Jump to content

Moto Zajednica

Voge SR 4 MAX/QJ 350 Fortress

Recommended Posts

• Ne silazi, 6513 postova
  • Motocikl: konzerviran

Sve je to lepo...ali eto, skoro je moglo da se čuje, ništa manje nego za Yamahu (mislim), da slovenački centar ima drugačije tumačenje garancije, nego prudavac u Srbiji (ili obrnuto, sasvim je sve jedno, najebava krajnji kupac).

Ne dobija se zastupništvo, naročito ne generalno, na lepe oči. Preuzimaju se i obaveze, ne samo pravo....a jedna od tih, otprilike najvažnijih, je količina prodatih jednica u toku jedne fiskalne godine. Iz tog razloga se naši često udružuju (imaju status pod-dilera) sa firmama, obično, iz EU...jer i oni same nisu u stanju da prihvate obavezu da KUPE (nema džabe ni kod babe) i distribuiraju potrebnu količinu robe da bi se ostvario dilerski status (sa popustima, garancijom, kursevima, alatom itd.)...i po tom principu rade, ako ne svi, onda veeeelika većina.

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3611 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Sve je to meni jasno i sve se slažem što kažeš. Mi smo bubuljica na dupetu od tržišta, nije nam odgovarala velika Yuga, pa smo se klali, i sad smo tu gde smo. Samo sam odgovorio na prethodno pitanje, za to znam.

• Drug član, 1071 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750

Nije baš da sve Kineze toliko boli patka baš toliko,skup faktora je tu nema radne snage,novi je brend, sigurno da bmw ima vise sredstava da plati bolje servisere i više njih od atv nautike,ali to ne znaci da atv nautika nece ispostovati garanciju..samo će duze trajati,jbga i proizvod je bio jeftiniji sve ima svoju cenu..

• Podržavam 1

Bilo je slučajeva već da su u BMW-u menjali pokvarene agregate na C400 u garanciji. Aj pa da vidimo kako to resava Nautika.

Verujem..sve se kvari, bitna razlika je samo koliko često i koliko dugo traje garancija.Kod bmw c400 je to izolovani  slučaj a 5 godina garancije ipak dodaje na vrednosti pri kupoprodaji.

Nadam se da Nenad nema tako veliki problem.

Promenio član Džim Džarmuš

• U prolazu, 38 postova
  • Motocikl: Sr4max

Pokušaću sa njima lepo da se dogovorim. Siguran sam da stoji u magacinu u ćošku, to je realnost. Čekaju alat i delove verovatno. Samo da znaju da odrade kako treba posao. Ja sam i za varijantu staro za novo, nemam problem sa tim.

Najviše mi je krivo što ne brinu o svom klijentu.

Biće to ok. 

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

Joj što ja obožavam nedelju na sabajle. Provozam se ulicama, odem do drugog dela grada po burek koji mi se sviđa... Koliko je skuter milina za voziti po gradu, kada nema previše saobraćaja i krkljanca, to je čudo jedno! :)

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 372 postova
  • Motocikl: Honda NC750 sivi soko šaltalica

Biće Nenade lepog vremena još, znaš kako sam se oko Nove godine lepo navozao par dana. Najlepše kad svi odu iz grada ili ovo nedeljom ujutru kad spavaju, pa protegneš točkove na skuterici. Nadam se da ćeš uskoro biti ponovo na dva točka.

• Sviđa mi se 1

pre 41 minuta, boza_kg je napisao:

Joj što ja obožavam nedelju na sabajle. Provozam se ulicama, odem do drugog dela grada po burek koji mi se sviđa... Koliko je skuter milina za voziti po gradu, kada nema previše saobraćaja i krkljanca, to je čudo jedno! :)

Surovo kolega:lol2:

• Podržavam 1

• Integrisan, 9285 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Proces da bi bio generalni uvoznik, distributer, ovlascena kuca sa servisnom podrškom je dug i skup proces.

Dodje mu slicno kao kad se kuca gradi, grubi radovi pa manje grubi i na kraju fini radovi.

Posle finih radova, završnih da kažemo ide ubacivanje stvari ili ti u ovom slučaju motora.

Tu si za pocetak duzan da odvojis odredjenu svotu novca kao cip da se udje u klub, min para toliko i toliko pa izvolte pazari sta ti volja iz ponude.

E sad i tu ima kvaka, odredjen model da bi bio u svom salonu mora se ispuniti jedan uslov a to je specijalan alat.

ima raznog alata a ima i onog koji moras imati

Screenshot-25.png

za neke se razlikuje vrlo malo

Screenshot-27.png

Screenshot-28.png

Screenshot-26.png

Ovo je mali deo cega sve ima, hocu reci da Svi znaju kako stoje svari ako se misli raditi kako treba.

Znaci, ne mozes samo kupiti/prodati robu vec moras prvo imati alata sa kojim ces sutra odrzavati prodato.

Dijagnosticki uredjaj(i) 

IMG-20200309-191002.jpg

Dijag je jako korisna i skupa stavka za kupiti, imao sam kao sto se moze videti oba uredjaja (kao i gameboy koji je prvi uredjaj bio), jedan je tada kostao preko 1.500e + par 100e ide za odrzavanje na godisnjem nivou.

Znaci u startu skupa rabota koja se gotovo nikad ne moze isplatiti .... ali nije sve u novcu.

Dijagnostika znaci mnogo i daje dosta vecu mogucnost da se kvar otkloni a samim tim za te novce serviser kupi znanje, nadogradjuje sebe i upravo je to cilj :) 

IMG-20200309-191108.jpg

uz dijag treba i ostala prateca oprema

IMG-20200309-191222.jpg

pa recimo alat za usvajanje senzora ventila

IMG-20200309-191132.jpg

Pa ondak recimo dodatno treba beli dzek, pa sledece godine prelazi se na OBD prikljucak ali samo neki modeli, drugi dobiju drugaciji konektor i tako oni stalno izmisljaju nešto "novo" ne bi li uzeli novce.... sve to zahteva da se kupi i td dalje da ne davim vise, velika svota novca mora se izdvojiti.

Kakvo je poslovanje Kuce iz ove teme stvarno ne znam ali ovo sto vidim nije dobro. Proslo je nekoliko nedelja bez da vlasnik zna sta je kvar....losa slika o njima svakako!

Kao sto rekoh lani meni to mirise da nemaju majstora. Dal je trenutno bolestan ili ga uopšte nemaju ne bi da zalazim, nadam se da ce resiti problem sto bezbolnije.

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 1

A mogu negde uslužno(za novac) da očitaju grešku uz naknadu ako nemaju bas sve..Tako da i ja mislim da oni nemaju majstora iz nekog razloga u suprotnom bi znali bar bliže da  lociraju problem..tj.znali bi šta nije 100% 

• Podržavam 1

• Drug član, 1764 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Podrzavam sve ovo sto je @Satelis napisao i da dodam jos neke sitnice koje nikome ne padaju na pamet

Hoces da budes zastupnik, koristis ime i logo firme koju zastupas, moras to da placas i to je fina cifra na godisnjem nivou, sajt sa imenom i svaki mail, opet placas za ime.

Sve te dijagnostike se isto tako placaju na 6 ili 12 meseci, ima tu jos 100 cudesa.

Da se ne pitamo posle zasto ovlasceni servis kosta a izasto se kod dobrih majstora ceka i zakazuje

Nije mi jasno kako ljudi kodiraju mape,softver u svim motornim vozilima na daljinu,internetom a ne mogu da pristupe vozilu da očitaju grešku..

Ok jasno mi je da žele da prodaju uređaje i prava na softver..ali opet postoje situacije kada je svima u interesu da brend ne trpi reputacioni rizik.Malo smo tržište..?

Dzim dijagnostika neće mnogo pomoći u Nenadovom slučaju jer kvar nije elektro prirode već je meanka u problemu.

Ili ti prvo CVT treba da se otvori, vidi stanje da se nije variator popustio, ručno okrene radilica itd.

• Sviđa mi se 1

Pre 9 sati, Džim Džarmuš je napisao:

A mogu negde uslužno(za novac) da očitaju grešku uz naknadu ako nemaju bas sve.

Opet opisujem moj slučaj, odnosno ono što sam pohvatao od informacija koje sam onomad dobio. Naravno, ne mora isto da bude u ovom slučaju. Možda je neki lakši mehanički kvar u pitanju, nadamo se.

Dijagnostički uređaj ima dvojaku funkciju - da pomogne servisu prilikom dijagnoze kvara, ali služi i kao validan dokaz za ostvarivanje fabričke garancije. Ovako je to otprilike izgledalo kod mene:

- Ovlašteni servis recimo ne može precizno da locira kvar, pa se obrati servisnom centru, tj. fabrici za pomoć. Napišu - simptomi su ti i ti, šta bi mogao da bude uzrok, imate već li takvih iskustava? A ovi odgovore, imamo, odnosno nemamo. Očitajte dijagnostikom to i to, pošaljite kod.

Dakle, da bi fabrika uvažila reklamaciju, i ona mora da ima pokriće kada su veliki troškovi u pitanju - da ovlašteni serviser dijagnostikuje kvar, uz pomoć ovlaštenog uređaja.

E sad, recimo crkao agregat (pu pu daleko bilo), ili elektronika koja košta bar kao pola vozila, a zamena zahteva obučenog majstora, sa nekim sertifikatom\položenom obukom..., a prodavac je treća ruka. Dok se to rasčivija kako to rešiti, ko će da plaća DHL preko pola planete tamo ovamo... ma idi begaj. Pre će da padne zamena vozila ili povraćaj novca.

Deo koji je zamenjen pod garancijom ostaje u Ovlascenoj kući ili ti nema nikakvog slanja Fabrici.

Ima poseban deo magacina gde stoje samo delovi zamenjeni u toku garancije i oni se moraju čuvati odredjen vremenski period.

Kutija mora na sebi imati br radnog naloga, vin vozila, datum....sve potrebno jer kontrola može zakucati na vrata u bilo kom trenutku.

Kad prodje vremenski period čuvanja, Ovlašćena kuća postaje vlasnik dela.

Zavisno od stanja, nekad se deo popravi, nekad baci tj ode na reciklažu a nekad i proda drugom licu.

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja