Jump to content

Moto Zajednica

CF Moto 450 MT

Recommended Posts

• Drug član, 2313 postova
  • Motocikl: TRK502X......SVT650X
Pre sat vremena, eurokrem je napisao:

a ono što ne vidiš, što nema miris  i što nije manje kancerogeno, naprotiv : npr Ugljovodonici (HC) ,Azotni oksidi (NOx)

Pa pazi…iz moje perspektive u smislu posla. Recimo jedna magnetna rezonanca kad se optereti standardnim pregledom troši okooo 30 kilovata struje na sat vremena a kad je “isključena” tričavih 7 kilovata.

Iskalkuliši koliko je potrebno da se spali uglja da bi se opslužila jedna MR koja radi u dve smene po 6h i pri tome uradi u proseku 40 pregleda(uradi se mnogo više ali hajde siguricu da stavimo) naravno to se množi sa brojem radnih dana u mesecu pa X 12.

Sa druge strane ne verujem da iko zna da je dokazano da kontrast na bazi gadolinijuma nije neškodljiv.

Tj minimum 24h od primene kontrasta isti se izlučuje iz organizma i dospeva u vodu koja se tom prilikom zagadi do te mere da se gadolinijum ne može prečistiti standardnom filtracijom pa smo došli do toga da se sad gadolinijum nalazi u vodi za piće svuda u svetu…a ono što takođe znamo jeste da se gadolinijum nakuplja u mozgu.

Realno nam je najmanji problem motocikl bez katalizatora veličine jedne paštete.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Nemanja Stojanović, 1395 postova
  • Motocikl: CF RedBull 450 MT

Alo.

Ti @alexanto imaš moći, prebaci ovu raspravu tamo, a ovde da pišemo o našim eko frendli motorima, dal je servis na 5 ili 6k, dal trza itd.

• Podržavam 2

• BJB Maxi Scooter Club, 6012 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Evo ako smo iscrpeli eko teme par konkretnih informacija vlasnicima: 

Javio mi se Ognjen iz Guevare i rekao da pogledam garantni list... 

Na garantnom listu je u tabeli postavljeno da je prvi servis na 1000, drugi na 5000 i svaki sledeći posle 5K km ali u naslovu te iste tabele stoji da je servisni interval 5K km ili godinu dana. On reče da tolerišu preterivanje od 100 km ali na moju opasku da sam naslov pobija tabelu, složio se i reče da mu dam prostor da se posavetuje sa fabrikom jer je očigledno da ja nisam imao nameru da prekršim garantne uslove... 

On je korektan skroz, ja sam se ipak pozdravio već sa garancijom ali eto čekam zvaničnu potvrdu... 

Ovo pišem da ostale koleZe vlasnici znaju šta im je činiti... 

IMG_20240829_133454_585.jpg

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 527 postova
  • Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300

Ako neko posmatra ozbiljnost svoje garancije kroz 100km gore/dole... omogućava mi da shvatim koliko vodi računa o svom kupcu/korisniku vozila.

• Sviđa mi se 1

Jbg, ja sam sad već na 5700 i nekom km, nije 100 km... Situacija je škakljiva, ja imam svoje adute: podatke navedene u Owners manualu i sam naslov te tabele u garantnom listu (koji iskreno ne znam ni što bih gledao u svetlu redovnog servisiranja motora - zato imam knjigu Owners manual) Oni (fabrika) će se opet pozvati na tu tabelu, koja doduše ne postoji u toj formi u OwnMan. a njihova se vrednuje i jbg... 

• Drug član, 2313 postova
  • Motocikl: TRK502X......SVT650X
pre 46 minuta, alexanto je napisao:

Jbg, ja sam sad već na 5700 i nekom km, nije 100 km... Situacija je škakljiva, ja imam svoje adute: podatke navedene u Owners manualu i sam naslov te tabele u garantnom listu (koji iskreno ne znam ni što bih gledao u svetlu redovnog servisiranja motora - zato imam knjigu Owners manual) Oni (fabrika) će se opet pozvati na tu tabelu, koja doduše ne postoji u toj formi u OwnMan. a njihova se vrednuje i jbg... 

Pre će biti da gevara igra na paljenje nego na bilo šta drugo. Sećaš se mojih nedoumica i td...e pa nikakav nije bio problem što sam prešao više od ''dozvoljenog'' jer je  komentar AP da tolerišu do 10% prekoračenje servisnog intervala :) 

Baš će za 300km da se odreknu 150 ili 200e čiste zarade...pusti te priče jer diler nema nikakve uslove što se tiče servisa u odnosu na fabriku (potvrđeno u mejlu od strane uvoznika). Jedini uslov je da fabričke preporuke ne krše ali to su preporuke a ne uslovi. Kod mene je fabrika propisala servis na 12.000km a AP radi na 5000km...imaju tričavih 7.000km prostora za moje prekoračenje :D 

Ne bih se ja brinuo oko toga...

Vidi, ne brinem se ni ja nimalo. Doživeli smo za vikend kao porodica strašnu tragediju, snajkin otac, divan i retko drag i vedar čovek je poginuo i moja deca (i svoje sinove i svoje snajkice drage tretiram kao svoju decu) prolaze kroz strašnu bol i patnju, samim tim i mi sa njima. Ovo me ne tangira ni za crno ispod nokta... 

Kako god odluče, ja se slažem...

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

• U prolazu, 45 postova
  • Motocikl: CFMoto 450MT

Ma kakva crna nervoza oko motora... Samu nervozu oko materijalnih stvari smanjiti na minimum
A tek oko motocikla se ne verdi cimati - pogledajte šta im ljudi rade dok su još u "razradi", cepaju pun gas i porazbijaju ih na offroad-u a da još ni prvi servis nisu uradili

• Sviđa mi se 3

• 8-bit, 1880 postova
  • Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650
13 minutes ago, batica87 said:

cepaju pun gas i porazbijaju ih na offroad-u a da još ni prvi servis nisu uradili emoji4.png

Pa reklamiraju ga kao adventure :)

ASA_6927.jpg.0ab8588ef0119264ea0271c4942a044d.jpg

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

Evo novih info:

Pozvao me Onjen iz Postprodaje Guevare i rekao da su odlučili da mi ipak ostave garanciju jer je evidentno da nisam hteo da narušim uslove garancije ali da je morao da "prijavi slučaj" jer ne odlučuje on sam po svojoj volji već može da da svoj utisak. Dogovorili smo se da sledeći servis uradim na 10K km i tako ispeglam ovo "preskakanje" zbog nesporazuma.

Poslaće novu mapu u TaGo moto centar ujutro a ja ću ih zvati da zakažem servis. Što se mene tiče, za svaku pohvalu je odnos ovog čoveka i to je način kako treba imati kontakt sa  mušterijama. Pitao me kako sam zadovoljan motorom, kakvi su utisci i lepo se ispričasmo. Rekao je da slobodno mogu da ga kontaktiram ako ovde u temi imamo bilo kakvih nedoumica i da dobijemo info iz prve ruke.

Od mene ogroman respect :care:

• Sviđa mi se 5
  • Podržavam 1

Mogu da potvrdim za Ognjena, kao što sam već napisao u postu o mapi.

Kao da je servis čista suprotnost od prodaje.

Iskreno bolje da je tako nego obrnuto.

Čak i momak koji je zapravo radio na motoru (bušio rupe), serviser, je uradio lepo posao, i vidi se po stanju radionice da je pedantan.

• Sviđa mi se 1

• Enduraš, 6382 postova
  • Motocikl: CRF300L
5 hours ago, alexanto said:

Evo ako smo iscrpeli eko teme par konkretnih informacija vlasnicima: 

Javio mi se Ognjen iz Guevare i rekao da pogledam garantni list... 

Na garantnom listu je u tabeli postavljeno da je prvi servis na 1000, drugi na 5000 i svaki sledeći posle 5K km ali u naslovu te iste tabele stoji da je servisni interval 5K km ili godinu dana. On reče da tolerišu preterivanje od 100 km ali na moju opasku da sam naslov pobija tabelu, složio se i reče da mu dam prostor da se posavetuje sa fabrikom jer je očigledno da ja nisam imao nameru da prekršim garantne uslove... 

On je korektan skroz, ja sam se ipak pozdravio već sa garancijom ali eto čekam zvaničnu potvrdu... 

Ovo pišem da ostale koleZe vlasnici znaju šta im je činiti... 

IMG_20240829_133454_585.jpg

Sve jasno piše u tabeli, jeste servis na 5000, a taj na 1000 je prvi vanredni servis i to je tako isto kod svakog proizvođača, stvarno mi nije jasno kako si ukapirao da servis treba da radis na 1000,6000,11000.... kad u tabeli lepo sve piše.

@aca-pn ne znam da li si ispratio od početka priče. Taj garantni list je fotokopirani papir A4 formata, presavijen na pola gde je ta tabela u tom presavijenom delu a Owners manual je knjiga od 163 strane u kojoj piše: Read the owners manual, follow all instructions and warnings, samo velikim slovima... 

I sad se ponavljam: u njemu piše da je posle perioda razrade, servisni interval 5K km. 

I ja grešan, vodio se time šta piše u knjiGi... 

IMG_20240829_194450_867.jpg

• Svrati ponekad, 131 postova
  • Motocikl: TOMOS CROS SENIOR,KLE 500, VOGE 300 RALLY

Garancije je 3 godine? Kad sam uzeo VOGE 300r prošle god bila je 2 god.,,,a od ove daju 4 na novokupljene...možda to i vas čeka dogodine..tj nove kupce....mora neko da bude zamorče :) :(

• Drug član, 596 postova
  • Motocikl: -
Pre 8 sati, maza1 je napisao:

Ako neko posmatra ozbiljnost svoje garancije kroz 100km gore/dole... omogućava mi da shvatim koliko vodi računa o svom kupcu/korisniku vozila.

Izbor je (bio) Voge 900 ili CF 800MT. Ovo bio je zbog toga što se ne zna kad će Voge da se pojavi kod nas, sad je spalo na CF, ali.....

U priči o garanciji, zastupnik za Voge daje par stotina kilometara tolerancije, jer poenta vožnje motora, citiram "nije gledanje u kilometar sat i preračunavanje kad moram da okrenem prema servisu".

Sa druge stane, Guevara Banja Luka laički odgovara sa "bolje isplanirajte kad ćete da krenete na servis". 

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 45 postova
  • Motocikl: CFMoto 450MT

Zvao jutros za crash bar-ove, posto su mi rekli da ce biti krajem avgusta - ali opet delay, ocekuju se sredinom septembra (verovatno krajem), a tada im stizu i ostali rezervni delovi za lager (trenutno nemaju nista na lageru koliko sam razumeo). Ovo me malo plasi oko cekanja za rezervne delove, jer se od ove masine ocekuju ostecenja koja se trebaju menjati :) 

Srecom ja sam pocetnik i ne zavisim od motora uopste pa mogu cekati, ali to je jos jedna cena koja se treba platiti (na zalost)

Inace jedan dobar video

• Sviđa mi se 5

Upravo obavio servis u TaGo Moto Centru. Učitana nova mapa, podešena ručica gasa da nema više onog lufta, zategnut lanac, očišćen i podmazan. Tričavih 15200 dindži... Trajalo je 3 sata.

Motor sada definitivno mirnije radi pri manjem gasu u 2. i 3. brzini, nema više onog ritanja pri davanju gasa, to mislim da je do zatezanja ručice, štelovanja, kako god... Peglamo dalje. Sledeći servis na 10K km...

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

Prvi utisak je takav, posle nekog vremena kreneš opet da ih primećuješ 😂

Mada verujem kada bih sada uporedio sa nekime ko ima staru mapu da bih se šokirao.

Da se @LukaJovanovic nije oženio sad pa i da ga okrenem da se provozamo, ovako nema ništa od njega neko vreme sad.

• Haha 1

• Ne silazi, 4819 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Svaka fabrika uglavnom daje 2 godine garancije, a uvoznici na svoju ruku daju više ako žele, u dogovoru sa fabrikom. Znači dobra volja uvoznika je da li će da daju više od 2 godine garancije.

Što se katalizatora tiče, kad se izbaci vrlo je bitno uraditi dobru mapu, da daje dovoljno gorivo na nižim obrtajima da ne bi izgoreli izduvni ventili, Kad sa katalizatorom radi siromašno, ako se katalizator izbaci, protok je bolji, motor siromašnije radi, veća temperatura na izduvu i to bude kraj za izduvne ventile. 

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 596 postova
  • Motocikl: -

Jel pola sata u jednom pravcu ili ukupno?

Jel pola sata čiste vožnje ili je tu uračunat i lift od stana do prizemlja?

To su sve bitni detalji, ne možeš tek tako ajd javi se.

Čestitam, što bi tebi bilo bolje nego nama.

• Sviđa mi se 1
  • Haha 6

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja