Jump to content

Moto Zajednica

CF Moto 450 MT

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 109 postova
  • Motocikl: MT450

Ko je bese savetovao Kriega reckless sistem za 450mt ? Danas sam bio u NS kod coveka i probali smo da postavimo Kriega Os 36, nismo uspeli, ne moze da stane baza jer su rucke gde se drzi suvozac mnogo izbacene. 

Dajte neki drugi savet? Sta uzeti, gde?

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BJB Maxi Scooter Club, 5999 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Ako je apsolvirana tema o Loud Pipe-sima, stresovima, djirovima i ostalim hirovima, bilo bi lepo da nastavimo u duhu teme da ne bih metlao sve redom, sad kad imam Adminske madjije svuda po Forumu :rat1:

Imamo lep kutak ovde i potrudimo se da ga držimo urednim i čistim :Bandolero:

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 3

• Drug član, 571 postova
  • Motocikl: -
Pre sat vremena, alexanto je napisao:

Ako je apsolvirana tema o Loud Pipe-sima, stresovima, djirovima i ostalim hirovima, bilo bi lepo da nastavimo u duhu teme da ne bih metlao sve redom, sad kad imam Adminske madjije svuda po Forumu :rat1:

Imamo lep kutak ovde i potrudimo se da ga držimo urednim i čistim :Bandolero:

images(1).jpg.59d0912978512706b1a3d9fd68c3d5b6.jpg

• Sviđa mi se 1
  • Haha 4

• U prolazu, 7 postova
  • Motocikl: Himalayan 411

Kolika vam je prosecna potrosnja sada, ako ste ih malo razradili? Po gradu? Autoputu, magistrali etc.. vidim da po stranim forumima, navode 5-6litara u proseku. 

Ja sam na malo jače od 400 km i stoji 3,8 tako da očekujem laganih 4,5 i preko toga kad bude u normalnim režimima vožnje a preko ili oko 5-ice na AP pri recimo 120kmh... Što se mene tiče - vredi svaku litru :dobar:

• Svrati ponekad, 109 postova
  • Motocikl: MT450
10 minutes ago, Demo995 said:

Kolika vam je prosecna potrosnja sada, ako ste ih malo razradili? Po gradu? Autoputu, magistrali etc.. vidim da po stranim forumima, navode 5-6litara u proseku. 

Meni u proseku pise 4.2 

• U prolazu, 7 postova
  • Motocikl: Himalayan 411
pre 1 minut, kaichi.xo je napisao:

Meni u proseku pise 4.2 

To je vec mnogo bolje.. to mi je bila najveca mana ovog motora uz naravno servise  na 5k , koji kostaju 16700 dinara 😅 znaci na 33k na 10k km ako sam dobro skapirao ?  Hvala na brzom odgovoru

• Sviđa mi se 1

Jel neko rešavao pomazivač lanca na svojem sokoćalu? Ja se lomim dali da uzmem Kobru Nemo2 ili da peglem sprej do daljnjeg...

• Zainteresovan, 795 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Nekako mi se cini da se ljudi previse opterecuju oko podmazivanja lanca. 

Jednom u 700 800km dignes motor na centralni stender, operes, podmazes i teras dalje, to nije ni 10min posla... Ne treba preterivati, nisu to oni stari tipovi od pre 30god bez x,y,o ringova... 

Na konto kratkog servisnog intervala, to je i meni bezveze. Ispada da bih barem 3x godisnje isao na zamenu ulja sto mu dodje 50.000rsd samo za obicnu zamenu ulja... 

• Podržavam 1

• Nemanja Stojanović, 1366 postova
  • Motocikl: CF RedBull 450 MT

Imao sam scottoiler na prethodnom motoru, i zaključio sam da mi je bolje bez.

Jeste "obaveza" podmazivati, ali je obaveza i podmazivač.

I on ume da zasere sve, pa treba dodatno čistiti oko lanca sav onaj gunk koji se teže čisti nego bilo kakvo blato.

Pa još kad opereš motor pod puškom, valja opet nauljiti lanac svejedno.

Ode mi isto i vremena i podjednako često moram da čistim imao podmazivač ili ne, a lakše se čisti i mirnije se vozi kad uradiš ručno.

Za scott sam se stalno mislio dal kaplje dovoljno ili previše.

Neka.

• Sviđa mi se 3

• Ne silazi, 7323 postova
  • Motocikl: TDM 900

Scottoiler sam imao i odustao od istog. Vakuumski sistem. Kupio sam ga u ono vreme kad je bio skoro pa jedini dobro optimizovani proizvod tog tipa. Bio je i skup, tipa 160 eur. ali onih 160 eur. kad su to bile neke vredne pare. Malo je nezgrapan za montažu a da bude estetski prihvatljiv. Plus, ima liniju za vakuum, liniju za ulje i odušak. Sve to spakovati da bude vizuelno prihvatljivo nije lako. Doduše kome je to bitno, meni jeste. Meni je bitno i kako je vezica postavljena.

Praktično, stalno mora da se čačka da bi se uboo optimalan protok ulja. Nekad previše, nekad premalo. A to ti je npr. kreneš rano ujutro kad je hladno a u toku dana po vrućini. Prljao mi je sve oko lanaca i to sam konačno batalio na TDM-u. Skidaj duple auspuhe, pa blatobran i lancobran, pa klizač lanca, peri sve pa pakuj nazad. Nije da me mrzi, volim to da radim ali volim i da je sve čisto. Kap ulja koja je prelila da ga skinem je cena boce ulja. Em je skupo, tipa 20 evra 750ml em se teško nalazi. Po meni to nema smisla i neisplativo je. 

Na kraju sam prodao taj V System sa namerom da kupim elektronski, X System. Beše čekanja par meseci za porudžbinu, koštao je nešto tipa 300 evra, ja pare potroših i jbg. Neko vreme sam mazao uljem.

Posle toga sam naleteo na Cobrru Nemo, cena 10.000 u Burnoutu. Uređaj je po mojim kriterijumima fenomenalan. Završna obrada odlična, prost sistem. Ulje 80W90, ima i za pet evra. Napuniš čantricu, zaviješ jednom, par minuta kapa ulje na lanac. Nema bolje od menjačkog ulja za podmazivanje lanca. Nema da prlja sa strane skoro ništa. Samo jedna cevcića ide od podmazivača do kapalice i to je sve. Ja sam ga ugradio tako da se bukvalno ništa ne vidi. Eto, jedino ko nije zaboravan, jednom u 150 km se zakrene poklopac za 90 stepeni i to je to.

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 795 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Sad usput sretoh jedan MT izmedju Srbobrana i Ceneja. Da nije neko iz grupe😄

• Ne silazi, 7323 postova
  • Motocikl: TDM 900
5 hours ago, alexanto said:

Jel neko rešavao pomazivač lanca na svojem sokoćalu? Ja se lomim dali da uzmem Kobru Nemo2 ili da peglem sprej do daljnjeg...

Zaboravih još jednu bitnu stvar. Ako će se motor koristiti van puta, kroz grane, šiblje, itd. vrlo lako može da se pokida crevo, kapalica i nosač. Doduše ne verujem da će neko ovaj motor voziti na taj način ali nek ostane zapisano :D

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 2991 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
5 hours ago, Alekre said:

Scottoiler sam imao i odustao od istog. Vakuumski sistem. Kupio sam ga u ono vreme kad je bio skoro pa jedini dobro optimizovani proizvod tog tipa. Bio je i skup, tipa 160 eur. ali onih 160 eur. kad su to bile neke vredne pare. Malo je nezgrapan za montažu a da bude estetski prihvatljiv. Plus, ima liniju za vakuum, liniju za ulje i odušak. Sve to spakovati da bude vizuelno prihvatljivo nije lako. Doduše kome je to bitno, meni jeste. Meni je bitno i kako je vezica postavljena.

Praktično, stalno mora da se čačka da bi se uboo optimalan protok ulja. Nekad previše, nekad premalo. A to ti je npr. kreneš rano ujutro kad je hladno a u toku dana po vrućini. Prljao mi je sve oko lanaca i to sam konačno batalio na TDM-u. Skidaj duple auspuhe, pa blatobran i lancobran, pa klizač lanca, peri sve pa pakuj nazad. Nije da me mrzi, volim to da radim ali volim i da je sve čisto. Kap ulja koja je prelila da ga skinem je cena boce ulja. Em je skupo, tipa 20 evra 750ml em se teško nalazi. Po meni to nema smisla i neisplativo je. 

Na kraju sam prodao taj V System sa namerom da kupim elektronski, X System. Beše čekanja par meseci za porudžbinu, koštao je nešto tipa 300 evra, ja pare potroših i jbg. Neko vreme sam mazao uljem.

Posle toga sam naleteo na Cobrru Nemo, cena 10.000 u Burnoutu. Uređaj je po mojim kriterijumima fenomenalan. Završna obrada odlična, prost sistem. Ulje 80W90, ima i za pet evra. Napuniš čantricu, zaviješ jednom, par minuta kapa ulje na lanac. Nema bolje od menjačkog ulja za podmazivanje lanca. Nema da prlja sa strane skoro ništa. Samo jedna cevcića ide od podmazivača do kapalice i to je sve. Ja sam ga ugradio tako da se bukvalno ništa ne vidi. Eto, jedino ko nije zaboravan, jednom u 150 km se zakrene poklopac za 90 stepeni i to je to.

Kao korisnik i ljubitelj scotta slažem se da je nemo verovatno jednostaniji i time podobniji...

Cena ulja... 

Ja pišem sve u aplikaciji. Poslednji put sipao 40ml ulja u scott, prešao s tim 2800km, i bilo je par mm do praznog.. Izračunaj... 

Promenio član Andrej_Hotstepper

Moja deviza je ona Hondina za X-ADV: Every road is my road... Znači pustare, šumetine i kamenjari me ne zanimaju. Bilo kakva stazica, letnji put, makadam - može.

Aj' sad konkretno: Ako se odlučim za sprej, koji je odnos podmazivanja i čišćenja lanca, odnosno da li se svaki put kad se podmazuje, svakako i čisti tj pere lanac? Isto to me zanima i ako montiram Cobru: Ona podmazuje lanac, to mi je jasno a kakva je situacija sa čišćenjem tj pranjem lanca? Na koliko se to periodično radi?

Ovo je za mene skroz novo polje posle 17 godina CVT-a a ovaj motorić, daće Bog će biti duuugo, dugo kod mene pa hoću od starta da ga održavam kako treba, sve po redu...

• Drug član, 2302 postova
  • Motocikl: TRK502X......SVT650X
pre 15 minuta, alexanto je napisao:

Aj' sad konkretno: Ako se odlučim za sprej, koji je odnos podmazivanja i čišćenja lanca, odnosno da li se svaki put kad se podmazuje, svakako i čisti tj pere lanac? Isto to me zanima i ako montiram Cobru: Ona podmazuje lanac, to mi je jasno a kakva je situacija sa čišćenjem tj pranjem lanca? Na koliko se to periodično radi?

Ja imam Nemo 2...on je sasvim ok ali ipak bih stavio pri korišćenju duplu kapaljku da pokrijem obe strane lanca. Nemo koristi menjačko ulje i jedno punjenje ti je za okooo 800/1000 km u zavisnosti kako koristiš motor. Pranje je klasika...ako često častiš lanac u nekom trenutku će ulje krenuti da prska po felni. A što se čišćenja tiče...par rukavica, krpica, Lidl sprej za čišćeje lanca i za 10 min lanac perfekt! Posle ti treba još 1h da očistiš žbice i točak :lol3:

Taj zadnji deo podrazumeva i podmazivanje sprejom :) 

• Sviđa mi se 1

Ajd da preformulišem pitanje:

Ako imate podmazivač, na koliko km čistite/perete lanac?

Ako koristite sprej da li lanac posle svakog prskanja i čistite/perete ili to radite u nekom odnosu 2:1,3:1...

Najviše pitam zbog dužih putovanja, barem 2 me čekaju na leto: more (1500-2000 km) i Banja Luka (oko 1000 km) i zanima me da li onda recimo na tim putovanjima se radi samo podmazivanje lanca (bilo podmazivačem, bilo sprejom) a kad se stigne kući sledi čišćenje/pranje lanca ili je praksa drugačija?

• Enduraš, 6368 postova
  • Motocikl: CRF300L

Podmazes svakih 400-500 km i to je dovoljno. Neko treba da bude bas zamlacen da i na odmoru usput pere lanac, mada verujem da i takvih ima. Lanac ima svoj vek i perkali ga i lickali ili samo povremeno podmazivali skoro isto ce da traje. 

• Sviđa mi se 3
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 638 postova
  • Motocikl: SV650A

Juce se vratio , prosao 1000 km. Koristio sam Motorex adventure sprej za lanac i zaista ne mogu ni da se setim kad sam zadnji put cistio lanac. Pre puta, ocistio (ziva muka, koliko je bilo tesko) i podmazao sa S100 2.0. Na putu nisam cistio nit podmazivao. Po stanju, mislim da je bilo pametno podmazati lanac na 800/900 km. Dobar sprej.

Inace, na ranijim putovanjima duzine 3/4000 km, nikad nisam cistio lanac. Na oko 500/600 km , na kraju planirane voznje za taj dan, podmazem lanac i kad prenoci, narednog dana nema da prska po felni, gumi... 

Promenio član Petre
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 1601 postova
  • Motocikl: V-STROM

Podmazivač se podesi jednom i nema potrebe stalno ga podešavati, dal je 40 stepeni ili je kiša, kod mene je uvek bio isto podešen. Na 2-3 kraće vožnje ga ušteluješ optimalno. Ulje se dolije po potrebi, mislim da je ona bočica gurala oko 2500-3000 km. Gospodska je stvar scottoiler, nažalost otišao je sa motorom pa sad koristim bočicu od hidrogena, sipao sae 90 u nju i podmazujem na svakih 400-500 km ili po potrebi. Ne da mi se da opet skidam plastike, sečem crevo od vakuma i montiram podmazivač, a kad prodajem motor mrzi me da to skidam sa njega.

Pošto već planiraš da držiš taj motor dugo kod tebe onda svakako ugradi podmazivač, isplatiće ti se.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 482 postova
  • Motocikl: DR 650, CF MT 450

Moze neko da mi objasni zasto stavljati podmazivac ka su svi moderni lanci zatvoreni ?

Ok je pranje i sprej posto i kad imas podmazivac moras da peres i podmazujes lanac...

• Svrati ponekad, 263 postova
  • Motocikl: Honda NT700V, Kawasaki GPZ500R, Yamaha FJ1100, Kawasaki GTR1000, Honda VF500ADV, NSU Pretis 175, Suzuki DR750S Big, Honda XL600LM

Zato što nisu hermetički zatvoreni pa što uđe to i izađe.

Svaki proizvođač motora i lanaca naznačava podmazivanje na svakih 500km.

Promenio član Forest

• Svaki Totalitarizam Ubija U Ime Optimizma!, 365 postova
  • Motocikl: BMW R 1150 GS ADV Los i F 650 Dakar besni oro

Da li bi neko iz NS ili okoline izasao u susret i dozvolio da dodjem i pogledam motor...?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja