Jump to content

Moto Zajednica

QJ Motors SVT 650 X

Recommended Posts

• Zainteresovan, 445 postova
  • Motocikl: QJ motor svt 650 x

Moj tast je bio mehaničar za kamione, ali je neretko radio i kola. Kaže on meni, u normalna vremena, kad kupiš nov auto, prvi servis je potpuno besplatan, a svaki sledeći se plaća samo potrošni materijal a servis je besplatan. 

I naravno da ima logike jer ja kao kupac novog vozila treba da ispaštam što sam kupio nov auto i što se ulje mora menjati na 1000km jer je to nov auto....

Danas kako vidimo sve se okrenulo i pivo je pobesnelo i zapenilo...

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2642 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...loading...
Pre 22 sati, slobasuper9 je napisao:

Malo po nešto znam, donosio sam neke stvari po bolnicama malo više od dve godine radio u toj branši al ajde, nije nam to tema :)

Ostalo se slažem i kapiramo se. Da ne budem pogrešno shvaćen da držim nekom stranu, samo po nekad pokušavam malo da obrazložim neke stvari i ublažim atak :)

Hehehe ja evo skromnih 25 godina...

Ne shvati pogrešno...moji komentari nisu atak ni na koga već refleksija mojih ličnih doživljaja i iskustava sa više brendova i zvaničnih servisa tokom godina. Ni u kom slučaju se nemoj pronaći prozvan ili uvređen...nije mi to namera. Prosto takvi smo pogani i pohlepni na uštrb svega :) 

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1085 postova
  • Motocikl: NEMAM

Razumemo se. Nisam shvatio kao lični napad stvarno. Lagan sam po tom pitanju. Možda si i primetio ali ja se ne upuštam u rasprave. Samo razgovaramo i diprinosimo kako ko može, što i jeste poenta ovakvih zajednica.

Vidiš kako ja npr. aktivno pišem u temi i držim temu konkurencije na vrhu uvek odnosno doprinosim tome :)

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 3

pre 10 minuta, slobasuper9 je napisao:

Vidiš kako ja npr. aktivno pišem u temi i držim temu konkurencije na vrhu uvek odnosno doprinosim tome :)

hehehhh paaa sad...realno ima mesta za sve vas pod ovim suncem. Poslednje dve godine su dokazale da se može. Čini mi se da će u narednom periodu prevagu činiti onaj koji bude pomno slušao klijente i njihove potrebe u smislu usluge i ''pogodnosti'' koje će imati sa posedovanjem određenog brenda...tu mislim na normalne ljude sa normalnim i konstruktivnim razmišljanjima vezano za dvotočkaše.

Dakle...onaj koji uspe da promeni način ponašanja i poslovanja servisnog dela firme uz konsolidaciju ''kancelarije'' koja će raditi u cilju lakšeg i profesionalnijeg rada servisa bez animoziteta i nipodaštavanja na svim stranama uz dobar marketing i jasno targetiranje potreba klijenata razvaliće dodatno...što zdušno podržavam.

• Podržavam 1

• U prolazu, 44 postova
  • Motocikl: QJ Motor SVT650x

Samo da bacim update. Juce sam bio da mi zamene polugu menjaca i uradili su to. Nakon mnogo meseci cimanja i natezanja, konacno je sredjeno. Ono sto sam primetio je da su se malo uprpili oko cele te price i odjednom je stigao i rollover switch koji sam zeznuo kada sam oborio motor u naletu adrenaline na Transalpini 😂. Zamena poluge menjaca, dolivanje ulja u kocioni sistem, dolivanje antifriza, ozracavanje, mala korekcija i dotezanje lanca je kostala 3500din sa sve polugom menjaca, tako da nije strasno. Nenormalnu kolicinu kutija sa motorima i otpakovanih motora sam video, sto QJ, sto Zontes i Benda. Eto, to je update i nadam se da ce se sve to popraviti u skorijoj buducnosti. 

• Sviđa mi se 1

pre 30 minuta, pirkee je napisao:

Samo da bacim update. Juce sam bio da mi zamene polugu menjaca i uradili su to. Nakon mnogo meseci cimanja i natezanja, konacno je sredjeno. Ono sto sam primetio je da su se malo uprpili oko cele te price i odjednom je stigao i rollover switch koji sam zeznuo kada sam oborio motor u naletu adrenaline na Transalpini 😂. Zamena poluge menjaca, dolivanje ulja u kocioni sistem, dolivanje antifriza, ozracavanje, mala korekcija i dotezanje lanca je kostala 3500din sa sve polugom menjaca, tako da nije strasno. Nenormalnu kolicinu kutija sa motorima i otpakovanih motora sam video, sto QJ, sto Zontes i Benda. Eto, to je update i nadam se da ce se sve to popraviti u skorijoj buducnosti. 

AP je uvezao preko 300 jedinica koje su skoro sve prodate.

• Svrati ponekad, 304 postova
  • Motocikl: QJ SVT 650x

Ja planiram za koji dan da ih napnem za par stvari u garanciji pa cu vas izvestiti o tome kakvo mi je iskustvo bilo. 🙂

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 106 postova

Valjda će konačno shvatiti da ljudi žele da održavaju motore kako treba i da neće biti na gubitku sa delovima i uslugom.

Počela je sezona, sajam se završio, pa videćemo...

Dobro, ja sam na TRK ali slično je to manje više kod svih. Uskoro me čeka 3 servis, pa ću videti kako je kod

njih počela sezona... :) 

Najbitnija stvar....o stvarima koje ovde komentarišemo su u stvari sitni problemi koji realno ne utiču na suštinsko korišćenje motocikala. Sa takvim stvarima se suočavaju mnogo veći brendovi...recimo Honda (Afrika i NT) ima opasan problem sa glavnim displej jedinicama koje riknjavaju.

Cena preko 3000e po komadu...umesto na opoziv Honda je dala dodatnu garanciju na displej :D pa kome se zalomi! 

Evo malo zvaničnih informacija o uočenim problemima ovih skupljih...verovatno vlasnike više boli glava :) 

Screenshot 2025-04-05 at 09.02.18.png

• Svrati ponekad, 106 postova

Kod kinsekih brendova je muka što delova nema (bar kod nas), a nisu skupi, a kod ostalih što ih ima ali su preskupi...

Kako god okreneš nešto negde ne štima... :)

• MK SO Zandarmerije, 627 postova
  • Motocikl: KAWASAKI ER5, pre SUZUKI BANDIT 1200, APRILIJA ATLANTIC 500 CLASSIC

kako je sa sedistima,svidja mi se motor ali 850 mm je pusti san za mene . ima li nesto oko 810 max ,za nas nedorasle primerke od 176 ?

• MK SO Zandarmerije, 627 postova
  • Motocikl: KAWASAKI ER5, pre SUZUKI BANDIT 1200, APRILIJA ATLANTIC 500 CLASSIC

moguce da sam pomesao modele,mislio sam da je 850cm na svt650x

ovo me zbunilo :

d.thumb.PNG.1104a9d9013a6d1e128f288394fbf499.PNG

Promenio član brankoXM

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja