Jump to content

Moto Zajednica

Putarine za motocikle

Recommended Posts

• Drug član, 1353 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 1000 2014
@francuz69 , kad si to bio !?! 
ja bio pre mesec dana i ta kucica posle granice HR - SLO vise ne postoji ! tacnije , postoji ali ne radi ! zapravo , sad je tako preusmeren saobracaj da ti do nje ne mozes da dodjes.
ova on line vinjeta radi posao , i nije tacno da postaje validna posle 18 dana ... postane validna posle 18 sec..
dakle , ja kupio on line , bio , vratio se , sve ok
Za slo online postaje aktivna odmah a pročitao sam da austrijska radi sa zakašnjenjem zbog nekog njihovog zakona o online trgovini po kome možeš da tražiš povraćaj novca u roku od 14 dana (zaštita kupca - buyer protection).
Da bi izbegli te zezancije i manipulacije sa povraćajem aktiviraju vinjetu sa zakašnjenjem od 18 dana, zato sam pitao za varijantu da nije online.
Ako si kupovao online za Austriju i bila aktivna odmah onda mi je to jako bitan podatak da znam da može jer to mi je najlakši način kupovine.
Ovde lepo piše da je digitalna online vinjeta aktivna tek posle 18 dana WWW.ASFINAG.AT

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1434 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400

cek cek , nemoj da ti unosim netacne informacije ... ja sam pricao o sloveniji , nisam mislio na austriju...

upalo mi u oci ovo sto kolega rece za ovu kucicu pa sam rekao .... to mi zaparalo usi  , jer smo prosle godine u junu bas u njoj stajali i kupovali vinjete , a ja sam bio , eto , u februaru i do kucice se nije moglo

• Drug član, 1353 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 1000 2014
Netacno druze. Pre dve nedelje sam isao za Minhen preko HR, SLO, AU pa na kraju DE. 
Nemoj se zezati bez potrebe sa online vinjetom zasto sto je Slovenacka digitalna ali se Austrijska lepi na soferku.
Lepo cim predjes HR-SLO granicu, sa desne strane odmah do pumpe imas mali objekat u kome kupujes vinjete. Na tom mestu kupujes i SLO i Austrijsku. Mislim da sam obe platio oko 25 evra na period od nedelju dana, ili je jedna bila validna 7 a druga 10, ne mogu tacno da se setim. 
I naravno, odmah od momenta kupovine su aktivne.
Da znam za tu kućicu, putovao sam za slo i italiju, ali mi rekoše da kućice gde prodaju vinjete više nema, ako i dalje postoji, onda ću lako tamo sve da završim, zato i pitam.
Hvala!

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

• Svrati ponekad, 163 postova
  • Motocikl: Triumph tiger 1050

Zna li ko tačan iznos putarine kroz Hrvatsku? Ide se Bg - Ljubljana.

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

• Drug član, 322 postova

WWW.HAC.HR

Skupine vozilaNa temelju Pravilnika o cestarini raspoređuju se vozila u svrhu naplate cestarine prema skupinama:Motocikli, motorni tricikli i četverocikli...

Zagreb-Lipovac 10€ za motor (1A kategorija)

• nocni cuvar, 2583 postova
  • Motocikl: Yamaha nouvo elegance
1 hour ago, BaneZ said:

Zna li ko tačan iznos putarine kroz Hrvatsku? Ide se Bg - Ljubljana.

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Bg - Zg za motor 10.20 e, od Zagreba do granice sa Slovenijom 50 centi, Slovenija 7.5 eura za 7 dana, postoji kucica za kupovinu vinjete

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• Ne silazi, 2915 postova

vraćajući se sa skupa u B.Topoli -relacija do N.S. gledam naplatnu na ulasku i pokaže na monitoru kategoriju ali ne i tablicu.Izlazeći u NS isto nema registracije a žena u kućici kaže da ako  sam prekršio zakon u vezi brzine onda bi mi ,,verovatno,, otvorili kameru sa slikom koju može čovek vizuelno da oćita broj tablice i da bi mi ,,verovatno,, došla kazna. :stabre:

• Zainteresovan, 435 postova
  • Motocikl: R1150GS
1 hour ago, sasa ns 1 said:

vraćajući se sa skupa u B.Topoli -relacija do N.S. gledam naplatnu na ulasku i pokaže na monitoru kategoriju ali ne i tablicu.Izlazeći u NS isto nema registracije a žena u kućici kaže da ako  sam prekršio zakon u vezi brzine onda bi mi ,,verovatno,, otvorili kameru sa slikom koju može čovek vizuelno da oćita broj tablice i da bi mi ,,verovatno,, došla kazna. :stabre:

Zato sto kategorizator ocitava na ulasku u rampu,a kamere snimaju tablicu samo od napred, ne brini

• Ne silazi, 2915 postova

ne brinem jer nisam išao brže nego što treba.Ali nameće mi se pitanje da li je uopšte moguće proći direkt kroz -pored rampe da se ne plati jer ti nisu ni snimili tablice iako ja sad vidim da svugde ima i nekih kamera koje snimaju odnazad .Samo je pitanje da li pne uopšte netp snimaju i da li to neko gleda ako možda prošišaš

• Zainteresovan, 435 postova
  • Motocikl: R1150GS

Kamere na samoj rampi snimaju samo od napred,okolne kamere su panoramske,od nazad itd,tako da ako rese da te nadju,nacice te

• Svrati ponekad, 235 postova
  • Motocikl: bila Honda NC700X, sada samo na 4 tocka

@vidakn @francuz69 @Darko Mihajlovic austrijska vinjeta moze i online da se kupi, samo postaje validna minimum 18 dana nakon kupovine, tj. Vi odabirate datum kada ona postaje aktivna, ali ne pre 18. dana od datuma kupovine. Sto se tice nalepnica, ne morate da brinete, jer je dozvoljeno da se udje u Austriju i u prvih 50-60ak km, koliko se secam, mozda i manje, bez vinjete. Time Vam je ostavljena mogucnost da bez stresa i bojazni svratite na prvu pumpu i regularno kupite nalepnicu.

Za ostale kolege - Madjarska, Bugarska, koliko se secam i Ceska takodje nude online vinjete i aktivne su, ukoliko zelite, odmah. Imajte na umu da je Madjarska podigla cene vinjeta skoro 100%, u odnosu na cene iz 2022.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• Zainteresovan, 523 postova
  • Motocikl: HONDA GL1800

U Francuskoj naplatne kućice a putarinu najelegantnije platiti karticom ( motori čini mi se plaćaju malo manje ) al putarine skupe kao i u Italiji ,u Španiji motori isto plaćaju ali ako vam je baš autoput potreban oko cele Španije postoji autoput koji je kvaliteta kao i naši ,zove se autovia ,obeležen je plavom bojom i besplatan je za sva vozila.Objašnjenje je pošto se i on nekad plaćao je da ga je narod isplatio plaćajući putarine i država ga je pustila dzabe na korišćenje svima. Zeleni autoput postoji skoro paralelno sa njim ali na njega nisam izlazio.A u Portugalu je haos u kome se retko ko snalazi.Postoje postpejd ,pripejd i ponegde inkasanti al je katastrofa nejasno svim evropljanima.A motori nisu oslobođeni ,kazna ako te uvate da si prošao bez plaćanja je desetostruka cena putarine a vozilo oduzimaju privremeno ako nemožes da platiš odmah .Ja sam se kroz jednu rampu provukao jer nisam znao kome i kako da platim i na prvom izlazu zapalio na obične puteve.Problem u Portugalu je da te nekad navigacija izvede na autoput iako si na njoj naveo da obilaziš naplatne kućice a u stvari naplatnih kućica i nema nego samo neke skeletine iznad puta u raznim bojama pa izvolite gde vam se sviđa

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 2

• Andragog, 4953 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Slovenija vinjeta. U koju kategoriju spadaju motocikli? 

Na sajtu im piše, do širine 50cm i preko 50cm (cena ista kao i za auta). :dil:

https://www.vintrica.com/si/CountrySI/?gad=1&gclid=CjwKCAjwu4WoBhBkEiwAojNdXlAtnTSrcUO0THtmXUmuOOY-Q7qThnQHFWQJej0sck809j_4RkzwGBoCg0AQAvD_BwE#bestimmungen

Promenio član srbac

• Ne silazi, 1335 postova
  • Motocikl: Y

@el classico mislim da mi ti mozes dati najtačniji info ili neki savet i predlog.

Da li od lihtenstajna pa dole do bergama postoji neki tranzitni put kroz CH kako bi izbegao kupovinu vinjete.

Nesto kao sto je npr deonica  RUPA - KOZINA - TRST.

Hvala

• Drug član, 4124 postova
  • Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01

Naravno da postoji alternativa bez kupovine vinjete.
To će ti svaka karta pokazati.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro

• Hvala 1

• Drug član, 559 postova
  • Motocikl: -

Samo da pojasnim za 18 dana čekanja za digitalnu austrijsku vinjetu.

To važi samo za vinjete na period od 2 mjeseca i godinu dana. Ovo ne važi ukoliko kupite vinjete na nekom od fizičkih prodajnih lokacija.

1 i 10 dana postaje aktivna odmah, odnosno od dana koji je zadat prilikom kupovine.

Promenio član admiki

• Drug član, 1693 postova
  • Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic
On 14. 9. 2023. at 3:30, Motorcycle Emptiness je napisao:

Ovo je zvanični sajt, ne gleda se širina nego koliko tragova ostavlja

WWW.DARS.SI

zvanični sajt za kupnju vinjete....

https://evinjeta.dars.si/

• Hvala 1

• Drug član, 557 postova
  • Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020)

i dokle smo stigli sa tag-om za motocikle ?
jel ko spominjao neku moto blokadu državnih institucija, pošto je očigledno da jedino tako nešto funkcioniše u Srbiji, kakve bre peticije, molbe, dopis i slična komunikacija sa nadležnima očigledno ne funkcioniše.
A ono njihovo odbijanje kao ne postoji tehnička izvodljivost da tag stoji na motoru, pa meni u kolima ne stoji na prozoru nego u džepu košulje ili jakne ili mi je posudi kod menjačajer je odavno pukao onaj mali nosač na čega se kači tag i svaki put uredno otkuca ... uvek se na motoru može naći mesto za tag

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 167 postova
  • Motocikl: Dl 650/22
Pre 8 sati, ПИпезос je napisao:

i dokle smo stigli sa tag-om za motocikle ?
jel ko spominjao neku moto blokadu državnih institucija, pošto je očigledno da jedino tako nešto funkcioniše u Srbiji, kakve bre peticije, molbe, dopis i slična komunikacija sa nadležnima očigledno ne funkcioniše.
A ono njihovo odbijanje kao ne postoji tehnička izvodljivost da tag stoji na motoru, pa meni u kolima ne stoji na prozoru nego u džepu košulje ili jakne ili mi je posudi kod menjačajer je odavno pukao onaj mali nosač na čega se kači tag i svaki put uredno otkuca ... uvek se na motoru može naći mesto za tag

A lakse će biti njega nositi nego uvek stajati, skidati rukavice…

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja