Jump to content

Moto Zajednica

Zontes 350E

Recommended Posts

• Drug član, 3831 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Tako izgleda, i tako ga ljudi percipiraju. Ali Agility+ je preudoban skuter, pogotovo za krakate. I mnogo mi je žao što neće da uvoze model 350... al da ne gušim temu.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 100 postova
  • Motocikl: Zontes 350E

@CuleBG jedva okrecem tj. odvrnem čep od one sajlice plasticne, sav se zapetljam jbt. I poslednji put sam ga do vrha tocio, i imam utisak da ima neki odusak, odvod, nikako da dodje baš do vrha haha. Mada kaze u uputstvu, nemoj do vrha, mize da se zapali ako prelije pa na vreo motor 😂

• Svrati ponekad, 103 postova
17 minutes ago, nikmih said:

@CuleBG jedva okrecem tj. odvrnem čep od one sajlice plasticne, sav se zapetljam jbt. I poslednji put sam ga do vrha tocio, i imam utisak da ima neki odusak, odvod, nikako da dodje baš do vrha haha. Mada kaze u uputstvu, nemoj do vrha, mize da se zapali ako prelije pa na vreo motor 😂

A taj gajtan je kao neka jegulja, samo se mrsi a tocak zavrces pa kada ga ubodes :D to je ono sto sam pricao, da bord pokazuje jedno a u rezervoaru je drugo. Kada ti svetli na rezervi 50km...uglavnom imas jos 2-3L. Da, tocis zadnja 2L mic po mic...10 minuta. Ja tocim do cepa, nece da prelije ali opet, mora mic po mic  :D  nikada nisam sipao 15L... uvek oko 14..a ne rizikuje mi se da se igram sa rezervom :D

Pa ni ja, nego kada sam ga uzeo, iz salona, tada je bila na nuli, tj. 3-4 litre je bilo. Sta sipate, ima li razlike 95 i 100 oktana sem cene ?

15 minutes ago, nikmih said:

Pa ni ja, nego kada sam ga uzeo, iz salona, tada je bila na nuli, tj. 3-4 litre je bilo. Sta sipate, ima li razlike 95 i 100 oktana sem cene ?

95...nisam probao 100 iskreno

• https://www.instagram.com/vujke.spidermax/, 180 postova
On 2/21/2024 at 3:40 PM, Zinda said:

Jedno pitanje jer sad ima dosta vlasnika ovde u grupi. Koliko troši ali realno? Sad videh na nekom klipu 4,5 to mi nešto mnogo deluje.

Vec sam pisao u opisu skutera o ovome al ajde da dodam:

• Ako si mislio na Alex-ov klip trebalo bi da si razumeo da covek kaze da su ovo najgori moguci uslovi za testiranje potrosnje i u tim uslovima on trosi 4.5L... Dakle prvi rezervoar-nerazradjena masina, velika hladnoca-manje od 5 stepeni konstantno, covek je zurio-cepao ga je kao sto kaze: najgori moguci scenario.
  • Proizvodjac deklarise potrosnju u kombinaciji normalne voznje po gradu i van njega, dakle kljucne reci: kombinacija i normalno! Fabrika kaze 3.5L i to u praksi mogu potvrditi da jeste tako, meni licno u pocetku i manje zbog razrade ali vremenom je preslo u vecini slucajeva koji deci vise zbog uslova u kojim vozim ali nikad ni jednom nije bila preko 4 litre.
  • Neko ko vozi izrazito gradsku voznju moze da ti prenese utiske i njegovo licno iskustvo u vezi sa potrosnjom koja ce sigurno biti veca od 4L i na osnovu ovog podatka mozes da se rukovodis a ne da sudis i meris jer bilo koje vozilo ce u gradu trositi vise od deklarisane prosecne potrosnje.
  • Dvoje ljudi sa istim skuterom u istim da kazemo gradskim uslovima ti mogu dati skroz razlicite podatke o potrosnji u zavisnosti od stila voznje. Zamisli npr nekog starijeg gospodina sa xmax-om stock i zamisli one f dijagnoze sa istim tim xmax-om ali sa akrapom bez db kilera... to su dva dijametralno suprotna sveta, stanja svesti i stila voznje koje se sigurno odrazavaju na potrosnju... 

Po meni ne trebas se uopste rukovoditi i optericivati potrosnjom, nek je i 4.5 pa nema veze ako ti se svidja i ako te radi neces se zbog toga osiromasiti...

On 2/21/2024 at 11:13 PM, nikmih said:

Sta sipate, ima li razlike 95 i 100 oktana sem cene ?

Nikad nista drugo sem 100ke na Nis-u... na svim skuterima, bez izuzetka... e sad fabrika kaze 95 i vise, po meni sa vise ne mozes da pogresis ali pitanje da li i sta dobijas.
Licno ja sipam 100 ne samo zbog toga sto se mozda nesto dobija nego zbog onoga gde zivimo i sta sipamo pa se tesim da je bar ta 100ka u rangu neke evropske 95ice... A i razlika je mizerna da bih morio mozak... tako i tebi savetujem, samo 100 i cepaj, greske ne moze biti a ni neke sad finansijske razlike vredne sikiranja.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

Kad sam kupio novi skuter, sipao sam samo benzin 100-tku. Po fazonu, 'oću da ga čuvam, pazim i mazim. To je tako potrajalo do početka ukrainske krize, kad je gorivo mnogo poskupelo, pa zamrzli cenu ovom narodskom, pa sam sipao 95-itcu. I apsolutno nikakvu razliku nisam primetio. Ni u potrošnji, ni u ponašanju vozila, ni u mirisu... ulje je i dalje crno kad ga menjam :) Šta bih ga znao, ali za sad sam sklon da verujem da 100tka nema smisla za skutere. Samo je skuplje.

• Podržavam 4

Mozda nije tema a vredno je spomenuti...toliko smo nahvalili 350E da su SYM 300a i Voge SR4 Max jeftiniji od kako se pojavio  Zontes a posebno serija 350 :D slucajnost? SR4 Max je ponovo spustio cenu a sad na 5,899e...misljenja? :)

Promenio član CuleBG
  • Sviđa mi se 1

Pa više puta sam već rekao - konkurencija je majka Mara!

Kad će radnicima u Srbiji biti bolje? - kad bude više pravih poslova.

Kad će motori biti povoljniji - kad pristisne prava ponuda i mogućnost izbora!

• Sviđa mi se 3

Bio sam i seo na Voge..najvise mesta za noge(realno Bmw 400 ), nisam ga provozao, nisu imali test model mada su mi nudili da probaj taj primerak. Ali vec sam se zaljubio u Zontes, taj Vog je tada bio kao Forza 350 oko 6800e pa sam produzio u Autopromet, jos jednom provozao E350 i evo presao 700km...treba vec da zakazem prvi servis, ne znam kolika im je guzva 🙂

• U prolazu, 27 postova
  • Motocikl: E350
Pre 4 sati, CuleBG je napisao:

Mozda nije tema a vredno je spomenuti...toliko smo nahvalili 350E da su SYM 300a i Voge SR4 Max jeftiniji od kako se pojavio  Zontes a posebno serija 350 :D slucajnost? SR4 Max je ponovo spustio cenu a sad na 5,899e...misljenja? :)

Meni se iskreno najvise svidja kako izgleda e350 ...

• Sviđa mi se 1

Mada kako sam okacio..vidim sad na drugom monitoru da sam omasio boju haha...nije ovakav original..ali i ovako je lep 🙂 

Saljem ostatak slika kad budem imao vremena..i video sam radio..ali to dok  izmontiram....

• Sviđa mi se 1

I tako ja drugaru danas pokazujem kako me nervira kad upalim skuter, sto ne mogu da otvorim sediste kad pritisnem dugme seat i slucajno ga pritisnem dva puta brzo... kad ono otvori se sediste 😂😂💪🏼💪🏼💪🏼

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1
  • Haha 1

Nisam to nasao u uputstvu, mozda sam preleteo, jos smo ovde pricali o tome, kako je to logicno itd. Kad ono ipak moze.

• Sviđa mi se 1

• BJB Maxi scooter club, 1681 postova
  • Motocikl: Sanja o NT1100 :)

Eto... Super je ta fora sa 2x brzo. Ipak je bolje,nego na klik da otvori ,nekad se moze slucajno stisnuti... Ovako je sigurnije,a funkcionalno. 

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

Pre 4 sati, nikmih je napisao:

Kad ono ipak moze.

Našao si mu bug izgleda :)

U uputstvu piše:

3. Nakon uključivanja PKE sistema:
Ako motor radi u mestu ili tokom vožnje, crveno START dugme „kontakta“ (slika 7), dugme poklopca rezervoara (slika 7) i dugme otključavanja sedišta (slika 7), neće funkcionisati! Poklopac rezervoara i sedište moguće je otvoriti isključivo u stanju mirovanja sa isključenim motorom.

Pa da, javlite da li je jos neko isprobao ovo i da li radi i kod vas. Drugar sa Yamahom Tricity odma probao da li moze kod njega, ali cvrc. Ne moze 😞

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja