Jump to content

Moto Zajednica

CF Moto 450 MT

Recommended Posts

• Drug član, 1137 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure

Ja sam nekoliko zadnjih godina na bočnim torbama jel vozim enduro. Kao što kolege rekoše u njima garderoba a sve bitno i vredno uza sebe. Kad stignem u smeštaj skidam torbe, svakako mi trebaju te stvari. Do sada de nije desilo da mi neki nešto ukrade, a dešavalo mi se da zaboravim i telefon na kormanu koji koristim za navigaciju i sl. Naravno ovo je za po Evropi za Somaluju već ne garantujem :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 86 postova
  • Motocikl: Cfmoto 450 MT

@Bobni ja sam uzeo sve odvojeno zato što je kofer na motoru 80% vremena. U njemu su prva pomoć, kišnjak, fluorescenti prsluk, set za reparaciju gume, potkapa itd. Ima mesta i za kacige ili jakne kad stanemo negde pa da ih ne vučemo za sobom. Kad putujem na posao u njega stane ranac sa laptopom. 

Ili kad idemo negde na 2 dana, stane torba za trening sa stvarima za 2 osobe.

Bisage će se koristiti samo na višednevnim turama i u njih će ići garderoba i stvari za ličnu higijenu. 

Promenio član ivannadjalin
  • Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 240 postova
  • Motocikl: Piaggio ZIP, XL600V
Jedno pitanje za strucnjake. Zbog cega mi se offroad ugasi u toku voznje ? Ukljucim ga pri maloj brzini i nakon pola sekunde sam se iskljuci
Jesi li iskljucio kontrolu proklizavanja i abs na dugme (odnosno ukljucio 'offroad' mod)?

Sent from my SM-A556B using Tapatalk

• U prolazu, 33 postova
  • Motocikl: Suzuki K5 1000, CFMOTO 450 MT
On 7. 6. 2025. at 13:00, Punktmann je napisao:

Jesi li iskljucio kontrolu proklizavanja i abs na dugme (odnosno ukljucio 'offroad' mod)?

Sent from my SM-A556B using Tapatalk

Predviđeno je da zaustaviš motor, (prebaciš u neutral) i onda prebaciš u OFF mod, i nastaviš vožnju. Ako u vožnji prebaciš u OFF on prihvati, ali posle par sekundi isključi. 

Ako je u OFF modu, ostaje u off modu dok god ne okreneš ključ, možeš da gasiš i pališ motocikl, ali samo na onom crvenom prekidaču (Kill Switch), kada okreneš ključ vraća se u standardni mod, odnoso pali ABS i na prednjem točku i TC na zadnjem. Mnogi su se zalili na ovakvo rešenje, odnosno zašto ne ostaje u modu u kome je ostavljen pre gašenja, nego uvek uključuje ABS i TC, odgovor je da je to jedna od direktiva EVROPSKE UNIJE, a da su to rešili sa Kill Switch, dali i tu mogućnost da prilikom kraćih pauza ostaje u OFF modu. Imaju i objašnjenje da se neiskusni korisnici ne bi bunili, a iskusni korisnici svakako znaju šta im treba.

Promenio član Duta_91
  • Sviđa mi se 2
  • Hvala 1

• Drug član, 2409 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
6 minutes ago, Duta_91 said:

Ako u vožnji prebaciš u OFF on prihvati, ali posle par sekundi isključi. 

Ovo se kod mene ne dešava. Mogu u vožnji da ugasim bez problema.

Ali imao sam problem da mi u početku taj prekidač nije radio. Rešeno je u servisu, neki kontakt / džek je bio loš. Proveri da možda to nije problem i kod tebe.

Promenio član živke
  • Sviđa mi se 1
  • Zbunjen 1

• U prolazu, 13 postova

Hvala na odgovoru. Inace danas sam sam odradio prvi servis tako da motor nije vise nevin niti je pod garancijom 😅 . Za sad sam bas zadovoljan masinom, odlicno se pikazala na prvih 1000km, niti sam je nesto preterano stedeo, posebno na off road voznji.

• U prolazu, 33 postova
  • Motocikl: Suzuki K5 1000, CFMOTO 450 MT

Danas posle 100 godina na FB, uđoh i u nekou grupu CFMOTO 450 MT sličice oštećenog kartera, setih se da se to desilo i Dušanu Blagojeviću prošle godine, na nekom takmičenju.

SmartSelect_20250609_162129_Gallery.thumb.jpg.0dd777444fa66efb630207835a834017.jpg.   SmartSelect_20250609_162143_Gallery.thumb.jpg.532d20b6a115c33efe015187dd6f31ba.jpg

Savet za mlađe kolege, koji će da krenu stopama OFF-a, obavezno da stave zaštitu podvoza, nema da boli glava.

Svakako neće to tako lako da pukne, ali nema potrebe da se rizikuje.

Ova fabrička je samo za asvalt, kao i na većini motora. 
Ja sam stavio Storm, 170 € čini mi se, ali šta god je bolje od fabričke. Na slici ispod se vide ojačanja baš na mestima gde je i ovom sa fotografije iznad i Blagojeviću pukao karter.
SmartSelect_20250609_163815_Gallery.jpg.e1b97d5a9432a8affbed62e5395466fc.jpg

O ovome smo i pisali verovatno, nego znam da neće niko da mota 110 stranica nazad.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja