nemanja2468 146 Napisano Maj 8, 2023 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda CN250 Helix, Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan @malitomic gledam ove slike i sve mislim da ti nije problem u menjacu nego u necemu banalnom. Probaj da podmazes ovu polugu i osovinu na fuzasteru oko koje se pomera poluga. Skicirao sam ti na slici, tu su pokretni delovi i mozda negde glavi tu. Moj versys se poprilicno fino salta, vozio sam i "mekse" menjace ali i ovo poprilicno lepo radi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12933 Napisano Maj 8, 2023 Ne silazi, 7418 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Možda je poluga kriva. Ko zna. Kako ti odvaja kvačilo? Probaj i malo sajlu da podesiš. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1735 Napisano Maj 8, 2023 Drug član, 1213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam se na poslu sam pa ne mogu azurno svima ponaosob da odgovorim. Probaću da opisem jučerašnje najstorisanje koji apsolutno nije urodilo plodom niti dalo ikakav boljitak. Znaci skidao sam tu levu deklicu gde je mehanizam za saltanje. Nisam zatekao nikakve neobične pojave niti nesto deluje da je pokvareno/polomljeno/iskrivljeno.. Sam mali centralni sraf na 'zvezdi' je odlično stegnut i pritom zalepljen protiv odvijanja, siguran sam. Čak su i montažni markeri vidljivi u vidu plavih i zelenih linija i svi se poklapaju. Zvezdu sam probao rukom da mrdam i ona se lepo okreće ali njenim okretanjem mogu samo da ubacim u prvu i ler, za drugu ,treću i dalje nece ni da čuje. Tom prilikom okrecem zadnji točak ali neće da ubaci. Znaci ona ne zapinje nigde i sasvim normalno deluje. Sama poluga menjača i sve ostale sponice u apsolutno ispravne i pokretne u svim pravcima. Jednostavno nikakav nagoveštaj da nešto nije dobro nisam video i nisam dalje silovao nego sam opet sve spakovao nazad. Ne znam da li je moguće da su pinovi iza zvezde na neki način oštećeni ako je centralni sraf dobro stegnut. Pokušavao sam i njega da odvijem ali iz ruke nije hteo da popusti već bi morao da radi udarni odvijač, ali kao sto rekoh nisam hteo da silim. Za sledeću intervenciju bi mogao da uradim nešto sa desne strane. Da recimo povadim lamele i da ih očistimo i potopim u ulje. Mozda cak i da skinem korpu pa da vidim da se tamo iza nešto nije pokriveno, bemliga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5462 Napisano Maj 8, 2023 Ne silazi, 4878 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Ako će ti nešto značiti, poslednje što sam vozio, a što deli agregat sa Versys 650 je Moto Morini X Cape 650. Koliko znam identični su agregati. Menjač je tvrd, ali odsečan i precizan, ali prilično tvrđi na šaltanju od nekih drugih proizvođača. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22204 Napisano Maj 8, 2023 Integrisan, 9562 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan pre 18 minuta, malitomic je napisao: Za sledeću intervenciju bi mogao da uradim nešto sa desne strane Pa sa desne strane ti je "Zvezda", evo obelezio sam ti pozicije brzina... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22204 Napisano Maj 8, 2023 Integrisan, 9562 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam se na off-u ali indirektno je povezano.. Znate li sta je ovo na slici? Kompletan snop menjacki CBF1000 Honde (tacnije SC57 agregat, CBF i CBR 1000), kasetni tip... Sve se izvadi dok je motor na tockovima a agregat u ramu, to je konstrukcija! 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gost Napisano Maj 8, 2023 Prijavi odgovor kao problematičan Malo sam procitao strane forume pogotovo Kawin za ovaj model i ninju 650, i nije bas toliko redak slucaj da ljudi prijavljuju "hard shifting". Dok sa druge strane drugi kazu da im menjac radi glatko Treba probati svasta pre nego sto se ode krupnim koracima u resavanje problema. Lanac, kvacilo/korpa, sajla, dole polugica menjaca dal dobro radi itd. Mozda da probas nakon svega toga i Motul 7100 10w50... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5462 Napisano Maj 8, 2023 Ne silazi, 4878 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, N.F.S. je napisao: Izvinjavam se na off-u ali indirektno je povezano.. Znate li sta je ovo na slici? Kompletan snop menjacki CBF1000 Honde (tacnije SC57 agregat, CBF i CBR 1000), kasetni tip... Sve se izvadi dok je motor na tockovima a agregat u ramu, to je konstrukcija! Taj model beše imao opoziv zbog kvačila i serijski imaju problem sa zupčanikom treće brzine. Ko god je vozio taj model na stazi, znao je da mora da uradi menjač. Sreća pa je kasetni. Kao da je Honda znala da će da zezne sa menjačem Izvinjavam se na off-u. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1735 Napisano Maj 8, 2023 Drug član, 1213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, N.F.S. je napisao: Pa sa desne strane ti je "Zvezda", evo obelezio sam ti pozicije brzina... Jeste, ti je prava 'zvezda'. Ja sam mislio na onu sa druge strane jer je je prvi tako nazvao @misa-pei, a obe su uzupcene pinovima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22204 Napisano Maj 8, 2023 Integrisan, 9562 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan pre 14 minuta, Jovan Ristic je napisao: Taj model beše imao opoziv zbog kvačila i serijski imaju problem sa zupčanikom treće brzine. Ko god je vozio taj model na stazi, znao je da mora da uradi menjač. Sreća pa je kasetni. Kao da je Honda znala da će da zezne sa menjačem Prvi put cujem... 2006/07 je jedna od najpouzdanijih "vatrenih ostrica", opoziv (koliko je meni poznato) samo stator (kao i kod cbf1000). Ona od 08 ume da srkne ulje kada se oko crvenog voza... Al" za problem menjaca nisam znao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1735 Napisano Maj 8, 2023 Drug član, 1213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Vozio sam malopre zenin auto bez kvacila(pukla sajla).menjac sam Isto kao i kod motora gurao jako dok ne udjeTu mi je sinulo da ovaj motor mozda ipak ima problem sa kvacilom/lamelama kao što sam isprva i posumnjao. Otvoricu ga sad sa desne strane da ih povadim i operem. To sam isto radio na F800st i rešio problem. On nije hteo da ubaci u ler ali je kasnije u vožnji bio dobar. Kawa ubacuje u prvu uz glasan klik i trzaj, ide u ler ali teže, u drugu iz mesta ni da cuje. U vožnji brzine na gore podnosljivo ali na niže nepodnosljivo. Menjac je odsecan i precizan, kad ubaci ubacio je. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22204 Napisano Maj 8, 2023 Integrisan, 9562 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Pogledaj kada rasturis je li "nazubljena" korpa, tamo u delu gde je lamele dodiruju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22204 Napisano Maj 8, 2023 Integrisan, 9562 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Na ovim mestima, u krug.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1735 Napisano Maj 8, 2023 Drug član, 1213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Pingvin37 je napisao: Malo sam procitao strane forume pogotovo Kawin za ovaj model i ninju 650, i nije bas toliko redak slucaj da ljudi prijavljuju "hard shifting". Dok sa druge strane drugi kazu da im menjac radi glatko Treba probati svasta pre nego sto se ode krupnim koracima u resavanje problema. Lanac, kvacilo/korpa, sajla, dole polugica menjaca dal dobro radi itd. Mozda da probas nakon svega toga i Motul 7100 Misliš da Silkolene Pro4 15w50 nije dovoljno dobar. Njega sam prvo sipao misleći da će da pomogne lamelama da odlepe. Sad sam rešio da ih povadim pa zavisi sta zateknem, mozda ih i promenim a mozda samo operem i nauljim. To je zamisao za sad.. pre 5 minuta, N.F.S. je napisao: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1735 Napisano Maj 8, 2023 Drug član, 1213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, N.F.S. je napisao: Na ovim mestima, u krug.. Da znam, tu se useku u korpu i lupkaju, a I zapinju dok klize po tom kanalu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22204 Napisano Maj 8, 2023 Integrisan, 9562 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan E to! Izvini sto kucam ovako sta mi na pamet padne (od potencijalnih problema), bas bih voleo da nadjes resenje... Ako/kada zasmeta prestacu drug. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1735 Napisano Maj 8, 2023 Drug član, 1213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, N.F.S. je napisao: E to! Izvini sto kucam ovako sta mi na pamet padne, bas bih voleo da nadjes resenje... Ako/kada zasmeta prestacu drug. Ne smeta ne zezaj. Bas je super sto se diskutuje. Tamo u temi o versysu sam pitao o ovom problemu i niko nista već drugi dan. Ovde ćemo I zapevati ako ga rešimo uskoro 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22204 Napisano Maj 8, 2023 Integrisan, 9562 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ..mada! Ako na ugasenom motoru a kada je u brzini uspes da rukom okrenes tocak dok kvacilo drzis a bez da zapnes kao sivonja, trebalo bi da je sa njim sve ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8218 Napisano Maj 8, 2023 Ne silazi, 2146 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Pošto kontam kroz slike,zvezde i sa jedne i sa drue strane se nalaze na istoj osovini.Možda je stegnuto više nego što je potrebno ili nedostaje neka distantna podlioška(mislim na one tanke)ako uopšte ima potrebu za podloškama.Deluje mi kao da je ceo sklop pretegnut pa zadire. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8218 Napisano Maj 8, 2023 (promenjeno) Ne silazi, 2146 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Ti ćeš ionako da otvoriš da vidiš lamele,ne košta te ništa da onaj šraf sa konusnom glavom olabaviš,čisto da eliminišeš jednu stavku. Promenio Maj 8, 2023 član gebee&co Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
idanijel 1625 Napisano Maj 8, 2023 Drug član, 810 postova Lokacija: Srem Motocikl: Bandit 650 K7, V-Strom k8 Prijavi odgovor kao problematičan 10w 40 je standarno ulje za moderne vodenjake za naše podneblje.Sent from my RMX2202 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popkop 0 Napisano Maj 9, 2023 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam kako da stupimo u kontakt da se nadjemo da provozas mog versusa pa da uporedis. 650-2019 god. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1735 Napisano Maj 9, 2023 Drug član, 1213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Popkop je napisao: Ne znam kako da stupimo u kontakt da se nadjemo da provozas mog versusa pa da uporedis. 650-2019 god. Hvala drug, veoma ljubazno sa tvoje strane. Evo provodim kraju radove u vezi kvacila i danas će biti gotovo, pa cu znati ima li kakvog napretka. Apsolutno sam siguran da menjac ne treba da bude toliko tvrd, ali ajd'. Ako nastavi i dalje po starom ustupicu moj motor na probu pa neka neko drugi prosudi, mene je možda Honda previše razmazila 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1735 Napisano Maj 9, 2023 Drug član, 1213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Popkop je napisao: Ne znam kako da stupimo u kontakt da se nadjemo da provozas mog versusa pa da uporedis. 650-2019 god. Hvala drug, veoma ljubazno sa tvoje strane. Evo provodim kraju radove u vezi kvacila i danas će biti gotovo, pa cu znati ima li kakvog napretka. Apsolutno sam siguran da menjac ne treba da bude toliko tvrd, ali ajd'. Ako nastavi i dalje po starom ustupicu moj motor na probu pa neka neko drugi prosudi, mene je možda Honda previše razmazila 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1735 Napisano Maj 9, 2023 Drug član, 1213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, gebee&co je napisao: Ti ćeš ionako da otvoriš da vidiš lamele,ne košta te ništa da onaj šraf sa konusnom glavom olabaviš,čisto da eliminišeš jednu stavku. Da, vadim lamele ali sa te desne strane ne može ništa da se vidi ako se ne skine korpa. Bilo bi stvarno dobro da i to uradim ali za to već nemam potreban alat. Videću ako uspem kod komšije da skoknem i pozajmim. Tu cu videti da li ta je ta zvezda na neki način u problemu, rasklimana ili sta vec.. Na osovini iznad ove zvezde instalirana je korpa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...