Jump to content

Moto Zajednica

CF Moto 450 MT

Recommended Posts

• U prolazu, 35 postova
  • Motocikl: 450CL-C, 450MT

Nevezano za gume, ajde da se pohvalim novim sedištem by Lowland Customs. Najbitnije da sam ja zadovoljan jer sam dobio to što sam tražio a za duža putovanja videćemo, sat i po nije merilo da kažem "wow kakoe udobno" 🙂

IMG_20250917_183701.jpg

IMG_20250917_183724.jpg

IMG_20250917_163846.jpg

IMG_20250917_163837.jpg

Promenio član Rapax
  • Sviđa mi se 6

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 684 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)

Ako hoces vrhunske performanse po putu, da traju solidno, a da mozes neki lagani off. Najbolje Michelin Anakee Adventure. Po kisi i suvom su skoro iste, neverovatne su, i po hladnom. Jedina mana malo buka kada se naginjes (meni nije smetalo, jako ulivaju poverenje)

Ne bih isao na vise od toga sportske/letnje gume, losa je smesa za hladnije vreme, zagrevaju se duze itd. M+S najbolje.

Takodje Pirelli Scorpion Rally STR su odlicne po putu, i malo jace OFF, ili TKC70/TKC70rocks. Ove dve drze lepo po putu, sportski se mogu voziti. Ali traju manje (pogotovo zadnja) jer su agresivnije za off.

Promenio član Blackened
  • Hvala 2

• U prolazu, 65 postova
  • Motocikl: CFMoto 450MT

Nevezano za gume, ajde da se pohvalim novim sedištem by Lowland Customs. Najbitnije da sam ja zadovoljan jer sam dobio to što sam tražio a za duža putovanja videćemo, sat i po nije merilo da kažem "wow kakoe udobno"

Jel rade sedišta po već nekom kalupu ili mora lično da se ode i 'ugovori' sedište po individualnim potrebama... Na žalost trenutno mi je naučna fantastika da iz Surdulice odem do Zr

• U prolazu, 35 postova

Nemaju kalup, radi se po tebi, tj šta tebi treba i zbog čega si došao. Verovarno može da uradi i bez tebe, tj da mu pošalješ sedište i da mu kažeš šta hoćeš, ali sigurno je bolje kada radi po meri, tj da sedneš i kažeš "to je to".

Veći je problem izabrati kombinaciju materijala i dezen, jer ako nema već neko sedište koje je rađeno pa da vidiš, onda ne znaš tačno kako će ispasti na kraju.

Ja nisam imao neki izbor, išao sam na tref što se dezena i izbora materijala tiče. Inače, sedište sam radio da bi mogao sa obe noge petama da stanem sigurno na zemlju ako zatreba, jer nisam neki Rossi.

I da, pošto će neko pitati za cenu, izašlo me 220e. Znam da je poskupelo u odnosu na pre godinu dana ali šta da se radi. 

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• U prolazu, 97 postova
  • Motocikl: 450 MT

@Vladilan
Ima lik jos zanimljivih oglasa pa baci pogled

WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM

Na prodaju GIVI tank torba dimenzija 32cm x 16 cmTank torba je vodoodbojna sama po sebiTank torba poseduje kisnu navlaku koja je cini vodonepropusnomZapremina torbe je 8 litara sto je cini idealnom za nosenje neophodnih stvariIdealna za nosenje navigacije na gornjem prozirnom dzepuKacenje se vrsi uz pomocu magneta koji se nalaze u dzepovima sa sve 4 strane (mogucnost uklanjanja i dodavanja magneta) Artikal je na stanju.  Moguce licno preuzimanje ili slanje Post Expressom.  

Sent from my SM-F926B using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 73 postova
  • Motocikl: Suzuki V Strom 650, Honda Crf 300l
On 9/15/2025 at 9:25 AM, živke said:

vozili su iznajmljene motore

@živkeOvo bas zvuci demotivišuće, malo mi gubi smisao onda ceo dogadjaj. 

A Arilje izgleda rasadnik dobrih vozaca, pogotovu za hard enduro...

• Sviđa mi se 3

• U prolazu, 34 postova
  • Motocikl: Madass, 450MT...

I meni je to malo debilno…

Na kraju mi je po malo i drago sto nisam stigao da odem…

Sta imam ja da radim sa SVOJIM motorom pored nekog ko tera duze vreme hard enduro i seo na tudj 450mt da se merimo…

Ali jbg opet delimicno razumem i organizatora/uvoznika koji hoce da se predsravi sto jace pred proizvodjacem kog zastupa 🤨

Svakako da se pitam a ne pitam se 

Relju i Damira kao vlasnike motora bih stavio na prva dva mesta, dok vih ove sa rentanim u startu rebnuo sa 5sek penalom zbog neposedovanja vozila brenda… 

Opet znam da zvuci debilno ali ovlasceni uvoznik ne zivi od rentanja motora vec od prodaje…

Damira sam i upoznao prosle jeseni na CF Moto Dayu na Tari covek odlicno vozi i vec tada je imao nekih 7000km na satu predjenih vecinom po hard enduro terenima…

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 34 postova
Pre 19 sati, Rapax je napisao:

Pa, putna guma bi trebalo da je malo tiša. Zadnji kraj mi je jednom malo proklizao na krivini pri možda 60, suvo beše, e sad da li je ulje ili kora od banane, ne znam. Probao sam da rekonstruišem i desilo se isto LOL. 

Npr na CLC-u to nije bilo moguće iako su gume istog proizvođača. 

Vidi se na slici sa sedistima da ti se zadnja guma izravnala, verovatno zbog pretezna vozjne po gradu i manjka krivina kako bi se jela celom sirinom...
Tako ce ti biti manje vise sa svkom gumom koju kupis ako vecinom vozis po gradu i jbg na obaranju zbog ivice na gumi uvek ce dupe probati da te pretekne...
Za tvoje potrebe mozda ne bi bilo lose da bacis oko na Dunlop Trailmax Mission ili Metzeler Karoo Street...
Opet savetujem te da pogledas, ne preporucujem nikom nikakvu kupovinu da ne bude posle ja sam kriv za nesto 🤣
Ja sam planirao kada dodje vreme zamene da probam Dunlop Trailmax Raid

EDIT:

WWW.DUNLOPMOTORCYCLETIRES.COM

Dominate your next off-road adventure with Dunlop Trailmax Mission, the tire built for unmatched versatility, performance, and longevity. Conquer both road and trail with confidence as...

Dunlop Trailmax Mission 

WWW.DUNLOPMOTORCYCLETIRES.COM

Dominate your next off-road adventure with Dunlop Trailmax Mission, the tire built for unmatched versatility, performance, and longevity. Conquer both road and trail with confidence as...

Metzeler Karoo Street

WWW.METZELER.COM

Choose the Metzeler Karoo™ Street tires and discover the pleasure of driving safely and with high performance!

Promenio član BSeiz
  • Sviđa mi se 1

• U prolazu, 7 postova
  • Motocikl: CF Moto 450 MT

Ne znam da li je ok da se ubacujem unutar diskusije, ali zaboravicu kasnije-a mozda nekom pomogne 🙃

Imao sam servis u Guevari pre tacno 10 dana, zadovoljan (po svim parametrima)...

Uzeo motor, dovezao se kuci - Zvezdara, pokrio ceradom jer nisam mogao da vozim, sticajem okolnosti, posle pala kisa itd...

Sinoc ga otkrivam da se proluftira, i shvatim da mi nema donje zastite motora tzv skid plate.

Racunam, neko je u servisu zaboravio da stavi (a opet cudno jer me niko nije zvao ovih dana)

Jutros otisao u Guevaru, i trazim svoju limariju - oni u cudu - kazu nema toga! I da im to ne treba, jer imaju dosta svojih - nekoliko test motora ima ugradjen jaci skid plate, pokazali mi.

Kazu da postoji verovatnoca da mi je neko to skinuo - jer se skida za 10 sekundi, po recima majstora. Meni je to neverovatno jer mi je motor pod ceradom ispod prozora bukvalno, pod video nadzorom!

Postoji jos jedna mogucnost, da mi nisu dobro zavrnuli srafove - priznali su da je bilo slucajeva.

U svakom slucaju, pohvalio bih Guevaru tj glavnog medju njima tada - upravnika servisa, kako sam shvatio - jer su mi bez ikakvih ustezanja namestili novi skid plate!

Eto da ne bude samo da ih kudimo...a ja sam, cisto ako je stvarno mi neko skinuo-ukrao skid plate, stavio srafove i osigurace da ne budu sekunde vec minuti da se skine.

• Sviđa mi se 4

• U prolazu, 34 postova
Pre 5 sati, knez.mladja je napisao:

@BSeiz auuuuu al si ga rastavio, sta je plan da radis?

Sent from my SM-F926B using Tapatalk

Nista spec samo razvodimo instalciju za dodatne lampe, samo se trudimo da lici na nesto. 😀

Skoro pa se i ne primeti da su dodata po dva kabla sa obe strane, ne volim kad vise kablovi posle par dana…

IMG_1710.jpeg

Promenio član BSeiz
  • Sviđa mi se 2

• U prolazu, 35 postova
pre 25 minuta, BSeiz je napisao:

Nista spec samo razvodimo instalciju za dodatne lampe, samo se trudimo da lici na nesto. 😀

Verovatno nisi znao da ispod prednjeg levog migavca ima već fabrička instalacija za šta ti treba.

A u vezi zadnje gume, nisam je ja potrošio, motor sam kupio polovan (uzet kao projekat ali sam se zaljubio), i još se upoznajem sa njim, zato mi bilo čudno, kod CLC toga nema. Obaram kad god mogu jer mi gušt, volem kontra upravljanje 😁

Promenio član Rapax
  • Sviđa mi se 2

• U prolazu, 34 postova

Znam da ispod fara ima instalacija nju cuvam za Carpuride w603 koji treba da mi stigne, iste zice imaju i pod sedistem njih cu koristiti kao okidac releja za kratko svetko dok sam za signal drugog (dziberskog) para lampi za duga svetla od fara dovukao zicu pod sediste koja ce okidati spulnu drugog releja   😋

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 405 postova
  • Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900

Čitam ovu temu, pratim dugo, i počinjem da razmišljam o kupovini ovog motora 😁

Moram da zovem dobavljača da vidim da li imaju testni primerak.

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

• U prolazu, 97 postova
  • Motocikl: 450 MT

@Vladilan A i ja ne citam sta si pitao. Torbice za crash barove sam uzimao kada sam uzimao i same crash barove jer je bila akcija tj. popust preko @Baniša. A nasao sam ga preko kupujem prodajem :D

Posto sam uzimao komplet gornje barove sa torbicama i skid plate x2 (za buraza i menja) dao nam je cenu bukvalno kao da smo narucili preko sajta sa sve popustom koji je bio i tamo. Respect za njega. Elem HEED se zove brend. Iz poljske su.  

https://heedshop.eu/en_US/c/CFMOTO/222

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1

• U prolazu, 35 postova

Danas legla dodatna svetla. Jutros stigla, posle 2 sata na motoru sijala 😀

MT ima ok farove (u odnosu na CLC), ali ovo sad je bar dva puta bolje.

Klasičan aliexpress od 58€ sa instalacijom.

IMG_20250919_160057.jpg

• Sviđa mi se 4

• U prolazu, 35 postova

https://a.aliexpress.com/_EHBWuA2

Eoti link 😀

Nemaju dugo, strob i tako te fenserice, samo kratko svetlo, ali vredi svaku paru.

Probah ih večeras onako malo po gradu i tražio gde nema osvetljenja, stvarno je mnooogo bolje a ne zaslepljujem druge.

Ono što sam primetio, više me primećuju i u gradu, tipa sklanjaju se da prođem 🙂

Evo i jedna sličica CLC&MT

Dva motora iste težine sa istim agregatom. CLC imaš osećaj da voziš trotinet, milina za grad. MT imaš osećaj da je bar 50kg teži od prvog ali vozi se lako i kroz grad. Sve je u raspodeli mase. Zato Tenere nije za početnike jer joj je težište visoko i daje utisak još veće težine nego što u stvari jeste. 

IMG_20250919_221113.jpg

Promenio član Rapax
  • Sviđa mi se 5

• U prolazu, 34 postova
Pre 8 sati, Rapax je napisao:

Danas legla dodatna svetla. Jutros stigla, posle 2 sata na motoru sijala 😀

MT ima ok farove (u odnosu na CLC), ali ovo sad je bar dva puta bolje.

Klasičan aliexpress od 58€ sa instalacijom.

IMG_20250919_160057.jpg

Nema greske!

Legle lampe savrseno!

jesi razvlacio novu instalaciju ili si koristio napajanje iza fara?

• Sviđa mi se 1

• Enduraš, 6571 postova
  • Motocikl: 450MT

I ja da dodam pitanje, jel dodje prekidač ili se kupuje posebno ? Da li su nosači aluminijumski ili plasticni ?

Promenio član aca-pn

• U prolazu, 35 postova

Iskoristio sam napajanje iza fara, najmanje zezancije.

Uz maglenke dolazi komplet instalacija sa prekidačem, relejem, osiguračem.

Jedino su nosači plastični, ne deluje da će se slomiti ali ne odaje utisak kvaliteta. 

Promenio član Rapax
  • Sviđa mi se 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja