Jump to content

Moto Zajednica

Sta kupiti za 2000e?

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 231 postova

Ondak da se i ja zaplunem ovde.  ;D Ima dosta lepih motoa za tu sumu novaca. Sto se tice cene svako vozi ono sto moze, u to ulazi i ono imo para ili nemo. U svakom slucaju se vozi ako to stvarno volis. Ja sam sasvim slucajno imao srece da naletim na ovaj motor koji imam sada i da ga dobijem po extra ceni od cijelih 800e, ali samo sa sredjenom carinskom papirologijom dok sam ostatak morao da doplacujem pa je izaslo malo vise. I dalje sam ja npr. prezadovoljan jer je to ono sto sam ja trazio. Klasican motor, koji doduse nije honda  :) , ali ima kardan a nije ni BMW.

Sve jako zavisi sta ti treba i sta te interesuje, ali motora svakako ima samo ih treba traziti i malo cekati. Moja preporuka u toj nekoj srednjoj klasi bi bila Honda CX500. Meni prelep motor koji se moze uzeti za solidne pare, i to je bio motor koji sam ja vijao jer je zadovoljavao sve standarde koje sam ja pred sebe postavio tj. kakav bi motor hteo da kupim a da prodjem sasvim zadovoljavajuce- cena, registracija, odrzavanje.

Sto se tice toga da za te pare moze samo kanta da se kupi ne znam. Zavisi ko je cime zadovoljan, mada prijatelju ja tvoju 'kantu' bez obzira koliko kostala, da izvines, ne bi vozio jer me prosto takvi motori ne interesuju. Meni je moja kanta koja ima 27 godina odlicna jer sam bas takvu hteo.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1520 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640

za te pare samo kantu mozes da kupis

Najbolje bi bilo da oni koji nemaju vishe od 2.000e ne voze motore ili josh bolje da im ti dodash za dobar motor.

Strasne izjave ???

Plavanjac, ti izgleda nisi razumeo Bokijevu izjavu.

• Svrati ponekad, 471 postova

nije je razumeo jer je prevideo ovaj post

Za te pare moze da se kupi solidan motor, tj da nije krsh. Reci samo kakve volis - enduro, sportske, kruzere....

a ko prati i druge teme videce koliko je decko iskusan pa daje ovakve izjave

nego

covek rece da bi mu odgovarao enduro, pa ako neko zna neki dobar enduro za do 2000e neka coveku preporuci, ja koliko sam vidjao bilo je u oglasima par transalpa koji su se vrteli oko 2000e

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

Moj motor je koštao oko 2000E i slatko sam se navozao š njim. Par mojih motora je koštalo oko 2000E  i manje. Takodje sam se i š njima slatko navozao. A gospodinu koji vozi 1000RR se jako zahvaljujem na lepim željama i detaljnom poznavanju motociklizma i veoma sam srećan što ima i takvih koji sebi mogu da priušte 12.000E na 2 točka, (a skromne su duše ;)).

Što se  endura tiče, za 2000E možeš uzeti fino parče jednog cilindra (XT, Dominator, XR, DR) oko 95+ godišta, ili TransAlp ili SuperTeneru još koju godinu starije, u korektnom stanju.(s tim što Supertenera otpada ako ti je prvi motor)

• Drug član, 1175 postova
  • Motocikl: Maca

A sta je sa obicnom Tenerom XTZ660? Cini mi se da i ona spada u taj neki cenovni rang.Prilicno je slabo zastupljena na forumu iako ima aktivnih ljudi na forumu koji je voze.Jel postoji neki realan razlog ili ih ipak ima premalo? Cini mi se takodje da je TransAlp(kao i AfricaTwin) prilicno na ceni,sto je neko na forumu ranije rekao "kao i Golf2 u svoje vreme. Jos jedno pitanje: koji od svih pomenutih motora je dovoljno visok i gabaritan za ljude preko 190cm?

A sta je sa obicnom Tenerom XTZ660? Cini mi se da i ona spada u taj neki cenovni rang.Prilicno je slabo zastupljena na forumu iako ima aktivnih ljudi na forumu koji je voze.Jel postoji neki realan razlog ili ih ipak ima premalo? Cini mi se takodje da je TransAlp(kao i AfricaTwin) prilicno na ceni,sto je neko na forumu ranije rekao "kao i Golf2 u svoje vreme. Jos jedno pitanje: koji od svih pomenutih motora je dovoljno visok i gabaritan za ljude preko 190cm?

Transalp svi pominjemo jer je jako izdrzljiv motor, tj jako se dobro pokazao kroz godine exploatacije a cena mu jeste koju stotinu veca od nekih modela ali ne previse veca, moze dobar primerak da se nadje mozda cak i ispod 2000e doduse retko ali nadje se. On je takodje jedan od motora koji je dovoljno gabaritan za ljude preko 190cm ali ne bas puno preko jer za one od preko 2m treba neki veci motor (ja sam 193 i lepo mi pase pozicija na TA)

a jos neki od modela koji su ok za ljude od preko 190cm je Kawasaki KLE, Super Tenera, a od jednocilindrasa Honda XL, Suzuki DR e sad kod oba modela imas vise varijacija sa oklopima tj oznakama posle kubikaze

a zaboravih da napomenem i suzuki freewind ali on je najcesce oko 3000e jer je uglavnom mladje godiste

• Banned, 993 postova
  • Motocikl: zx7r

Najbolje bi bilo da oni koji nemaju vishe od 2.000e ne voze motore ili josh bolje da im ti dodash za dobar motor.

Strasne izjave ???

Plavanjac, ti izgleda nisi razumeo Bokijevu izjavu.

Nema veze, vazhno da se pljujemo ;)

• Svrati ponekad, 372 postova
  • Motocikl: MTS 1200s DVT

Hoce neko ovde da upali svetlo da se vidi ko koga... i kako :)

A da li ti je neko preporucio VFR750 RC36, u ovom periodu ti se uklapa u cenu...

• Svrati ponekad, 168 postova
  • Motocikl: XTZ 1200

Ja sam vec postovao u slicnim temama. Moj predlog ti je Yamaha XJ 600 S Diversion. Taj motor moze da se nadje u super stanju za 2000. Moj kum je njegovog, u super stanju sa Givi koferom, crash barom i MRA vizirom prodao za 2200E. Sa tom Yamahom je isao do Umaga, i na Krf u Grckoj sa zenom. Sasvim dobar bike, mala potrosnja, jeftina registracija, dobro ide...

Odlicna masina za te pare!

Mozes sa njim na kraj sveta!Ja sam moju nerado prodao!

Koliko su velike kilometraze 60000-70000 km za npr. TA,XTZ660 ili DR-a. Znam da sve zavisi od toga kako je vozen,odrzavan itd. ali nekako generalno gledano uz neko pristojno ophodjenje prema motoru,da li su to prevelike kilometraze ili je to ipak jos uvek pristojan motor? Na koliko se otprilike masine na takvim motorima otvaraju i rade generalne?

ako je motor odrzavan i vozen normalnije moze da predje koliko hoces ali naravno ako je opet menjano sve na vreme jer sve na motoru ima svoj vek trajanja i zato treba dobro obratiti paznju sta sve treba da se uradi na servisnom intervalu, kao sto je kod kola menja zupcasti na 120k tako i na motoru ima delova koji se menjaju na odredjenu kilometrazu, ali generalno kada su u pitanju dva cilindra onda nije tako strasno dok ako je jedan cilindar sigurno je u nekom trenutku radjeno nesto vece na motoru (opet nema pravila) jer trpi vise opterecenja zbog neuravnotezenosti cilindra kao i vibracija koje stvara isti.

zato se veoma lako moze naci service manual na netu pa proveris lepo sta sve treba da se radi i kad pazaris pitas vlasnika da li mu je tako nesto radio, samim tim saznas i kako je odrzavan motor

• Svrati ponekad, 108 postova
  • Motocikl: Yamaha Tenere 3AJ

Kupi slobodno KLE, proverena masina, idealna za visoke ljude. Jedino sto bi moglo da ti pravi problem na duzim turama je neudobo sediste, ali sve se to lako sredi.

@Rolle2010, 60-70k km nije nista za te motore ako su radili u dobrim uslovima, a te kilometraze retko gde ces videti na motorima iz uvoza a i na ovim domacim. Obicno se vrte na carobnih 20-30k km.

@Rolle2010, 60-70k km nije nista za te motore ako su radili u dobrim uslovima, a te kilometraze retko gde ces videti na motorima iz uvoza a i na ovim domacim. Obicno se vrte na carobnih 20-30k km.

A jel tih magicnih 20-30k km obicno bude pravih 50-60k ili su uglavnom prave kilometraze? Molim te reci nesto i o Teneri(ako je tvoja obicna 660).Deluje mi kao zaista dobar i udoban motor.

@hard_rock  Sve je to meni jasno,ali ljudima kojima je problem da izdvoje i 2000e za motor itekako prestavlja problem dodatnih 500e(ili koliko vec,zaista nemam prestavu pa ne zamerite) za generalku.

• Safety bike, 954 postova
  • Motocikl: nekad RS250 i AA500

Kada kupis motor za 2000Eur ili auto.... svejedno, uvek se mozes kockati da ces uloziti 500eur na kvarove.

Samo kada to radimo nadamo se da to nece bas nas zadesiti.

Jednostavno, ako imas 2000Eur ne gledaj one od 5000Eur.

Ispruzi se koliko si dugacak i nemoj pozajmljivati kintu. Mene bije maler kada god pozajmim pare.

Zato i ne vozim GS-a  ;D ;D ;D

• Drug član, 1050 postova
  • Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400

moja logika shto novije to bolje , al najbitnije je da znash shta hocesh , ako volish R-a gledaj R-a, ako volish enduro gledaj enduro ... najbitnije da se odluchish shta hocesh ...

• Svrati ponekad, 108 postova
  • Motocikl: Yamaha Tenere 3AJ

A jel tih magicnih 20-30k km obicno bude pravih 50-60k ili su uglavnom prave kilometraze? Molim te reci nesto i o Teneri(ako je tvoja obicna 660).Deluje mi kao zaista dobar i udoban motor.

@hard_rock  Sve je to meni jasno,ali ljudima kojima je problem da izdvoje i 2000e za motor itekako prestavlja problem dodatnih 500e(ili koliko vec,zaista nemam prestavu pa ne zamerite) za generalku.

Daleko su te kilometraze od pravih, a koliko su stvarno presli to niko ne zna osim onog ko je vracao km sat. Ali opet kilometraza je relativna stvar.

Ja vozim obicnu teneru 600, uljno-vazdusno hldjenje. Izdrzljiv i pouzdan motor, jeftin za odrzavanje. Max brzina nesto preko 160, do 100km/h 5.5. Meni trosi uglavnom oko 4.5l. Nekim se ne svidja sto je singl motor, ali meni nikada to nije zasmetalo, cak ni sa saputnicom. Do sada nikada nisam imao ni jedan kvar, osim par sitnica koje sam sam napravio jos kada sam kupio motor. Samo osmeh na lice i teraj :) .

Imas temu o teneri koja je presla preko 260000km, a o izdrzljivosti tenera mogu i da potvrde iskusniji bikeri kao sto su Sci i AnteK.

• Svrati ponekad, 487 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850 '99

Ako imas pare sada, za 2.000 mozes da uzmes lep motorino na zimskom popustu... Ne razmisljaj mnogo, kolege su rekle svoje favorite!

Kupuj na ponizenju, jer kad krene sezona cene idu 20% gore.

Transalp, KLE, Tenere - sve su to IZDRZLJIVI motori... Sacekaj neki lep primerak i UZIMAJ ;)

• Svrati ponekad, 258 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZX10R

Mozda 20% jeftinija,al svakako manje izbora.Nek saceka prolece.Dotle se raspituj o pozitivnim i negativnim stvarima modela koji te interesuje.I posle "hladne"glave kupis! Veruj mi,govorim iz iskustva ;). Puno srece pri kupovini!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja