alexanto 8864 Napisano pre 11 sati BJB Maxi Scooter Club, 6473 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Meni menjali svećice i filter vazduha na 10K km Bioskop... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivannadjalin 160 Napisano pre 11 sati Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Sombor - Novi Sad Motocikl: Suzuki VStrom 1050, Cfmoto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan A meni na 10k samo filter ulja bez svećica 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7882 Napisano pre 11 sati (promenjeno) Drug član, 2645 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 32 minutes ago, ivannadjalin said: @živke servis je trajao manje od 2 sata. Ne znam da li su radili jer mi nisu rekli. Nisam primetio da su skidane plastike a ni crash barovi Na računu stoji da su obračunali 2 radna sata po ceni od 8600 dinara, 2 i po litre ulja su oko 7900 i cena filtera oko 1500. To je sve što znam. Nisu sigurno za tako kratko vreme mogli da provere svećice. A i nema nekog smisla to raditi. Veliki je posao doći do svećica. Pošto nisi prijavio nikakve probleme verovatno će ih na 20k odmah zameniti i to je to. Inače ne znam da li ja samo nemam iskustva sa oklopljenim motorima, ali meni je ono katastrofa za rad. Hteo sam da naštelujem ručicu gasa, da zategnem još malo. Gore na samoj ručici sam došao do kraja, a nisam dobio šta sam hteo, znači mora na leptiru da se pritegne. Nadao sam se da ću moći da prođem samo sa skidanjem one plave desne plastike, jer je leptir gasa tu iza, a vidi se da plastika leži odozgo, rekoh sigurno može samo ona ... prc. Izgubio sam dosta vremena da bih shvatio da je ušrafljena iznutra, po sredini, dva vijka. Skidaj sve. Kreš bar, bela plastika, pa crni nosač i plava plastika idu zajedno. Uopšte mi se ne sviđa kako je to sve rešeno, mnogo različitih šrafova, vijaka, žabica itd. Na kraju, sve vraćeno, završavam, 2h ujutru. Zadnji šraf ne i ne da updane. Malo je nezgodno, nepristupačno i nikako da uhvati lozu. Izgubim slino vreme tu, za poslednji šraf. Tek onda mi padne na pamet - čekaj bre, šta ako šrafovi nisu bili isti ?!? I nisu. Vadi ponovo. Tri šrafa koja drže crnu plastiku. Glave iste, isto imbus 5, ali različite dužine i detalji Nisam obratio pažnju kad sam skidao i koštalo me to vremena i živaca. Pa možda nekom bude značilo moje iskustvo p.s: I kad se sve skine i dalje je leptir gasa nepristupačan i vrlo je pipkavo da se dotegne! Na Tenere 660 je to posao od 2 minuta, jer je vidljiv i pristupačan. Promenio pre 11 sati član živke 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
batica87 107 Napisano pre 11 sati U prolazu, 66 postova Lokacija: Surdulica, Niš... Motocikl: CFMoto 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Jel prave problem ako se prekorači interval za neki dan? Moj je bio 7og oktobra, ali nije bilo ni teoretske sanse da servis uradim u septembru i pre srede ove nedelje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 5855 Napisano pre 11 sati Advanced Member, 2199 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan @živke Ja sam skidao-montirao one crne plastike na repu, ispod sedišta... Šrafovi, žabice i još neki plastični/gumeni pužići. Ko je to smislio treba ga mlatiti, za primer drugim dizajnerima. A biće da je i ostatak motora u istom stilu rađen. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7882 Napisano pre 11 sati (promenjeno) Drug član, 2645 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Da , ima različitih žabica, skrivenih vijaka, sličnih a različitih šrafova onih glupih expansion rivet-a itd. Obavezno gledati neki video pre skidanja plastika. I eto, da se ne mlatite, ne može samo poklopac rezervoara da se skine (plava plastika kod mene). Mora sve redom mada da budem iskren: Ovo sa šrafovima različite dužine. Tu je Tenere bila još gluplja: Stavili su dva ista šrafa 5mm razlika u dužini jedan do drugog. Ako ih pomešaš vrlo verovatno ćeš izbušti ekspanzionu posudu za rashladnu tečnost Promenio pre 11 sati član živke 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1312 Napisano pre 11 sati Drug član, 1197 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Koji ste vi srećnici sa CF :). Ja za KTM nisam dobio ni uputstvo ni uslove garancije. Ja pojma nemam koliko imam garanciju i šta su uslovi. Uputstvo skinuo sa neta. Prodavac se nije udostojio da me sačeka iako sam se najavio da dolazim i tačno vreme. Sačekao me serviser, dao mi fasciklu sa računom, ključeve i rekao teraj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7882 Napisano pre 10 sati Drug član, 2645 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, lemy said: Ja pojma nemam koliko imam garanciju i šta su uslovi. I bolje što nemaš. U suštini ništa ne potpada pod garanciju Npr kod nas piše da ako pereš motor u perionici pod velikim pritiskom - gubiš garanciju 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivannadjalin 160 Napisano pre 9 sati Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Sombor - Novi Sad Motocikl: Suzuki VStrom 1050, Cfmoto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Gliga je napisao: Ne šale se sa cenom servisa! Nimalo zanemariva stavka, obzirom na interval od 5000km. Ne smem ni da pomislim koliko će koštati kontrola/štelovanje ventila. Računaj minimum 200e samo za ruke. Meni su za Suzuki tražili 250e za ruke pa očekujem i za CFa sličnu cifru. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7882 Napisano pre 8 sati Drug član, 2645 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ako ništa makar sad mogu ženi da objasnim što se vozim sve više: - na svakih 5000km štedim 100 evra, a kad dobacim do 30.000 još 250 evra preko tih 100 ! Čista zarada 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko05 7081 Napisano pre 8 sati Drug član, 1581 postova Lokacija: Ужице Motocikl: Гулим ђонове... Prijavi odgovor kao problematičan Мали оф. Ако би неко, или ако неко зна некога, ко би случајно да мења машину за мој FZ6 уз доплату наравно, нека јави. Дојадио асфалт, а и нема се времена за неке озбиљније вожње. Ове године једва 1.500км. Све ме више вуку брда и макадами, тј, волео бих да пробам. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
No_LiMiT 120 Napisano pre 7 sati Svrati ponekad, 246 postova Lokacija: BG/PG/BD Motocikl: Honda CBR600RR Prijavi odgovor kao problematičan Ja ću još ovaj na 2k km ili dogodine u ovlašćeni i kraj. Na treću godinu i ističe garancija nema poente davat im velike pare a generalno nijesu ni dobar servis plus su u pm. Praticu servisna uputstva za veće stvari a ulje i filter mogu i sam ili kod bilo koga.Sent from my PTP-N49 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6901 Napisano pre 7 sati Enduraš, 6576 postova Lokacija: Paracin Motocikl: 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Koji na 2k km, na toj kilometraži se ne radi servis ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7882 Napisano pre 5 sati (promenjeno) Drug član, 2645 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Elem, zategao sam ručicu gasa skroz koliko je moglo, a da ne utiče na ler gas. Od ranije mi je ostao lančanik 15t napred. Guma mi je 140 80 18. To je ekvivalent 15 45 prenosu na fabričke gume. Napravih tako dve tri vožnje i ne mogu da se načudim koliko mi se lepo motor ponaša na asfaltu! Prvo - seckanje, cimanje - je mnogo smanjeno! Sad da li to ima veze i sa lancem koji sam zamenio - moguće, ali bitno da se mnogo bolje ponaša. Došao sam do toga da vozim uvek brzinu niže nego inače, tako mi nekako odgovara. Ako sam ranije negde vozio četvrtom sad je to treća. Toliko je produžen prenos. I nekako vozim za nijansu više obrtaje, tako mu nekako dođe prirodno. Baš mi odgovara ovako! Da li to ima veze sa ovim ostalim izmenama što sam radio, pa mu nešto odgovara taj prenos, ne znam, ali baš je dobro. Doduše nekako tera u crveno da se vozi. Mada kao što znate motor se uopšte ne buni što se toga tiče. Isto se ponaša dal ga vozio na 5 ili na 9 hiljada obrtaja. U trećoj ovako komotno ide preko 100, do 110, za neko preticanje recimo, i tad udara u crveno. Ostaje da vidim kako će mi se pokazati na offroadu i na preprekama, poligonu. Ali nikad ne bih rekao da 15 - 45 (ekvivalent ) prenos ovako dobar može da bude. Ako bude ok na offu - zadržavam ovaj setup. Promenio pre 5 sati član živke 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rapax 73 Napisano pre 4 sati U prolazu, 36 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 450CL-C, 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Čekamo Alexanta da javi utiske kad stavi 45. Ja sam montirao stabilizator osovine menjača (koja posle saznah ima da se kupi i za Tenere, itd...) Nisam imao problem sa menjanjem brzina ranije, a sad je sve dovedeno na još bolji nivo. Nekako je odsečniji i predvidljiviji prenos u višu ili nižu brzinu. Možda i tripujem, ali ne verujem, evo pređoh oko 150-200km od tada. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivannadjalin 160 Napisano pre 4 sati Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Sombor - Novi Sad Motocikl: Suzuki VStrom 1050, Cfmoto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Povlačim šta sam napisao da sve deluje ok posle servisa 2 puta zaredom 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1312 Napisano pre 2 sati Drug član, 1197 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Pa to ti tako kad gledaš te jeftine servise Meni čim istekne garancija ide u moju garažu, svi su ti servisi isti. Mehaničar koji nešto zna i hoće on uglavnom radi privatno 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 8864 Napisano pre 1 sat BJB Maxi Scooter Club, 6473 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Rapax je napisao: Čekamo Alexanta da javi utiske kad stavi 45. E to ćemo malo sačekati... Zgubidani, što bi rekao nenadležni, iz Ujka Wanga su mi 'ladno poslali lančanik od 50 zuba... Lep okrugao broj Sutra će sinak Andrej da se prepisuje sa njima da ga menjamo ili čendžujemo za druge stvari i da dodam još po neku stavku kad ću već plaćati DePrevoz... Stigle su ostale stavke pa ću već pisati o tome. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...