Jump to content

Moto Zajednica

QJMOTOR SRT800SX

Recommended Posts

• U prolazu, 6 postova
Pre 11 sati, Rider000 je napisao:

Nekom od kolega iz grupe je taj srt 800 zakucao i to dva puta u prvih 3000km. Kad je zakucao prvi put, dobio je novi zamenski motor, ubrzo posle otisao na put, u Grckoj pljunuo plavu dimcinu i izdahnuo. 

Kad je to pomenuto na forumu u temi, odmah su se saleteli ljudi da pljuju jer jelte covek ne zna da vozi, pa mu je zakucao motor i to dva puta. Nije ga dobro razradio itd... 

Izvini, ali ovo je meni malo bajkovito obzirom da sam sa drugarima malo gledao sam agregat i zaista priča ne pije vodu, a po mojoj predjenoj kilometraži i neurednom održavanju da ne pričam.

Ajd neka se javi taj što je zakucao 2 puta na 3000 da nam obijasni malo detaljnije.

Do duše BMW nova vozila-automobili pa svako peto ne dogura 50.000 a preko 200k im već kraj dok sam nekada umeo sat da okrenem...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1108 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Okacio bih snimak ali nek ostane bajka. 😃 

Kako god, nek vas sluze masine u zdravlju!

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 469 postova
  • Motocikl: QJ motor svt 650 x

Ja ću u ime i bez dozvole mog druga reći konkretno, kod njega se desilo da je motor odlično radio celu sezonu i na kraju leta je počeo da puca i čulo se u agregatu,ali je motor i dalje radio.

Oterao je na servis u kymko i tamo je ostao 3 meseca. Navodno su sve promenili, karike i sl....ne izjašnjavaju se decidno šta sve...

Na proleće je motor provozan po gradu i počeo je da diže temperaturu. Pregledom je utvrđeno da nema antifriza. Poslali su iz servisa 2 litra. Krenuli smo u vožnju i opet je počeo da diže temperaturu. Opet proverom vidi se da nema antifriza. Opet servis i evo još je tamo.....

Inače motor je normalno vožen, baš kako treba.

A ja kad sam bio na servisu tamo je od juna do kraja sezone bio rasklopljen još jedan srt800, kaže serviser da je bacio ulje u filter, ali da neznaju zašto. Mislim da je vlasnik dobio drugi motor..

Da li je ovaj model nešto loše sklopljen ili je baš bio maler kod ovih primeraka to ne znam....

• Sviđa mi se 2

• Zainteresovan, 660 postova
  • Motocikl: TDM 850, DKW RT175

Moze biti da su losi primerci. Ja imam Polo 2019 u autoskoli, bez greške gazi

200.000 km dok u nekim skolama ga kunu..... Tako da po meni je za oprost,.... Maleri

• Podržavam 1

• prisutan, 1185 postova
  • Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702

Ima u jednoj grupi ovdje, dal o SVT-u, ili nekom drugom Kinezu  link za radnju u Češkoj ili Slovačkoj, ne znam sad tačno, kompletan lager za masu kineskih motora, od šasije do mehaničkih djelova..  Ljudi su navukli svega izgleda..  Mislim da je to jednostavno do trenda da se ne diže lager, već je jednostavnije naručivati i čekati. Prvi primjer Louis. Kad odeš na stranicu sve ima, a realno u radnji nema ništa. Smanjili lager na minimum. Moj kolega ko sav sretan spičio u Beč u Louis po kacige za sebe i ženu, kad li tamo nemaju ništa na stanju, sve po porudžbi!!!?? A na stranici sve ima!! 

• Podržavam 1

• Drug član, 1108 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

@Bojan_JgdPise ali nije uvek tako

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 6 postova

Drugari i braćo nisam ovde da reklamiram koneze niti da im budem advokat, za sada qj srt 800 sx koristim što bi se reklo kao traktor odnosno kao radnu mašinu za put i gorim ga po gradskim gužvama, bogu hvala za sada radi bez da nešto preterano vodim računa o njemu, jednostavno vožnja i to je to... recimo i to je moj životni izbor na granici honde afrike i kawe versusa što sam imao mogućnosti sebi da priuštim ali nešto kako postajem stariji gledam da pribavljam stvari koje ne zahtevaju preteranu pažnju... recimo ranije sam vozio hondu pan evropu, jbt na kap kiše skačem iz kreveta da proverim da li je u garaži, vratiš se sa vožnje od 30min odma se pere sve(imala je kardan inače bi lanac prao svaki dan)... jbg ovako za neku lovu dobiješ dosta toga kvalitetnog i sediste koje je neudobno i bitno je da voziš i da nisi neki od onih koji planiraju da voze... tako da što bi se reklo bolje tomos u ruci nego hajabusa na grani.

• Sviđa mi se 2

• prisutan, 1185 postova
  • Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702
On 24. 4. 2025. at 16:59, Bojan_Jgd je napisao:

@mali_zmaj

Na sajtu Louisa piše šta i gde ima (u kojoj radnji) kao i da li po porudžbini ili ne 

Ja ti kažem iskustvo mog kolege koji je provjerio na sajtu, piše ima,ode tamo oni kažu citiram "ima ali po narudžbi" Ti sad ih pravdaj, ili kako hoćeš.., mi živimo u B i H i za sve narudžbe mi je dostava preskupa, zato slabo i naručujemo sa zapada, a njima je to normalno, zato to i rade,  ali recimo i Kinezi su digli cjene dostave za sve što imalo vrijedi. Čak mislim da je otišao i u drugi Louis, i nisu ni  tamo imali, pa na kraju mislim da su kacige kupljene u Sloveniji, ako se ne varam.. 

• U prolazu, 1 post
  • Motocikl: honda cb1 400f,honda vtr 1000, QJ 800 srt sx

Evo da i ja  nesto napisem na ovu temu, prvi put sam na forumu pa ne zamerize na samom tekstu. Kupio sam srt800 sx u Auto prometu prosle godine pocetkom avgusta, od tada presao 3500 kilometara bez ikakvih problema. Servis na 1000 kilometara odradjen u oktobru i tada zamenjen desni stitnik za ruku (imali ga na stanju),  pao mi motor prilikom parkiranja pred kucom i od tada sve ok. Sledeci servis na 5000 kilometara pa videcemo za dalje. U sustini za pare koje sam dao (8500 eura sa koferima) ja sam zadovoljan, naravno nije kvalitet honde  ali koliko para toliko muzike. Toliko za prvi put pa se cujemo.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja