Jump to content

Moto Zajednica

Koliko puta ste pali?

Recommended Posts

• Drug član, 1777 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Ne znam gde bi napisao al tice se pada. 

Danas na poslu se sapletem i padnem, leteo sam napred i docekao se na ruku, malo sam odrao dlan i nabio ruku. 

Posle nesto razmišljam, ako se ovako covek povredi kad padne u mestu bez motora, kako je onda bolno kad se padne s motora i jos bez opreme. 

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 402 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)

Sve zavisi, u trenutku ne boli nista, tek kasnije :). Iz mog iskustva obicno se ugane palac, i pad na sake, lakat/kuk, na to se doceka. ALi ne mora biti strasno, bitno ne udariti ni u sta. Dosta je sreca u pitanju.

Moj raniji pad direkt na asfalt sa nekih 100kmh, kada je otisla prednja guma je bio u redovnoj odeci (kaciga, letnje rukavice, obicne farke, kozne patike, imitacija koze jakna) - i ok sam prosao. 3-4 koluta, sve je bolelo ujutro, ali brzo se oporavio. Farke nisu probile, patike ok. Ali na laktu je probilo jaknu, tu imam mali oziljak.

A van puta kada sam padao, opet skoro svaki put uganem palac, i po koja jaca modrice na kuku, butini.

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 1002 postova
  • Motocikl: Lep

Danas me drugar odvezao do mesta pada. Auh... koliko nisam bio svestan (ili nismo svesni) koliko je ustvari i 100kmh i koliko mi metara prelazimo u sekundi, sto nam na motoru deluje kao nista, lagana voznja. Izasli iz auta i ja u neverici gde sam zavrsio, koliko daleko od mesta katapultiranja. I dalje mi je cudno. Tek kada smo ponovo prosli lagano kolima duplo manjom brzinom shvatio sam da udaljenost nije cudna, ali onako stojim na putu i gledam, malo setam gore dole i neverovatna mi je razdaljina.

Zavrsetak krivine iz koje sam pao je iza mene, ovako "pesaka" rekao bih poprilicno, a ja sam zavrsio tamo skroz dole gde gledam.

0-02-05-209cd5f6d36dbb3751af9eb80d63616d6d85b0cb098f7884ca828ba79b8f941e_923bd219309be814.jpg

Promenio član Abi
  • Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 218 postova
  • Motocikl: SUZUKI GSXR 750 K4

Evo za promenu ja ću da napišem kako nisam pao 😀 Maj 2024, iz pravca MML ka Konjarniku, tamo negde kod pijace otprilike. Crveno svetlo, gužva svi stoje, ja standardno krenem kolonu da obidjem, možda sam neki 30-40km/h išao, i čovek reši da uradi polukružno, udari me naravno, gurne skroz u drugu traku u kojoj na sreću nije bilo saobraćaja. Ne znam kako sam uspeo ali nisam pao. Od štete, polomnjena plastika bočna, malo očešana gornja maska, pukla dekla ispod plastike, auspuh ulubljen malo iskrivljen slajder(koji mi je nogu spasio) pa sam prošao samo sa masnicom na cevanici. Autu ulubljeno krilo, otpao branik, malo prso retrovizor, i oštecena felna od sladera. Sve u svemu kako je moglo da bude ovo je bilo najbolje rešenje. Nisam auto slikao ali evo par fotki motora.

A ranije sam par puta isklizao, dva put davno na adi huji, gde se motor tamburao malo, ništa od povreda značajno, pre par meseci na kiši kad sam krenuo na ivičnjak skliznuh iako sam pomislio pre nego sam došao do ivičnjaka da se neće dobro završiti ali sam pošao i hteo neke radove da obidjem, takodje jednom sam u jarak uleteo na početku karijere, target fixation. U mestu mi je mislim svega dva puta pao motor. I to je u suštini to od mene.

IMG_20240521_091605.jpg

IMG_20240521_091544.jpg

IMG_20240521_091536.jpg

IMG_20240521_134923.jpg

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja