Jump to content

Moto Zajednica

Voge 300 Rally

Recommended Posts

• Drug član, 1655 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥

Pisali smo  o njemu..Meni lično lepsi od 900 dsx  doduse i drugaciji je koncept. 

Imao je neke bagove,u Rusiji i aziji gde se vec uveliko vozi ,pucali su mu fuzasteri u probnoj fazi,ali zato je probna faza.Nesto malo sa strujom takođe ,ali to su valjda bili labavi ili losi osigurači.

Promenio član Džim Džarmuš
  • Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 23 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally
On 6/19/2025 at 10:48 AM, maxa said:

Ovo je zanimljivo. 80/100-21 i 120/90-18, Sava i ja smo stavili Michelin Tracker baš u toj dimenziji. Jesu li i dalje Timsun gume ili su promenili dobavljača?

Onomad sam računao šta bi moglo da zameni originalne colovske gume. Napred je 80/100 idealno imajući u vidu širinu felne. Pozadi bi moglo i 130/80, recimo Mitas E09 je dostupan u toj dimenziji.

2025 ima Helios. 

Nije loša, ali dosta agresivna guma, što znači nije joj prirodno okruženje asfalt, kratkog je veka, koga uhvati kiša u gradu nije baš odličan osećaj, pogotovo zbog belih linija. 

Zašto gledam druge gume, pa jer sam za 1500km sve po gradu, naravno da ću izaći van staze, ali za toliko ću ili namenski da menjam gume ili da vozim nešto tipa 50 50, istina, voleo bih da vozim po šumi i van puta, ali daleko da će to biti neki off-road u pravom smislu, više neki trail, prvo zbog opreme za zaštitu mene, pa tek onda zbog gume. Verujem da bih pre uzeo full cross nego dual sport da želim po kamenju da ga penjem. 

Tražio sam nešto tipa Mitas mc24, ali ne prave našu dimenziju, 90-90/21 napred (skoro identična dimenzija) i 130-80/18 pozadi bi spustilo zadnji kraj, menja geometriju, niži je 1.5cm prema kalkulatoru, to znači da je sedište na 90.5cm, lakši je za niže vozače i treba da se podesi snop fara, jer je meni na LED sad u liniji idealnoj, kad dam gas svetlim u ljude u kolima, u oči, tako da sa ovim glisiranjem bih bio dosada na putu. 

Jako malo proizvođača ima tu dimenziju, a u Srbiju se uvozi još manje.

20250620_193850.jpg

20250620_193907.jpg

20250620_193931.jpg

Promenio član EnduroFun
  • Sviđa mi se 1

• BJB Maxi Scooter Club, 782 postova

Stavio sam bracket za navigaciju, odličan je i baš se lako montira. 

Mislim da ću tu neki fiksirani nosač za navigaciju zanjivu i put, a telefon ću ostaviti na quadlocku na kormanu kad treba brzinski nešto i kad idem normalnim putem.

20250621-162511.jpg

Promenio član andrej.
  • Sviđa mi se 2

• U prolazu, 23 postova

Štitnici za cilindar zadnje kočnice i za rezervoar za tečnost zadnje kočnice izgledaju fino, ako nekoga zanima da poruči. Morate zoom da bi videli.

Prednji plate, je odličan i čuva motor od peskanja vodom, a hladna voda i vruć motor se ne slažu lepo.

Samo za štitnik posude za tečnost mora prepravka, sam štitnik mora da se predrlja sa dremelom da bi šraf mogao da prođe, nisu na to računali u proizvodnji. 

Za ostalo ne treba prepravka. 

Dok na primer ne znam da li je i Andrej imao isti problem, ali za nosač za navigaciju mora da se stavi duži šraf, makar kod mene, 2 donja su hvatala, ali na 2 navoja, pa sam stavio duži šraf na sva 4 za nosače da ne ostanem bez vizira i nosača. 

I možete videti na poslednjoj slici u 13:30 kako se vidi ekran po najgorem suncu, znam da mi sat nije tačan. 😭 

20250619_214808.jpg

20250614_172134.jpg

20250621_133141.jpg

• Sviđa mi se 1

E postavio sam i štitnik danas, još skid plate i oklopljen je.

Što se tiče nosača, na kraju smo izvadili one 4 metalne platne, taman dodje nosač umesto toga.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 23 postova

Ko je visok ovo zaista znači:20250629_124148.thumb.jpg.d6d3fc86cd9e6292e8ebb221bda7c05c.jpg

Pogotovo kad se ustane, sad mogu lepo da stojim na njemu, ne moram da se grbim. 

Dotegao sam gas jer je imao previše praznog hoda i skapirao jedan lep detalj:20250629_124344.thumb.jpg.6698f28e1e750295a8a2760d5aaf5707.jpg

Natpis na gumi, prvi put sam primetio, jako lepo. 

Inače, juče po vetru mi je otišao motor od ispod mene, prednji kraj nekih 5cm u levo, na 70km/h. Srećom nije bilo dovoljno da padnem, ali jako neprijatan osećaj. 

To moram da prepišem gumi koja nije za asfalt jer juče nisu bili toliki udari vetra da bih rekao pa dobro jedan u milion slučaj, samo čista sreća da sam ostao na motoru i da nije bio neki auto put. 

Koje unutrašnje gume i gde uzeti za naše sokoćalo? Što više čitam, sve mi je manje jasno :D probušio sam jutros gumu, zakrpljena je pošto vulkanizer nema druge unutrašnje, ali bih da promenim (zadnju) i uzmem rezervnu 21 (pošto koliko sam video posluži i nazad, da se ne nose obe).

Nailazim uglavnom za Tomose i slično..

Da na kvarno tagujem @Gliga @baltrekk @Boban EN da ulete :lol:

• Svrati ponekad, 226 postova
  • Motocikl: suzuki v strom 650xt
Koje unutrašnje gume i gde uzeti za naše sokoćalo? Što više čitam, sve mi je manje jasno  probušio sam jutros gumu, zakrpljena je pošto vulkanizer nema druge unutrašnje, ali bih da promenim (zadnju) i uzmem rezervnu 21 (pošto koliko sam video posluži i nazad, da se ne nose obe).

Nailazim uglavnom za Tomose i slično..

Da na kvarno tagujem @Gliga @baltrekk @Boban EN da ulete 
moto box a mozes i moto bike

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1286 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------
On 29. 6. 2025. at 12:52, EnduroFun je napisao:

Ko je visok ovo zaista znači:20250629_124148.thumb.jpg.d6d3fc86cd9e6292e8ebb221bda7c05c.jpg

Po pravilu treba da ostane zazor na donjim srafovima, a gore da bude skroz priljubljeno. Kod tebe deluje da sa obe strane ima zazor.

Prvo se stezu gornji srafovi pa donji.

Promenio član Rider000
  • Hvala 1

pre 5 minuta, savavavan je napisao:

moto box a mozes i moto bike

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk

Drugar radi u Moto Bikeu pa mi je slao šta imaju.. ubodem onda dimenziju i 4mm debljinu, valjda je to to

• Drug član, 2474 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
5 minutes ago, Rider000 said:

Po pravilu treba da ostane zazor na donjim srafovima, a gore da bude skroz priljubljeno. Kod tebe deluje da sa obe strane ima zazor.

Prvo se stezu gornji srafovi pa donji.

Zašto tako?

• Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

@živkeTo je sekvenca koja uvek treba da se ispostuje. U protivnom korman nece nalegnuti pravilno, nejednak pritisak ce biti na "drzacima", mogu se pojesti sami podizaci ili korman(manje moguce) i doci do pomeranja kormana ili cak pucanja podizaca ako su losijeg kvaliteta. Kod mene su podizaci bili loseg kvaliteta, sam zazor je time bio nejednak i pojeli su se iznutra, korman se okrenuo, srecom ne u voznji. 

Vi sto vozite offroad dodatno povedite racuna o tim stvarima i uzimajte bar takve vitalne delove brendirane. Daleko bilo da se na nekom off-u korman zakrene dok je vozac u stojecem polozaju.

• Hvala 1

Šta znam, meni uvek logičnije bilo da podjednako zatežem šrafove i da zazor bude svuda isti. Baš ću pogledati kako mi je sad.

• Sviđa mi se 1

• Advanced Member, 2129 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

@živke

Pogledaj kako piše u uputstvu i tako uradi. Nisu svi ti nosači isti. Neki su predviđeni da stegnu onako kako @Rider000 kaže (jedna strana skroz do naleganja, druga koliko je potrebno), a neki se stežu ravnomerno kao što ti spominješ. I ne, nemam pojma kako je na MT-u i kako ih razlikovati :)

@andrej.

Možeš pogledati još i u Markone Pegaz ili Kompp co. Nema neke mudrosti, po prečniku se kupuju. Doduše treba obratiti pažnju i na raspon širina za koje su namenjene. Ja lično nikada više ne bih išao na debelozidne unutrašnje. Ne vidim potrebu. Ekser i trn će probušiti svaku podjednako a ne vozim na niskim pritiscima. Debela je ogromna kada trebaš da je spakuješ u torbu :)-

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 117 postova
  • Motocikl: Aprilia SL1000 Falco, Voge 300 Rally
Pre 2 sati, andrej. je napisao:

Drugar radi u Moto Bikeu pa mi je slao šta imaju.. ubodem onda dimenziju i 4mm debljinu, valjda je to to

Unutrašnja guma od 4mm ne bi trebalo da se vozi po asfaltu, navodno se pregreje i izdeformiše. Kao što je @Gliga napisao, debelozidna guma ima smisla kod vožnje na niskom pritisku, ekser će probušiti svaku. Kod nas možeš da nađeš Michelin u sve tri debljine, 1,5 2,5 i 4, pa biraj. Ja sam stavio 2,5 i originalne nosim kao rezervne.

• Sviđa mi se 2

3 minutes ago, maxa said:

Unutrašnja guma od 4mm ne bi trebalo da se vozi po asfaltu, navodno se pregreje i izdeformiše.

Prvi put čujem 😲 ... Ja pređoh 20ak hiljada na Tenere sa debelozidnim unutrašnjim. Dosta off-a, često na 1.2 bara. Nikad ih nisam izbušio.

Promenio član živke
  • Sviđa mi se 1

To vazi na velikim vrucinama, kad je asfalt usijan, debelozidna guma, velike brzine, jednostavno se pregreje i pukne. Nema potrebe u sustini, jedino ko tera off na niskom pritisku, manja sansa da se probusi guma kad se "uštine"

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 117 postova
  • Motocikl: Aprilia SL1000 Falco, Voge 300 Rally

Ima po internetu različitih priča na tu temu. Činjenica je da problemi nastaju na brzinama koje Voge baš i ne može da postigne :) U Komppu sam dobio sličnu informaciju. Da ne bude zabune, Michelin UHD od 4mm je "Road legal". Svako može da odabere prema svojim afinitetima.

4mm gume imaju smisla kod vožnje na baš niskim pritiscima, tipa 0,6. Niko od nas nije montirao ništa agresivnije od Trackera koji su deklarisani na 1,2 za offroad. Na koliko ih vozimo je druga priča :)

Generalno, ima doste fame oko unutrašnjih guma. Ko želi da baci par sati života, može da proveri gde i kako treba montirati matice na ventilu :D

• Sviđa mi se 1

Tačno tako.🙂

• Drug član, 1007 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica

UHD kao što je navedeno, dobra opcija ako će da se vozi na manjim pritiscima.

U većini slučajeva i 2,5mm je sasvim dovoljno ako nećeš znatno ispod 1.0bar da voziš bez rim-lock-a.

Sa druge strane, ja nikad ne nosim UHD kao rezervu već regularnu jer je previše gabaritna, ali uglavnom vozim UHD na prvoj montaži (tj dok se ne izbuši), onda zamenim sa 2,5mm.

Što se grejanja tiče - tačno je. Sa UHD i većim brzinama i agresivnijim kočenjima, unutrašnja guma se znatno više greje naročito kada se vozi sa većim ADV motorom tipa 200+kg na asfaltu.

Ipak, postoje neke ''finte'' tako da kažem da se produži vek UHD uprkos otežanim uslovima.

- Napred koristiti silikonski sprej pri montaži ili baby puder, talk

- Nazad isključivo baby puder, tj talk

- Na terenu voziti na manjem pritisku

- Na asfaltu držati pritisak na otpimalnom nivou u skladu sa motorom koji vozite (veći / teži motor - veći pritisak)

• Sviđa mi se 4
  • Hvala 2

Što volim ovakve postove. Hvala majstore!

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 23 postova

Kineski podizači, video sam da nisu lepo pravljeni zato ne leže lepo, ima i lufta ispod volana, tako da postoji velika verovatnoća da ću uzeti neke pismene, a ovi sa Alija u kontejner. 

Neki kršteni će verovatno bolje leći. 

To jest, mogu i da probam ispred radnje, ako neće, da ne bacam pare...

Za unutrašnje gume, hvala svima koji su pisali, ja sam imao prilike da pročitam puno o tome sa ovog i drugih foruma jer sam mislio da su deblje bolje, kao dugotrajnije, manje će da puštaju, itd..ali sam se razuverio..

Sa 2.3 sam stigao na 1.7 od kad imam motor, 2 meseca, tako da fabrička unutrašnja nije baš kvalitetna. Stigle su mi danas nove gume, pa sledeće nedelje da uzmem unutrašnje i onda montaža pa slike. 😎

Jedino što bih dodao jeste da na primer Michelin unutrašnjim piše da su gume za više dimenzija. KomppCo sajt ne radi pretraga, imaju Michelin 90-90-21 je prvi broj, ali piše da su i 80-100-21 i 3-21 itd. Pozadi isto podržava puno dimenzija mislim da je uglavnom prva 130-70-18 ali može i 120-90-18 piše na sajtu i Michelin ili na Kupujem Prodajem ko nađe ima slika na pravoj kutiji pa piše koje sve dimenzije podržava, a ne neka generička slika kao na većini sajtova..

Promenio član EnduroFun

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja