Ninja66 2804 Napisano Avgust 12, 2023 Drug član, 2743 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Bas me interesuje da li ce se sprovesti i u manjim gradovima, poput mog, gde svako svakog zna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zarumi 209 Napisano Avgust 12, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 86 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Ninja 400 '20 Prijavi odgovor kao problematičan pre 24 minuta, Ivanrsvb je napisao: a to nije jos uvek razlog za oduzimanje koliko ja znam a mozda ne znam dovoljno to nije ali rupe u zakonu koje mogu da se zloupotrebe i slobodno tumace jesu Promenio Avgust 12, 2023 član zarumi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2830 Napisano Avgust 12, 2023 Drug član, 1682 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Vampa je napisao: Znaci da je svaki 3 auto preko 500ks i fabrika je napravila da se tako cuje,ne verujem da je pravio izduv Mile iz Velike Mostanice Nemamo auspuh servis 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2535 Napisano Avgust 12, 2023 (promenjeno) Drug član, 1610 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene u gradu civilni presretači na gixerima i beli RT, više puta u zadnjih mesec-dva zaustavljaju i kažnjavaju za neimanje registracije, kacige, dozvole, pišu bez milosti Kažnjavaju i za nevezivanje pojasa, jedan sačekuje na raskrsnici, obidje te, upali blinkere i otprati te do njihovih kola, okreće se i ponovo u akciju, dovlači sledeću mušteriju...i sam sam se iznenadio otkud na gsxr blinkeri pozadi ali bilo je kasno Ovo za uzimanje motora, moguće ako je noćna akcija pa ne radi teh. pregled gde bi se izmerila buka...oduzmu na par sati dok ne provere decibele, možda je to u pitanju... Da, zaboravih na lance, katance, sajle preko tablice, takodje kažnjavaju, za taj prekršaj sam ''čuo'' da je moguće oduzeti vozilo radi provere da nije učinjeno neko krivično delo sa njim, ako se panduru navrne ona stvar... Promenio Avgust 12, 2023 član Milanezi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2219 Napisano Avgust 12, 2023 Drug član, 977 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Sakrivanje tablice ili vožnja sa tuđom i jeste krivično delo koliko sam ja čuo. Znam da je svakako bolje voziti bez tablice nego da je postojeća prelepljena ili sakrivena. Bez tablice je prekršaj, a ovo se gleda kao falsifikovanje i nije naivno.Svakako,nisam ja sad svetac i da vozim sve po propisima,msm generalno se pridržavam pravila osim ograničenja ali za to uredno i platim kaznu(kad me uhvate) i to je to.Послато са 21091116UG помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar Sh. 507 Napisano Avgust 12, 2023 bodi biber, 729 postova Lokacija: Pancevo(vazdusna banja) Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996 Prijavi odgovor kao problematičan Nema nikakve razlike da li tablica bila prekrivena ili ti spala sa vozila i stavio je u ranac . Ili slično . Zakon je rigidan i kaže da nepropisno držanje tablice snosi prekrsaj u vrednosti od 5 ili 10k dinara . Dakle nikako ne može biti krivična u ovom slučaju . Sto znaci da te sumnje i priče su za malu decu. Zakon propisuje kaznu , a da li je lice sumnjivo ili ne ili čak motor utvrđuje se proverom podataka lica i motora / vozila . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4880 Napisano Avgust 12, 2023 Drug član, 1874 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Izmena tablice na bilo koji način jeste krivično delo 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar Sh. 507 Napisano Avgust 12, 2023 bodi biber, 729 postova Lokacija: Pancevo(vazdusna banja) Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996 Prijavi odgovor kao problematičan 5 minutes ago, Skyrunner said: Izmena tablice na bilo koji način jeste krivično delo Tako je dakle korišćenje tuđe . Ali nepropisno držanje nije krivično delo , niti “slučajno” prikrivanje lancima - katancima Isto je kao kad je tablica prljava na kolima i ne vidi se citko . dakle prekrsaj 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6031 Napisano Avgust 12, 2023 Drug član, 4140 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Gledajući na ovu temu sa mojeg stanovišta mogu samo reći da *“mi svi žanjemo ono što su pojedinci sijali”*Dakle, radi se konkretno o nekolicini nesavjesnih učesnika u prometu, punh testosterona, punih kojekakvih klipova sa društvenih mreža… koji svojim ponašanjem ruše ugled naše velike moto zajednice.Neka ih samo miču sa ulica i neka ljudi mogu noću nesmetano spavati.Nadam se da će nakon ovakvih iskustava nešto i naučiti.PSU zemlji u kojoj živim zakon predviđa oduzimanje i uništavanje vozila zbog obijesne ili bahate vožnje.Pa ko voli nek izvoliGesendet von iPhone mit Tapatalk Pro 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2219 Napisano Avgust 12, 2023 Drug član, 977 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Stavljanje lanca preko tablice i lepljenje parčeta izolir trake preko tablice jeste skrivanje iste ili pokušaj faksifikovanja. (Ako se parčetom izolira dovede u zabludu da je umesto jednog slova drugo na tablici).O kačenju maske preko tablice da i ne pričamo. Kao vozač, dužan si da se pre svake započete vožnje uveriš u ispravnost vozila za učešće u saobraćaju. Sva sreća,pa nemamo sudstva i policije. Inače te priče, samo tetki lek da odnesem,piju vodu, za sad. Послато са 21091116UG помоћу Тапатока 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6031 Napisano Avgust 12, 2023 Drug član, 4140 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Uočio sam u ovoj temi “sukob generacija” glede podijeljenosti mmišljenja o postupcima prometne policije.Iskusniji, zreliji motoristi kuže u čemu je fazon, dok mladi neiskusni u tome ne vide svoju krivicu.Što se prije takvi urazume biće nam svima bolje. Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro 4 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2219 Napisano Avgust 12, 2023 Drug član, 977 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Ja nisam mator imam 30 ljeta. Samo znam da čitam i jasno mi je šta kaže zakon. Послато са 21091116UG помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5420 Napisano Avgust 12, 2023 Ne silazi, 4819 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Moram da kažem nešto na temu auspuha i turiranja i odnosi se na Beograd. Testirao sam neki električni skuter i krećem se auto putem kroz kolonu i gužvu i ide drugarica iza mene i konstantno turira, a primetio sam da i drugi to rade. Toliko je bilo iritantno i meni koji vozim motore, isključim se sa strane i pitam šta raadiš? Kaže pa da nas čuju dok prolazimo. Kad prolazim kroz kolonu koja stoji ili se lagano kreće, uvek se vozim polako i ako ima mesta prođem između vozila, ako ne stanem da me vide u retrovizor pa ako se sklone sklone. Primetio sam da bar 80% ljudi obrati pažnju i napravi mesta da prođemo i hvala im na tome jer nisu uopšte u obavezi da to urade. Da se vratim na drugaricu (i ne samo na nju i turiranje). Pošto dok vozim kroz kolonu obavezno obraćam pažnju u retrovizor auta ispred mene da pokušam da predvidim da li će uraditi nešto tipa da promene traku ili slično. Par njih se dobro cimnulo i uplašilo od turiranja i to su ljudi koji se isfrustriraju. U koloni vozila koja stoji, realno po zakonu nama nije dozovljeno da se provlačimo. Hvala svima onima koji nam ostave mesta ili se pomere, ali mi smo isto tako ravnopravni učesnici u saobraćaju. Da pređem na drugu temu. Nije po zakonu da zaplene motocikle sa homologovanm izduvnim sistemima, ali mislim da imaju pravo na privremenu zaplenu vozila radi provere. Sad, kako zakonski izaći na kraj i dobiti odštetu što neko nije mogao da vozi za period zaplene vozila, ako se utvrdi da je sve okej sa vozilom, to verovatno neki advokat može da nam kaže. Za kraj, da, uglavnom svi ispaštamo zbog nekoliko pojedinaca koji voze motore da bi se *určili i iskreno me zbog takvih ljudi sramota što uopšte volim motore. 13 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markul988 12 Napisano Avgust 12, 2023 U prolazu, 24 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZR6..R6..GsxF75..Gsxr6..Gsxr10..Sh300.. Prijavi odgovor kao problematičan Zakacena slika je screenshot sa snimka od 30 sek gde se podize jos jedan motor Znao sam da ce tema da izgura na videlo .."bajkere koji su fabrika" a da su ovi sto su im uzeti motori "divljaci" itd ..poenta teme je bila da se jave ljudi kome se desilo i zasto..da unapredimo ..stavimo kilere ..fabriku .ako je to razlog..ili ako nam se desilo da tuzimo osmanlije za ucinjeno..iskoristimo zakonsko pravo..me i nije uzet motor ...da nekima bude "teze"..i nece ga ni uzeti ..jedan ooziv menja sve.. tako da ako neko ima papir ili direktno iskustvo u dogadjaju a kome sta smeta itd...i primetih...pa niko nije rekao da uzimaju skuter sa fabrikom ..vec pre 7 dana REG motor sa homologovanim komplet akrapom...i kojim papirim..aj sad u krug opet Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7723 Napisano Avgust 12, 2023 -, 1749 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Tako je. 10.000 mozes da popijes ako ti je prljava, izbledela ili stoji gde ne treba (soferka, rep, ranac, gepek...). Sad me ovo podseti na jednu situaciju od pre nekoliko godina, spustam se jedno vece smederevcem i naletim na motoristu koji je pao. Lezi, cekaju hitnu, stajem sa strane, tu vec isto neki dosli (ili bili u grupi) i odmah iza mene eto i mupa i hitne... Motor od ovog sto je pao vec digli, stoji sa strane, al izolirka preko dva broja. Dolazi policajac ciji je ovo motor, ovi od ovog sto je pao i valjda im tad sinulo za brojeve i jedan krene da skine ono, al ga policajac sprecava. Kao, svi se udaljite od motora. I nisu im dali da preuzmu motor posle uvidjaja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aleksuzuki 650sv 627 Napisano Avgust 12, 2023 Zainteresovan, 507 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: suzuki sv 650 s,kawasaki z750,honda nsr 125 f2,cf450atv Prijavi odgovor kao problematičan I ja registrovao kavu sa miww om,i tonpresao bezvdb kilera nerazumem sto bi me cacakali na ulicama . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7723 Napisano Avgust 12, 2023 -, 1749 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, Markul988 je napisao: stavimo kilere ..fabriku R 1000 sa fabrickim auspuhom isto vristi u obrtajima i cuje se na drugom kraju grada... Pa ne radi on u blokadi ššš š š š 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2685 Napisano Avgust 12, 2023 Ne silazi, 4804 postova Prijavi odgovor kao problematičan Сечам се у једној теми Малог Чаче где је било слика мотора са стазе којим је на издувима било допунских пригушивача. Питали су људи зашто, а одговор је био да у неким регионима због буке(иако трке у питању) мора да децибели буду до ...... вредности.Sent from my SM-N960F using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6031 Napisano Avgust 12, 2023 Drug član, 4140 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Da se razumimo, ja na svojim motorima imam aftermarket auspuhe Arrow, Remus, GPR i Staintune.Ne vadim DB kilere i ne turiram kroz naselja i kolone.Nikad u svojoj dugogodišnjoj moto praksi ( 40 i + g) nisam zbog toga imao probleme. Sve uredno homologirano na tehničkom.Samo uključiti zdrav razum.Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar Sh. 507 Napisano Avgust 12, 2023 bodi biber, 729 postova Lokacija: Pancevo(vazdusna banja) Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996 Prijavi odgovor kao problematičan 22 minutes ago, ser said: Tako je. 10.000 mozes da popijes ako ti je prljava, izbledela ili stoji gde ne treba (soferka, rep, ranac, gepek...). Sad me ovo podseti na jednu situaciju od pre nekoliko godina, spustam se jedno vece smederevcem i naletim na motoristu koji je pao. Lezi, cekaju hitnu, stajem sa strane, tu vec isto neki dosli (ili bili u grupi) i odmah iza mene eto i mupa i hitne... Motor od ovog sto je pao vec digli, stoji sa strane, al izolirka preko dva broja. Dolazi policajac ciji je ovo motor, ovi od ovog sto je pao i valjda im tad sinulo za brojeve i jedan krene da skine ono, al ga policajac sprecava. Kao, svi se udaljite od motora. I nisu im dali da preuzmu motor posle uvidjaja. Sto znaci tablica ispod repa , ili delimicno nešto preko nje je prekrsaj . U nekim zemljama je ozbiljnije negde je liberalnije . u Brazilu ne smeš da voziš motor sa kacigom kroz grad recimo . Elem dodaju se price i razmišljanja i kako se oni koji nisu nikad da izvines jebali bez kondoma pijani počeli da pričaju kako možeš najebati i dobiti bolesti i nekoj napraviti dete u javnom wc . Ma brate pusti me pametovanja jer bukv niko ovde za to nije pitao . Da ima vozača koje vole buku i da ima onih kojima to smeta . Da ima vozača i kola i motora koji vole zvuk i dubinu iste . Ima vozača Sportskih automobila koliko ima i sa motorima koji svuda gde to mora plate kaznu za buku i slično . Ali Bahata vožnja je jedno ovo je drugo . Ovde niko nije bio u pljački ili da su ga jurili pa je bežao pa kao ajde ili da je celo vece na točak vozio . Msm stvarno ste ko god se prepozna sad teške starkelje , one zadrte koje sede na klupi i pričaju kako svet treba da funk i ne mrdate k***** . A danas sutra može vama da se ne daj Bože desi jer se nekome digao , a onda dođi pa pročitaj ovde kako je neko pisao svoja iskustva i razmišljanja i nigde nemoj pročitati šta zapravo smeš i zakonski ne smes i šta može da snosi posledicu i kako se braniti da te ne zajebu jer TO upravo rade . Dakle molim vas RAZMIŠLJANJA OFF već konkretna rešenja . 1 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6031 Napisano Avgust 12, 2023 Drug član, 4140 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan R 1000 sa fabrickim auspuhom isto vristi u obrtajima i cuje se na drugom kraju grada... Pa ne radi on u blokadi ššš š š š A zašto mora 1000R naseljem u blokadu ???Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6031 Napisano Avgust 12, 2023 Drug član, 4140 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan I prvi i drugi i treći su zaslužili isto.Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markul988 12 Napisano Avgust 12, 2023 U prolazu, 24 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZR6..R6..GsxF75..Gsxr6..Gsxr10..Sh300.. Prijavi odgovor kao problematičan Zaglavila mu sajla...pomesao na koju stranu je topla Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markul988 12 Napisano Avgust 12, 2023 U prolazu, 24 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZR6..R6..GsxF75..Gsxr6..Gsxr10..Sh300.. Prijavi odgovor kao problematičan To bi bilo krajnje normalno..nadam se da su info tacne..al msm... Naravno necu Vas uskratiti za jos ako saznam iste... Tema nije obavezna za citanje pa kome stvara nemir..ima putopisi itd... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7723 Napisano Avgust 12, 2023 (promenjeno) -, 1749 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan pre 40 minuta, el classico je napisao: A zašto mora 1000R naseljem u blokadu ??? Ne mora. Hocu da kazem da se i fabricki auspuh cuje kad ga turiras, a neko je pustio buvu da se u Bgd uzimaju motori zbog buke jer nemaju fabricke auspuhe, sto je totalna nebuloza. A evo i @Paljevina potvrdjuje... Promenio Avgust 12, 2023 član ser 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...