Jump to content

Moto Zajednica

CF Moto 450 MT

Recommended Posts

• BJB Maxi Scooter Club, 5994 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

To nisam znao, da je drugi servis za 4K km... :stabre: E pa pošto to meni niko nije pominjao, radiće ga Boga mi na bar 4,5K. Zakazaću se sutra u Tago Moto pa kad me ubace...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Enduro maniac, 1754 postova
  • Motocikl: Yamaha XT660R

Drugari, jell neko ovih dana kaparisao mozda motor, kakvo li je stanje sa cekanjem? 

Resio sam se svog bmwa pa bih ili da uzmem 450mt ili mozda crf300... Imam u ponudi i xt660r, pa se troumim al mozda bi naradije CF.

Znam da je sve ovo razlicito all to je neki izbor za sada. Ako se dugo ceka cf, iskreno odluucicu se za nesto od ove dve opcije...

• Sviđa mi se 2
  • Haha 1

• Drug član, 1882 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Slatke muke !

Ali čim si u ovoj temi izgleda da si već odlučio :)

I objektivno - nisi pogrešio.

Vidim da imas i teneru, kakav je utisak sprem tenere?

Posto imam u ponudi fino ocuvanu xt660r (jbg od kad sam prodao xt600 ne mogu mirno da spavam :) ), znam da nije ko tenera al moze se poredi.

Najvise me brine nedostatak vremena zena deca pos'o privatni u prevodu radim od jutra do sutra, paa se bojim kupicu nov motor aa precicu godisnje 3-4000. Iz tog razloga recimo razmisljam i o opciji crf ima jedan fin u oglasima sa malom kilometrazom... Ja uglavnom lagani off vozim, asfalt sta se mora da se dodje do zemlje.

4 minutes ago, Goshke said:

Posto imam u ponudi fino ocuvanu xt660r (jbg od kad sam prodao xt600 ne mogu mirno da spavam :) ), znam da nije ko tenera al moze se poredi.

Najvise me brine nedostatak vremena zena deca pos'o privatni u prevodu radim od jutra do sutra, paa se bojim kupicu nov motor aa precicu godisnje 3-4000. Iz tog razloga recimo razmisljam i o opciji crf ima jedan fin u oglasima sa malom kilometrazom... Ja uglavnom lagani off vozim, asfalt sta se mora da se dodje do zemlje.

Pisao sam već, pogledaj po temi.

Ukratko osetno lakši od tenere, i osetno se lakše vozi. Lepše rasporedjene brzine ima, i sav je nekako mekši, kvačilo, gas, kočnice. Ja i ne primećujem neku veliku razliku u snazi. Skroz sam zadovoljan.

Ako je takva situacija, nećeš pogrešiti ni sa crf. A razmotri i Voge 300 Rally.

Mada 450 je aždaja za sve njih :)

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 9 postova
  • Motocikl: CF MOTO 450MT
On 8/17/2024 at 9:55 PM, živke said:

Evo odgovora sa prethodne strane. Inače ja sam 193cm.

Odakle si ?
Kod Uncle Wanga je sedište 150 evra trenutno. Naručiš za nemačku i platiš još 20 evra dovoz. Ali možeš da uzmeš kod njega i mnoge druge stvari.

Što se tiče fuzastera, sigurno postoji. Ja sam video da su neki radili na FB ali mi se ne dopada pristup. Gledaću i da izbegnem to spuštanje, mada nikad se ne zna.

Inače kao što sam pisao, meni je motor fabrički iznenađujuće dobro legao, s obzirom na moju visinu. Mislim da nećeš imati problema.

Da se pridružim diskusiji...

Ja sam 191cm/95kg. Sa standardnim sedištem mogu lepo da se smestim. Ne smeta mi ugao pod kojim su mi noge savijene. Jedino što namestim pozadinu skroz na kraj "udubljenja" sedišta. Nakon nekih 1,5h-2h vožnje počne da "žulja" i ima osećaj da me gura nazad u udubljenje. Zato osetim potrebu za višim sedištem ili bar sedištem koje nema udubljenje kao ovo standardno i na kojem bi mogao da se pomeram bliže ili dalje volanu.

@živke imam par pitanja za tebe. :)

Koji je razlog neudobnosti višeg sedišta? Jel to originalno to CF MOTO koje si kupio od ujke? Kontam ima više "mesa" nego ovo tanje standardno. Jel od tvrđe mase napravljeno?

Razmišljam i o povišenom viziru...Sa povišenim sedištem, koji vizir misliš da bi bio dovoljan, 45cm ili 55cm?

I na kraju...jel imaš neki kontakt/firmu preko koje naručuješ u Nemačku pa ti oni donesu ili je to privatno poznanstvo?

Kako se u tom slučaju rešava carina kod prelaska preko granice? Crash barove i sedište nemo'š baš sakriti. :) 

Pisao sam TaGo MC oko opreme, ovo je odgovor: "Koferi crni gornji kres barovi kraj avgusta. donji sredina ili kraj septembra se očekuju kod nas."

Rumuni sa moto24 su mi odgovorili da im stižu srebreni crash barovi početkom septembra.

@tamburiks Da, orginalno cfmoto visoko sedište. Ne znam šta je tačno razlog, i to je verovatno individualna stvar, ali meni je dosta neudobno, vrlo brzo počne da me žulja. Doduše napravio sam samo jednu turu 250km sa njim. Sa fabričkim je mnogo bolja situacija. Trenutno je sedište kod @Skittles pa će možda i on da napiše svoj utisak.

Za vizir da premerim pa ti javljam.
Većina nas koristi ovu firmu: https://deprevoz.com/   Skroz opravni i korektni momci. Registruješ se, dobiješ sve podatke, naručiš i to je to. Plaćaš minimum 20 evra paket do 4kg, i 5 evra svaki kg preko. Sve ostalo je njihova briga. I naravno poštarinu u Srbiji ako ne preuzimaš direktno u Bg.

• Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 124 postova
  • Motocikl: TOMOS CROS SENIOR,KLE 500, VOGE 300 RALLY
14 hours ago, Goshke said:

Kao vlasnik Voge 300 rally koji je u sličnoj situaciji kao i ti (posao) mislim da nećeš pogrešiti sa njim, ja se vozim 80:20 asfalt:blagi off i meni se isplatio svaki minut proveden na njemu, druga sezona,do sad 6.000 km. To mi je prvi motor na kojem stvarno uživam u svakom scenariju gde god ga vozio, svaki prethodni je imao neko "ali".   Od kad sam video Koletovog ,kao što sam već rekao ; ljubav na prvi pogled :)

• Sviđa mi se 2

• Malinar u pokusaju, 1692 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050

Bez uvrede, ali za iste ili slične pare uvek bih pre uzeo 450 ccm. Jbg nekad mora i asfalt da se tera... 

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 124 postova
  • Motocikl: TOMOS CROS SENIOR,KLE 500, VOGE 300 RALLY
11 minutes ago, milomir22 said:

Bez uvrede, ali za iste ili slične pare uvek bih pre uzeo 450 ccm. Jbg nekad mora i asfalt da se tera... 

Ma kakva uvreda, inace cena je 50% viša a što se tiče off-a ipak tipujem na voge :) , za asfalt se slažem potpuno, voge je za 90-100, preko toga ne teram,,

Promenio član eurokrem

Evo danas sam bio do salona, seo malo i pogledao cf. Iskreno, ovo za off moze da bude samo onima koji su pre vozili turinge i slicno :) 

Motocikl je bas bas veliki i ne bih se usudio bas da se igram sa njim po tezim terenima. Makadam ok, i slicno. Bas smo komentarisali kolega @Skittles i ja o tome... E sad motocikl je stvarno lepo uradjen, iskreno za ove pare ovo je premija. 

Ova isporuka oko kraja septembra. Znaci oktobar- novembar.

Isao sam i voge 300 da pogledam. E to je motor za lagani off, lagan uzan okretan... Nisam pametan sta dalje :)  voge ili crf 300...

• Drug član, 1210 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

Za razliku u ceni, što se mene tiče, Honda može da se poljubi u stražnjicu. Da pričamo o 1000e na tu cenu, pa i da se plati, ovako je stvarno mnogo veća cena, pogotovo za nešto što će se voziti kroz granje i blato.

6200 za običan, 7200 za rally? Doviđenja Honda, dobar dan Voge. Pričamo o kategoriji 300.

Ima jedan 450mt kod mene na poslu u garaži, mnogo dobro to izgleda.… Meni lepši i moćniji od Voge 525 dsx ali mene ne treba 21" točak i ja se vozim 99% asfalt. :-/

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

• Svrati ponekad, 368 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)

Nije strasno, vozio sam sva tri dosta 17/19/21. Vise je oko osecaja i preciznosti, to se malo gubi sa vecim tockom na asfaltu - ali na to se navikne brzo. Uglavnom mnogo vredi veci dobitak na off-u, pesku, losem putu, nego sto gubis po krivinama i asfaltu. Tako da je 21" odlican, mada i 19" mi je nekako lepa sredina. 17" napred je neprihvatljiv van puta.

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 2

• Zainteresovan, 499 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650

Uopste nije hendikep. Mnogo vecu razliku pravi veca tezina celog motocikla i kvalitet ogibljenja nego velicina prednjeg tocka. Iz licnog iskustva ti mogu reci da sam sa Hondom crf300l brzi u krivinama nego sa malim Stromom, iako crf ima 21" i krampone 🙂

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 2

• Drug član, 4124 postova
  • Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01

Kakav vas hendikep snaša.
Nedavno bio sa mojom xtz750 na Stelvio.
I ona ima 21 col kotač, meni nikakva razlika.
Taj dan sam vozija miljun krivina.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro

• Sviđa mi se 6

• Integrisan, 4936 postova

Hvala na odgovorima. Cuo sam u par recenzija Splicanina STMOTO gde kaze 21 kolo malo vise "baca van krivine" odnosno ima tendenciju da vuce van u poredjenju sa manjim. 

Generally speaking, a smaller wheel has less gyroscopic effect, so it will require less force to change angles.

• Drug član, 1065 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, Yamaha TMax 500, Qingqi qm 200

To su internet stručnjaci i teoretičari. Za prosečnog vozača to nema veze. Što neko reče bitniji je motor i njegova geometrija i ciklistika i kako ti leži. Evo recimo ja dosta brže i preciznije vozim KTM 790 adventure sa 21 napred nego Vstrom 650 sa 19 napred jer je KTM u svim segmentima bolji pa mu ni guma ne smeta. Pade mi sada na pamet stara poslovica, rđavom qrcu i dlake smetaju :)

• Sviđa mi se 3

• Nemanja Stojanović, 1366 postova
  • Motocikl: CF RedBull 450 MT

A imaš i drugu stranu - najveći hendikep mom motoru sam ja, pa isto nema veze dal je 21 il 16...

• Sviđa mi se 3
  • Haha 1
  • Podržavam 2

• BJB Maxi Scooter Club, 5994 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Napisah u drugoj temi a možda i ovoj :stabre: Dok ja steknem skill da verodostojno stanem iza kritičnog stava o mogućnostima motora, treba da olupam sam sebe nekoliko puta i par motora po nekoliko puta. Za to apsolutno nemam volje, želje a ni finansijskih mogućnosti :jok:

Što reče premudri Nemanja, odavno sam prihvatio da sam ja najslabija karika na motoru koji vozim, tako se i ponašam :neznam:

• Sviđa mi se 5
  • Podržavam 1

• Integrisan, 4936 postova
9 minutes ago, alexanto said:

Napisah u drugoj temi a možda i ovoj :stabre: Dok ja steknem skill da verodostojno stanem iza kritičnog stava o mogućnostima motora, treba da olupam sam sebe nekoliko puta i par motora po nekoliko puta. Za to apsolutno nemam volje, želje a ni finansijskih mogućnosti :jok:

Što reče premudri Nemanja, odavno sam prihvatio da sam ja najslabija karika na motoru koji vozim, tako se i ponašam :neznam:

Ovde se slazem. Odavno to shvatio,tako i vozim i eto 15 godina bez incidenta.

Nemam novca za krpljenje motora, nemam ko da me nauci bolje, pristup kursevima zato lagano i u skladu sa mogucnostima.

Hvala svima na odgovorima.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Drug član, 1089 postova
1 hour ago, lemy said:

To su internet stručnjaci i teoretičari. Za prosečnog vozača to nema veze. 

Hmmm....ne bih njega nazvao "internet stručnjakom i teoretičarom". On je to rekao iz svog ugla i on primeti tu razliku sigurno. A da li će neko drugi to primetiti ili ne, individualno je.

Meni je lično svejedno i ne bih razmišljao o tome da li bi me veći točak izbacivao iz krivine.

On 8/13/2024 at 12:10 PM, el classico said:

Jeli netko primjetio ovo?

„Poslato“ iz dijaspore sa novog „ajpeda“

Primetio sam ja na FB, nisam stigao da proveravam.

Juče dobio poziv iz servisa da dovezem motor da se sredi. Pretpostavljam da će samo izbušiti rupu dole. Svakako ću to malo bolje očistiti i srediti kad bude prilike.

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 263 postova
  • Motocikl: Honda NT700V, Kawasaki GPZ500R, Yamaha FJ1100, Kawasaki GTR1000, Honda VF500ADV, NSU Pretis 175, Suzuki DR750S Big, Honda XL600LM

:) isti problem je postojao na Hondi vf500 modelu iz 1984. godine. Serviseri su razbušivsli o svom trošku a 1985. je dolazio fabrički sa rupom.

Promenio član Forest
  • Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja