Jump to content

Moto Zajednica

NX500 2024

Recommended Posts

• Drug član, 1282 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Da, za off vec ne znam. Pricao sam o voznji na asfaltu. Ono sto sam ja primetio je da je CB500X lepse upijao neravan asfalt, ispupcenja, udubljenja. Manje se osetilo, samo prepliva preko.  Ostalo je manje vise identicno, sto se tice voznje na asfaltu naravno. Offroad vozim jako malo, ugl. zemljani putevi i makadam.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 5 postova
  • Motocikl: Honda NX500
Pre 4 sati, Gavrilo87 je napisao:

Ovima iz honde nije bas dobro 😁

Screenshot_20250710_152139_com_google_android_gm_MailActivityGmail.jpg

Sve nabrojano mozes kupiti 2 ili 3x jeftinije, recimo heed crash bar je 140 eur, jos skuplji hepco and becker je oko 220 eur...

uticnicu imas kopiju orginalne na aliju sa konektorom plug and play za 1300 dinara itd...nosac zadnjeg kofera givi/kappa je 100 eur...itd

• Nemanja Stojanović, 1719 postova
  • Motocikl: Honda GL 500 Interstate + Honda NX500

Ja preuzeo danas svoj MY25 NX500 :) 

m6eCtSl.jpeg

7.200 su trenutno na akciji, sasvim ok.

Prvi utisak posle Afrike je da je baš lagan 😂

Povezao sam ovu glupost od aplikacije, Honda RoadSync i savetujem vam da se ne bakćete time.

Idem sad da instaliram Denali SoundBomb.

• Sviđa mi se 11
  • Haha 1

Da ne motam sve motore unazad, ko ima toliko vremena, aj samo poslednjih 5 😂

TRK502X - izgleda lepo ali bio previše težak a slab, daj nešto malo lakše, malo jače, prodao posle 2 meseca i manje od 1000km, bio kod mene januar i februar.

NC750X - taman jak kolko treba, frunk je odličan, al krenuo da ga teram po blagom offu, i nije mu se svidelo to uopšte, daj nešto šta može malo off možda, pa i da žrtvujem malo snage. 10hkm, godinu dana.

CF450MT - e kul, ovo definitivno može off i to više nego što ja umem, al onda prešao 10hkm za godinu dana opet, od toga ni 200 na offu, jer kad se vozim, to je skoro uvek sam - a kad sam sam i daleko od kuće, ne zajebava mi se da se zavlačim negde kad ne umem baš.

ako ću da samo putujem, daj onda neki putni - a šta je bolje od:

CRF1000L Africa Twin - kraljica puta, samo što sam je uzeo kad sam baš mnogo jurcao po gradu, gde mi je bila pakao.

prešao tipa 1000km za dve nedelje sve tu BG, i reko daj da vidim makar kakva je van - izvozao TA i TF, i na putu je top, ali vozeći se nazad dunavskom magistralom koju sam više puta vozio sa svim prethodnim motorima sam razmišljao kako mi nije ništa zabavnije nego na bilo kom drugom, samo eventualno idem malo brže na nekim deonicama, ali tera me u kriminal, i definitivno nije vredno patnje po gradu, a ne mogu da je ostavim samo za touring a da imam nešto drugo za sve ostalo. prešao oko 3000km za možda dva meseca ili manje.

i eto me opet na Hondi, samo lakša jedno 40kg, ok, slabija, ali nije mi to neki strašni problem, ako je to cena koja je potrebna, nek bude.

pa ćemo videti kada ću opet poželeti ili nešto jače za put ili nešto lakše za off :) 

Mada, sada po prvi put imam dva motora paralelno, kada se gospođa navikne na tu situaciju možda podelim da jedan bude putni a drugi off/grad 😉

edit: ja kad bih kao neki ispod nicka listao sve ex motore... 😅

Promenio član Skittles
  • Sviđa mi se 6
  • Podržavam 1

Nisam se mnogo vozikao ova tri dana što ga imam, 100km po Beogradu.

Pozitivno: menjač je predobar, baš sam prijatno iznenađen i srećan kako lepo radi, precizno, nikad nisam omašio N. mislim da po puteljcima može da se vozi u kojoj god oćeš brzini, ubaciš u 3. 4. ili 5. i svaka će da te vuče od 35 do 85 😂 ceo dan kao da je dct.

lepo se vozi, može u rikverc i na uzbrdici i uz ivičnjak, lagan baš. po kilaži treba da bude kao što je bio 450MT, ali imam utisak da je lakši. možda je i subjektivno.

Negativno: glupo dugme za sirenu je najretadiranije dugme za sirenu koje sam video u životu. skriveno skroz. desni dugmići su iz 2000. a levi iz 2020.

image.jpeg.f38a744d715801da06f22613bdfbad84.jpeg

kada sam imao NC, donekle sam razumeo zašto su podigli dugme za sirenu, jer je dole došlo dugme za automatike za brzinu na dole.

ali ovde mi apsolutno nema smisla.

kada sam hteo da sviram u frci iskliktao sam i migavce i ovaj džojstik, ali ne i sirenu.

ono treba da je bre skroz dole i baš veliko!

image.thumb.jpeg.e68e80c3913004d3ea9571f6e7cba9c7.jpeg

ne znam zašto menjaju takve stvari.

Sedište me gura ka napred i klizim, moraće da se radi.

Može da se poveže sa telefonom i da se koristi ekran od motora za navigaciju, ALI - samo je turn by turn, mora da se upali njihova aplikacija i kroz nju da se zadaje here maps gde da ideš, ne može google maps ili nešto drugo. može da se kontroliše muzika ali samo apple music, ne spotify itd. ako je uključena honda app za navigaciju, a ja na telefonu pustim muziku da ide, stalno će je prekidati da mi govori gde da skrenem, nisam uspeo to da ugasim nigde.

tako da - kao da ne može ni navi ni muzika preko handlebara da se kontroliše ni na ekranu da se gleda.

postoji opcija da se prikažu "dodatne" informacije na desnoj strani ekrana, kao što su instant i prosečna potrošnja, trip a ili b, ukupno potrošeno goriva itd, ali to sve nestane kada se motor upali i ugasi, i ostajete samo sa jednom informacijom na dnu ekrana.

image.thumb.jpeg.b02d5053d0f53641f037c68b0bb39361.jpeg

u ovom slučaju da se upali i ugasi, posle bi video samo total, a ako hoću ponovo trip a i potrošnju, moram 2 ili 3 puta da kliknem desno na džojstiku, ne znam napamet.

nije kao da je pretrpana tabla ovako, ne znam za šta čuvaju ekran.

imaš obrtaje, gorivo, brzinu, stepen prenosa, sat i jednu informaciju po izboru (total, trip a/b, potrošnja).

zar je mnogo tražiti i trip i potrošnju na primer?

Znam da zvuči kao veliki rant i da ima više negativnih nego pozitivnih, ali nije tako :) 

Najbitnije stvari - agregat i menjač su fantastični. Težina je prihvatljiva.

Ovo sa ekranom lako reši CarPlay koji je već tu, nego samo treba instalirati sve šta mi je stiglo za njega :) 

Ali mi je prosto neverovatno kako su ga glupo napravili, i onda je još neko testirao i rekao ma da, ovo je top.

Sve u svemu, zadovoljan sam motorom!

Pitajte me za 9.900km.

• Sviđa mi se 3

Pobogu, naravno da nema :) 

Kome to još treba.

Šalim se, može da ima - ali na najretardiraniji način.

Ako povežeš telefon, sa desne strane (umesto glupih informacija kao što su potrošnja ili trip itd) može da ti stoji MUSIC (koji ne možeš da koristiš osim ako si 1% populacije koja koristi apple music), NAVIGATION (koji ti ne savetujem da koristiš), ili WEATHER - i tu ti prikazuje po vremenskoj prognozi (ne znam kojoj) kakvo je vreme trenutno.

Znači preko interneta informacija, ne sa senzora.

Naopako sve, kažem ja!

• Svrati ponekad, 337 postova
  • Motocikl: QJ SVT 650x

Hondin polozaj tastera sirene je za zatvor.

Mogli su da ubace najosnovniju stvar, a zove se temperatura rashladne tecnosti.

• Haha 1

Aha!

Postoji i to, ali je veoma dobro skriveno u meniju, i mislim da može da se gleda samo kada je motor stacioniran.

To sam primetio na par motora unazad da sve češće izbacuju, kao razlog navode da se ljudi previše tripuju oko toga i gledaju stalno.

A sistem radi pa radi, nema šta da te brine, ako krene da pregreva upozoriće te.

Zagreje se za dva minuta i posle ti je nebitno.

Meni lično ne smeta toliko što ga nema, više bih voleo da imam spoljnu (sa senzora na motoru).

• Zainteresovan, 602 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)

Ko uspe da pregreje NX500/CB500X svaka mu cast. Mislim da je nemoguce.

Jeste cudan taj polozaj za sirenu i na CB500X (slicno koliko vidim, prst refleksno ide na zmigavac) ja sam dosta navikao ali desi se da se zbunim kada mi brzo treba.
Neki dan bas na pesackom stao iza hitne pomoci bar 2m, oni odjednom krenuli u rikverc, vidim da me ne vide i ne usporavaju, sve sam ispritiskao sem sirene, tek za sekundu i po sam nasao i zakocio je onda.

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 259 postova
  • Motocikl: Honda NX 500

Za navigaciju može google maps.

Kada pokreneš motor i kada se otvori Roadsync, otvori google maps i izaberi destinaciju standardno kako radiš.

Kada klikneš na start na mapama, on će da ti to prikazuje na ekranu turn by turn, a ti ćeš slušati preko slušalica.

A kada je reč o muzici, ja koristim vlc player i imam mp3 direktorijum na telefonu. Tako mogu preko džojstika da menjam na sledeću pesmu ili da prekinem puštanje muzike.

Lokacija dugmeta za sirenu je očaj živi, zbog čega uglavnom ablendujem ako je neko ispred mene moron.

Ukoliko očekujem da će neko da isparkira dok prilazim ili slično,  onda na vreme namestim prst na sirenu.

Lokacija dugmeta je i razlog zašto još nisam ugradio Denali sound bomb iako je imam skoro šest meseci neotpakovanu u kutiji.

Inače meni je najudobnije da ga vozim na oko 4.000 rpm, mada u poslednje vreme po gradu gledam da sam uglavnom u drugoj do 5.000 rpm (do oko 50 kmh).

Preko Brankovog i sličnim pravcima npr prebacim u treću jer tu odem i do 80 kmh

A temperaturu, pređenu kilometražu, potrošnju i slično ne gledam, jer mi je to svejedno 🙂

Ne znam koliko si visok, ja sam 180 i sedište mi je sasvim udobno i na dužim deonicama. Doduše ja i na bajsu mogu da sedim pet sati, a da me ništa ne zaboli

• Hvala 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja