Jump to content

Moto Zajednica

NX500 2024

Recommended Posts

• Drug član, 1492 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Meni je ovaj E-Clutch VRHUNSKA inovacija. Mozes na kvacilo a i ne moras. Best of both worlds. 

Honda oduvek no.1 :ljubav:

• Sviđa mi se 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 144 postova

Nisam stigao da probam sa torbama. 

Ugao sam proizvoljno podesio ali se lako pomeri, samo se otpusti šraf i posle zategne.

Generalno su mogle torbe i bez njih ali ono malo ipak fali da bude sigurnije pa sa ovim šipkama se

dobije ta sigurnost. 

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 343 postova
  • Motocikl: Honda NX 500
On 7. 9. 2025. at 19:15, Bianconeri je napisao:

Imam samo opciju da deinstaliram pa opet instaliram ali se bojim da mi nece dozvoliti ponovnu instalaciju jer aplikacija nije dozvoljena u CG. Svako hvala ti na savjetu. Skinucu taman ovu koju si pomenuo pa da vidim.. 

Pisao sam već da mi je pre dve-tri nedelje, kada sam bio u servisu, prestala da radi aplikacija, odnosno više nisam mogao da se povežem blututom sa motorom. Pretpostavljam da su apdejtovali softver motora ovi u servisu.

Rešio sam pre neki dan tako što sam deinstalirao aplikaciju sa telefona, ponovo je skinuo i instalirao. Sve posle toga radi kako treba.

Citirao sam @Bianconeri jer ni u Srbiji ne može da se instalira regularno aplikacija. Ovo je uputstvo za androd (mada verujem da je slično i za ajfon, ali ne držite me za reč). Potrebno je da se na kompu ode link RoadSynca na Play store (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.honda.ms.dm.sab). Zatim se taj link iskopira u neku od onlajn apk downloadera (npr. ovaj https://apkgk.com/APK-Downloader). Zatim se tako skinuta aplikacija prebaci na telefon i kroz fajl menadžer se instalira na mob. Potrebno je samo dozvoliti instalaciju sa "unknown resources". I to je to.

Prvi put kada sam imao app, podešeno je bilo na engleski, ali je uvek kretenski zvučalo kada mi čita poruku ili uputstva na mapi. Zato sam sada stavio hrvatski (nema srpski) i mnogo je bolje. Jeste malo robotizovano, ali je sasvim dobro.

• Sviđa mi se 2

• Zainteresovan, 784 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)
On 8/3/2025 at 4:18 PM, soundgarden said:

znači Rally raid ispada dosta tvrđi....nije to baš ok jer onda više nije tako udoban bike.Ali super je čuti da ga vozite dosta van puta za što ga i ja budem koristio,u biti za sve-svaki dan za po gradu,dulja putovanja offroad itd...baš svestran motorić

Ipak sam odlucio i uzeo RallyRaid Level 2 kit.

Glavni razlog, puno sam vec presao (priblizavam se 60K) pa mi dalo ideju, da ne bi bilo lose da osvezim celo vesanje i prijala bi mi promena. Mada sam prezadovoljan kako se se motor pokazao do sada, pogotovo sta sam mu sve radio.

Konsultovao se oko komfora jos, posto je RR2 koji sam probao bio tvrdji (ima linearnu jacu prednju oprugu, fabricka je dosta meksa i progresivna). Uglavnom, mozes birati oprugu tacno naspram svoje tezine i lepo podesiti sag, da dovodes komfor na dobar nivo i savrseno prilagodjeno tezini.

Javicu utiske posle testiranja RR2. Najvise se radujem kvalitetnom zadnjem amortizeru, trebalo bi i po putu da bude dosta stabliniji i agresivniji. I naravno sve offroad prednosti.

Glavne stvari RR2 kit:

- Level 2 zadnji TracTive amortizer (+35mm hod, 170mm ukupno), redizajnirana poluga/geometrija zadnjeg vesanja
- Level 2 vile, (+20mm hod, 170mm ukupno), linearna opruga naspram tezine, podesavanje predopterecenja
- Ground clearance 200mm
- Veci nogar +20mm

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 6
  • Podržavam 1

Ova sa sajta. 1.250E. Samo nema nigde u EU da se uzme, pa mora direkt iz UK od njih, tako da bice porez jos (na DE sam porucio, mislim da su dosta nizi treskovi uvoza u DE, samo porez, nema carine). I postarina je besplatna za DE, za RS nije (100+ eur).

Nego retko ih i ima, sada se pojavio jedan KIT u poslednjih mesec dana, i odmah sam uzeo - stalno je SOLD OUT i ne daju rezervaciju (pitao sam)

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 1

Pa da, ok je, pogotovo ima smisla na motor koji je vec izvozan vise - Evo detalji ovde, cela instalacija - inace odlican kanal sa dosta kvalitetnih NX500 klipova:

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 3
  • Hvala 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja