aca-pn 6741 Napisano pre 11 sati Enduraš, 6539 postova Lokacija: Paracin Motocikl: 450MT Prijavi odgovor kao problematičan jbg kinez 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7425 Napisano pre 11 sati (promenjeno) Drug član, 2527 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Poznat mi je ovaj problem, planiram odavno da ih proverim a verovatno i izmenjam sve, na 100 metara mi je Lagerton, nema šta nemaju od lagera a i povoljni su, ali nikako da se nakanim. Ali moraću što pre, da se ne oštete ležišta u glavčinama. edit: nego gde ću pre - dal da gledam ležajeve, ili španer lanca bregaste, ili ventile ... Nego prvo da se isproba sveže štampan poklopac filtera vazduha i nova mapa od Wanga, ako crkne makar da znam od čega je Promenio pre 11 sati član živke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 8345 Napisano pre 9 sati BJB Maxi Scooter Club, 6389 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan To važi za vas što orete po njivama i gorama Danas na mojemu sokoćalu menjan lanac i zadnji lančanik (stavljen 46 zuba) naš koleZa @abarth_maniac proverio ležajeve - sve cakum - pakum. Nepunih 16500 km. Montirane i gume koje sam kupio od našeg @živke -ta koje su prešle 1000 km... Spreman za nove pute i rute... Da se vratim malo unazad: Na zadnjem putovanju od 2300 km, posle nekih 400-tinak km počne motor da mi trza, cima pri ubrzanjima i kad je u 3. ili 4. brzini na konstantnih 4000 rpm. Vrlo neprijatno za vožnju, pogotovo dvoje sa sva 3 kofera i torbama. Dakle, oko 2 K km sam se patio tako i on i ja... Odem do Ranka jutro posle puta i dam mu da proba motor, ništa ne govoreći. Kad je obišao krug reče: "ti nemaš lanac, ovo nije vozljivo". Osim otrambešenosti lanca, problem je bio i pojava onih "članaka" kad se ukruti deo lanca i to je uzrokovalo trešenje i cimanje. A bukvalno dan pre puta sam bio na servisu i napomenuo da pogledaju lanac jer je otrambešen i ima te "članke"... Otkuliraše me lagano... Sad je motorić opet simfonija za vožnju. Ova kombinacija 15 zuba stari napred i novi 46 pozadi sa novim lancom će biti dok ne stigne set 15--45 poručen kod ujke. Poručio sam i još neke drangulije, više o tome kad/ako stignu 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...