Jump to content

Moto Zajednica

Benelli TRK702 i 702X

Recommended Posts

• prisutan, 1140 postova
  • Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702

Evo ga da se zapljunem,na tehničkom je doduše!!  O utiscima..,kad ga provožem ozbiljno,mada sad ide period razrade!!  

1712051565046 (002).jpg

1712051565068 (002).jpg

• Sviđa mi se 11
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• prisutan, 1140 postova
  • Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702

Pala je prva vožnja ovog vikenda,nekih 250km,gdje su se poštovala pravila razrade. Pošto sam prije TRK-a vozio CBF-1000, i rednu četvorku naravno da su mi vibracije izražene,ali ništa strašno.čak puno manje nego što sam očekivao!! Imam manje konja al jbg.

Ergonomija mi baš paše,znači širok hvat,koljena mi nisu toliko povijena,samo me opet visina malo zjb. ali i to je stvar prilagodbe,i ako se na servisu šta može spustiti,tražit ću naravno. Sic mi je tvrđi nego na Hondi,ali ja sam radio sic na Hondi kod Srđana,tj. stavljao mekšu spužvu,gel.. Ali i ovaj ću riješiti na isti način!! Samo da se dovučemo do BG-a nekako. Retrovizor su mi blizu,ja navikao na Hondi da su na šasiji,sad su na volanu,i oblik mi je onako,to mi je zamjerka za sada!!

E sad vizir.. kad malo duva vjetar povremeno se znaju stvarati male turbulencije na vrhu kacige,ali ne stalno,taman imam neki deflektor,ili će raditi Kina majka.. Ko zna možda sa drugom kacigom..,ali moja nije još za zamjenu,deflektor je jeftinija opcija. E što se tiče vožnje,a to vas djeco moja najviše interesuje ;) , redna dvica ti jasno daje do znanja kad trebaš da prešaltaš u nižu,preticanja odrađuje super,pošto je motor  u razradi pazio sam na obrtaje,al na magistrali mi se niko nije oteo,što bi rekli naši stari,snage uvjek dovoljno!! Vibracije nisu nešto izražene,tek u nekim opsezima,nisam pohvatao u kojima,prva vožnja pa sam malo pazio na cestu!! U krivinama se lako obara,a pošto su mi sad noge malo naprijed a ne povučene nazad,kao na Hondi..,lijepo se obara. Zvuk ok,kad se budem oporavio (sa lovom) nekad,ko zna možda i neki lijepi auspuh padne!! Kočnice su bile u startu tupe,ali kako sam prešao 100-tinjak km. su već omekšale,računam da će to sve leći na svoje. Motor je definitivno upucan za cestu i potvrd,što se tiče ovjesa. Ali ne tvrd da kažeš da je neudoban i da odbije bubrege. Ja ništa nisam za sad čačkao,čekam garažu svoju,pa ću onda kako spada i dolikuje!!  Čekam crash barove,kofere,i centralni štender..., eh da gume su odlične. Pirelijeve GT !!?

Slike slijede kad skinem iste sa tel. na računar i okačim ih na forum. Tapatalk mi više ne da da odgovaram na postove,ima tema za to ovorena.  

Promenio član mali_zmaj
  • Sviđa mi se 2
  • Hvala 1

• prisutan, 1140 postova

Juče odvezao 350km turu,mogu vam reći da sam zadovoljan,jbg. morala se poštovati pravila razrade pa nisam mogao pustiti ždrebca da divlja,al sve u svemu sam zadovoljan. Prije vožnje nasuo gorivo i sračunao da mi je prosjek potrošnje bio 5,1l na 100km,s tim da je bilo vožnje i po gradu,i čak jedan defile,za otvaranje sezone,računam čista magistrala će sigurno ići ispod pet,i još kad se razradi mašina.. Ispratio sam kolege konstantno sve do nekih 130km/h,tad sam se približavao zabranjenoj zoni od 6000 rpm. I tačno ono što sam primjetio da turbulencije oko kacige ovisi o vjetru koji duva u datom momentu. Vibracija ima tu i tamo u nekim opsezima.. Nisam pohvatao u kojima. Ali ništa neugodno. 

• Sviđa mi se 1

• prisutan, 1140 postova
Pre 18 sati, mali_veseljak je napisao:

Vidio sam ti motor na otvaranju :)

A što se ne javi,nisam te skontao..  Vidimo se na kavi negdje.. 

• Sviđa mi se 1

• prisutan, 1140 postova

Legli koferi,crash barovi,prvi servis!! Prvi test je Trebinje,i to sa sve gospođom,da vidimo od čega je mali sazdan!!

trk MANJA.jpg

• Sviđa mi se 5
  • Podržavam 1

• prisutan, 1140 postova

Pa meni koferi služe svrsi,platio sam ih veoma povoljno, crash barovi isto korisna stvar, (a nisu plaćeni dodatno) posebno kad ti fali 10cm dužine nogu!! A patiš od padavice u mjestu,kao ja.  Koferi se skidaju čim putovanje završi.. Nisam jedan od onih koji ne skidaju kofere i kad na kafu idu!!  Možda danas sutra, kad se dočepam nešto viška para odem kod Sebe da napravi te cjevure malo kulturnije. Mada uživo i nije toliko loše. 

Promenio član mali_zmaj
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Integrisan, 5032 postova
1 hour ago, Andrej_Hotstepper said:

Kad vidim te kofere krene mi rektalna disfunkcija... A ove skele oko plastika ko u Indiji tek... Šta uradi od tako lepog motora... Ccc

Meni je topcase ok, ali sa bocnim vec ne bih smeo da vozim narocito po gradu kad tako strce.

• U prolazu, 30 postova
  • Motocikl: Benelli TRK 502X, Benelli TRk 702x

Prvih 1500 km i sve super, samo plairam zameniti kofere sa SHAD koferima, puno bolja aerodinamiku imaju, ovi su uzas.

viber_image_2024-06-03_14-13-37-484.jpg

• Sviđa mi se 2

• BJB Maxi scooter club, 1663 postova
  • Motocikl: Sanja o NT1100 :)

Meni licno,ovo koferi bas 'čuče' na trk. I 502x nosi iste ili slicne,bas nekako daju bolji dojam o motoru. Stvar ukusa,naravno. Bocni koferi uglavnom se i koriste za dalje,za grad top odradi posao. 

Crash za moj ukus prenaglasen,ali ako radi posao,neka ga . Uzivaj. :takoje:

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 382 postova

Jbg štrče svaki, zna se zašta služe. Imam Hepco Becker kofere kao baloni sa prilično velikom zapreminom. Nosači ih još dodatno izbacuju, širi sam od Juga. Nosim ih samo kad moram. Ovi koferi na Beneliju i nisu neka sreća estetski ali što reče kolega neka ih poslužiće svrsi. Kreš bar jeste malo čudno izveden ali kao i uvek sve je stvar ukusa.

Promenio član shlem
  • Sviđa mi se 1

• U prolazu, 30 postova
  • Motocikl: Benelli TRK 502X, Benelli TRk 702x

Ovako su mi izgledali SHAD na trk 502x, nekako mi bili neprimetni u voznji, ovi na trk 702x piste dosta.

image.thumb.png.62983ebfffd75a273a65f22b86ad6799.png

Promenio član maxone

• prisutan, 1140 postova

Kad bih vam rekao da su me izašli 450 eura sva tri kofera sa nosačima, a i crash bar nisam platio ništa...., a da sam usput ušao u izgradnju kuće!! Shvatit će te da sam malo estetiku izbacio iz matematike. Aerodinamika se neće spominjati....  ;)  Matematika jednostavna,motor sa registracijom,koferima,crash barovima,povišenim vizirom,i dovezen na adresu za nešto sitno manje od 8000 eura!!  Prodavač izuzetno susretljiv,imam popuste od sad pa nadalje u njegovom moto shopu od 30%..  Prvi servis me izašao 60 eura..  

Što se tiče samih kofera odrađeni su po meni kvalitetno,bravice odlične,postavljeni su iznutra malo debljom podstavom,koja je na čičke i može se izvaditi,što mi je bitno kad mi stignu torbe. 

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 3

• BJB Maxi scooter club, 1663 postova
  • Motocikl: Sanja o NT1100 :)

@mali_zmajnemas potrebe da se pravdas bilo kome. Forum je,ljudi iznose misljenja,utiske i svakom se ne moze svideti. 

Pa i ja sam vozio hondu dole za Srb da odradim ,neko ce reci zbog ustede,neko ce reci zbog usluge,ja cu reci prvo zbog kvaliteta,a na kraju sam i ustedeo dosta novca jer je ovde ne bi uradili pedatno i precizno kao Darko. 

Da je vise posvecenih majstora kao @Satelis i ljubitelja motora kao @N.F.S. (mada za mene si majstorcina) svima bi bilo lepse i lakse da se vozimo. 

Nekom je to preterano pedatno,za mene nije. Volim kad se sija,kad je ispravno. Nocas sam stigao sa mora,legao iza ponoci,12 sati voznje sa malim detetom u autu,ali ujutru u 8 vec sam bio na praoni da se zahvalim cetvorotockasu za predjenih 3500km za 14 dana. 

20240603_122424.jpg

20240603_122443.jpg

• Sviđa mi se 3
  • Hvala 2

• prisutan, 1140 postova

Ne pravdam se ja,nego želim da približim zašto sam izabrao TRK-a, kao motocikl, i to nov. Naravno da sam napravio kompromis, i za sad se nisam pokajao.. kako god da sam slagao mamtematiku prvi slijedeći japanac, sa koferima i crash barovima,i povišenim vizirom bi me izašao još par hiljada eura više.. A toliko nisam imao,tj. nemam.

Polovni motori mi se više ne uzimaju, jer se svaki dan susrećem sa ljudima koji ne mogu da napopravljaju motore sa vraćenom kilometražom,krpane,ovako,onako..  Ja sam jedan od onih koji i kad kupuju i motor ili  auto , ne gledam se vizijom kako ću ga prodati poslije, no ga uzimam da ga vozim i užuvam u njemu. A i samim tim sam nekako i ponosan na sebe , da sam uspio u ovim teškim vremenima da si priuštim nov motocikl pa makar i kinesko-talijanskog klona!!  

• Sviđa mi se 9
  • Podržavam 2

• prisutan, 1140 postova
Pre 13 sati, maxone je napisao:

Prvih 1500 km i sve super, samo plairam zameniti kofere sa SHAD koferima, puno bolja aerodinamiku imaju, ovi su uzas.

viber_image_2024-06-03_14-13-37-484.jpg

Hoće li pasati Benellijevi nosači kofera za SHAD kofere??  

Promenio član mali_zmaj

• Mr., 563 postova
  • Motocikl: BMW R1250GSA 2023 Trophy , Yamaha MT-09 Tracer 2017 Tech Black,
1 minute ago, mali_zmaj said:

Hoće li pasati Benellijevi nosači kofera za SHAD kofere??  

To nece, poprilicno sam siguran. Ja imam Shad SH36 na Yamahi i oni idu na takozvane 3P nosace. Mnogo kulturnija verzija nosaca kofera koji se maltene ne primjecuju kad kofer nije na motoru.

image.png.227574158f8d870dea574d5464acbf2a.png

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja