pirkee 30 Napisano Utorak u 16:42 U prolazu, 44 postova Lokacija: Beograd Motocikl: QJ Motor SVT650x Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, Gordak985 je napisao: Drugari, samo nemojmo da se pravimo da je 7 i 40 dana isto. Vodim računa o ozbiljnom voznom parku i realnost je da se za specifičnije delove čeka, do cca 7 dana, ne drže sve u magacinu a to je i normalno. Nije normalno da na stanju nemaju kočione pločice, naravno. Znači da, istina je, i kod premium brendova, i kod automobila na neke delove se čeka, ali ponavljam, 7 dana nije 40 a pogotovo nije 180 ili koliko već kolega čeka. Sent from my 2107113SG using Tapatalk Ja cekam od Jula prosle (2024) godine. Svakog meseca bar po 2 puta pozovem da proverim. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 4050 Napisano Utorak u 16:43 Drug član, 2642 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...loading... Prijavi odgovor kao problematičan Ne mogu se porediti lageri za automobile i motocikle...pogotovo ne u Srbiji. Dok za automobile postoji lager kako takav za motocikle gotovo da ne postoji osim ako neki diler ne odluči da colne keš i sam kupi deo lagera...a ko će to da uradi? Pa Gevara to prva ne radi koja je ogromna...što se Delte tiče ne znam ali očekivati da naši dileri imaju lager je nerealno zato što im se ponavljam...može. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 3148 Napisano Utorak u 16:44 Drug član, 1607 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ja cekam od Jula prosle (2024) godine. Svakog meseca bar po 2 puta pozovem da proverim.To je dovoljno za lepu tužbicu verujemSent from my 2107113SG using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 3148 Napisano Utorak u 17:17 Drug član, 1607 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ne mogu se porediti lageri za automobile i motocikle...pogotovo ne u Srbiji. Dok za automobile postoji lager kako takav za motocikle gotovo da ne postoji osim ako neki diler ne odluči da colne keš i sam kupi deo lagera...a ko će to da uradi? Pa Gevara to prva ne radi koja je ogromna...što se Delte tiče ne znam ali očekivati da naši dileri imaju lager je nerealno zato što im se ponavljam...može.Kolega, rekli su ovde ljudi da se kod premijum brendova, motocikala, takođe čeka ali 7 dana. Ne radi se o lageru kod nas, radi se o dobavljanju delova za nas. A ove ili briga ili nisu sposobni da dobave deo. Pa sa aliekspresa većina stvari stigne za dve nedelje, 60 dana u najgorem slučaju. Znači da na Aliju ima deo i da ga je Autopromet poručio sa Alija, kolegi bi do sad stigao nekoliko puta. A to nije slučaj. Malo je reći da je to katastrofa i nedopustivo, i besmisleno je to opravdavati sa "pa i drugi nemaju lager" i "i kod drugih se čeka".Sent from my 2107113SG using Tapatalk 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4853 Napisano Utorak u 17:25 Drug član, 1230 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08 Prijavi odgovor kao problematičan Uz dužno poštovanje svim kolegama koji voze kineze, ovo je jedan od razloga zašto nikad neću da kupim jedan. 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5421 Napisano Utorak u 17:27 Ne silazi, 4038 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Zbog svega ovde navedenog mi se ne kupuje kinez. Za svog Kymca imam razgranatu mrežu dobavljača , tj. mogu da poručim bilo koji deo bar sa 3 različite lokacije, ne računajući uvoznika. Max je 3 nedelje čekanja, a često bude brže. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 3148 Napisano Utorak u 17:36 Drug član, 1607 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Uz dužno poštovanje svim kolegama koji voze kineze, ovo je jedan od razloga zašto nikad neću da kupim jedan.Ih, pa nemoj tako. Pa poenta je da ovde razmenjujemo iskustva. Koliko vidim, Guevara u zadnje vreme ide na bolje, CTC (Voge) koliko vidim je korektan. Jako je bitno kako startuju. CF i Guevara s njim pate od lošeg starta a Autopromet je neslavan i sa kolima bio. Ipak je ovo razočaravajuće.QJ stavljam na led, ostaje da probam novi 700MT pa ako mi ne legne, verovatno odustajem od novih kineza do daljnjeg. Jednostavno, nema mnogo modela koji su meni interesantni. QJ SVT 650x ima sve, sem podrške. A 40-180 dana mogu da čekam i delove za 20 godina staru Hondu ako već moram :-)Sent from my 2107113SG using Tapatalk 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3053 Napisano Utorak u 18:51 Drug član, 1362 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, mick je napisao: što se Delte tiče ne znam Ima sam 4 porudžbine preko Delte za BMW motore. Od kreš bara do o-ringova do svetlosne grupe. Najbrže je stiglo za 3 dana najduže za 6 dana , tj. Posle toliko su me pozvali (a možda je stiglo i ranije). 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 4050 Napisano Utorak u 19:13 Drug član, 2642 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...loading... Prijavi odgovor kao problematičan pre 19 minuta, Džim Džarmuš je napisao: Ima sam 4 porudžbine preko Delte za BMW motore. Od kreš bara do o-ringova do svetlosne grupe. Najbrže je stiglo za 3 dana najduže za 6 dana , tj. Posle toliko su me pozvali (a možda je stiglo i ranije). Kao što rekoh...99% dilera u srbiji nema svoj lager oni ostali imaju nešto drugo što mogu koristiti i što je za svaku pohvalu. @salem molim te da ne ispadne da pričam gluposti...kupio si novu NT1100 i doplatio za gornji kofer. Kad su ti rekli da će biti isporuka kofera a kad je Delta isporučila i ugradila? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3053 Napisano Utorak u 19:21 (promenjeno) Drug član, 1362 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Da,mislim da je i Vuk čekao dugo kofere za NT .Ali ok Daleko je Japan Njemačka je bliže Promenio Utorak u 19:21 član Džim Džarmuš 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 4050 Napisano Utorak u 19:29 Drug član, 2642 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...loading... Prijavi odgovor kao problematičan Zezamo se ali mislim da ima tu istine 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5421 Napisano Utorak u 19:30 Ne silazi, 4038 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ako ja dobro kapiram kako stvari idu, kada je nov taze model u pitanju, nema načina da se nabave delovi, osim ako si zvanični partner/ovlašćeni zastupnik, pa direkt od fabrike. Tek nakon jedno dve godine nakon izlaska modela, fabrika pušta delove u promet dilerskoj mreži, prodavcima itd. A kod nas su ti sve neke treće ruke, a lager jeste skup, treba da spucaš silne pare u robu, pa čekaš dal će nekom da ista zatreba... Ako je neka sitnica, ne isplati se da se šalje DHL-om, pa se čeka da se skupe porudžbine za slanje brodom sa dalekog istoka, i sve tako nekako. Ali, biće bolje vremenom, verujem. A dotle... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 4050 Napisano Utorak u 19:34 Drug član, 2642 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...loading... Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, boza_kg je napisao: Ako ja dobro kapiram kako stvari idu, kada je nov taze model u pitanju, nema načina da se nabave delovi, osim ako si zvanični partner/ovlašćeni zastupnik, pa direkt od fabrike. Tek nakon jedno dve godine nakon izlaska modela, fabrika pušta delove u promet dilerskoj mreži, prodavcima itd. A kod nas su ti sve neke treće ruke, a lager jeste skup, treba da spucaš silne pare u robu, pa čekaš dal će nekom da ista zatreba... Ako je neka sitnica, ne isplati se da se šalje DHL-om, pa se čeka da se skupe porudžbine za slanje brodom sa dalekog istoka, i sve tako nekako. Ali, biće bolje vremenom, verujem. A dotle... Od prilike je tako ali mislim da je ipak tu problem sa našima...nemoguće da recimo Crna Gora ima delove a Srbija nema. Mislim da je tu peripetija EU takođe pa naši jajare sa delovima jer bi ih koštalo. Umesto da se svi dileri sakupe i naprave neki mali zajednički magacin, lepo podele troškove i svi mirni...oni rade kao da je ovo divlji zapad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5421 Napisano Utorak u 19:35 Ne silazi, 4038 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ebiga, sve dok kupci to budu gutali, tako će i raditi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13955 Napisano Utorak u 19:48 (promenjeno) Integrisan, 7682 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Sve je to super dok ne udare neke sankcije npr. Pa onda poskupi uvoz ili će da ih bude baš briga da se maju sa državom koja je prodala 150 motora. A nije isključeno i da neko od sadašnjih uvoznika, proda neke primerke, skonta da to ne ide, nije vredno i kažu e jbg, nema više. A ja bih vam savetovao da vi vlasnici napravite neku listu ili Excel tabelu ovde javno gde ćete da skupljate podatke o delovima koji su izmenjivi između marki i da imate neku bazu podataka za potrošne stvari. Na primer, ručica kvačila, odgovora od lupam, Stroma 650, CRF 300, ležaj viljuške je X Z Y dimenzija, itd. Siguran sam da postoji mnošto delova koji se gađaju. Promenio Utorak u 20:32 član Alekre 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5421 Napisano Utorak u 19:54 Ne silazi, 4038 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ma vidiš da je ovaj ludi Tramp krenuo sa carinskim ratom, ko zna našta će to da ispadne. Biće ovo "stara dobra vremena", vrlo moguće Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GunnerHan 120 Napisano Utorak u 20:40 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Beograd, Vladičin Han Motocikl: sv650s Prijavi odgovor kao problematičan Je l se samo meni čini ili se autopromet uglavnom pominje u lošem kontekstu.. Žao mi je što ranije nisam naleteo na sve ovo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 3148 Napisano Utorak u 20:54 Drug član, 1607 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Je l se samo meni čini ili se autopromet uglavnom pominje u lošem kontekstu.. Žao mi je što ranije nisam naleteo na sve ovoIskreno ništa nisam za Autopromet dobro čuo osim da su prodavci ljubazni :-)Sent from my 2107113SG using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GunnerHan 120 Napisano Utorak u 21:02 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Beograd, Vladičin Han Motocikl: sv650s Prijavi odgovor kao problematičan 2 minutes ago, Gordak985 said: Iskreno ništa nisam za Autopromet dobro čuo osim da su prodavci ljubazni Sent from my 2107113SG using Tapatalk Prošlo je 12 dana od kaparisanja, niko me još nije kontaktirao… ”Isporuka najvise za 10-15 dana..” Rekao sam nije problem neka bude najkasniji datum 15.04. Možda sam i ja kriv 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 4050 Napisano Utorak u 21:08 Drug član, 2642 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...loading... Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, GunnerHan je napisao: Prošlo je 12 dana od kaparisanja, niko me još nije kontaktirao… ”Isporuka najvise za 10-15 dana..” Rekao sam nije problem neka bude najkasniji datum 15.04. Možda sam i ja kriv Vidim da su svi dileri koji prodaju kineze odvalili sa prodajom i da ne mogu da postignu isporuku. Juče je slično bilo i u Nautici kad sam otišao da rezervišem motor. Ljudi prosto ne znaju šta da odgovore na mejlove a kamoli nešto drugo, u isto vreme stiže kontigent od nekih 20ak motora, ne znaju gde će prvo. Danas prolazim Kladencom...CF dubke pun! Ulazi im pride šleper, blokira komplet ulicu, koliki je nije mogao da uđe u dvorište. Motori i kvadovi upakovani i naslagani jedan na drugi na tri sprata. Realno razlog više da smanje sa pohlepom i koncentrišu se na servisne usluge jer im to donosi više novac na duže staze. Kao da su oligofreni u tom segmentu... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GunnerHan 120 Napisano Utorak u 21:13 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Beograd, Vladičin Han Motocikl: sv650s Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, mick said: Vidim da su svi dileri koji prodaju kineze odvalili sa prodajom i da ne mogu da postignu isporuku. Juče je slično bilo i u Nautici kad sam otišao da rezervišem motor. Ljudi prosto ne znaju šta da odgovore na mejlove a kamoli nešto drugo, u isto vreme stiže kontigent od nekih 20ak motora, ne znaju gde će prvo. Danas prolazim Kladencom...CF dubke pun! Ulazi im pride šleper, blokira komplet ulicu, koliki je nije mogao da uđe u dvorište. Motori i kvadovi upakovani i naslagani jedan na drugi na tri sprata. Realno razlog više da smanje sa pohlepom i koncentrišu se na servisne usluge jer im to donosi više novac na duže staze. Kao da su oligofreni u tom segmentu... Neka su prodali, drago mi je da jesu.. Ali prodali, ne poklonili. Nikakvo kašnjenje niti ne ispunjenje dogovora ne mogu da opravdam. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 4050 Napisano Utorak u 21:21 Drug član, 2642 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...loading... Prijavi odgovor kao problematičan Slažem se...šta više mislim da je 15 dana predug period. Ali može im se... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2563 Napisano Utorak u 21:33 Drug član, 1085 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Ma nije to baš tako kako izgleda. Pa nisu to patike. Pa ja samo dok iZ carinskog organizujem dovoz i carinu i sklapanje ode 7-10 dana.... Nema teorije da se šleper motocikala isprocesuira za par dana. Zavisi sve... Nekad kad mi je proizvod na stanju i ocarinjen faktura bude isti dan...A desi se da nam je ove godine na dan kad smo tovarili za sajam stiglo nekoliko skutera koji su trebali u Februaru da stignu al ti uzmu brodari 15 dana, drumski transport 7-10 dana, smeštanje u carinski, pa transport i izuzimanje/carina do salona... Ode mesec dana na dobar dan. Ja zato izbegavam da prodajem unapred a obučno kažem duži rok isporuke i ponovo se nekad desi da kasni... Pa u frci bude propust...homologacija da se produži ili uradi.Kontaš stiže isti model, ne proučiš COC do detalja, promakne ti, ono novi kontigent sa nosačem kofera, obnavljaj homologaciju, nema isporuke 2 nedelje a skuter čuči u salonu spreman... Evo sad sam se iznervirao a treba da spavam. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 3148 Napisano Utorak u 21:40 Drug član, 1607 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pa zato daješ rok isporuke od do, gde je do najgora solucija, a ne najbolja. Naravno, ako si pošten prodavac.Sent from my SM-S911B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedja14 28 Napisano Utorak u 21:49 U prolazu, 22 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: QJMOTOR SVT 650X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, boza_kg je napisao: Ako ja dobro kapiram kako stvari idu, kada je nov taze model u pitanju, nema načina da se nabave delovi, osim ako si zvanični partner/ovlašćeni zastupnik, pa direkt od fabrike. Tek nakon jedno dve godine nakon izlaska modela, fabrika pušta delove u promet dilerskoj mreži, prodavcima itd. A kod nas su ti sve neke treće ruke, a lager jeste skup, treba da spucaš silne pare u robu, pa čekaš dal će nekom da ista zatreba... Ako je neka sitnica, ne isplati se da se šalje DHL-om, pa se čeka da se skupe porudžbine za slanje brodom sa dalekog istoka, i sve tako nekako. Ali, biće bolje vremenom, verujem. A dotle... Mislim da nije bas tako. Tj. da nije problem jer fabrika ne pusta u promet delove vec ovi nasi su neorganizovani i nesposobni ocigledno da se povezu sa nekim uvoznicima iz eu i da menjaju delove po potrebi dok im stignu iz kine. Jer ovi iz Poljske imaju sve delove ukljucujuci i srafovi cak i to su imali jos pocetkom prosle godine tako da mislim da nije do fabrike koliko je do nasih problem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...