Jump to content

Moto Zajednica

Čudni zvuci u Mašini

Recommended Posts

• U prolazu, 81 postova

Pozdrav svim bajkerima, da odmah oređem na stvar, vozim skuter kinez, 4t, sve je bilo odlično do juče, išao sam na vožnju prešao sam 15-20km i skuter je počeo da trza, gorivo nije, steuja nije, doterao sam ga kući nekako i proverio sam ulje, nije bilo mnogo ulja, odmah ujutru sam istočio učje i bilo je učja toliko da ne može da se napuni ona šolja za kafu, kupljeno novo ulje i sve nasuto, znađ da sam pogrešio i zajebao se što nisam ulje proveravao, i sada u mašini nešto zuji, grebe, ne znam ni ja kalo da opišem taj zvuk, na leru se ne čuje toliko ali kada dam gas pa pustim baš se dosta čuje neli zvuk u mašini, rastaviću mašinu nije mi problem, samo ako neko od vas zna šta bi moglo da bude, hvala

Sent from my RMX3085 using Tapatalk

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1001 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

Moze samo da se nagadja, ne znam kakav zvuk ali mi po opisu deluje da je okrenuo lezaj na radilici. Pu pu da ne ureknem 

• U prolazu, 81 postova
Moze samo da se nagadja, ne znam kakav zvuk ali mi po opisu deluje da je okrenuo lezaj na radilici. Pu pu da ne ureknem 
Evo pokušaću da ti pustim glasovni snimak rada, ako može ovde tohttp://cloud.tapatalk.com/s/64567eb8e2eb0/motor.mp3

• Integrisan, 9520 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Hucanje/huk iz masine su lezajevi radilice, uz ispravku da ovde idu obicni C3 kuglicni lezajevi (ne mogu se okrenuti)...

• U prolazu, 81 postova
Poslusao, ne cujem hucanje nikakvo...
Evo probao sam malo bolje da snimim zvuk, čuje se nešto, nikada se ovo nije čulohttp://cloud.tapatalk.com/s/64568276be201/Standardni%20zapis%201.mp3

• U prolazu, 81 postova
Ja cujem fazni lanac, spaner i kao da radi bez filtera vazduha/raskacena kutija filtera.
Ima k&n filter, da li je moguće da je do lanca, ulje sam promenio ali očigledno da je kasno promenjeno

• Ne silazi, 4817 postova

Pozdrav svim bajkerima, da odmah oređem na stvar, vozim skuter kinez, 4t, sve je bilo odlično do juče, išao sam na vožnju prešao sam 15-20km i skuter je počeo da trza, gorivo nije, steuja nije, doterao sam ga kući nekako i proverio sam ulje, nije bilo mnogo ulja, odmah ujutru sam istočio učje i bilo je učja toliko da ne može da se napuni ona šolja za kafu, kupljeno novo ulje i sve nasuto, znađ da sam pogrešio i zajebao se što nisam ulje proveravao, i sada u mašini nešto zuji, grebe, ne znam ni ja kalo da opišem taj zvuk, na leru se ne čuje toliko ali kada dam gas pa pustim baš se dosta čuje neli zvuk u mašini, rastaviću mašinu nije mi problem, samo ako neko od vas zna šta bi moglo da bude, hvala

Шта и да је, не може да те кошта више од 150€.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

• Podržavam 1

• U prolazu, 81 postova
I ovaj je 80, mislim bio, mali update zakovala je mašina

Stavljam staru mašinu 50cc, pa ću da kupim za koji dan 125cc hahaha pa da namontiram nekako

• Svrati ponekad, 367 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer
2 hours ago, bogdanvarnicic said:

Ima k&n filter, da li je moguće da je do lanca, ulje sam promenio ali očigledno da je kasno promenjeno

Nisi ti kasno promenio ulje nego si vozio bez ulja.

• U prolazu, 81 postova
Nisi ti kasno promenio ulje nego si vozio bez ulja.
Skinuto je sve, ležajevi su najverovatnije otišli, sutra ne znam da li ću da čačkam oko njega ali uglavnom ću nešto sastaviti od ove mašine i od stare, nadamo se najboljem

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 81 postova
Ако је лежај почео да риба у ову гусану кошуљицу, мораш нове блокове.9e272f21c11c499456b775940800a690.jpg

Sve ću sutra da ispitam

• Enduraš, 6382 postova
  • Motocikl: CRF300L
Pre 1 sat, Krokodilo je napisao:

Ако је лежај почео да риба у ову гусану кошуљицу, мораш нове блокове.9e272f21c11c499456b775940800a690.jpg

U tom slučaju može da pomogne i Loctite 603 ili 660, ne moraju novi blokovi. Nemam iskustva u primeni na sus motorima, ali za industrijsku primenu kod raznih mašina vrši posao.

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 4817 postova

На овом блоку да, на другом је кључни уљни вод који напаја радилицу и та опција је ризик.

• U prolazu, 81 postova
На овом блоку да, на другом је кључни уљни вод који напаја радилицу и та опција је ризик.

Evo da vam se javim, nije mi se dalo da popravljam oko toga, izvadio sam neku staru mašinu što mi bila u garaži 50cc i rastavio nju i onda sam ubacio u nju kit i sada sve lepo radi, mogu vam reći da ima mnogo lepši zvuk nego pre, sada mi samo fali kaiš 729 tuda negde x17.7isto oko te širine i ova sve da bude odlično, ako neko slučajno ima neka javi, baš mi treba kaiš ovih danahttp://cloud.tapatalk.com/s/6457eecf9f7d5/VID_20230507202716.mp4

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja