Patriota 762 Napisano Octobar 23, 2023 Zainteresovan, 468 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan 19 hours ago, Gija said: да не можеш ни да паднеш са њега. Ja bih vec ovde prestao da ga slusam 48 minutes ago, Ćomi- said: Tema BMW vs ostatak sveta nije za mene jer nisam objektivan. Volim BMW, obozavam ga. ZA MENE je najbolji, a ja mozda gresim. Ti si jos svez i zaljubljen,cek da upoznas tamnu stranu propelera 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2878 Napisano Octobar 24, 2023 Ne silazi, 4978 postova Prijavi odgovor kao problematičan Писмен јесам, али не и за моторе. Иначе не би ни поставио овакво питање. Спецификација мени на папиру ништа не значи. А за цену нисам ни питао нити ме занима. У наслову и стоји "реторички". Највише би волео да сам мулти милионер и купим 10 мотора и пробам сваки по 10-15 дана и не питам никог ништа. Али нажалост нисам- Јеси ти возио строма650? А GS 850? Ако јеси реци ми конкретно што се тиче саме вожње који ти је бољи? Ако ниси, онда можемо само да причамо о спецификацији, али то мени није пресудно. Можда грешим јер још увек гледам кроз аутомобиле, али Алфа159 150 коња , дизајн грми, унутра фул кожа клима, навигација, дисплеј огроман, алу фелне итд.. али све џабе кад ја никад не би мењао моју Тојоту Авенсис караван 2000 год. 126кс клотину. Јер знам осећај у Тојоти а знам осећај у Алфи..возио сам оба. Ко јесте возио оба модела нека да тачно осећај вожње. Предности и мане. Који је удобнији? Стабилнији? Бржи? Лаганије за вожњу? Потрошњу? Одржавање? Итд..Видиш да ти је све јасно, значи, за немултимилијардере само ЈапанацSent from my SM-N960F using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
z ivan 198 Napisano Octobar 24, 2023 Svrati ponekad, 133 postova Lokacija: Bec Motocikl: BMW F800GS Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje je da probas... ja vozim 800gs i mogu da kazem da nije pocetnicki motor. Zivahan je na gasu za pocetnika, visoko teziste ima svoje prednosti a za pocetnika uglavnom mane, drugacije se vozi... vuce dobro ako se zavrne gas i brzo se izlozis... sto se tice bmw protiv japanca to je izlizana prica, pogotovu sto se bmw proizvodi u kini a sklapa u nemackoj. Ako imas para kupi ono sto ti je srcu milo pa cak iako to nije nijedan od navedenih. Probaj i vidi na sta ti srce vise zaigra, to je nas hobi i niko ne moze da ti kaze sta je za tebe. Iz iskustva samo mogu da kazem da je bmw ok motor koji trazi izuzetno odrzavanje koje jako puno kosta. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gija 48 Napisano Octobar 24, 2023 U prolazu, 67 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: H2R Prijavi odgovor kao problematičan Сад ми је све јасније. Ипак су за мене Јапанци, тј. мотори који не траже пуно и скупо одржавање а који могу да се арче у недоглед. ( није ствар пара, више сам лењ , а и не миришем се добро са мајстори :-)) Мада ако будем куповао по изгледу један Бенели данас што сам видео ми тако брутално изгледа , нисам видео лепши мотор. Не знам који је модел, али грми како изгледа. Озбиљно сад размишљам о њему. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gija 48 Napisano Octobar 24, 2023 U prolazu, 67 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: H2R Prijavi odgovor kao problematičan Нашао сам који 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 3173 Napisano Octobar 24, 2023 Drug član, 1865 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Paaaaa dobar al da znas da ima 235kg i da ce ti muka bude ako ti lose parking mesto i ako ti imas ispod 180cm visine, al generalno dobar motor, lako se vozi, ima svojih mana al kad vozis to zaboravis i gledaj da bude 502x i zute boje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gija 48 Napisano Octobar 24, 2023 U prolazu, 67 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: H2R Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, RankoBg87 je napisao: Paaaaa dobar al da znas da ima 235kg i da ce ti muka bude ako ti lose parking mesto i ako ti imas ispod 180cm visine, al generalno dobar motor, lako se vozi, ima svojih mana al kad vozis to zaboravis i gledaj da bude 502x i zute boje Имам 195цм..то није проблем. ово је 702х , најнови модел. Али 8000е малтене исто као Стром650. Мени на око Бенели лепши, али Сузуки је v2 мотор... Јебем ли га. На крају ће ова тема да се претвори у Бенели 702х вс Сузуки Стром650 :-) Ценовно су у истом рангу, по снази мотора исто.. Идемо нова тема Кина вс Јапанци.. Мада можда већ постоји ахахахаха 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2458 Napisano Octobar 24, 2023 (promenjeno) Andragog, 5027 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan To smo svi znali da će se na kraju desiti ! Kung fu vs Karate Promenio Octobar 24, 2023 član srbac 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 3173 Napisano Octobar 24, 2023 Drug član, 1865 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Tako ti je uvek, zaletis se na jedno pa ti se slučajno pojavi nesto sto nisi ni gledao, razmisli dobro, vidi probaj oba, meni je NC prvi motor, probao mt07, kad sam seo na nc reko to je to, hteo sam i cb500x al ga nisu imali na stanju i nisam smeo da ga uplatim a da ga video ni probao nisam, skoro sam probao Transalp druga dimenzija, danas probao kratko Stroma isto druga dimenzija u odnosu na Nc, ne kupujes ga da vozis 7 dana, moras pametno birati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2878 Napisano Octobar 24, 2023 Ne silazi, 4978 postova Prijavi odgovor kao problematičan Сад ми је све јасније. Ипак су за мене Јапанци, тј. мотори који не траже пуно и скупо одржавање а који могу да се арче у недоглед. ( није ствар пара, више сам лењ , а и не миришем се добро са мајстори :-)) Мада ако будем куповао по изгледу један Бенели данас што сам видео ми тако брутално изгледа , нисам видео лепши мотор. Не знам који је модел, али грми како изгледа. Озбиљно сад размишљам о њему. Само изгледа, по нарави је мацаSent from my SM-N960F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6673 Napisano Octobar 24, 2023 Drug član, 1917 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Japanci imaju tradiciju i izgradjeni brend, ali ovi novi kinezi ne zna se koji je lepsi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
WoodyRider 817 Napisano Octobar 24, 2023 Zainteresovan, 512 postova Lokacija: Vršac Motocikl: Japanski Prijavi odgovor kao problematičan Pusti tu priču, BMW-a uzmi! Kad ćeš ako ne sad? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5603 Napisano Octobar 24, 2023 (promenjeno) Drug član, 2512 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Africa RD07 Prijavi odgovor kao problematičan Tu vise ne postoji tema da se uzme freewind, kle kao pocetnicki. Ne, tu se odma dize kredit od 8 soma i uzima motor od 100ks za pocetnicki. E moji vi, bajkeri Promenio Octobar 24, 2023 član drmilan_ 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13242 Napisano Octobar 24, 2023 Ne silazi, 7493 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ma nema to niko više ne vozi. Ja to ni ne srećem putu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6673 Napisano Octobar 24, 2023 Drug član, 1917 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Pocetnik ce pre poginuti na poluispravnom, iskrivljenom krsu starom 20 godina bez abs-a i slicnih pomagala nego na novom jacem motoru. Na drugu stranu ako mu nije zao sebe bice mu zao novog motora da ne osteti 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gija 48 Napisano Octobar 25, 2023 U prolazu, 67 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: H2R Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, WoodyRider je napisao: Pusti tu priču, BMW-a uzmi! Kad ćeš ako ne sad? А сад ме палиш-:), пре овог форума мислио сам да знам шта ћу купити ( стром650) али сад сте ме скроз бацили у ребус, кинези, Јапанци, БМВ ... избор уместо да се сужава само се проширује..-:)-:)-:) Pre 1 sat, drmilan_ je napisao: Tu vise ne postoji tema da se uzme freewind, kle kao pocetnicki. Ne, tu se odma dize kredit od 8 soma i uzima motor od 100ks za pocetnicki. E moji vi, bajkeri Слажем се са тобом, ја сам чак размишљао и о 125 кубика ( некада се почињало са томосом, Јавом и МЗ-ом) па лагано на горе, али живи се брз темпо и време лети. Са 35 година се нема времена , мора одмах јака мушка машина ( јбг кажу опада тестостерон па мора допинг адреналина-:)) Али свако ко креће са 20-25 треба слабији мотор, па лагано на горе, без журбе.. pre 34 minuta, Sharky - Alex je napisao: Pocetnik ce pre poginuti na poluispravnom, iskrivljenom krsu starom 20 godina bez abs-a i slicnih pomagala nego na novom jacem motoru. Na drugu stranu ako mu nije zao sebe bice mu zao novog motora da ne osteti А има и овде истине. А највећи проблем су нереалне цене "кршева" од пре 20 година. Кад све човек све стави на папир, просто те логика тера да купиш нов, јак, неизакан мотор, тотално исправан, удобан, са свом могућом новом технолологијом кочења, потрошње итд. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5603 Napisano Octobar 25, 2023 Drug član, 2512 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Africa RD07 Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, Sharky - Alex said: Pocetnik ce pre poginuti na poluispravnom, iskrivljenom krsu starom 20 godina bez abs-a i slicnih pomagala nego na novom jacem motoru. Na drugu stranu ako mu nije zao sebe bice mu zao novog motora da ne osteti Na tom krsu jedino moze da oseti cari motociklizma Ne znam, ali ja i dalje kad upalim oglase prvo upisem africa da vidim kakve se nude, i to ne gledam nove, nego te stare "krseve" 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2458 Napisano Octobar 25, 2023 Andragog, 5027 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Šta će ti Africa, sada možeš skuter sa suknjim da voziš !!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 678 Napisano Octobar 25, 2023 (promenjeno) Zainteresovan, 429 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Ako te zanima malo i off sto si spomenuo Suzuki strom nije bas za to (mada nisam probao), a BMW je pretezak, bas tesko upravljiv van puta, jako puno mase napred (ja sam vozio 850gs '22.). Treba ti neki zgodniji motor sa kojim mozes da se igras i naucis svasta. 90KS je previse, totalno nepotrebno. Brzo se moze voziti i skuter od 15KS i zanimljviije je da iskoristis motor na maks i imas totalnu kontrolu, nego stalno da pazis na njegovu tezinu i snagu. Transalp je upravljiviji i najvise univerzalan (xl600, xl650 pa dalje...), ili noviji Cb500x sa 19" tockom - svako vuce na svoje, ali ja bih pre tako nesto, mnogo je zabavnije. Citam komentara ljudi koji su presli sa 1250GS i slicnih na manje motore, svi se oduseve koliko je zabavniji motor od 200kg, a ne gubis nista sem pravolinijskog ubrzanja, i mozda malo komfor (mada od Transalpa mislim da ne postoji komforniji motor). Promenio Octobar 25, 2023 član Blackened 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3818 Napisano Octobar 25, 2023 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Blackened je napisao: Ako te zanima malo i off sto si spomenuo Suzuki strom nije bas za to (mada nisam probao) svako ima svoju definiciju OFF-a (šumski puteljak, makadam, vožnja po stenčugama i vododerinama).. Ako pod off-om se misli na put do nekog lepog vidikovca, to su obično prva dva iz prethodne zagrade, to je i više nego sposoban, jedino je vozač u problemu, tj. skill istog, oseti se da ima 215kg + oprema.. Za ovo treće nije ni namenjen, iako može (može i prst u oko). Probao sam sva tri i pričam iz iskustva, mogu reći finog broja kilometara off-a za ovaj tip motora. Poslednji baš off je bio po neucrtanom putu u rumunskoj šumi, gde je kamenje bilo toliko da sam par puta nasukao ralicom dole. Vožnja Vojvođanskog tet-a sa @maxx i @DjordjeMijailovic. Isto tako i ON nije jedan nego: -grad, - lokalni putevi, -magistrale, -autoputevi. @DMartinovic šta kažeš, jel može strom? Ne postoji univerzalni motor, zaključak svake ovakve teme, ali što se stroma tiče, nigde nije najbolji, ali može dosta da ti ponudi, od svega po malo. Pogotovo agregat, po pitanju pouzdanosti, 20 godina skoro ništa nije menjano, nema dečijih bolesti. Sa malom cebejkom (cb500) sam bio oduševljen, odlična, mekano kvačilo, taman sam se naoštrio da je provozam malo duže kao test i kumić je rashoduje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxx 1254 Napisano Octobar 25, 2023 Zainteresovan, 517 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Moj glas ide za Stroma. Jednostavno nista ne radi najbolje, a opet radi sve. Moze Strom na off i 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SlobodanR1 3133 Napisano Octobar 25, 2023 Drug član, 1066 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: YZF R1 Prijavi odgovor kao problematičan Uzmi Tracera koji ti je želja, odmah..Ako si u glavi čist, možeš i na Busu sjesti..Uzmi ono za čim ti srce igra, za čim ćeš se okrenuti kad ga parkiraš, ne zna forum šta je to, i nikad mi nije bilo jasno pitanje na forumu "koji motor?"..Jednostavno ne razumijem da godinama maštaš o nečemu, i kad si u mogućnosti da to priuštiš, ne, ne, sačekaćemo još..Ja npr. tog Vstroma, Hondu NC ne bih ni džaba, iako ne postoji sajt, test, forum, gdje nisam pročitao samo superlative u vezi njih..Džaba prijatelju, kad stanem kraj njih, kao kraj praznog zamrzivača da stojim, toliko bude želju u meni da ih "uzjašem".. p.s. Taj Beneli mi je ok skroz Drug kad je kupio 500 žutog, odmah sam pristao da bacim jedan đir sa njim 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale600 326 Napisano Octobar 25, 2023 Svrati ponekad, 399 postova Lokacija: Valpovo Motocikl: MT 07 Prijavi odgovor kao problematičan Sve je to ok, ali kada mu Beneli dosadi i stavi ga na prodaju bit će kuku lele dok na Stromu nema tih briga. O održavanju i servisima marke Beneli te mogućim kvarovima nemam pojma. Za Strom je sve poznato. Lako se proda, gubitak para minimalan, kvarovi čista 0 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6085 Napisano Octobar 25, 2023 Drug član, 4161 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Uzmi Tracera koji ti je želja, odmah..Ako si u glavi čist, možeš i na Busu sjesti..Uzmi ono za čim ti srce igra, za čim ćeš se okrenuti kad ga parkiraš, ne zna forum šta je to, i nikad mi nije bilo jasno pitanje na forumu "koji motor?"..Jednostavno ne razumijem da godinama maštaš o nečemu, i kad si u mogućnosti da to priuštiš, ne, ne, sačekaćemo još..Ja npr. tog Vstroma, Hondu NC ne bih ni džaba, iako ne postoji sajt, test, forum, gdje nisam pročitao samo superlative u vezi njih..Džaba prijatelju, kad stanem kraj njih, kao kraj praznog zamrzivača da stojim, toliko bude želju u meni da ih "uzjašem".. p.s. Taj Beneli mi je ok skroz Drug kad je kupio 500 žutog, odmah sam pristao da bacim jedan đir sa njim Potpisujem od-do.Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2699 Napisano Octobar 25, 2023 Strucnjak, 1639 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Vrlo jednostavno. Odes, sednes na oba, probas krug-dva i odlucis mnogo lakse. Svi pokusaji da se cisto teorijski dodje do motora koji ti odgovara predstavljaju projektovanje nasih zelja i mogucnosti na tvoj slucaj. Na zalost, samo ti mozes odluciti sta je tebi najbolje. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...