik nezgodno što se svi slažu da zamenski ECU potpuno zablistaju tek nakon zamene izduva... Nije baš da jurim performanse, ili da mi trenutno fali snage, ali nekako je i šteta ne iskoristiti pun potencijal. ECU ću uzeti svakako, auspuh mi je preskupa igračka.

Kako god okrenem, i dalje kez na licu svaki put kada ga vozim. Bez obzira na podlogu i vrstu terena (izuzev crnogorskog TET-a između Rikavačkog jezera i Korita, to se ne broji :D ). Jako zabavna sprava.

UNCLEWANG.NET

Produced by a third party, not the original manufacturer *No catalyst, suitable for modification of original stainless steel exhaust

Meni je ovo bilo rezervno rešenje da poništim katalizator, kažu na stranim forumima da paše na orginal auspuh i da ide dobro u kombinaciji sa Kineskim ECU-om i sunđerastim filterom. E, sad, orginal asupuh nije visoko protočni, ali ja verujem da mu ništa ne fali i da je "problem" samo u katalizatoru. Isto tako, toliko sam zadovoljan kako radi Coober da bih, opet, pre uzeo taj ECU nego UW-ov... Super je što je Sale iz Burnout-a toliko predusretljiv pa imaš šansu da probaš razna rešenja pre nego što se odlučiš. 

• Sviđa mi se 3

Coober ECU sam nekako već uračunao u zimske nabavke, čak i pre ove probe. Ovo oko auspuha ću mnogo teže progutati

Hm, danas sam se vozao po Fruškoj gori. Dosta sporijih deonica. Po prvi put mi se dešavao iritantni on-off gas, i to redovno kada se vozi sporo. Do kraja dana je postalo baš iritantno. Sa fabričkim ECU nisam imao priliku da vozim u takvim uslovima, a nisam ga imao uz sebe da promenim. Međutim, za 2500km koje sam napravio sa fabričkim, ovakvo ponašanje se nijednom nije pojavilo. Nisam pametan, sad opet preispitujem Coober...

i0MNau5.jpeg

Vozao sam malo i 701, izuzev izduva je u fabričkom stanju. Ukratko: ako zanemarimo drastičnu razliku u snazi i potencijalnu zabavu koju to sa sobom nosi na asfaltu, Kove je kompletniji motor. Iako ima više kila, primetno je upravljiviji. Kao da je na 701 dobar deo težine na prednjem točku. Ogibljenje na Kove jeste pretvrdo, ali i bolje pegla neravnine.

Kočnice nisam primetio razliku, oba jako lepo staju i sa samo jednim prstom na prednjoj. Menjači bez greške (za 800-ak km koje sam prošle godine napravio na potpuno novom 701 sam bar 10 puta našao ler tamo gde lera ne bi trebalo biti). Kove ima zaštitu od vetra, i to izuzetno delotvornu.Da me neko ne shvati pogrešno, 701/690 nipošto ne smatram lošim motorom i voleo bih jednog u garaži. Samo stoji da je Kove, za mene i ono čemu mi motor služi, bolji izbor. Ostaje nepoznanica oko dugoročnog ponašanja i pouzdanosti.

AX15Ot3.jpeg

A vozio sam i CRF-a. Potvrdio da je to skroz simpatičan motor. Malen je, ergonomija mi ne štima. Mekan je (a na ovom primerku je sređivano/menjano ogibljenje). Vozi se ekstremno lagano i meni je prijatan. Definitivno nije za huliganisanje.

• Sviđa mi se 5

• Pažljivo prati, 616 postova
  • Motocikl: Husqvarna 701 enduro

Danas smo se zajedno vozili i imao sam priliku da probam Gliginog KOVE-a. Šta je na mene ostavilo poseban utisak motor je dosta u stojećem stavu uži od 701 i bukvalno se sa njime vlada kao sa BMX-om. Nisam dovoljno iskusan vozač za ostale stvari ali ovo čudo ti bukvalno legne za 5min. i onda kreće zabava. Motorno kočenje mu je lepše nego na 701 možeš da se spuštaš u višim brzinama i na ozbiljnijim spustovima. Jedno baš prijatno popodne, mogu samo da kažem lepe stvari za KOVE

• Sviđa mi se 5

• Svrati ponekad, 132 postova
  • Motocikl: KTM 790 Adventure

@Gliga Po meni je Coober veliko govno nakon što sam im video ovu objavu.

WWW.FACEBOOK.COM

www.coober.eu There are literally hundreds of emails reaching us in last few months about decat on KTM790adv. Here is a short FAQ, we hope this is going to save some time in the...

Tvrde da su se pokrivili ventili jer je urađen decat bez remapa. Nakon toga Rottweiler performance radi dyno testiranja sa raznim izduvima, filterima, sa remapom, bez remapa i dolazi do zaključka da Coober lupa gluposti po internetima. Od tada je Coober za mene jedna velika 0 i nikada u životu neću kupiti njihov proizvod.

WWW.FACEBOOK.COM

Melde dich bei Facebook an, um dich mit deinen Freunden, deiner Familie und Personen, die du kennst, zu verbinden und Inhalte zu teilen.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1872 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Nije zajebancija ovaj vaš motor. Rekoh malo da ga provociram sa emtejcem :D
Do not mess with KOVE :lol2:

• Sviđa mi se 10

Au, kakav vrhunski vikend đir! Nešto malo ispod 800km juče i danas, od toga 300-ak po terenu (koji je uključivao i nešto asfalta). Autoput od NS (20m od naplatne rampe shvatim da sam zaboravio "pravi" fotoaparat. U tom momentu već nije imalo smisla vraćati se po njega, a sada mi je žao što nisam) do Jagodine.

Preko Juhora i Gledićkih planina do Kraljeva. Tereni su dosta pitomi, vožnja je opuštena i prija. Do juče nisam ni znao da postoje :D Dalje na Stolove.

4mwKXqb.jpeg

LfjIO36.jpeg

Neposredno pred zalazak sunca nalazim najsavršenije mesto za kampovanje u istoriji savršenih mesta. Greben sa proplankom dovoljno prostranim za šator, pogled na zalazak sunca ka zapadu, izloženo prvom jutarnjem suncu sa istoka. Čisti zen. Ovo je pre nego što se izađe na vrh Stolova, putem od manastira Žiča. Oko 125km od Jagodine dovde.

Z3IiRRV.jpeg

Imam odličnu vreću za spavanje i znao sam da kampovanje neće biti problem. A potpuno sam se pomirio sa činjenicom da će ustajanje na planini biti čisto smrzavanje. Međutim, jutro je bilo toliko toplo da sam kamp rasklanjao bos i bez majice. Bez povetarca, bez trunke rose. Bilo mi je žao da mrdam ali: 1. Tokom noći se neka životinja poslužila svim mojim zalihama hrane i 2. Mnoooooooogo treba izvozati, 200-ak km off-a.

KSIbI9f.jpeg

Ups. Ko zna koliko sam prethodnog dana vozio ovako. Ne znam kako, ali gurtna nije pukla niti se disk/pločica oštetila...

Uspon na vrh Stolova.

H1mA31L.jpeg

I spust.

BPNj5ot.jpeg

saPPS70.jpeg

Prošao sam grebenom od vrha ka istoku. Bila je jedna baš stma zemljana nizbrdica sa kamenjem. Deluje mi da bi u suprotnom smeru bilo baš čupavo izaći.

57R4QwC.jpeg

Stolovi su mi prelepi. Bukvalno od kako se siđe sa asfalta nedaleko od Žiče pa na dalje. Ne mogu da verujem da tek sada otkrivam ovo...

Posle Stolova idem na Goč. Okolo-naokolo, odlični šumski putevi, nestvarne jesenje boje...

l5ocBah.jpeg

BoGxNLQ.jpeg

jFVWf0p.jpeg

cfmfG4e.jpeg

U podne, nakon 100km (od toga bar 90 van asfalta) silazim na Ibarsku blizu Ušća. Već sam prilično umoran od vožnje a tek sam na polovini planirane rute. I da, konačno sam kupio doručak :D

Sledeće na redu jeste Čemerno. Planina za koju nisam ni znao da postoji. Slučajno video dok sam planirao ovu rutu, sa satelitskih snimaka mi se baš svidela. A i uživo mi se svidela.

0NVTpXj.jpeg

WE4wTpR.jpeg

ZRzqCHK.jpeg

Da zaokružim temu o planinama za koje nisam ni znao da postoje, vožnju završavam prelaskom Jelice od juga ka severu. Posle Stolova, Goča i Čemernog, Jelica me nije oduševila. Drugačiji je tip planine, drugačije šume i prizori. Podseća na Frušku goru pa mi nije toliko zabavno. Put kojim sam prošao jeste odličan i lep za vožnju. Verujem da bi utisak bio lepši da sam vozio u suprotnom smeru. Već sam u stisci sa vremenom tako da nisam ni stajao ni fotkao. 

Pred sam kraj rute mašim planirani trek (put na koji me vodio je delovao neprivlačno). Kao "nagradu" dobijam par kilometara vožnje traktorskim putem kroz šumu, kroz opalo lišće. No dobro, i to je bilo zabavno.

Sa planine silazim blizu kraja/početka autoputa, u sumrak sam na benzinskoj pumpi.

Ovo mi je inače prvi put da sam ostao bez goriva. Nakon 260km prednji rezervoari su bili prazni, naravno u sred pizde materine (preko 5l troši van asfalta, inspirativna vožnja). Zadnji mi je odvojen slavinom, namenski za ovakve situacije. Malkice je zeznuto što nemam pojma koliko goriva imam pozadi, ali računao sam da ima oko 5l. Nije mi bilo svejedno kako su kilometri odmicali. Na kraju u prednje rezervoare stalo jedva preko 10l... Imao sam bar za još 100km :D

Nakon oblačenja svih slojeva garderobe ostalo je samo teleportovati se do NS.

Veliko hvala @Alp čiji su trekovi poslužili kao osnova i inspiracija za ovu vožnju. Dobar deo trase sam vozio kombinujući njegove trekove, deo sam ja trasirao od kuće, a nešto malo menjao na terenu spram okolnosti.

• Sviđa mi se 14
  • Hvala 3
  • Podržavam 1

• U prolazu, 7 postova
  • Motocikl: Honda CRF300L

Dobrodosao u ove krajeve. Kad si vec odvozao to, sta mislis ima li smisla ove krajeve nekako ugurati u TET?

Bas pricam pre neki dan sa burazerom kako bi bilo dobro da se ta sekcija ubaci. Mi smo tu u okolini, pa cemo videti na prolece da mapiramo nesto.

Od svega samo Cemerno nisam vozio. A vec neko vreme gledam da spojim puteve od Maglica ka Jelici.

Od Krsta na stolovima pa ka istoku spust? Jeste zajebano prvih 300m. Jesi isao onim desno putem za dzipove, po onom kamenu ili planinarskom stazom preko livade?

Baci trek ako ti je ostao sacuvan i javi se slobodno sledeci put kad si u ovim krajevima, rado cu ti praviti drustvo, a i da vidim to cudo od masine.

Promenio član Skandi
  • Sviđa mi se 1

Cela ruta mi se svidela, videću da nekako ukombinujem u TET. Makar i da dodam kao novu sekciju.

Od Krsta na istok sam preko livada. Na samom kraju livada ima jedan strm spust kroz šumu kojim se silazi do regularnog makadama. Okačiću trek u nekom momentu, imam ga naravno.

• Sviđa mi se 3

• Andragog, 4954 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Radujem se ovim planovima. Gledao sam danas Poljski TET trek, zanimljivo izgleda, ima raznih krugova  ! :oda2:

Promenio član srbac
  • Sviđa mi se 1

• U prolazu, 7 postova

image.thumb.png.e33b9e72368b50cabd5d18b42638c93f.png

Meni je ovako nesto padalo na pamet. Nekako da se presece postojeca ruta, da se zakaci na primer deo oko Ovcar Banje, preko Jelice i Cemerna i na stolovima ili gocu da se napravi racvanje. Juzno da se spoji preko Kopaonika sa postojecom rutom, a ovamo da se uhvate nekako Gledicke planine i Juhor ili tako nesto. Dobila bi se 3-4 loopa. Vidi ima li tako nesto smisla.

A sto se Jelice tice, najbolje je voziti istok-zapad, grebenom. Ne znam jesi li zakacio vrh Crnu Stenu, tuda da se prodje. Ima cak i staza za pesake/bicikliste. I na delu blizu Cacka imaju ostaci starog grada, Gradac. Zanimljivo je proci. Mozda nije Jelica atraktivna planina za voznju kao na primer Goc i Stolovi, ali definitivno ima svoje cari. Do duse, mozda sam i ja malo pristrasan, tamo sam napravio prve kilometre na offroadu a i uopste na 2 tocka :)

Za Stolove, ko se penje prvi put, staze ucrtane na Locus Map su prava stvar.

image.thumb.png.226574e122ff6143e5d49ef9eaa4883f.png

Jel to taj mali deo na istoku? Ja sam jednom probao ovaj juzni uspon ka krstu. Odlicno za razbijanje kamena u bubrezima.

Sorry za off ljubiteljima Kovea :)

• Sviđa mi se 1

Ovim ljubičastim putem sa tvoje slike sam se popeo na vrh Stolova. A ono plavo desno jeste potencijalno zajebani deo koji sam spominjao. U prilogu su trekovi od oba dana. Waypointi su raskrsnice koje su mi se učinile interesantne za dalju analizu :)

Na Jelici sam izgleda promašio sve :) Svo vreme sam vozio kroz šumu, verovatno grebenom. Realno nisam ni imao vremena da obilazim, biće prilike. Da sam malo razumniji danas je ne bih ni načeo. Slobodno šalji trekove ako imaš.

Ima smisla ubacivanje ovih deonica na TET. Nešto slično tome što si skicirao, treba videti šta postoji na licu mesta. Sviđa mi se što se dobiju ti kraći krugovi. Zašto do sada to nije urađeno? Inicijalno je TET zamišljen kao linijska ruta.

2024-10-27 Stolovi-Goc-Cemerno-Jelica.gpx 2024-10-26 Juhor-Gledicke-Stolovi.gpx

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 1

• U prolazu, 7 postova

U stvari ti si jako dobro ubo pravac na Jelici. Ne znam sta ja lupam istok zapad, bio sam ubedjen da je Jelica tako razvucena, kad ono vise je jugoistok - severozapad. Na primer ovaj deo gde si usao kod Vlasteljica je ok, tu bi trebao da je makadam skoro sve do onog velikog racvanja puteva, Torlak. Tu si ti otisao na donji put, a trebao si gore uz brdo. Vidim po gpsu da si krenuo tu i vratio se. Tu je bas dubok levi kolotrag, ja uvek idem ivicom, ne upadam u kolotrag. Malo deluje nezgodno prvih 50ak metara, posle je gore lakse mnogo.

Ovo zaokruzeno je vidikovac. Napravljena je kao drvena terasa, pored je neka antena, rekao bi telefonska. Posle dole kad se spustas moze sumskim putem ka manastiru stjenik i opet da se izadje nazad na ovu stazu kojom si ti isao.

Kad uhvatim neki lep vikend idem gore pa cu to lepo mapirati.

Evo i kratak snimak sa Vidikovca od prosle jeseni:

STREAMABLE.COM

Watch "4" on Streamable.

image.thumb.png.110b4faf0b56ab53e51dd0c50bafd75d.png

• Sviđa mi se 3

• U prolazu, 44 postova
  • Motocikl: Suzuki V Strom 650, Honda Crf 300l

Izvozao ja lepo Jelicu i na mene ostavila pozitivan utisak, ima i par tezih deonica, jedna ce me dugo proganjati jer sam mislio da cu nociti u sumi... Mada podseca na Frusku, Kosmaj i ostala brda. :)

Vozio sam i od Jelice preko Cemernog do Ivanjice, Golije, pa bih to mozda bila zanimljiva ruta za novi krak TET-a. 

P.s. zatrovasmo temu, mozda da prebacimo zadnjijh par postova u TET temu. 

Screenshot_20241028-105702.png

2024-04-07 Jelica.gpx 2024-05-04_Jelica 2.gpx 2024-04-30_Dobrace-Cemerno-Kaculice.gpx

Promenio član nvic
  • Sviđa mi se 5

Današnji dan je bio posvećen majstorisanju oko motora. Par stvari sam hteo da uradim.

1. Da kišno odelo vežem za toranj kod instrument table, sa idejom da tu bude stalno postavljeno. Omanulo potpuno. Jednostavno nema ni približno dovoljno prostora. Verovatno bi moglo da se uglavi između vizira i zadnje strane instrument table, ali tu se gubi brzi pristup.

2. Balansiranje prednjeg točka. Čak i nakon vađenja rim-locka postoji vibracija pri većim brzinama. Dok ne dokažem suprotno pripisujem je prednjem točku.

4KCjj8e.jpeg

Statički balans, 30g tegova mi deluje mnogo obzirom koliko je malo odstupao. Nešto mi zakrivljenost felne i lepak na tegovima ne ulivaju poverenje u dugovečnost ovog projekta. Nisam stigao da provozam motor pa ne znam da li sam rešio ono što sam hteo.

3. Uklanjanje EVAP kanistera i pratećih creva. Ovo je prost zahvat i može da se završi brzo. Skida se levi rezervoar (opet nisam skidao pumpu ni creva sa njega, po potrebi sam ga pridržavao nogom ili slobodnom rukom). Creva sa oduška prednjih rezervoara se prate iza hladnjaka i skidaju u komadu.

BiYF4Ty.jpeg

Nisam hteo da sečem creva, ili oštećujem bilo šta. Ko zna da li će nekada biti potrebe da ovo vratim na motor.

MF7VJWa.jpeg

bR2xj5s.jpeg

Na slici iznad se vidi gde sam rastavio creva (ujedno i najteži deo celog posla, 5 minuta sam se cimao dok nisam uspeo da svučem crevo...). Crevo koje ostaje na motoru ide u "throttle body" -  ne znam na srpskom - i potrebno ga je zapušiti. Ja sam za to upotrebio M6 šraf, dovoljno je da dužina bude 10mm a poslužio bi i kraći.

iKTkT1d.jpeg

Sve što se skine sa motora na kraju izgleda ovako:

XsTesAV.jpeg

Na poklopce rezervoara dolaze kratka creva odušaka. Sviđa mi se što neću morati prilikom svakog točenja da skidam i vraćam creva...

n6K69T4.jpeg

E sad, postavlja se pitanje zašto bi neko ovo uklanjao? Ne znam za druge, meni je jedini motiv bilo oslobađanje prostora za torbu sa alatom.

0QhTf4I.jpeg

DtsFdr2.jpeg

Moj proizvod, unutra je "kompletan" alat koji može zarebati (zapravo ima i viška jer su tu i neki ključevi za Tuarega) a da ga ja znam koristiti. Ključ za skidanje točkova, trail dizalica, pumpa, nekoliko vilastih ključeva, imbusi, torxovi i 1/4 racna. Dosta toga se i ne vidi na slici. Bitovi, sitni delovi od trail dizalice, kablići, kontakt stopice i tako neki delovi su sada smešteni u fabričku kutiju na desnoj strani motora.

Videću kako će se ovo pokazati u praksi. Stavljanje/skidanje sa motora nije problematično. Jedan od dva čičak zatvarača ide i oko rama motora. Pored toga ima i ova gumena gurtna (lošija i višestruko jeftinija kopija Pronghorn straps). Pomalo mislim da bi od drndanja po terenu nešto ili sve moglo da spadne sa motora... A sigurno je da će torba i sadržaj biti vrlo štrokavi...

IQF08Jx.jpeg

Grana nakon 2-3 minuta rada u mestu, u hladnoj garaži 🧐 Nisam baš očekivao. Ovo je pre paljenja ventilatora, dakle nije vruć motor.

Promenio član Gliga
  • Sviđa mi se 4
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja