bdada 14236 Napisano Avgust 15, 2023 moto merkat °°, 4892 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Odraz kulture, mozda su je trolovi zapoceli ali ako razmenjujemo iskustva i saznanja kroz razgovor onda samo moze biti korisno ili da pljunemo po drzavi onda nece biti trol. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2536 Napisano Avgust 15, 2023 Vozac A kategorije :D, 929 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan @bdada Лијепо речено и паметном доста. После посла ћу да одем до гараже и да то мало прегледам (да потражим да ли има одговарајуће ознаке). Фабрички ми је ауспух али сам утврдио да нема ДБ килер и ако звук који производи ауспух није јак упоште, шта више тиши је великог броја мотора са којим сам се возио и поредио. Писао сам о томе у групи В Стром. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14236 Napisano Avgust 15, 2023 moto merkat °°, 4892 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan @draki fabricki auspuh nikad nema db kiler, mozda je probusena pregrada (dugacka burgija cuda cini ) jedino gde bi mogao imati problem je (bar sam tako video na snimcima) preko, Nemci u glavnom znaju gurati sipku u auspuh i viriti lampom u top, i ovde je bio takav snimak okacen. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2524 Napisano Avgust 15, 2023 Drug član, 1606 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Na stromovima se radi ta prerada, dremel brusilicom se iseče unutrašnja cev, par cm od izlaza prema unutrašnjosti, koliko može da dohvati brusilica. I dobije se malo više da prpoće, ne verujem da mnogo utiče na jačinu zvuka. Verovatno je to odradjeno i na tom stromu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rakhil 33 Napisano Avgust 15, 2023 U prolazu, 42 postova Lokacija: Beograd, Bezanijska kosa Motocikl: Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Da li znamo kakav je pravilan postupak merenja, kao na klipu gore iz USA ali po nasim pravilnicima? Koje rastojanje, ler ili neki broj obrtaja, koliko od auspuha? Imam merac decibela pa me bas zanima koliko cu izmeriti na fabrickom auspuhu a koliko na komsijinom homologovanom (isti motor). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 4507 Napisano Avgust 15, 2023 Drug član, 1444 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan @Paljevina , u jednom postu kazes inas info da je akcija sprdacina , neko pustio buvu , par postova dalje kazes kako su nekom tvom uzeli bajk... Carino ! Xaxaxa Prosle godine kad smo isli na gross , skinuo cunak i vratio fabriku..vozim kroz austriju , gledam one krave koje pasu pored puta , zamisljam da sam imao glasan auspuh , stresiras zivotinje , one onda ne daju kvalitetno mleko , onda Milka cokolade nisu ukusne itd itd .. pa jbg... Salu na stranu , fabrika je tata i mama i direktor skole , kakvi akrapi kakve zajebancije... 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Avgust 15, 2023 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan MT07 onaj koji vidjam po gradu, dajem glas da se uništi, ne da se privremeno oduzme, nego da se uništiLako je vama u autoindustriji. Samo što više vozila da se uništi da bi se što više vozila prodalo. Hoćete da zaradite na nama kao neka farmako mafija!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8511 Napisano Avgust 15, 2023 (promenjeno) Drug član, 1867 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, X8 Vračar je napisao: Lako je vama u autoindustriji. Samo što više vozila da se uništi da bi se što više vozila prodalo. Hoćete da zaradite na nama kao neka farmako mafija!!! Ne znam o čemu pričate, ja uzgajam lale.. Promenio Avgust 15, 2023 član ProMaster 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5857 Napisano Avgust 15, 2023 Svakom po zasluzi, 12405 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan ... I Sose Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Avgust 15, 2023 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam o čemu pričate, ja uzgajam lale.. Znači, istu delatnost imaš kao ovi iz Vrelih guma što prepisuju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2536 Napisano Avgust 15, 2023 Vozac A kategorije :D, 929 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan @Milanezi@bdada Фотографисаћу касније па ћемо да видимо. И снимак ћу да додам. Ја сам човјек који воли да је све како треба. Једино брзину повремено не поштујем и због тога сам био санкционисан од стране МУП-а Републике Српске са 200 евра казне и два мјесеца паузе управљања моторним возилом свих категорија Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4252 Napisano Avgust 15, 2023 motoras, 2454 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, draki je napisao: @Milanezi@bdada Фотографисаћу касније па ћемо да видимо. И снимак ћу да додам. Ја сам човјек који воли да је све како треба. Једино брзину повремено не поштујем и због тога сам био санкционисан од стране МУП-а Републике Српске са 200 евра казне и два мјесеца паузе управљања моторним возилом свих категорија Koliko si ti išao brzo kad si platio 200 eura kaznu? To je kazna od 800 KM prepolovljena za plaćanje odmah? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2536 Napisano Avgust 15, 2023 Vozac A kategorije :D, 929 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 20 minuta, stari roker je napisao: Koliko si ti išao brzo kad si platio 200 eura kaznu? To je kazna od 800 KM prepolovljena za plaćanje odmah? Па ја сам возио 95 на тој брзини ми Стром ради најбоље. Е сад, то ми била друга трећа вожња са овим мотором и нисам водио рачуна да су ставили радар који не прашта, а ту ко за клинац ограничење 50 Казна је 200 евра а ја сам платио 135 са трошковима Мјесеци без дозволе не могу на 50% умањења Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
The-Dog 109 Napisano Avgust 15, 2023 (promenjeno) U prolazu, 60 postova Lokacija: Sabac/Austria Motocikl: Z800 ; ZXR750H1 Prijavi odgovor kao problematičan Neko je pitao kako se meri jacina pa da vam objasnim posto jos niko to nije zapisao.. od zadnje tacke isduva pod uglom od 45* i na daljini od 50cm se postavlja uredjaj. U krugu od 3m ne sme da bude niko sem sluzbenog lica koje daje gas na motoru. Ukoliko ne pise u saobracajnoj na koliko je mereno i atestirano onda se odprilike uzima sredina obrtaja motora. Polako se dodaje gas i drzi na stedini (ili na zapisanim obrtajima u saobracajnoj) do 3sec i onda se naglo pusta gas. To se ponavlja 3x.. za kaznu se uzimaju 2 priblizna merenja koja ne smeju da se razlikuju vise od 1dB… na taj broj se oduzima 5dB kao tolerancija i to sto ostane to vam je… do 10dB preko se tolerise sa kaznom a preko 10dB se iskljucuje iz saobracaja.. to je cela mudrolija ps. 10dB vise predstavlja dupliranje glasnoce za covekovo culo sluha Promenio Avgust 15, 2023 član The-Dog 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2536 Napisano Avgust 15, 2023 Vozac A kategorije :D, 929 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, draki je napisao: @Milanezi@bdada Фотографисаћу касније па ћемо да видимо. И снимак ћу да додам. Ја сам човјек који воли да је све како треба. Једино брзину повремено не поштујем и због тога сам био санкционисан од стране МУП-а Републике Српске са 200 евра казне и два мјесеца паузе управљања моторним возилом свих категорија Ево како изгледа код мене Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
The-Dog 109 Napisano Avgust 15, 2023 U prolazu, 60 postova Lokacija: Sabac/Austria Motocikl: Z800 ; ZXR750H1 Prijavi odgovor kao problematičan @draki radjen ti Top 100%… tojest otvaran 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14236 Napisano Avgust 15, 2023 moto merkat °°, 4892 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Brusilica se potpisala. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2536 Napisano Avgust 15, 2023 Vozac A kategorije :D, 929 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 9 minuta, bdada je napisao: Brusilica se potpisala. И то добар траг оставила. Пробао сам преко пар апликација да мјерим јачину не прелази 92. У леру кад ради ствара звук јачине 82-85 децибела. Сад колико је то мјеродавно... Значи морам да купим други ауспух, дб килер или нешто треће Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tommy.n 152 Napisano Avgust 15, 2023 Svrati ponekad, 269 postova Motocikl: Syma Prijavi odgovor kao problematičan U "uredjenim" zemljama, bacis djubre kroz prozor, patriotska obaveza je da se pocinioc prijavi nadleznima, u nasoj, takav je drukara, toliko o nama. Buka je djubre koliko i plasticna kesa koja se nece razgraditi hiljadu godina. O (ne)ljudima koji prave djubre svih vrsta, sve najgore. Voleo bih da znam sta se krije u glavi osobe iznad osamnaest godina koji kupe cak i nov motocikl i "skinu" ili bilo sta drugo urade sa auspuhom da se "bolje cuje" ? Ako voli, zeli, hoce, moze, ali u svojoj dnevnoj, spavacoj sobi, i to ne moze do kraja, i to je zakon uredio. O onima koji divljaju gradom, bude stare i mlade, sve najgore. O njihovim roditeljima, jos gore. Ali ih ima i sa potomcima a u glavi nista. Bezbednost ?? Uocljiva odeca, ne obilazi u gradu, ne vozi preko ogranicenja, sve je to zakon uredio, ti koji se pozivaju na bezbednost nemaju argumente. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1852 Napisano Avgust 15, 2023 Drug član, 2859 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ko nema greha neka baci prvi kamen. 2 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjoleLO 1886 Napisano Avgust 15, 2023 Zainteresovan, 635 postova Lokacija: Loznica Motocikl: KTM Super duke GT Prijavi odgovor kao problematičan Jbg, ne moze k***c u dupe i dusa u raj... Ili ipak moze u Srbistanu, jer smo mi najpametniji i samo mi znamo sta je najbolje, najbezbednije, sta je po zakonu i sl... Ako mi pucamo iz auspuha, onda je to zbog bezbednosti. Ako drugi puca, onda je divljak koga treba na glogov neomascen kolac... 3 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1352 Napisano Avgust 15, 2023 Drug član, 1137 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam kupio prosle nedelje Miller auspuh za yamahu, sa dozvolom za koriscenje na Svajcarskim putevima i u svim ostalim zemljama. Uredno mi prodali u radnji za prodaju auspuha, dobio knjizicu u kojoj je upisan moj motor i broj sasije… dok sam to sve zavrsio bio sam u kontaktu sa par coveka, svi preko 50 godina… sto prodavci sto administracija… ja za mene i mogu da kazem da mi fali nesto u glavi, ali ovi ostali za njih ne bih rekao… Zasto neko mora da bude lud da bi stavio glasniji auspuh. Zakonom je regulisano da moze i cao… 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampa 3470 Napisano Avgust 15, 2023 Drug član, 1103 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan ČITAOCI REPORTERI: Molim vas da objavite ove snimke i da postavite... FB.WATCH ČITAOCI REPORTERI: Molim vas da objavite ove snimke i da postavite pitanje šta ovo treba da znači? Probudili su mi... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21804 Napisano Avgust 15, 2023 Integrisan, 9467 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ovakvim primatima i treba da se oduzima.... 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8511 Napisano Avgust 15, 2023 Drug član, 1867 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan pre 50 minuta, DjoleLO je napisao: Jbg, ne moze k***c u dupe i dusa u raj... Ili ipak moze u Srbistanu, jer smo mi najpametniji i samo mi znamo sta je najbolje, najbezbednije, sta je po zakonu i sl... Ako mi pucamo iz auspuha, onda je to zbog bezbednosti. Ako drugi puca, onda je divljak koga treba na glogov neomascen kolac... Osetih se prozvanim... Dodji u toku leta, naročito petkom u BG, pa da prosetamo, da vidiš, pa uporediš, biće ti jasnije, da nije sve crno-belo. Da vidiš te ljute poglede kad voziš sada već jako popularnom Višnjičkom ispod 80kmh, jer ometaš njihov flow.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...