ser 7671 Napisano Maj 15, 2023 -, 1745 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Nece nikada jer ne postoji pozicija na motoru gde mozes da ga postavis... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1394 Napisano Maj 15, 2023 Zainteresovan, 669 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 37 minuta, ser je napisao: Nece nikada jer ne postoji pozicija na motoru gde mozes da ga postavis... Možeš da ga držiš u džepu npr, zašto bi ga bilo gde postavljao? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7671 Napisano Maj 15, 2023 -, 1745 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Moze. Opet moras da stanes i izvadis ga iz dzepa. Mozes da ga zalepis i na kacigu... Ali to je sve nasa snalazljivost. Sigurno postoje neki propisi koji to nedozvoljavaju zbog bezbednosti. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MatorKonj 1500 Napisano Maj 15, 2023 (promenjeno) Zainteresovan, 334 postova Lokacija: Mali Pozarevac,Sopot Motocikl: Suzuki GS 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 18 sati, Sharky - Alex je napisao: Mislim da ne postoji tag za motor zato sto bi se nas narod odmah dosetio i uzeo tag za motor i stavio u auto, duplo jeftiniji autoput i bog da te vidi. A ovi iz puteva i policije ne znaju kako to da rese i mrzi ih da se cimaju pa im najlakse da kazu nema. Tehnologija u danasnje vreme resava sve mislim da im nismo zanimljiva kategorija pa im se ne isplati da preradjuju ceo sistem i da dodam upravu si da ako postoji mogucnost zloupotrebe nesumnjam da bi je bilo Promenio Maj 15, 2023 član MatorKonj 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1847 Napisano Maj 15, 2023 (promenjeno) Drug član, 2856 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 19 minuta, ser je napisao: Moze. Opet moras da stanes i izvadis ga iz dzepa. Mozes da ga zalepis i na kacigu... Ali to je sve nasa snalazljivost. Sigurno postoje neki propisi koji to nedozvoljavaju zbog bezbednosti. Ima i može samo neće. https://www.givi.it/givi-products/smartphone-holders-/smartphone-and-motorway-toll-paying-device-holder/s601 SMARTPHONE HOLDERS S602 WWW.GIVI.IT Waterproof, removable holder designed for the motorway toll paying device -TELEPASS-*. It is attached to a motorcycle using adhesive tabs.PLEASE NOTE: This holder has been developed... Promenio Maj 15, 2023 član JevtaNS 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7671 Napisano Maj 15, 2023 -, 1745 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Sve se to tamo negde vodi kao budzenje"... @Nenadbg88jel mogu registraciju na tagu (II kat) da promenim u nekom AMS ili moram stalno da idem u Puteve dole na Dusanovcu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4748 Napisano Maj 15, 2023 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @Nenadbg88 Gde mogu da dobijem drugi nosač za tag, pošto mi je polomljen i ne drži tag dobro? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
francuz69 1867 Napisano Maj 15, 2023 Zainteresovan, 588 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Integra 700 Prijavi odgovor kao problematičan @doktor trebalo bi da bude u svakom AMS ali nema bas u svakom. Ja sam skoro uzimao u malom AMS preko puta Arene na NBG kod one perionice (strana autoputa ka Gazeli). Kosta 200 ili 250 din. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule0911 261 Napisano Maj 15, 2023 U prolazu, 73 postova Lokacija: Thun, CH Motocikl: Honda XL650V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Tema je putarina.Evo i mog iskustva mesec dana starog, samo cu dopuniti sta nije pisanoItalija - isto kao za auto, od Slo do Ch granice 35-40e. Tuneli ka fr i ch se placajuSvajcarska - vinjeta 40chf za kalendarsku godinu, nema alternativne za manji vremenski period. Tuneli se ne placaju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 590 Napisano Maj 15, 2023 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, doktor said: @Nenadbg88 Gde mogu da dobijem drugi nosač za tag, pošto mi je polomljen i ne drži tag dobro? Ima na omv pumpama. Mislim da je tipa 100 dinara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokibd 1341 Napisano Maj 15, 2023 Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Crna Gora Motocikl: BMW GSA 1250 Prijavi odgovor kao problematičan On 5/14/2023 at 5:22 PM, vazlan said: Kakva su iskustva sa Mađarskom, Slovačkom, Češkom,Poljskom... Slovacka i Ceska. Motori ne placaju putarinu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikamike 685 Napisano Maj 15, 2023 Svrati ponekad, 374 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger Sport 660 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, doktor je napisao: @Nenadbg88 Gde mogu da dobijem drugi nosač za tag, pošto mi je polomljen i ne drži tag dobro? Ja sam premeštao nosac sa jednog automobila na drugi, ali jednom kad se nosac skine onaj lepak vise nije za upotrebu. Probao sam sa raznim super lepkovima, gelovima, silikonima da lepim na staklo nosac (plasticnu stopicu), jednostavno nista nije pomagalo (drzi neko vreme, pre ili kasnije, na suncu popusti). Onda sam nasao u Lidlu duplu lepljivu traku za spoljnu upotrebu (deblja sundjerasta, crvena...) i to drzi godinama bez problema. To je ona traka kad zelis nesto tesko da zalepis, npr. ogledalo na ravnu povrsinu. Moguce da bi i ona za unutrasnju upotrebu isto resila stvar (postoji i ta opcija), ali hteo sam da budem siguran. Nisam znao da moze da se kupi posebno nosac, pa je ovo savet za brzu popravku ako neko ima slican problem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vazlan 292 Napisano Maj 15, 2023 (promenjeno) Vazlan(Zlatko), 373 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Aprilia SR50R,Honda Africa twin 1000L Prijavi odgovor kao problematičan Hajde da presečem temu i vratim je na putarinu. Koliko sam pročitao ovde za sada je ovako Rumunija Nemačka Bugarska Češka Slovačka Motori ne plaćaju Vinjete: Austrija 10 dana 5,8 eura Slovenija 7,5 eura Švajcarska 40 CHF/godina Tuneli: Austrija 7.5 i 13,5 eura Promenio Maj 16, 2023 član vazlan 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vazlan 292 Napisano Maj 15, 2023 Vazlan(Zlatko), 373 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Aprilia SR50R,Honda Africa twin 1000L Prijavi odgovor kao problematičan Menjajte, dodajte, kritikujte a muke sa Tag-om stavite u drugu temu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ekozelj 775 Napisano Maj 15, 2023 Svrati ponekad, 367 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, vazlan said: Hajde da presečem temu i vratim je na putarinu. Koliko sam pročitao ovde za sada je ovako: Nemačka Bugarska Češka Slovačka Motori ne plaćaju Vinjete: Austrija 10 dana 5,8 eura Slovenija 7,5 eura Švajcarska 40 CHF/godina Tuneli: Austrija 7.5 i 13,5 eura U prvu grupu dodaj i Rumuniju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nenadbg88 1512 Napisano Maj 27, 2023 Drug član, 1086 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V Strom 650 2020' Prijavi odgovor kao problematičan @Nenadbg88 Gde mogu da dobijem drugi nosač za tag, pošto mi je polomljen i ne drži tag dobro?Malo sam bio off sorry. Na bilo kojoj pumpi na autoputu. Oko 100 kinti je.Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nenadbg88 1512 Napisano Maj 27, 2023 Drug član, 1086 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V Strom 650 2020' Prijavi odgovor kao problematičan Sve se to tamo negde vodi kao budzenje"... @Nenadbg88jel mogu registraciju na tagu (II kat) da promenim u nekom AMS ili moram stalno da idem u Puteve dole na Dusanovcu?Oni to mogu da učine ako su voljni. Takođe na bilo kom prodajnom mestu za tag uređaje mogu da učine ako su voljni (pumpe, menjačnice). U obavezi su samo svoje tagove da menjaju, tuđe nisu, ali mogu da odrade.Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nenadbg88 1512 Napisano Maj 27, 2023 Drug član, 1086 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V Strom 650 2020' Prijavi odgovor kao problematičan @Nenadbg88 zašto nema tag za motore, da li će ikada biti?Zbog nemogućnosti uređaja za prepoznavanje kategorije da prepoznaju isti. Kategorizacija se vrši na osnovu visine vozila i broja osovina.Nema najave da će se to uvesti u skorije vreme, ali uredno možeš koristiti tag prve kategorije za motor. Samo što tada plaćaš putarinu kao za automobil.Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kokule 82 Napisano Jun 13, 2023 U prolazu, 21 postova Lokacija: Beograd Motocikl: vstrom Prijavi odgovor kao problematičan Da li se u Svajcarskoj placa vinjeta ako ne koristis auto put Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule0911 261 Napisano Jun 13, 2023 U prolazu, 73 postova Lokacija: Thun, CH Motocikl: Honda XL650V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Vinjeta je za Autoputeve i Motoputeve. Za sve ostalo nije potrebna. Treba imati na umu da na pravcu sever-jug, u zavisnosti od vremenskih prilika, ponekad nema alternative autoputu/motoputu, jer su planinski prelazi zavejani, a tuneli su mahom svi na autoputevima. Za sve ostalo uvek ima alternativa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1773 Napisano Jun 13, 2023 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Da li vinjeta za Sloveniju i Austriju može da se kupi u Srbiji (da nije online varijanta, recimo pumpa ili slično)?Znam da za Mađarsku može da se kupi na Mol pumpama pa me zanima da li postoji adekvatna alternativa i za SLO i AT.Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AndjeoPakla 3354 Napisano Jun 13, 2023 Zainteresovan, 427 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan Možeš online da kupiš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1773 Napisano Jun 14, 2023 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Da, znam za online ali ima neka glupost da za Austriju moraš nekih 18 dana ranije da kupiš vinjetu online da bi postala validna na dan putovanja a ja baš ne znam tačan dan putovanja, može da bude par dana napred-nazad, tačan datum zavisi od nekih uklapanja sa drugima iz grupe.Zato i napomenuh da bude varijanta da nije online.Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
francuz69 1867 Napisano Jun 14, 2023 Zainteresovan, 588 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Integra 700 Prijavi odgovor kao problematičan Netacno druze. Pre dve nedelje sam isao za Minhen preko HR, SLO, AU pa na kraju DE. Nemoj se zezati bez potrebe sa online vinjetom zasto sto je Slovenacka digitalna ali se Austrijska lepi na soferku. Lepo cim predjes HR-SLO granicu, sa desne strane odmah do pumpe imas mali objekat u kome kupujes vinjete. Na tom mestu kupujes i SLO i Austrijsku. Mislim da sam obe platio oko 25 evra na period od nedelju dana, ili je jedna bila validna 7 a druga 10, ne mogu tacno da se setim. I naravno, odmah od momenta kupovine su aktivne. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 4384 Napisano Jun 14, 2023 Drug član, 1434 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan @francuz69 , kad si to bio !?! ja bio pre mesec dana i ta kucica posle granice HR - SLO vise ne postoji ! tacnije , postoji ali ne radi ! zapravo , sad je tako preusmeren saobracaj da ti do nje ne mozes da dodjes. ova on line vinjeta radi posao , i nije tacno da postaje validna posle 18 dana ... postane validna posle 18 sec.. dakle , ja kupio on line , bio , vratio se , sve ok Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...