Jump to content

Moto Zajednica

NX500 2024

Recommended Posts

• Drug član, 1592 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------
Pre sat vremena, Bobni je napisao:

Drugari nx500 je na snizenju 6800 evrova,idem danas da uplatim,samo je dilema dal crveni ili beli.

Super cena.

Neka je sa srecom!

• Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1978 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000, Peda Sniper, Voge SR3
Drugari nx500 je na snizenju 6800 evrova,idem danas da uplatim,samo je dilema dal crveni ili beli.
Pazi, pazi, konkurencija ipak nešto vredi. Super cena, srećna kupovina.

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Drug član, 3045 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Gledam po netu sta ima od boja, ok je crveni al beli mi lepsi, 
Nemam neko pravo glasa posto je moj u osnovnoj 🤣
Video sam uzimo crni i bukvalno bezlican, ni jedna se crta ne vidi, beli se odmah istakne.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 906 postova
  • Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V)

Podjednako su lepi, crveno/crno malo vise vuce na sportski izgled, i malo se manje vidi prljavo. Belo je nekako modernije, vuce na afriku pa mu dajem prednost, jaci utisak ostavlja. Lep mi je od nazad i profil, samo i iskosa spreda ta plastika malo cudna, kockasta...

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 3

• U prolazu, 43 postova
  • Motocikl: Piaggio X9, Honda NX500
pre 46 minuta, Blackened je napisao:

Podjednako su lepi, crveno/crno malo vise vuce na sportski izgled, i malo se manje vidi prljavo. Belo je nekako modernije, vuce na afriku pa mu dajem prednost, jaci utisak ostavlja. Lep mi je od nazad i profil, samo i iskosa spreda ta plastika malo cudna, kockasta...

Ma samo nije uvek fotogenican, uzivo izgleda mnogo lepse i zavisi kako ga slikaju...🤣, a naravno beli ili crveni stvar licnog afiniteta...

20251227_094758.jpg

Promenio član Dejanac
  • Sviđa mi se 4
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 414 postova
  • Motocikl: Apn 6

Placen,uzet crveni jbg gospodja prevagnula,morao Sam da poustim malo.od ponedeljak cu se baviti registracijom I cim to zavrsim preuzecu ga iz salona.od dodatne opreme iz original jedino cu uzeti prikljucak za 12v,kosta 4 I nesto hiljada I bas Sam SE iznenadio Tako niskom cenom.hvala puno svima

• Sviđa mi se 17

• Zainteresovan, 414 postova
  • Motocikl: Apn 6

@MaxiSSale resavamo ga,prosli put smo se bas lepo provozali,mogli bi da se organizujemo cela juzna ekipa I da jedan Dan se druzimo, dogovaramo se.

• Podržavam 3

• Zainteresovan, 567 postova
  • Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X
pre 36 minuta, chief.fire je napisao:

Sto rece @Bobni nase triste je cirkus! Polovni NX500 na oglasima, stari dve godine prodaju za 6.800e.... i mogu da spuste 100e 😱

Ne prodaju

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

• U prolazu, 43 postova
Pre 7 sati, chief.fire je napisao:

Sto rece @Bobni nase triste je cirkus! Polovni NX500 na oglasima, stari dve godine prodaju za 6.800e.... i mogu da spuste 100e 😱

Kolege, neki od prodavaca mozda i ne prate akcije, a znaju da su ga pre samo godinu i nesto malo vise platili skoro 8000 eur.Ja sam moj narucio pre nego sto je stigao na trziste i platio sam ga isto punu cenu 7950 eur, ali to je cena za model koji je tek usao na trziste.Konkurecija radi svoje, apogotov sada kada je izasao novi KLE 500 po takodje odlicnoj ceni u nekom ovom rangu 6800-7200.

Tako da eto razumevanje i za kolege koji su motor platili oko 8K, i ako su kao i ja na opremu dodali jos 1k, to je 9K pre godinu i po dana, i tesko je sad staviti cenu 6k ili manje za motor 2024 godiste sa par hiljada km predjenih, a ovamo CB500x 2018 gosite je cesto 5K na oglasima.Tako da eto ipak neko  razumevanje za kolege, koji svakako za tu cenu nemaju sansu da prodaju i toga treba da budu svesni

• Sviđa mi se 4

• U prolazu, 43 postova

Samo jod da dodam, ne tvrdim, konkurencija je velika  i pretpostavljam sa su na ovoj predsajamskoj akciji resili da ociste zalihe (koje nisu prodali) i da su ovo maxom motocikli proizvedeni 2025 godine, i to je Ok Vi dobijate nov motor i sve super, ali Vam je u saobracajnoj ipak 2025, sto nije problem ako uzimate da se vozite 10 godina onda je nebitno, ali ako ga budete prodavali za 2 godine, u oglasu ce stajati da je motor 2025 godiste tj. kao da je star 3 i svi kupci ce ga tako posmatrati (dzabe objasnjenje ja sam ga kupio 2026 i tad je registrovan), tako da se tu ipak neminovno u post prodaji gubi 400-500 eur...Ja sam licno 2013 kupio motor proizveden krajem 2012 godine, i prodao sam ga posle 3 godine...kupac mi je naravno rekao, ali druze ipak je star 4 godine...

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 906 postova
  • Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V)

Dobra je konkurencija, bice zanimljivo kakve ce izmene imati u buducnosti NX500, a i cene nize. Posle vecih promena 2019. i 2022. CB500X je postao odlican i u to vreme skoro bez konkurencije u segmentu do 200kg dva cilindra ADV. Malo su se opustili.

Ali i ne znam sta bih unapredio, jedino bih voleo da izbace neku verziju koja nije limitirana na 35KW, a da je ista sasija/tezina. Da ima 15tak KS vise motor bi bio jos zabavniji i ovako je super zbog prelake kontrole/agilnosti. Eventualno bolji zadnji amortizer/podesive prednje vile. (mada RallyRaid (Tractive) to resava za 1-1.2K, bolje nego vecina fabrickih resenja i kod jacih klasa)

Inace kao sto znate EU verzija nema 35KW iako pise na papiru, nego oko 32KW, tj 43ks (ali ovo je samo primetno od 7000-9000rpm), ispod nema restrikcije (leptir gasa ne ide preko 72%).

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 3

• U prolazu, 26 postova
  • Motocikl: Piaggio free, Aprilia Atlantic, NX500
Pre 4 sati, Dejanac je napisao:

Kolege, neki od prodavaca mozda i ne prate akcije, a znaju da su ga pre samo godinu i nesto malo vise platili skoro 8000 eur.Ja sam moj narucio pre nego sto je stigao na trziste i platio sam ga isto punu cenu 7950 eur, ali to je cena za model koji je tek usao na trziste.Konkurecija radi svoje, apogotov sada kada je izasao novi KLE 500 po takodje odlicnoj ceni u nekom ovom rangu 6800-7200.

Tako da eto razumevanje i za kolege koji su motor platili oko 8K, i ako su kao i ja na opremu dodali jos 1k, to je 9K pre godinu i po dana, i tesko je sad staviti cenu 6k ili manje za motor 2024 godiste sa par hiljada km predjenih, a ovamo CB500x 2018 gosite je cesto 5K na oglasima.Tako da eto ipak neko  razumevanje za kolege, koji svakako za tu cenu nemaju sansu da prodaju i toga treba da budu svesni

Nažalost nisu svesni i zato je ovde većina kupila nove motore. 

• Sviđa mi se 2

• Integrisan, 7087 postova
  • Motocikl: Kwikasfuki 600
3 hours ago, Skyrunner said:

Ovo je razumna cena

9 hiljada za običnu Hondu od 500 kubika što su tražili je bezobrazluk.

I 8000 je a ne 9.

• U prolazu, 43 postova
pre 5 minuta, Motorcyclist je napisao:

I 8000 je a ne 9.

Slazem se, realna cena za 500cc ne bi smela ni biti preko 7000 eur, u kini motor od 500cc proizvodno kad sidje sa trake kosta 2,5-3,5K USD,verujem da Honda na Tajvanu nije preko 3,5-4K dolara proizvodno, i onda dodje x2 u evropi.

Ali jednostavno cene su podivljale, narocito posle korone...mali gradski autici su pre korone kostala 9-10K eur, sada vam za corsu, polo...treba 16-17K eur...da se ne vracam da je 1999 golf 4 nov kostao 16K DM.Kina ozbiljno drma kavez u moto,a sada i u auto industriji...videcemo...drmali su kavez i korejanci pre 15-20 god. i onda su se slizali tu negde sa cenama ...bojim se da u sustini za krajnje kupce nikoga ne boli uvo, i jednog dana za par godina kad uzmu svoj procenat ucesca na trzistu kojim su zadovoljni i kinezi vise ne ce biti 40-50% jeftiniji, nego ce to doci na 10-15%...videcemo svakako sta buducnost nosi

• Sviđa mi se 1

• Slow rider, 993 postova
  • Motocikl: Honda NX500 2026, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987
On 2/20/2026 at 10:18 AM, Bobni said:

Ni jedan ni drugi, nego CRNI 😃

Ja sam otisao sa namerom da kupim beli, i dok sam vozio od BG do KG i gledao ga u retrovizoru, skapirao sam da uopste nisam zeleo belu boju, vec da mi se mnogo vise svidja crna, jer mi je do sada svaki motor bio crn. Ali sad kasno...

Ti si vec odabrao crveni, svaka cast za hrabrost 😆

• Slow rider, 993 postova
  • Motocikl: Honda NX500 2026, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987
On 7/10/2025 at 8:17 PM, Dejanac said:

Sve nabrojano mozes kupiti 2 ili 3x jeftinije, recimo heed crash bar je 140 eur, jos skuplji hepco and becker je oko 220 eur...

uticnicu imas kopiju orginalne na aliju sa konektorom plug and play za 1300 dinara itd...nosac zadnjeg kofera givi/kappa je 100 eur...itd

Mozes li da stavis linkove stvari koje si kupio od dodatne opreme?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja