Libero 2214 Napisano pre 3 sati MiNistrY oF SillY WaLkS, 2130 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pisalo se i ranije na forumu opširno o insektima, mislim da je od životne važnosti pročitati ovu temu u linku jer tematika insekata je, nažalost, bliska temi motociklizma: Predlažem korišćenje pretrage foruma pre postavljanja bilo kakve teme jer forum odavno postoji i mnogo ljudi je prošlo i pisalo o sopstvenim iskustvima, hvala im na tome... ....pčele (link na temu) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luka9905 2021 Napisano pre 1 sat (promenjeno) Drug član, 371 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900 Prijavi odgovor kao problematičan @Alekre Nije mi stran ubod pčele ili ose, obada, itd., grizli su me muški za života. Ne pamtim tako intenzivan ubod i kasniju reakciju. Pčelu otpisujem, jer nema žaoke, a od ose nikada nisam imao nešto preterano izražen otok, pogotovu ne ovoliko. Ovo me jedno dva kilometra dobro peklo. Ja sve vreme kuliram, jer sam na 120 km/h i čekam da uđem u grad i stanem na prvi semafor. Sve do kuće me peklo. Šta god da je, fino me pecnulo Srećom, nisam alergičan. Prva fotka je nakon uboda, kad sam došao kući, a druge dve su trenutne (ne vidi se lepo otok i crvenilo). Promenio pre 1 sat član Luka9905 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5990 Napisano pre 1 sat (promenjeno) Ne silazi, 4460 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Po svemu sudeći, to je bio obad. Mene je ujeo 2x u životu. Jako i intenzivno boli, ali relativno kratko, oko sat vremena na pr. Posle koža otekne, zadeblja, počne da peruta... treba vremena da zaceli. Izgled ujeda obada: Konjska muva može da izazove jaku alergijsku reakciju i da prenese zečju groznicu ZDRAVLJE.BLIC.RS Ujedi obada - konjske muve, retko se smatraju ozbiljnom pretnjom po zdravlje, jer uglavnom mogu da izazovu intenzivan bol i lokalne reakcije, a samo u pojedinim slučajevima teže... Promenio pre 1 sat član boza_kg 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nuk 338 Napisano pre 1 sat Svrati ponekad, 300 postova Lokacija: NS Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X Prijavi odgovor kao problematičan Ne vidi se na slici baš najbolje, mene je slično zadesilo u Albaniji pre par godina, ogroman otok, jak bol, crvenilo i upala i ovo sa slike jako liči na to. Apotekarka mi je preporučila neku mast, ne sećam se naziva ali sastava istog kao naš Didermal. Tri- četiri dana je trebalo da to splasne, prve dve noći sam jedva spavao od bola 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5990 Napisano pre 2 minuta Ne silazi, 4460 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pretpostavljam da ima razlike u zavisnosti da li te je obad ujeo da se hrani, ili u samoodbrani. Ja sam recimo jednom naslonio ruku na njega, pored jezera, pa me je ćapio za dlan. Tad se sve desilo jako brzo, verovatno nije uspeo da ubrizga tog već antikoagulansa dovoljno. Pa i od toga zavisi reakcija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...