Jump to content

Moto Zajednica

Bliski susret sa insektima

Recommended Posts

• MiNistrY oF SillY WaLkS, 2130 postova

Pisalo se i ranije na forumu opširno o insektima, mislim da je od životne važnosti pročitati ovu temu u linku jer tematika insekata je, nažalost,  bliska temi motociklizma:

Predlažem korišćenje pretrage foruma pre postavljanja bilo kakve teme jer forum odavno postoji i mnogo ljudi je prošlo i pisalo o sopstvenim iskustvima, hvala im na tome...

....pčele (link na temu)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 371 postova
  • Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900

@Alekre Nije mi stran ubod pčele ili ose, obada, itd., grizli su me muški za života. 

Ne pamtim tako intenzivan ubod i kasniju reakciju. Pčelu otpisujem, jer nema žaoke, a od ose nikada nisam imao nešto preterano izražen otok, pogotovu ne ovoliko.

Ovo me jedno dva kilometra dobro peklo. Ja sve vreme kuliram, jer sam na 120 km/h i čekam da uđem u grad i stanem na prvi semafor. Sve do kuće me peklo.

Šta god da je, fino me pecnulo 😁 Srećom, nisam alergičan.

Prva fotka je nakon uboda, kad sam došao kući, a druge dve su trenutne (ne vidi se lepo otok i crvenilo).

IMG_20250825_180723.jpg

IMG-20250826-WA0003.jpg

IMG-20250826-WA0004.jpg

Promenio član Luka9905

• Ne silazi, 4460 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Po svemu sudeći, to je bio obad. Mene je ujeo 2x u životu. Jako i intenzivno boli, ali relativno kratko, oko sat vremena na pr. Posle koža otekne, zadeblja, počne da peruta... treba vremena da zaceli.

ZDRAVLJE.BLIC.RS

Ujedi obada - konjske muve, retko se smatraju ozbiljnom pretnjom po zdravlje, jer uglavnom mogu da izazovu intenzivan bol i lokalne reakcije, a samo u pojedinim slučajevima teže...

Promenio član boza_kg
  • Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 300 postova
  • Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X

Ne vidi se na slici baš najbolje, mene je slično zadesilo u Albaniji pre par godina, ogroman otok, jak bol, crvenilo i upala i ovo sa slike jako liči na to. 

Apotekarka mi je preporučila neku mast, ne sećam se naziva ali sastava istog kao naš Didermal. 

Tri- četiri dana je trebalo da to splasne, prve dve noći sam jedva spavao od bola

IMG_20230720_203132.jpg

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 4460 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Pretpostavljam da ima razlike u zavisnosti da li te je obad ujeo da se hrani, ili u samoodbrani. Ja sam recimo jednom naslonio ruku na njega, pored jezera, pa me je ćapio za dlan. Tad se sve desilo jako brzo, verovatno nije uspeo da ubrizga tog već antikoagulansa dovoljno. Pa i od toga zavisi reakcija.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja