Jump to content

Moto Zajednica

retorički- Strom 650 ili GS 850

Recommended Posts

• Andragog, 5072 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Danas sam gledao Sroma 650 2021 stoji pored Africe 1000, baš je nekako malecki !! Čini mi se da je stari Strom veći odo ovog zadnejg ...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 67 postova
  • Motocikl: H2R
Pre 10 sati, nafetS je napisao:

Ne postoji univerzalni motor, zaključak svake ovakve teme, ali što se stroma tiče, nigde nije najbolji, ali može dosta da ti ponudi, od svega po malo. Pogotovo agregat, po pitanju pouzdanosti, 20 godina skoro ništa nije menjano, nema dečijih bolesti.

Зато ми и јесте он први пик.

V2 мотор је V2..кажу да је скоро савршен како су га урадили.

Pre 9 sati, maxx je napisao:

Moj glas ide za Stroma. Jednostavno nista ne radi najbolje, a opet radi sve.

Moze Strom na off :)

Screenshot2023-10-25at10_46_22AM.thumb.jpg.7706d77de1076d6ce48d10f360e2fc25.jpg

i

Свака част на снимку, топ је.

Pre 9 sati, SlobodanR1 je napisao:

Uzmi Tracera koji ti je želja, odmah..Ako si u glavi čist, možeš i na Busu sjesti..Uzmi ono za čim ti srce igra, za čim ćeš se okrenuti kad ga parkiraš, ne zna forum šta je to, i nikad mi nije bilo jasno pitanje na forumu "koji motor?"..Jednostavno ne razumijem da godinama maštaš o nečemu, i kad si u mogućnosti da to priuštiš, ne, ne, sačekaćemo još..Ja npr. tog Vstroma, Hondu NC ne bih ni džaba, iako ne postoji sajt, test, forum, gdje nisam pročitao samo superlative u vezi njih..Džaba prijatelju, kad stanem kraj njih, kao kraj praznog zamrzivača da stojim, toliko bude želju u meni da ih "uzjašem"..

p.s. Taj Beneli mi je ok skroz :) Drug kad je kupio 500 žutog, odmah sam pristao da bacim jedan đir sa njim :) 

Трејсер ми се највише свиђа, а мени срце игра и кад возим у ауто школи ЦФ 650 НК. Ја на 80 км на час као да идем двеста, али што каже инструктор то је све неискуство, брзо ће ти то бити нормална, па и спора брзина. И ја верујем ако је неко стабилан у глави не видим проблем, мада све које знам да су возили или возе моторе ми кажу да није за почетнике. Чак и овде на форуму. Е сад јебем ли га.  И није било питање који мотор него Стром650 вс БМВ ГС850, али сад стварно на крају не знам који мотор :-).. Али добро лепо је чути различита мишљења,ставове и искуства. Има логике и ово што ти кажеш, докле више чекати и одлагати. Али знам да је Трејсер 3 у 1.

( као у песми ) , мислим не знам, али ми интуиција говори. -:).

Pre 8 sati, sale600 je napisao:

Sve je to ok, ali kada mu Beneli dosadi i stavi ga na prodaju bit će kuku lele dok na Stromu nema tih briga.

O održavanju i servisima marke Beneli te mogućim kvarovima nemam pojma.

Za Strom je sve poznato.

Lako se proda, gubitak para minimalan, kvarovi čista 0

Ово ми није проблем, јер се не оптерећујем са тиме, ваљда ми неће брзо досадити. Купујем мотор да се навозам са њим бар 5 година.. а после шта ће бити не оптерећујем се.

Али зато трипут мери једном сеци -:)

Pre 8 sati, DjordjeMijailovic je napisao:

Vrlo jednostavno. Odes, sednes na oba, probas krug-dva i odlucis mnogo lakse. Svi pokusaji da se cisto teorijski dodje do motora koji ti odgovara predstavljaju projektovanje nasih zelja i mogucnosti na tvoj slucaj. Na zalost, samo ti mozes odluciti sta je tebi najbolje. 

Ово мање више сви кажу и слажем се са овим 100% , могу овде ја вас да смарам колико год, док се не седне и не проба све је празна прича. Али, опет велико АЛИ , Ово је Србија и ако можете да ми кажете савет како то извести. Не постоје тест возила за моторе ( барем не у Сузукију), нема ни пола круга, ни круг. Ништа. За мене је то непојмљиво али је ово мало тржиште и вероватно се увозницима не исплати , откуд знам.

Што ми другар саветује да зовемо из огласа половњаке па да тако идемо да пробавамо, што по мени није опет фер. Лажем човека , трошим му драгоцено време, а моје намере нису права куповина.. хоћу да седнем на мотор чисте душе, у задње време сам нешто постао сујеверан, пусти причу. -:)

Promenio član Gija

• U prolazu, 67 postova

Него ево сад док сам писао предходни пост, дошла ми идеја како. Има доста ауто школи које имају строма 650, или неку Хонду или можда негде има и Бенели . Најбоље да окренем њих, платим допунски час и 45 минута се возим. Не знам колико то може да кошта, али мислим да је то добра идеја. Ако је изводљиво, а требало би да јесте.

Promenio član Gija
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 67 postova
Pre 3 sati, Sharky - Alex je napisao:

Ako si se spakovao na cf 650nk onda bi ti 800mt bio odlican, a i do nekih 5,5-6k obrtaja je kao mala maca miran

Ауу сад видех овај мотор..Како добро изгледа..на крају ће се ова тема завршити Бенели702х  вс ЦФ 800МТ.

Баш баш добро изгледа

• Haha 1

• Mr., 576 postova
  • Motocikl: BMW R1250GSA 2023 Trophy , Yamaha MT-09 Tracer 2017 Tech Black,
On 25. 10. 2023. at 8:31, Blackened je napisao:

Ako te zanima malo i off sto si spomenuo Suzuki strom nije bas za to (mada nisam probao), a BMW je pretezak, bas tesko upravljiv van puta, jako puno mase napred (ja sam vozio 850gs '22.). Treba ti neki zgodniji motor sa kojim mozes da se igras i naucis svasta. 90KS je previse, totalno nepotrebno. Brzo se moze voziti i skuter od 15KS i zanimljviije je da iskoristis motor na maks i imas totalnu kontrolu, nego stalno da pazis na njegovu tezinu i snagu.

Transalp je upravljiviji i najvise univerzalan  (xl600, xl650 pa dalje...), ili noviji Cb500x sa 19" tockom - svako vuce na svoje, ali ja bih pre tako nesto, mnogo je zabavnije.
Citam komentara ljudi koji su presli sa 1250GS i slicnih na manje motore, svi se oduseve koliko je zabavniji motor od 200kg, a ne gubis nista sem pravolinijskog ubrzanja, i mozda malo komfor (mada od Transalpa mislim da ne postoji komforniji motor).

Ja Upravo sa Tracera 900 na 1250 GSA i odgovorno tvrdim da si u krivu. BMW je ispao toliko zabavan sa svim svojim kilogramima, u krivinama i u svakom drugom segmentu da mi je sad kad sjednem na Tracera (900) totalni smor i opterecenje. Sve sta sam radio na Traceru sad na 1250 radim lakse bolje brze i sigurnije.

• Sviđa mi se 3

• Zainteresovan, 439 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)

Po putu ok, na ofroad avanture sam misiio, 1250gsa je kao pola kola, ogroman napred, tesko s njim se igrati van putu. Ne znam za Tracer-a, on je ipak road motor. Poredio sam 850GS  sa Hondom (Transalp, CBX),  mnogo su okretniji i zabavniji.

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 1001 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

1250 GSA i pocetnik, ma 'ajte... 

CB500X mu je mali, obzirom da je visok 195cm. CB500X je za ljude tu do 185-186cm. Preko toga vec mora veci motor. Ja sam 181cm i seo mi je idealno. Koga interesuje ima u temi CB500X slika...

Moj neki savet je da se pocne sa motorom od 50-70ks, voziti 4-5god ako je novo pa onda na nesto jace ako ima potrebe... E sad nije ni konjaza toliko merodavna ako motor ima 50ks, a 240kg + vozac i suvozac i koferi... 

Po meni je nekako je bolje prvo ovladati slabijim, laksim motorom i moci iskoristiti ga do nekih njegovih granica, pun gas, offroad... Nego jak i tezak motor koji ces milovati po gasu i boriti se sa njegovom tezinom...

E sad sve zavisi za sta tebi kao korisniku motor treba. To je najbitnije prelomiti. Dosta ljudi kupi pogresan motor jer im se svidja kako izgleda, pa kad pocnu da voze skontaju da su se zeznuli i onda pravac mali oglasi...

Promenio član Rider000
  • Podržavam 1

• Mr., 576 postova
  • Motocikl: BMW R1250GSA 2023 Trophy , Yamaha MT-09 Tracer 2017 Tech Black,
Pre 3 sati, Blackened je napisao:

Po putu ok, na ofroad avanture sam misiio, 1250gsa je kao pola kola, ogroman napred, tesko s njim se igrati van putu. Ne znam za Tracer-a, on je ipak road motor. Poredio sam 850GS  sa Hondom (Transalp, CBX),  mnogo su okretniji i zabavniji.

Ok. Ja sam samo otkomentarisao post koji nije decidno naglasio Off road. Posto ja i ne vozim off, moj post se odnosi samo na road bilo koje vrste. A BMW tu stvarno i najiskrenije daje maksimum

Pre 3 sati, Rider000 je napisao:

1250 GSA i pocetnik, ma 'ajte... 

CB500X mu je mali, obzirom da je visok 195cm. CB500X je za ljude tu do 185-186cm. Preko toga vec mora veci motor. Ja sam 181cm i seo mi je idealno. Koga interesuje ima u temi CB500X slika...

Moj neki savet je da se pocne sa motorom od 50-70ks, voziti 4-5god ako je novo pa onda na nesto jace ako ima potrebe... E sad nije ni konjaza toliko merodavna ako motor ima 50ks, a 240kg + vozac i suvozac i koferi... 

Po meni je nekako je bolje prvo ovladati slabijim, laksim motorom i moci iskoristiti ga do nekih njegovih granica, pun gas, offroad... Nego jak i tezak motor koji ces milovati po gasu i boriti se sa njegovom tezinom...

E sad sve zavisi za sta tebi kao korisniku motor treba. To je najbitnije prelomiti. Dosta ljudi kupi pogresan motor jer im se svidja kako izgleda, pa kad pocnu da voze skontaju da su se zeznuli i onda pravac mali oglasi...

Naravno da 1250 i GSA je apsurdno spominjati u kontekstu prvog motora, ali i sam zacetnik teme je postavio pitanje na osnovu kafanske rekla kazala. 
A ocigledno da je prvi savjet koji je dobio od drugara totalan promasaj

Sjecam se kad sam ja kupovao prvi motor i vec bio dogovorio isti pa me srecom dobar prijatelj uzme pod svoje pa nisam napravio u to vrijeme veliku gresku. Za tim motorom i dan danas zalim ali u to vrijeme sa 0 KM pod guzicom bi bio totalan promasaj. U pitanju je bio Griso 8V koji sam tad dobijao 3 godine star sa 10,000 km za nesto preko 5000 eura. Da sam ga uzeo kao pocetnik sigurno bi bila greska. 
Zacetnik teme na kraju treba da slomije i kupi motor za koji mu srce zaigra, jer savrsenog rjesenja nema, a samo ce mu se kasti da li je pogrijesio ili ne.
I jos samo da dodam da je BMW 850 opak stroj i svakako nije motor za pocetak karijere.

Promenio član Pirotehnicar
  • Podržavam 2

• U prolazu, 67 postova

Људи, :staa2:

данас сам у аутошколи возио први пут нешто што није Цф 650нк.

Ради се о Хонди НЦ 750 аутоматски мењач ( најновији модел).  Ја немам речи. Па оно је лађа, сама иде. Лакше се вози него скутер, ма лакше него бицикл. Још сам у шоку. Шта је оно, страшно. Чини се да би могао са оним до Владивостока.

Пробаћу још пар модела сигурно, али ово ми је сад први пик.

За град је топ. Не знам само за даље руте, али тако лаган мотор да ако ми неко каже да има ишта лакше возити од ове хонде, ја не знам како је то могуће да постоји..

Прелазак из Цф650 на ово ми је као из Корсе у мечку С класу.

П.С. И дизај је ок, и онај простор испред волана, онај бокс што има, ладно стаје кацига цела. Не треба кофер куповати.

Promenio član Gija

• Drug član, 1973 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

E vidis tako su i mene zeznuli, svasta nesto sam imao u planu i pojavi se drugar sa Nc, reko sta je ovo, kaze sedi vidi jel ti odgovara, seo reko to je to, nije bas udoban al je super motor, moj je manuelni posto automatik ne podnosim inace. 

Ne znam jesi siguran da ti bas odgovara posto si visok, cb500x je slabiji ali se vise sedi, bolje mozes da se smestis i drugi je tip motora, bolji je i da se sidje s asfalta. 

IMG_20231008_165632.thumb.jpg.8c3e0b926754cac3fd0b3ebb066ffca5.jpg

3 hours ago, Gija said:

Људи, :staa2:

данас сам у аутошколи возио први пут нешто што није Цф 650нк.

Ради се о Хонди НЦ 750 аутоматски мењач ( најновији модел).  Ја немам речи. Па оно је лађа, сама иде. Лакше се вози него скутер, ма лакше него бицикл. Још сам у шоку. Шта је оно, страшно. Чини се да би могао са оним до Владивостока.

Пробаћу још пар модела сигурно, али ово ми је сад први пик.

За град је топ. Не знам само за даље руте, али тако лаган мотор да ако ми неко каже да има ишта лакше возити од ове хонде, ја не знам како је то могуће да постоји..

Прелазак из Цф650 на ово ми је као из Корсе у мечку С класу.

П.С. И дизај је ок, и онај простор испред волана, онај бокс што има, ладно стаје кацига цела. Не треба кофер куповати.

Eto vidis, stigli smo do Honde :), a cb500x je jos bolji od NC-a po mom misljenu :), dvoumio sam se izmedju njih - zabavniji i univerzalniji je, za nijansu slabiji ali ide u obrtaje zato. Novi CBX cak deluje i vece od NC-a. Ja ne bih rekao da je mali za tebe, vozio je drug par puta (197/100kg), i po dvoje ljudi. Ok je. Malo su noge savijenije ali to ne smeta, lep je polozaj, kontrola. Probaj :).

Promenio član Blackened

• Drug član, 1973 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Prezaliti necu sto nisam probao cb, dan danas bacim oko na njih, bas lep motor, mislim da sam jednom parkirao pored novijeg crnog i deluje vece od nc zato i rekoh da ce se pre na njega smestiti. 

Jel ima cb sa dct? 

Promenio član RankoBg87

Nema, to je veca prednost NC-a ko voli i prtljag. Dok CBX ima dosta unapredjenja od '22. (dupli kocioni disk napred, prednje showa vile, unapredjen zadnji amortizer, jaca LED svetla, povecan obrtni momenat kroz ceo opseg malo, olaksan prednji deo i felne, itd doterali su ga prosle godine solidno.). Da, ima i slipper/assistant clutch od '19. god, premekano kvacilo, sa jednim prstom mozes pritisnuti.

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 1

• U prolazu, 67 postova

Да, али чари НЦ-а и јесте тај аутоматски мењач. Бар кад причамо о вожњи по граду Београду где су такве гужве, да је ово постало неиздрживо. Каже ми инструктор да ове године више људи полаже за неку А категорију него за Б..

Кад се ради о градској вожњи, крени стани, семафор, ова Хонда и мењач су топ топова..

Е сад кад су неке готивне вожње и путање тј стазе,  ту је вероватно чар шалтања брзина. Не знам још, истражујем. Видећемо.

Знам само да ми готивно било код ЦФ то шалтање прва друга трећа, од семафора до семафора, али брате после сат времена, све ме боли, ем ми мали, ем лоше седим, ем дркам квачило нон стоп. Рука бре боли.. Код хонде нема да ишта боли на сат и по вожње. -:)

Исто сам приметио да кад са Цф-ом 650 идем 80 на сат као да идем 150 ( субјективни осећај почетника) а са Хондом сам ишао 100 и не осећам ту брзину, као лађа пловим..

Promenio član Gija

• Ne silazi, 2915 postova
On 25. 10. 2023. at 20:49, Gija je napisao:

ЦФ 650 НК

ovo još predloga,versys 650 i morini sa tim agregatom ako hožeš malo i na zemlju.

,ja sam 190 cm i vozio sam versysa potpuno normalno

taj morini je tolko lep da je neuporediv sa skoro svim motorima na tržištu  i  jedini motor sa žbičanim felnama od kog odma ne skrenem pogled.

Vstrom je ko čamac a bmw malo lepše obojen čamac ,bar meni pa ako te pali taj cf uzimaj nešto u toj klasi ali bolje versis ili morini jer nisu nakedi

Promenio član sasa ns 1
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 1139 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

Ako budzet nije presudan onda bih ja razmotrio novog transalpa… vozio sam i njega I 850 adv… Probaj transalp i videces, ako te je nc odusevio transalp ce Jos vise, pogotovo za tvoje gabarite

• Podržavam 2

• Drug član, 1001 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------
Pre 14 sati, RankoBg87 je napisao:

Prezaliti necu sto nisam probao cb, dan danas bacim oko na njih, bas lep motor, mislim da sam jednom parkirao pored novijeg crnog i deluje vece od nc zato i rekoh da ce se pre na njega smestiti. 

Jel ima cb sa dct? 

Najveca prednost NCa jeste njegov agregat, ugladjeniji je jer je 270° parallel twin, ima manje vibracija nego 180°C P.Twin i ima lepsi zvuk, NC vise grmi dok CB ima onaj brapp zvuk. I mesto za prtljag kod rezervoara.

Ostatak je na strani CBX, bar po mom misljenju. CBX je svestraniji motor. Pricamo o novom modelu naravno. 

Oba motora su veoma veoma pouzdana. I nemaju nekih vecih problema, ugl. se sve svodi na odrzavanje. CBX nije pretrpan elektronikom, tacnije nema nista od elektronike sem EFI-ja, ABS-a i digitalne instrument table.

Promenio član Rider000
  • Sviđa mi se 1

• U prolazu, 67 postova
Pre 9 sati, Sharky - Alex je napisao:

Izbor je definitivno ogroman, ne rece nam @Gija sa kojim budzetom raspolaze

Буџет ми је као у Влади Републике Србије

Pre 1 sat, drmilan_ je napisao:

Unlimited

Паре нису проблем, јер пара нема. Али кредита има колико хоћеш. Задужујем се ко Србија.-:)

Хоћу да искористим инфлацију максимално.

Pre sat vremena, bobangsxr je napisao:

Ako budzet nije presudan onda bih ja razmotrio novog transalpa… vozio sam i njega I 850 adv… Probaj transalp i videces, ako te je nc odusevio transalp ce Jos vise, pogotovo za tvoje gabarite

Пробао бих све. И њега сам гледао, изгледа добро. Али људи моји. ЦФ МТ800 даје 5 година гаранције, јер то могуће :care:. Ако нема неке зачкољице и ако је безусловно, (и наравно ако је мотор добар, а вероватно да јесте) онда је то најбоља понуда икад.. не знам шта рећи.

Са једне стране Хонда је Хонда,  ту нема шта да се каже, али са друге стране 5 година је 5 година. Па то ни за аутомобиле не дају толико.:)

Волео би да све те веће моторе прво испробам бар по 2 км и онда пресечем.  Мада вероватно ће ми се од 7 бар 5 свидети.

Што се тиче буџета,  прво сам размишљао да узмем нешто половно да акам док се не уходам и научим рутински да возим, али кад сам видео цене половних мотора па то је лудило, онда рекох да узмем Строма650 за 8000, и то ми је неки оквирни буџет, е сад ако би имао много јаке аргументе и ако је тај скупљи драстично бољи и више пружа од Строма650 онда може да се навуче још. Зато је и отворена ова тема.

Како рече, стром је чамац, бмв боље офарбани чамац ( или хонда, Јамаха, итд) , онда и немам неку жељу да се упуштам у неко веће улагање, али ако је стром чамац, а бмв брод или глисер, онда се да вагати.

Мада за моје потребе вероватно сваки од тих ми завршава посао. Да ли Бенели702, да ли Цф 800МТ , НЦ750, Строма650,  Версис, итд. Мање више сви су они у тој некој класи. Сад треба изабрати шта је "нај куповина" или ти што кажу "best buy ".

Promenio član Gija

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja