aca-pn 6820 Napisano Avgust 28 Enduraš, 6557 postova Lokacija: Paracin Motocikl: 450MT Prijavi odgovor kao problematičan jbg kinez 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7603 Napisano Avgust 28 (promenjeno) Drug član, 2571 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Poznat mi je ovaj problem, planiram odavno da ih proverim a verovatno i izmenjam sve, na 100 metara mi je Lagerton, nema šta nemaju od lagera a i povoljni su, ali nikako da se nakanim. Ali moraću što pre, da se ne oštete ležišta u glavčinama. edit: nego gde ću pre - dal da gledam ležajeve, ili španer lanca bregaste, ili ventile ... Nego prvo da se isproba sveže štampan poklopac filtera vazduha i nova mapa od Wanga, ako crkne makar da znam od čega je Promenio Avgust 28 član živke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 8604 Napisano Avgust 28 BJB Maxi Scooter Club, 6424 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan To važi za vas što orete po njivama i gorama Danas na mojemu sokoćalu menjan lanac i zadnji lančanik (stavljen 46 zuba) naš koleZa @abarth_maniac proverio ležajeve - sve cakum - pakum. Nepunih 16500 km. Montirane i gume koje sam kupio od našeg @živke -ta koje su prešle 1000 km... Spreman za nove pute i rute... Da se vratim malo unazad: Na zadnjem putovanju od 2300 km, posle nekih 400-tinak km počne motor da mi trza, cima pri ubrzanjima i kad je u 3. ili 4. brzini na konstantnih 4000 rpm. Vrlo neprijatno za vožnju, pogotovo dvoje sa sva 3 kofera i torbama. Dakle, oko 2 K km sam se patio tako i on i ja... Odem do Ranka jutro posle puta i dam mu da proba motor, ništa ne govoreći. Kad je obišao krug reče: "ti nemaš lanac, ovo nije vozljivo". Osim otrambešenosti lanca, problem je bio i pojava onih "članaka" kad se ukruti deo lanca i to je uzrokovalo trešenje i cimanje. A bukvalno dan pre puta sam bio na servisu i napomenuo da pogledaju lanac jer je otrambešen i ima te "članke"... Otkuliraše me lagano... Sad je motorić opet simfonija za vožnju. Ova kombinacija 15 zuba stari napred i novi 46 pozadi sa novim lancom će biti dok ne stigne set 15--45 poručen kod ujke. Poručio sam i još neke drangulije, više o tome kad/ako stignu 15 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boqy 131 Napisano Avgust 29 Svrati ponekad, 277 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Stigao drugi vizir sa Temua, isto 35CM, ovaj put ne udara u masku, rupe se malo ne gađaju, ali može da se montira. Zaključak je da je verovatno svaki drugačiji, tu i tamo po par mm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 8604 Napisano Avgust 30 BJB Maxi Scooter Club, 6424 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Bio danas u TaGo da mi resetuju servisni interval. Ne mora motor na dijagnostiku, deran iz servisa ga resetovao kroz meni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7603 Napisano Avgust 30 Drug član, 2571 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Plavi. Najbrži i najlepši 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tihi_ue 13 Napisano Avgust 30 (promenjeno) U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja na prolece kupujem i najveca muka ce mi biti u odabiru boje. Da li uzeti plavi ili sivi. Jedan dan mi lepsi plavi jedan sivi i sve tako Poslato sa RMO-NX1 pomoću Tapatoka Promenio Avgust 30 član alexanto Nema potrebe citirati 1. post iznad 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6295 Napisano Avgust 30 (promenjeno) Drug član, 4248 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Tako je meni bilo sa XTZ750 pa sam jamija obadvije. Od tada san bez brige. Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Promenio Avgust 30 član el classico 10 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7603 Napisano Septembar 3 Drug član, 2571 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pojavio se dobar service manual na engleskom (do sada sam imao samo onaj automatski prevod sa kineskog koji je baš loš). Doduše nema wiring diagram, ali pojaviće se valjda i to. https://www.cfmotousa.com/assets/cfmoto/images/service_manuals/my25-mcy-sm-cover-front-web_ibex450.pdf 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7603 Napisano Septembar 3 (promenjeno) Drug član, 2571 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan On 7/24/2025 at 10:55 AM, živke said: @ivannadjalin nisam mislio samo na tebe. Škakljiva je tema, ima uvek mnogo paušalnih ocena, preterivanja, zlonamernih komentara itd. (biće i ovde), pa treba to isfiltrirati. Takođe - treba biti i odgovoran i ne prenositi neproverene informacije. Jer na jedan validan i proveriv (koliko je to moguće) post - javi se 10 komentatora koji znaju za x takvih slučajeva, crkao motor bratu, komšiji drugaru, ali nigde ni najmanjeg dokaza. Pa se ta priča kao grudva snega uvećava. Međutim, onoliko koliko ja pratim - do sada sam, ako se dobro sećam video 3 slučaja otkazivanja agregata (catastrophic failure) i 2 koji su pravovremenom reakcijom sprečili havariju. Svi su bili fabrički, ništa nije menjano. Od 3 slučaja dva su na advrider forumu, stariji poznati forumaši. Jedan je na FB, ali kao što rekoh kada se pogleda profil ne deluje sumnjivo. Priča se vrti oko glave motora. Misim da je u dva od 3 slučaja pokidao ventil i uništio agregat. Od dva slučaja koji su predupredili problem je i turčin koji je admin njihove lokalne FB grupe, koji je čuo promenu u radu (ventile) i skinuo glavu. Ventili su već imali ogroman luft u vođici ventila, postoji video na fb. Zamenio je vođice sa nekim od drugog modela i kaže da je to to. Međutim kaže da u turskoj ima 20 ak motora sa sličnim simptomima trenutno u servisu na proveri. Sad - da li mu verovati ? Poslednji slučaj (i drugi koji je sprečio havariju) je video iz Meksika koji je neko postovao na prethodnoj stranici. Poznati vloger, sa 450MT oduševljen od početka. Njemu je prezubio u vožnji. Sreća primetio je da se motor loše ponaša, pa kada se desilo odmah je stao i nije ga više palio čime je sprečio veću štetu. Kažu , a i vidi se na videu da je otkazao španer lanca pa je zbog toga prezubio. Pominje nešto i loš pritisak ulja ali nisam razumeo tačno šta. On sad pokušava da sastavi spisak svih sličnih slučajeva u svetu, pa da traži zvaničnu reakciju CFMOTO-a, možda čak i da tuži. Videćemo šta će od toga biti. Ovde sam pokušao samo da dam informacije koje ja imam, i za koje smatram da su validne, bez davanja mog mišljenja. Pratimo situaciju, pa ćemo videti kako se dalje odvija. edit: Inače sve ovo, osim ovog poslednjeg slučaja, sam znao pre nego što sam odlučio da počnem sam da održavam motor i time izgubim garanciju. Vreme će pokazati da li sam se zeznuo. Ali drugima kažem da zbog svega ovoga dobro razmisle da li će prekidati garanciju. Barem još neko vreme. Da se vratimo na ovu bitnu temu. Poslednja informacija je da je CFMOTO priznao postojanje problema na motorima sa glavama proizvedenim pre 24 Jula 2024. I da se radi na rešavanju problema. Navodno mlađi primerci nemaju problem. Problem su vođice ventila lošeg kvaliteta. U kontaktu sam sa pomenutim adminom turske FB grupe, i on kaže da je bila neka javna objava od strane CFMOTO Kina, ali to nisam mogao da nađem. Ali ono što je proverljivo je da Turska i Meksiko već rade opoziv. (ono što je bitno je da su se kupci tamo organizovali i nastupili zajedno, pominjao sam u citiranom postu) Mutlu (admin sa grupe) je očigledno dobro povezan sa lokalnim distributerom i kaže da je već obrađeno 30 - 40 motora, i da stiže još mnogo glava iz Kine za ubuduće. Detalje i slike imate na linku, to je turska FB grupa: https://www.facebook.com/groups/719649866725038/?multi_permalinks=1135176088505745&hoisted_section_header_type=recently_seen U Meksiku su to nazvali "provera" motora, ali izgleda da će svim motorima proizvedenim pre tog datuma zameniti glavu. Naglasili su da ovo važi i za one koji su bez garancije. Napravili i formu za proveru da li je vaš motor rizičan putem VINa, ali izgleda da ne radi za motore van Meksika. Eto, nisu baš lepe vesti, ali čisto da znamo, pa da ispratimo situaciju. Pozdrav. https://www.cfmotomx.com/post/revisión-preventiva-para-usuarios-de-cfmoto-450mt #450mt# Promenio Septembar 4 član živke 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
batica87 98 Napisano Septembar 3 U prolazu, 61 postova Lokacija: Surdulica, Niš... Motocikl: CFMoto 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Treba ispratiti - u svakom slučaju ja upadam sa problematičnim primerkom.E sad pitanje je kako će Guevara da se postavi oko ovog problema...Nadam se da će CF reagovati i u slučaju Evrope Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2726 Napisano Septembar 3 Andragog, 5295 postova Lokacija: On off road Motocikl: NAVIGATOR V2 and EXC Prijavi odgovor kao problematičan A ko ce ovde da to radi, kad ovi ne umeju ni ulje da promene 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boqy 131 Napisano Septembar 3 Svrati ponekad, 277 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Pitao juče baš dal ima nekih opoziva, kažu nema. Video sam ovo još ranije, ne znam dal je za sva tržišta, nekako je čudno da se ništa ne pominje za Australiju gde je prodato najviše te prve serije motora. Svakako treba pratiti. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6295 Napisano Septembar 3 (promenjeno) Drug član, 4248 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan On 22. 8. 2025. at 9:43, Skittles je napisao: Meni deluje da ne pokriva dovoljno, a i debljina upitna. Naručio sam nešto slično za NC, kada je stiglo izgledalo kao igračka. Evo kako treba da izgleda skidplate za 450MT. Nije se kinez zeznuo sigurno ne brini Uopće nemam taj motor ali sam ovo uzeo iz puke radoznalosti hoće li kinez ispast pošten. Jučer poštar donese paket, nema nikakvih dadžbina. Izgleda neloše, debljina 3mm, pojačanja na rupama za šarafe i sitni Djelovi za montažu su u paketu. Površinska zaštita je loša, neće ona dugo. Promenio Septembar 3 član el classico 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2776 Napisano Septembar 3 Drug član, 1141 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Tako je meni bilo sa XTZ750 pa sam jamija obadvije. Od tada san bez brige. Gesendet von iPhone mit Tapatalk ProSve će to narod pozlatiti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
batica87 98 Napisano Septembar 4 U prolazu, 61 postova Lokacija: Surdulica, Niš... Motocikl: CFMoto 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Pitao juče baš dal ima nekih opoziva, kažu nema. Video sam ovo još ranije, ne znam dal je za sva tržišta, nekako je čudno da se ništa ne pominje za Australiju gde je prodato najviše te prve serije motora. Svakako treba pratiti.Videćemo, ako CF izađe negde zvanično - sročićemo jedan mail našima A do tada, uživajmo u mašinama: Ja od danas i zvanično mogu da se vratim na dva točka ali ako ga ispustim, podizanje istog će biti izazov u narednih xx dana 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7603 Napisano Septembar 4 (promenjeno) Drug član, 2571 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Slažem se, nego kad se istripuješ pa počneš da osluškuješ - jebi ga... Kad stradaju vođice (tačno se zna i koji ventili stradaju, valjda behu levi izduvni) - promeni se zvuk - počnu ventili baš mnogo da se čuju. E sad - ako ti to uhvatiš na vreme - možeš da prođeš i samo sa zamenom tih vođica, zna se koje se od drugog modela uklapaju, i to je to, miran si (već su radili ljudi koliko sam razumeo). Ili čak kod Wanga postoji kompletna novija verzija glave za 300 evra. Ali ako ne primetiš i nastaviš da voziš - verovatno će u nekom trenutku da pokida ventil i da napravi totalnu havariju. E sad problem je što se kod ovog motora kao i kod mnogih drugih, čak i japanskih - ventili dosta jako čuju i kad je sve ok, na novim motorima. I ti onda počneš da osluškuješ - da li se sad možda čuje više ili ne, ili je tako bilo, upoređuješ, cimaš se itd. Loš trip, jbg Evo kako se čuje motor kad su vođice ventila već dobro načete. I kako izgleda taj ventil kad se skine glava:#450mt# Promenio Septembar 4 član živke 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7603 Napisano Septembar 4 Drug član, 2571 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 15 hours ago, el classico said: Uopće nemam taj motor ali sam ovo uzeo iz puke radoznalosti hoće li kinez ispast pošten. Jučer poštar donese paket, nema nikakvih dadžbina. Izgleda neloše, debljina 3mm, pojačanja na rupama za šarafe i sitni Djelovi za montažu su u paketu. Površinska zaštita je loša, neće ona dugo. Pa jbg, sad moraš da uzmeš motor, kad već imaš skid plate 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanRadivojev 682 Napisano Septembar 4 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Transalp750 / Tomos Tori Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, živke said: Slažem se, nego kad se istripuješ pa počneš da osluškuješ - jebi ga... Kad stradaju vođice (tačno se zna i koji ventili stradaju, valjda behu levi izduvni) - promeni se zvuk - počnu ventili baš mnogo da se čuju. E sad - ako ti to uhvatiš na vreme - možeš da prođeš i samo sa zamenom tih vođica, zna se koje se od drugog modela uklapaju, i to je to, miran si (već su radili ljudi koliko sam razumeo). Ili čak kod Wanga postoji kompletna novija verzija glave za 300 evra. Ali ako ne primetiš i nastaviš da voziš - verovatno će u nekom trenutku da pokida ventil i da napravi totalnu havariju. E sad problem je što se kod ovog motora kao i kod mnogih drugih, čak i japanskih - ventili dosta jako čuju i kad je sve ok, na novim motorima. I ti onda počneš da osluškuješ - da li se sad možda čuje više ili ne, ili je tako bilo, upoređuješ, cimaš se itd. Loš trip, jbg Evo kako se čuje motor kad su vođice ventila već dobro načete. I kako izgleda taj ventil kad se skine glava:#450mt# Da budem iskren i na transalpu lupa iz glave, ima vrlo slican zvuk lupanja ventila, isto sam cuo na tuaregu dok je na teneri nesto tise... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7603 Napisano Septembar 4 Drug član, 2571 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Jel bilo slučajeva pokidanih ventila ? Ako nije nemaš šta da brineš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7603 Napisano Septembar 5 Drug član, 2571 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan On 8/20/2025 at 12:23 PM, živke said: Društvo, naš drug @bajkerlaki organizuje vožnju i promociju svog kampa u nastajanju, za vozače cfmoto motora. Polazak je iz Niša. Grupa se u manastiru deli na offroad vozače i drumaše. Za offroad ćemo napraviti neku lepu laganiju rutu da se provozamo po Jastrepcu, spustimo se na jugo-zapadu ka Blacu i da pridveče stignemo u kamp. A tamo roštilj, piće i druženje. Noćenje u šatoru, doručak , pa kud koji mili moji Već nas ima nekoliko zainteresovanih sa 450mt. Broj mesta je ograničen! Ako ste zainteresovani možete i meni da se javite. (nije da sam u organizaciji ali sam predložio da vožnja ima i offroad opciju - i eto ) Vidimo se! @aca-pn @MladenV I bi vožnja ... 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6820 Napisano Septembar 5 Enduraš, 6557 postova Lokacija: Paracin Motocikl: 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Danas stigao paket od unclewanga i odmah sam se dao na montažu. Najbitnije skidplate, evo i kako izgleda fabricki kad sam ga skinuo Štitnik lanca Jeftin nosac prtljaga koga sam modifikovao da mogu i kofer da zakačim Uzeo i sundjerasti filter vazduha ali je prilicno tanak, nekako mi ne uliva poverenje, razmislicu da li uopste da ga montiram. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3289 Napisano Septembar 5 8-bit, 1982 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ju, ju, ju... drugo levo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
riderOfTheStorm 114 Napisano Septembar 5 U prolazu, 54 postova Lokacija: Prijedor, RS BiH Motocikl: CFMoto 450MT Prijavi odgovor kao problematičan On 4. 9. 2025. at 9:37, živke je napisao: Slažem se, nego kad se istripuješ pa počneš da osluškuješ - jebi ga... Kad stradaju vođice (tačno se zna i koji ventili stradaju, valjda behu levi izduvni) - promeni se zvuk - počnu ventili baš mnogo da se čuju. E sad - ako ti to uhvatiš na vreme - možeš da prođeš i samo sa zamenom tih vođica, zna se koje se od drugog modela uklapaju, i to je to, miran si (već su radili ljudi koliko sam razumeo). Ili čak kod Wanga postoji kompletna novija verzija glave za 300 evra. Ali ako ne primetiš i nastaviš da voziš - verovatno će u nekom trenutku da pokida ventil i da napravi totalnu havariju. E sad problem je što se kod ovog motora kao i kod mnogih drugih, čak i japanskih - ventili dosta jako čuju i kad je sve ok, na novim motorima. I ti onda počneš da osluškuješ - da li se sad možda čuje više ili ne, ili je tako bilo, upoređuješ, cimaš se itd. Loš trip, jbg Evo kako se čuje motor kad su vođice ventila već dobro načete. I kako izgleda taj ventil kad se skine glava:#450mt# Evo je nova glava bez mana kod Ujke... https://unclewang.net/products/450mt-cylinder-head-oem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
knez.mladja 119 Napisano Septembar 5 U prolazu, 95 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan @živke izgleda bas lepo trek, isao bi sa burazerom koji vise mirnije trekove. Da nemas mozda kml treka? Inace vidim po viber grupi da ce biti par mt-ejca na Kucaju za dve nedelje. Пријава за Кучај Оффроад Авантуру! DOCS.GOOGLE.COM Добродошао/ла на пријаву за "Кучај Оффроад Aвaнтуру" – догађај који спаја адреналин, природу и хуманост! Датум: 19–21. септембар 2025 Локација: Кучај – Грза ... Tako ko ide vidimo se tamo a ako padne kisa drzimo se zajedno, da ne kazem guramo se kroz blato zajedno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...