Jump to content

Moto Zajednica

QJ Motors SVT 650 X

Recommended Posts

• Andragog, 4942 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

To je najbolje, jer od te njihove garancije nema leba 😆

Promenio član srbac
  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 12 postova

Pozdrav svima, ja sam iz Slovacke i imam SVT650X vec nedelju dana da li je neko imao problem sa podrhtavanjem prednjeg tocka pri brzinama od 45-70 km/h? U ovom rasponu mi točak skače kao da nije balansiran, to radi čak iu neutralnom stanju i dali su mi novi točak amortizeri nisu pomogli. Inspekcija: ulje ELF 10W60, filter 3L+, ukupno 126€, motor radi mirnije Nadam se da ce tekst biti razumljiv, prevodim preko google :) Peter

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1
  • Podržavam 2

• Zainteresovan, 425 postova
  • Motocikl: QJ motor svt 650 x
2 hours ago, Sajči said:

Pozdrav svima, ja sam iz Slovacke i imam SVT650X vec nedelju dana da li je neko imao problem sa podrhtavanjem prednjeg tocka pri brzinama od 45-70 km/h? U ovom rasponu mi točak skače kao da nije balansiran, to radi čak iu neutralnom stanju i dali su mi novi točak amortizeri nisu pomogli. Inspekcija: ulje ELF 10W60, filter 3L+, ukupno 126€, motor radi mirnije Nadam se da ce tekst biti razumljiv, prevodim preko google :) Peter

Proveri prednje kočnice!

49 minutes ago, Sajči said:

Kočnice su u redu, ako su bile kočnice, isekao sam se u prvom zavoju

Proveri kočione diskove i osovinu točka. Ako je osovina kriva, točak će vibrirati i kretati se gore dole.

• U prolazu, 12 postova
pre 20 minuta, kole24 je napisao:

Kako?

Kad okrenem točak na viljušku, nemam drugog izbora sada, ne radi to na većoj brzini nego samo u rasponu od 45-70, stegne najviše na 55 km. /h.

24 minutes ago, kole24 said:

Kako?

Upravu si, malo sam idiotski objasnio.....svakako osovina mora da bude prava i ako je kriva menja se a hoće da pravi vibracije i loše ulaženje u krivine i sl...to je obavezan pregled kod skidanja točka, bar u ozbiljnim servisima...

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 745 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------
pre 17 minuta, Sajči je napisao:

Kad okrenem točak na viljušku, nemam drugog izbora sada, ne radi to na većoj brzini nego samo u rasponu od 45-70, stegne najviše na 55 km. /h.

Prednja guma, ako to nisi proverio.

Promenio član Rider000

• U prolazu, 12 postova
pre 6 minuta, Rider000 je napisao:

Prednja guma, ako to nisi proverio.

Takođe sam pretpostavio da je guma, ali ceo točak je zamenjen zajedno sa gumom. Stavili su originalni točak na balans i razlika je bila 5g, što je zanemarljivo. Ne želim da verujem da je to bila tako glupa slučajnost, 2 nove neispravne gume

• Sviđa mi se 1

• Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

@SajčiMaybe faulty or loose steering head bearings from factory?

• U prolazu, 56 postova
  • Motocikl: QJ SVT 650 X 2023
Pre 22 sati, srbac je napisao:

To je najbolje, jer od te njihove garancije nema leba 😆

I ja sam tog misljenja.

@SajčiHm if you got brand new wheel, checked all we said. Theres not much left that could cause the issue. 

Do handlebars wobble at 55km/h or you just feel front wheel hopping up and down? Check if the axle is properly mounted and tightened to specification.

While there you could also check suspension preload, both rear and front.

• U prolazu, 12 postova
pre 25 minuta, Rider000 je napisao:

@SajčiHm if you got brand new wheel, checked all we said. Theres not much left that could cause the issue. 

Do handlebars wobble at 55km/h or you just feel front wheel hopping up and down? Check if the axle is properly mounted and tightened to specification.

While there you could also check suspension preload, both rear and front.

In the range as I wrote, the front wheel jumps up and down, at most at 55 km/h. The seller did not have a second piece in stock so that I could compare it, but I have agreed that they will try to change the second tire and if that doesn't help, only the shock absorbers are left. Fortunately, the owner of the shop is an expert in chassis, tunes racing bikes, rides himself, that's why I bought it chose However, he is currently on vacation, so the next solution is only after 22.7.

• Sviđa mi se 1

11 minutes ago, bajker71 said:

Koja je poenta sa postovima na engleskom jeziku?  :neznam:

Čovek je slovak!!!!!

• Zbunjen 1

• U prolazu, 34 postova
  • Motocikl: Scarabeo 300s, QJ SVT650X
On 7/12/2024 at 8:55 AM, Sajči said:

In the range as I wrote, the front wheel jumps up and down, at most at 55 km/h. The seller did not have a second piece in stock so that I could compare it, but I have agreed that they will try to change the second tire and if that doesn't help, only the shock absorbers are left. Fortunately, the owner of the shop is an expert in chassis, tunes racing bikes, rides himself, that's why I bought it chose However, he is currently on vacation, so the next solution is only after 22.7.

Are you sure your front wheel is bouncing?  That there is no engine stalling (jerking) at lower rpm in a higher gear.  It took me a while to get used to it, the engine just doesn't like to run below 3000 rpm.

• U prolazu, 4 postova
  • Motocikl: QJMotor SVT 650X

Pozdrav, da li je neko imao problem da se korman previse lako pomera? Oko 3000km se pojavio taj problem. Cak se i u mestu previse lako pomera. Pre nekih 400km mi se prevrnuo sa stendera i pao na korman.

Promenio član Wegas21

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja