Jovan Ristic 5446 Napisano Novembar 20 Ne silazi, 4833 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Ulje ako nije bar na 85 - 90 stepeni, može doći do oštećenja letećih ležajeva. To je još jedan od razloga zašto ne bi trebalo da voziti pun gas motor koji nije dobro zagrejan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6374 Napisano Novembar 20 Drug član, 1815 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Mali offtopic ali na temu: sto vise informacija imamo vise se tripujemo iko problema: ugradjivao ja neku multimediju u auto pre 2 meseca. Kobeljao sam se sa onim zicama 4-5 sati i na kraju sjebao akumulator koji je doduse vec bio pred kraj. Zamenim akumulator, skontam da multimedia ima da pokazuje napon akumulatora/punjenja ali pokazuje 12,2V, stignem kuci i odmah unimer da izmerim direktno na akumulatoru sa upaljenim autom kad ono stvarno 12,2V Prva ideja odmah da je crkao alternator i da mi je zato crkao prethodni aku. Sutradan upalim auto kad ono pokazuje 13,8V, rekoh nesto se istripovao, ali posle nekih 10ak min pade napon opet na 12,2V Vec mi svasta pade na pamet. Odem do majstora i obijasnim mu, kaze on upali svetla, ja upalim ono skoci napon. Kaze majstor imas ampermetar i voltmetar u autu, akumulator je nov pa ga ne forsira sa punjenjem, sve je to normalno, teraj kuci. 9 godina imam ovaj auto i nisam znao za to, niti mi padalo na pamet dok nisam dobio opciju da pratim napon. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6393 Napisano Novembar 20 (promenjeno) Enduraš, 6382 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam bas koliko je to dobro za akumulator, pun akumulator treba da ima 12,7 v, sa takvim punjenjem tvoj akumulator nikad nece da bude napunjen, a nece ni dugo da potraje. Proveri ti to sa jos nekim majstorom. Normalno punjenje na autu bi trebalo da bude oko 14v Promenio Novembar 20 član aca-pn 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5601 Napisano Novembar 21 (promenjeno) Drug član, 1989 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Društvo, na prodaju korišćen povišen providan vizir, 45 cm, dolazi sa svojim šrafovima i poklopcima šrafova. Istog je oblika i širine kao fabrički, samo je viši. Cena 50 evra. Promenio Novembar 21 član živke 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cika miloje 73 Napisano Novembar 23 (promenjeno) Svrati ponekad, 181 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: QJ SVT 650X Prijavi odgovor kao problematičan Otvoren motor. https://www.youtube.com/watch?v=n4q8FwxY_8A Promenio Novembar 23 član cika miloje 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5601 Napisano Novembar 23 Drug član, 1989 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Super kanal. Gledao sam kako otvara neki cfmoto, i napisao u komentaru da bi bilo kul da odrade 450. Nekoliko dana kasnije je izbacio ovaj video. Nije MT, SR je, ali vrlo je sličan. Ukratko, čovek nailazi mnogo detalja sa CP2 agregata, kaže da dosta podseća. Nailazi na kvalitetne japanske ležajeve, a neprijatno je iznenađen alu letećim ležajevima. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7304 Napisano Novembar 23 Drug član, 3042 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Originalni Iveco ležeći/letići su alu.. I u većini novih agregata. Svakako na "površini" naleganja ima neki sloj teflona ili čega je. I tu u suštini nema kontakta, taj ležaj služi da napravi laminarni sloj ulja između dve površine. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16933 Napisano Novembar 24 Integrisan, 5015 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje od laika: sta nekog proizvodjaca iz Kine sprecava da uzme motor od bilo kog proizvodjaca i jednostavno iskopira sve do poslednjeg srafa? Pored toliko danasnje tehnologije. Znam da u Kini ne moraju nista da postuju, kako se to gleda van Kine? Postoji neka zabrana kopiranja/patenta/licence itd??? Kako to uopste funkcionise u praksi??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6739 Napisano Novembar 24 Ne silazi, 6572 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Odgovor od laika. Koliko god da je Kina poznata po kopiranju svega i svačega..ne može to da prođe baš tek tako. Kako doslovce piše u internac. pravilniku o intelektualnoj svojini nije mi poznato, ali nije baš jednostavno nešto "samo" iskopirati. Pominje se negde nekih 10% izmena, pa je valjda dovoljno...ali nije samo izgled u pitanju. U pitanju su nekada mnogo stari patenti, recepture za materijale....svašta. To ume da bude razlog zašto se otkupi neka fabrika, neko već poznato ime na tržištu....Pa bre, ako hoćeš da napraviš figuricu nekog auta, ili moderno, da ga staviš u video igru...moraš da platiš. Nema labavo. Ako možda Kina sebi može da dozvoli da na internom tržištu plasira nešto 100% iskopirano (toga je bilo i svakako ga ima još)...internacionalno, mislim, da je ipak mnogo teže. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6062 Napisano Novembar 24 Drug član, 4149 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Na sajmu opreme za kupatila u Njemačkoj su naplatili velike kazne kineskim firmama koje su izložile kopije njemačkih proizvoda.Sve zaplijenili a Kinezi aj ća doma.Ima tome 10ak godina.Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1649 Napisano Novembar 24 (promenjeno) Drug član, 597 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, pronto je napisao: U pitanju su nekada mnogo stari patenti, recepture za materijale....svašta. Patenti vrijede do 30 20 godina, i to samo ako produžavaš. Posle toga je slobodno za sve. Promenio Novembar 24 član admiki Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4900 Napisano Novembar 24 Drug član, 3714 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Moj neki zet je muzičar po profesiji, između ostalog radi zvučne efekte i muziku za igrice, autsorser je za kinesku kompaniju. Svaka tema prolazi nekoliko provera i verifikacija, pre nego što je puste na tržište. Tačno se zna proporcija, ne sme ni da zaliči na kopirajtovanu melodiju. Kazne su drastične u tom slučaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4878 Napisano Novembar 24 BJB Maxi Scooter Club, 6014 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Pošto se opet odaljavamo o predmetu teme (MT 450) da i ja kažem koju... Prošlo je vreme kad su Kinezi besomučno kopirali i krali, mada ne kažem da ne maznu što - šta još uvek. Oni danas imaju ljutu lovu, vlasnici su pola Afrike, finansiraju trećinu sveta... Oni danas plaćaju tehnologiju, za vreme Korone su otkupili za bagatelu nebrojeno zapadne tehnologije locirane u Kini. Jako mnogo ulažu u obrazovanje, jako mnogo i sami inoviraju, unapredjuju ono što su kupili/maznuli. Kinezi uporedo prave 3 nosača aviona, kako stvari stoje imaće elektromagnetni katapult i svekolika Amerika je u rebusu kako kad nisu nuklearni nosači (zbog energije koja je potrebna da ih pokrene)??? Zašto ovo navodim? Sa ekonomskom snagom i podrškom države koju imaju, oni su odavno skapirali da im je bolje da saradjuju sa premijum proizvodjačima, crpe iz te saradnje benefite za sebe nego da kradu i prave sebi probleme na uredjenim tržištima... Zapadne kompanije se u toj saradnji "brane" imenom i tradicijom ali ako Kinezi doskoče kvalitetom a dobrom su putu, biće tu tarapane koju Zapad neće moći resetovati ratom jer su Kinezi već odavno ako ne prva, onda druga vojna sila sveta a pitanje dana kad će biti prva. Zanimljivo vreme sledi... 4 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1649 Napisano Novembar 24 Drug član, 597 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Zapadne kompanije mogu da se brane koliko hoće kad su im Kinezi gazde ili će uskoro biti. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5601 Napisano Novembar 24 Drug član, 1989 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @alexanto taman sam hteo da napišem kako nam uvek u off temu teraju ljudi koji nit imaju ovaj motor a nit imaju nameru da ga kupe, ali ti mi pokvari koncept 3 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4900 Napisano Novembar 24 Drug član, 3714 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Šta ćeš, nekad si u kafani zbog društva, ne zbog klope, pa te ponese pesma Praštajte. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
eurokrem 152 Napisano Novembar 24 Svrati ponekad, 131 postova Motocikl: TOMOS CROS SENIOR,KLE 500, VOGE 300 RALLY Prijavi odgovor kao problematičan 13 minutes ago, živke said: @alexanto taman sam hteo da napišem kako nam uvek u off temu teraju ljudi koji nit imaju ovaj motor a nit imaju nameru da ga kupe, ali ti mi pokvari koncept Evo ja nemam taj motor niti nameru da ga kupim u dogledno vreme ali opet volim da pročitam razne teme iz raznih oblasti, što mu dođe pod neko šire obrazovanje i učenje pod stare dane, i nemoj krivo da me shvatis , ali bilo koja tema ako bi se limitirirala samo na ljude koji poseduju konkretan model spala bi na par ljudi to ti je valjda jasno? taman da se napuni pola manje kafane ako gledaš broj kupljenih motocikla pa onda od tog broja one koji nemaju nameru da se uključe u bilo koji forum svelo bi se na 20 ak ljudi max( grešim?)i posle par meseci neće biti ni jednog posta više ..nekako mi normalno dođe da možemo o svemu vezano za motocikle ( pretpostavljam da su nam onda i generalno interesovanja slična ) , malo skretanja sa teme povremeno daje dušu bjbikersima,,, Ali da ne pametujem dalje i da ne idem dublje u off... i da poštujem pravila "šuti eurokrem šuti..." Dakle slažem se da si u pravu stogo gledajući pravila ali praktično tako se gase teme vrlo brzo što lično smatram velikom štetom,, 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5601 Napisano Novembar 24 Drug član, 1989 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Inače nije nikad ni pomenuto da je ovaj agregat kopija nekog japanskog, kao što se to često radi u marketinške svrhe. Nego jednostavno ovaj mehaničar koji ga je rasklapao kaže da ga neka rešenja dosta podsećaju na mt07 odnosno cp2. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5601 Napisano Novembar 24 Drug član, 1989 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @eurokrem slažem se skroz. Nego za ovu diskusiju je ona tema Kinezi vs ostatak sveta skroz adekvatna , čak mislim da se već diskutovalo o ovome 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2930 Napisano Novembar 24 Drug član, 1717 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Ko je bio na onom test danu da zna da je izasao na televizor. Bilo na b92, Automoto show. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5601 Napisano Novembar 24 Drug član, 1989 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Nego drugari. Vozate li se još ili je dosta za prvu sezonu ? Ja danas nisam mogao da odolim, pa sam cepnuo pedesetak kilometara čisto da me želja mine. Pa me ponela euforija da mu ga dam malo i po snegu, ali sam vrlo brzo zažalio ... I overio prvi pad sa emtejcem Ipak Trailmax Raid nisu isto što i C02 Stone King. U svakom slučaju, sezona se bliži kraju, od 20. og juna, kada sam ga preuzeo, do sada - na satu nekih 5200 km čistog uživanja, da se ne ponavljam više što se utisaka tiče, reći će ljudi da sam jako subjektivan Ako bude prilike biće još par stotina km po planinama "u dvorištu" i puna kapa za nepunu prvu godinu. Koliko ste vi prešli ? Pišite, bacajte slike, nemoj da se stidite #zzz# 13 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivannadjalin 32 Napisano Novembar 24 U prolazu, 33 postova Lokacija: Sombor - Novi Sad Motocikl: Cfmoto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Redovno se vozi. Preuzeo ga u drugoj nedelji oktobra. Već sam na 2550km. Listam Uncle Wanga i razmišljam koje crash barove i bočne nosače da uzmem. Stiglo je svašta nešto za njega ali sam samo montirao repni kofer i vizir. Uzeo sam od 50cm. I možda sam mogao i veći od 55. Jedino sad ne vozim brže od 110 jer koliko god taj vizir štitio vozača ipak trpi jake udare vetra. Pogotovo kad kamion prolazi u susret. Takođe sam ga već overio. Bar da sam pao dok sam se glupirao na snegu, nego sam slučajno pustio motor na beton dok sam stajao na parkingu. Nisam se iznervirao... U svakom slučaju jako sam zadovoljan. Vozimo se devojka i ja. Ona polaže za A pa će voziti i ona. Već je probala motor na poligonu i relativno skoro ga i savladala. Tako da to mi se i najviše sviđa kod motora. Skontaš ga za 5 minuta i imaš osećaj kao da ga imaš godinama. Ako ima neko iskustva sa skupljim porudžbinama sa Uncle Wanga neka piše. Zanima me dostava (iako na sajtu piše free shiping) za porudžbine oko 250-300e. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7304 Napisano Novembar 24 Drug član, 3042 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 6 hours ago, živke said: Inače nije nikad ni pomenuto da je ovaj agregat kopija nekog japanskog, kao što se to često radi u marketinške svrhe. Nego jednostavno ovaj mehaničar koji ga je rasklapao kaže da ga neka rešenja dosta podsećaju na mt07 odnosno cp2. Pa nije da mogu nešto specijalno da izmisle, i bez da se lažemo, svi proizvođači kupuju tuđe i rasklapaju da vide ko je šta i dokle.. (ovo znam iz pouzdanih izvora ). Sve su varijacije na temu, i na kraju krajeva, ovaj agregat je prvi na svetu 450cc twin 270', skidam im kapu. Kao što sam milion puta napisao, nekada su japanski proizvođači bili bukvalno ovakvi, nosioci inovacija, nosioci tehnologija, prilagodljivi zahtevima tržišta, i najjeftinije nudili sve moderno. Evropski proizvođači su bili kao oni sad, inertni na promene i nudili lošija vešanja, kočnice i manje "opreme" za više para.. Ne treba biti mnogo pametan, samo učiti iz istorije kako će završiti. TUTTO PASSA. Nenapredovati znači nazadovati. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MladenV 105 Napisano Novembar 24 Svrati ponekad, 169 postova Lokacija: Nis Motocikl: current: CFMoto 450MT; ex: BMW G650GS, Suzuki SV650 Prijavi odgovor kao problematičan @ivannadjalin Za bocne torbe i nosace, skoro sam otkrio ove torbe, mozda ti budu bile zanimljive Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4878 Napisano Novembar 25 BJB Maxi Scooter Club, 6014 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam "ošinuo" 6300 km, daće Bog da do NG zaokružim na 6500. Preuzeo ga 16. maja. Za sada kez oko glave pu, pu..... 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...