fikson 1 Napisano Septembar 25, 2023 U prolazu, 2 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki ER6F Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, Uskoro cu polagati za A kategoriju, ali stalno pratim oglase na polovnim automobilima za neke zanimljive motore. Danas sam naisao na motor iz 80ih, koji bih za jeftine pare mogao da kupim, ali problem je sto "nema papire". Da li moze neko da mi objasni koji su to papiri koji su neophodni za motor, i da li je moguce, ako se kupi motor bez papira, da se za isti naprave novi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ironhorse 1842 Napisano Septembar 25, 2023 Zainteresovan, 374 postova Lokacija: NBG Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da ne. To je državi u interesu što se oružja tiče,da ti naprave nove papire i da uđeš u sistem, dok za vozila nije bitno. Nemaš dokumenta-nema registracije i ćao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2621 Napisano Septembar 25, 2023 Drug član, 1292 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan U teoriji bi trebalo da bude moguće. Odveze se vozilo na ispitivanje (atestiranje), gde se utvrde karakteristike i potvrdi da li zadovoljavaju zakonom propisane norme. Ako da, registracija bi bila moguća. U teoriji. Praksa je pak tabu tema i nešto što je ispraćeno mnogim negativnim glasinama, ali bez nekih konkretnih potvrda. Jalova “rabota” u svakom slučaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16971 Napisano Septembar 25, 2023 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3637 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan pre 11 minuta, vasa.93 je napisao: U teoriji bi trebalo da bude moguće. Odveze se vozilo na ispitivanje (atestiranje), gde se utvrde karakteristike i potvrdi da li zadovoljavaju zakonom propisane norme. Ako da, registracija bi bila moguća. U teoriji. Praksa je pak tabu tema i nešto što je ispraćeno mnogim negativnim glasinama, ali bez nekih konkretnih potvrda. Jalova “rabota” u svakom slučaju. Nije u ovom slučaju u pitanju samo tehnička ispravnost, nego i poreklo o vlasništvu. 1 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 1591 Napisano Septembar 26, 2023 Drug član, 972 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan Ja se ne bih baktao sa time previse, cimanje, a verovanto neces nista uspeti da uradis. Uglavnom kada vozilo nema papire znaci da ga vozis tipa po selu ili da se spremis da bezis ili da ide u delove, mozda neki custom projekat itd. Sve te price je "tu negde/umro/zaboravio sam ko je" su cisto da bi oglas ostao aktivan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6368 Napisano Septembar 26, 2023 (promenjeno) Enduraš, 6377 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, vasa.93 je napisao: U teoriji bi trebalo da bude moguće. U teoriji i praksi je nemoguce registrovati motor bez papira (porekla). I ne samo to, u slucaju da policija pronadje (zaustavi ili nadje u dvoristu) motor sledi oduzimanje, debela kazna i krivicna prijava. Uopste nije stvar za zajebanciju. Promenio Septembar 26, 2023 član aca-pn 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2621 Napisano Septembar 26, 2023 Drug član, 1292 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Da, u pravu ste, totalno sam zaboravio na aspekt porekla. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1582 Napisano Septembar 26, 2023 Drug član, 996 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Bilo bi lepo kad bi država dozvolila registraciju bar oldtajmera čiji su papiri zagubljeni. Mada iz tog onda proizilazi brdo nelegalnih radnji. Sve u svemu vozilo bez papira je nekretnina. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14236 Napisano Septembar 26, 2023 moto merkat °°, 4892 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Ne treba nama nista dozvoliti, pre dosta godina dozvole uvoz skoljke/rama na osnovu saobracajne, mi smo to odma zloupotrebili pa na jednu saobracajnu "stancali" 20 kompletnih vozila. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8511 Napisano Septembar 26, 2023 Drug član, 1867 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Bez papira u 99% slučajeva znači da neko place za njim.. Kakvo rešavanje, pod presu ili ako je po VIN-u domaći, vratiti vlasniku, a najčešće nije... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vaske4s 1733 Napisano Septembar 26, 2023 Drug član, 825 postova Lokacija: Novi Beograd,Blok 63 Motocikl: Honda Hornet S,Yamaha R1 Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno ovoliko odogovora na ovakvo ''cudno'', da ne upoterbim neku grublju rec, pitanje? Pa u drugim temama o registraciji, kukamo kako ne mozemo sa regularnim vozilima, svim mogucim i nemogucim papirima da prodjemo tehnicki jer, nije fabrcki izduv, nije fabricki migavac ili retrovizor, a treba da se upecamo na pitanje da li moze motor bez papira da se legalizuje? Coveku prvi i jedini post na forumu nebuloza poput ove, i dobije 10 odgovora? Cim je zabranjeno politicarenje, odgovoaramo i na budalastine 1 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14236 Napisano Septembar 26, 2023 moto merkat °°, 4892 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Na @vasa.93 udicu smo se upecali, banujte ga! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MatorKonj 1502 Napisano Septembar 26, 2023 (promenjeno) Zainteresovan, 336 postova Lokacija: Mali Pozarevac,Sopot Motocikl: Suzuki GS 500 Prijavi odgovor kao problematičan @Vaske4s Ne znam cemu frustacija kolega zbog za sad 10 odgovora na temu.Covek pita jer je verovatno neupucen.Ja kad procitam nesto na forumu i licno to smatram da je budalastina zaobidjem.Išcitao sam dosta forum i nigde nisam nasao da ako imas malo postova,kolege treba da ignorisu Promenio Septembar 26, 2023 član MatorKonj 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fikson 1 Napisano Septembar 26, 2023 U prolazu, 2 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki ER6F Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na odgovorima. Nalog sam napravio maltene iskljucivo da bih pitao ovo pitanje, nije mi namera da "budzim" nalog sa lajkovima. Skroz sam neupucen na temu, a na google-u nisam uspeo da nadjem to sto trazim (mozda lose guglam :D). Ono sto jesam nasao su agencije koje otkupljuju vozila bez papira, pa sam pomislio da mozda oni uspevaju nekako da legalizuju vozila (osim ako ih ne kupuju samo zbog delova) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2621 Napisano Septembar 26, 2023 Drug član, 1292 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Kupuju ih za kobasice. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MatorKonj 1502 Napisano Septembar 26, 2023 Zainteresovan, 336 postova Lokacija: Mali Pozarevac,Sopot Motocikl: Suzuki GS 500 Prijavi odgovor kao problematičan pre 13 minuta, fikson je napisao: Hvala svima na odgovorima. Nalog sam napravio maltene iskljucivo da bih pitao ovo pitanje, nije mi namera da "budzim" nalog sa lajkovima. Skroz sam neupucen na temu, a na google-u nisam uspeo da nadjem to sto trazim (mozda lose guglam :D). Ono sto jesam nasao su agencije koje otkupljuju vozila bez papira, pa sam pomislio da mozda oni uspevaju nekako da legalizuju vozila (osim ako ih ne kupuju samo zbog delova) Kolega nije ovo FB pa da skupljamo lajkove.Motori su vrlo ozbiljne stvari.Mozes naci mnogo korisnih informacija a mozes i budalastine u manjem obimu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MatorKonj 1502 Napisano Septembar 26, 2023 Zainteresovan, 336 postova Lokacija: Mali Pozarevac,Sopot Motocikl: Suzuki GS 500 Prijavi odgovor kao problematičan pre 41 minuta, fikson je napisao: Nalog sam napravio maltene iskljucivo da bih pitao ovo pitananje Mislim da ti je i ovo pogresno,ako si neupucen u pitanje s pocetka posta,kad pocnes da vozis imaces onda hiljadu pitanja u vezi svega i svacega,ja sam ceo zivot u kontaktu s raznoraznim vozilima i masinama relativno skoro u motociklizmu i samo sam zagrebo pvrsinu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3053 Napisano Septembar 26, 2023 8-bit, 1880 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 50 minuta, fikson je napisao: Skroz sam neupucen na temu Čudno da ne znaš šta je saobraćajna i kako se registruje vozilo, a po pisanju bih rekao da nisi duduk. Pročitaj pravila, prva tema, stavka 1. Ovako anonimno ličiš na pandura koji "peca". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vaske4s 1733 Napisano Septembar 26, 2023 Drug član, 825 postova Lokacija: Novi Beograd,Blok 63 Motocikl: Honda Hornet S,Yamaha R1 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, MatorKonj je napisao: @Vaske4s Ne znam cemu frustacija kolega zbog za sad 10 odgovora na temu.Covek pita jer je verovatno neupucen.Ja kad procitam nesto na forumu i licno to smatram da je budalastina zaobidjem.Išcitao sam dosta forum i nigde nisam nasao da ako imas malo postova,kolege treba da ignorisu pre 38 minuta, MatorKonj je napisao: Kolega nije ovo FB Eto, sam si pitao i sam si odgovorio Ljudi treba da znaju razliku izmedju grupe za ravnu Zemlju na FB gde mozes da lupis sta god hoces i ponasanja na forumu... A sto se tice ignorisanja, imas pravila foruma, izgleda da to nisi nasao, mogu da ti dam link ako treba... Zamisli da svako ko ima da postavi, cak i pametno pitanje, a ne neko ovakvo besmisleno, otvori profil i otvara temu, od budalastina ne bi mogao da dodjes na red da iscitas nesto pametno, verujem da se tu slazemo... Da ne duzim vise, nema frustracije, samo diskusija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
John159 132 Napisano Septembar 26, 2023 Svrati ponekad, 94 postova Lokacija: Prnjavor, RS Motocikl: Suzuki GS 500 Prijavi odgovor kao problematičan Možda je trebao biti odgovor imam ja kolegu koji to može da reši 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8511 Napisano Septembar 26, 2023 Drug član, 1867 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, MatorKonj je napisao: @Vaske4s Ne znam cemu frustacija kolega zbog za sad 10 odgovora na temu.Covek pita jer je verovatno neupucen.Ja kad procitam nesto na forumu i licno to smatram da je budalastina zaobidjem.Išcitao sam dosta forum i nigde nisam nasao da ako imas malo postova,kolege treba da ignorisu Naravno da treba ignorisati svakog sa manje od 200 postova... Par meseci pišeš sam sa sobom, pitaš, odgovaraš i u krug.. Pa te onda neko primeti.. Samo da nije psihijatar.. 2 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MatorKonj 1502 Napisano Septembar 26, 2023 Zainteresovan, 336 postova Lokacija: Mali Pozarevac,Sopot Motocikl: Suzuki GS 500 Prijavi odgovor kao problematičan pre 40 minuta, Vaske4s je napisao: Eto, sam si pitao i sam si odgovorio Ljudi treba da znaju razliku izmedju grupe za ravnu Zemlju na FB gde mozes da lupis sta god hoces i ponasanja na forumu... A sto se tice ignorisanja, imas pravila foruma, izgleda da to nisi nasao, mogu da ti dam link ako treba... Zamisli da svako ko ima da postavi, cak i pametno pitanje, a ne neko ovakvo besmisleno, otvori profil i otvara temu, od budalastina ne bi mogao da dodjes na red da iscitas nesto pametno, verujem da se tu slazemo... Da ne duzim vise, nema frustracije, samo diskusija Posteno 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4583 Napisano Septembar 26, 2023 Drug član, 1178 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, ProMaster je napisao: Naravno da treba ignorisati svakog sa manje od 200 postova... Par meseci pišeš sam sa sobom, pitaš, odgovaraš i u krug.. Pa te onda neko primeti.. Samo da nije psihijatar.. Do 200 vodiš monolog, posle se navikneš. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8511 Napisano Septembar 26, 2023 Drug član, 1867 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Sličan se sličnom raduje... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...