Jump to content

Moto Zajednica

CF Moto 450 MT

Recommended Posts

• Drug član, 2527 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Poznat mi je ovaj problem, planiram odavno da ih proverim a verovatno i izmenjam sve, na 100 metara mi je Lagerton, nema šta nemaju od lagera a i povoljni su, ali nikako da se nakanim. Ali moraću što pre, da se ne oštete ležišta u glavčinama. 

edit: nego gde ću pre - dal da gledam ležajeve, ili španer lanca bregaste, ili ventile ... 🤣

Nego prvo da se isproba sveže štampan poklopac filtera vazduha i nova mapa od Wanga, ako crkne makar da znam od čega je 😅

Promenio član živke

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BJB Maxi Scooter Club, 6389 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

To važi za vas što orete po njivama i gorama :nanana:

Danas na mojemu sokoćalu menjan lanac i zadnji lančanik (stavljen 46 zuba) naš koleZa @abarth_maniac proverio ležajeve - sve cakum - pakum. Nepunih 16500 km. Montirane i gume koje sam kupio od našeg @živke -ta koje su prešle 1000 km... Spreman za nove pute i rute...

Da se vratim malo unazad: Na zadnjem putovanju od 2300 km, posle nekih 400-tinak km počne motor da mi trza, cima pri ubrzanjima i kad je u 3. ili 4. brzini na konstantnih 4000 rpm. Vrlo neprijatno za vožnju, pogotovo dvoje sa sva 3 kofera i torbama. Dakle, oko 2 K km sam se patio tako i on i ja... Odem do Ranka jutro posle puta i dam mu da proba motor, ništa ne govoreći. Kad je obišao krug reče: "ti nemaš lanac, ovo nije vozljivo". Osim otrambešenosti lanca, problem je bio i pojava onih "članaka" kad se ukruti deo lanca i to je uzrokovalo trešenje i cimanje. A bukvalno dan pre puta sam bio na servisu i napomenuo da pogledaju lanac jer je otrambešen i ima te "članke"... Otkuliraše me lagano...

Sad je motorić opet simfonija za vožnju. Ova kombinacija 15 zuba stari napred i novi 46 pozadi sa novim lancom će biti dok ne stigne set 15--45 poručen kod ujke. Poručio sam i još neke drangulije, više o tome kad/ako stignu :Mina:

20250828_085557.jpg

20250828_105026.jpg

20250828_141751.jpg

• Sviđa mi se 7

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja